Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ Alpine με την Lotus εξετάζουν την συμμετοχή τους στην Formula...

Η Alpine με την Lotus εξετάζουν την συμμετοχή τους στην Formula Ε

Η Alpine και η Lotus αξιολογούν την περίπτωση για μια συνεργασία με σκοπό την δημιουργία ομάδας στην Formula E.

Την Πέμπτη (14/1), οι όμιλοι Lotus και Renault ανακοίνωσαν ένα μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ των δύο κατασκευαστών για να «μελετήσουν τους τομείς που μπορούν να συνεργαστούν».

Αν και αυτό θα επικεντρωθεί από τη συν-ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται επίσης για να «αξιοποιήσουν την πλατφόρμα motorsport της Alpine».

Επιπρόσθετα, η Ρενό έκανε ένα re-brand στην F1 την φετινή σεζόν, αφού ονομάζεται Alpine, ενώ υπό εξέταση είναι τα προγράμματα σε Formula E και WEC.

Η Alpine θα κάνει το βήμα παραπάνω στο WEC το 2021 με το Rebellion R-13 LMP1 car, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει ότι εξετάζει και αξιολογεί ένα πρόγραμμα LMDh / Le Mans Hypercar.

Ένας εκπρόσωπος από την Lotus μίλησε στο Motorsport.com αναφέροντας ότι: “Κάνουμε μια εξερεύνηση του motorsport και είναι ακριβώς όπως περιγράφεται. Μαζί θα ανακαλύψουμε πιθανές ευκαιρίες στο motorsport. Η Lotus φυσικά έχει μια πλούσια ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιστορικό επιτυχίας στα υψηλότερα επίπεδα και η Ρενό και η Alpine είναι ειδικοί στις Formula E, Formula 1, endurance racing και σε πολλά άλλα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, αλλά σε αυτό το στάδιο κάνουμε απλώς εξερεύνηση”.

Μετά τις ανακοινώσεις της Audi και της BMW ότι θα σταματήσουν από την Formula E το 2021, η Nissan ήταν μία από τις πολλές ομάδες που επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή της για την διοργάνωση. Οι άνθρωποι της Formula E επιθυμούν να κρατήσουν τον αριθμό των ομάδων στις δώδεκα, για αυτό και αναμένεται να κάνουν την είσοδο τους, νέες ομάδες τα επόμενα χρόνια, για αυτό και υπάρχει η δυνατότητα η Lotus σε συνεργασία με την Alpine να αγοράσει ένα ήδη υπάρχον franchise με υποδομή ήδη σε ισχύ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula E, Τζέιμι Ρέιγκλ δήλωσε στο Motorsport.com ότι: “Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο για την αντικατάσταση της Audi- υπάρχει πολύ ενδιαφέρον από ομάδες. Μετά, υπάρχει το ερώτημα αν θα έρθουν νέοι κατασκευαστές. Χωρίς να δώσω όνομα, έχουμε ένα που μιλήσαμε πριν τα Χριστούγεννα. Μου είπε ότι: “Μας ενδιαφέρει η Formula E από το 2018. Μοιάζει πραγματικά ανταγωνιστική, λίγο ακριβή, ξέρουμε ότι θα πρέπει να ξοδέψουμε ένα συγκεκριμένο ποσό στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Για αυτό το λόγο δεν ήρθαμε το 2018. Όπως το βλέπουμε τώρα με τα αυτοκίνητα Gen3, αν παιδιά υπάρχει σοβαρότητα σχετικά με τους ελέγχους για τα κόστη, τόσο από πλευράς ομάδων όσο και από πλευράς κατασκευαστών και εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε κατάσταση ανάπτυξης, τότε θα ρίξουμε μια άλλη ματιά”.

Ο Ρέιγκλ συνέχισε λέγοντας ότι: “Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την εγγραφή και την δημιουργία πλάνου των νέων ομάδων, αλλά αυτό ήταν ένα μήνυμα για το τι συμβαίνει μετά τις ειδήσεις σχετικά με τις αποχωρήσεις των Audi και BMW. Πολλοί μεγάλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων που κάνουν μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ενδιαφέρονται και πιστεύουμε ότι η πρόταση της Formula E παραμένει συναρπαστική καθώς σχετίζεται με την έρευνα και την ανάπτυξη, με τις ομάδες να δοκιμάζονται έναντι των καλύτερων στον ανταγωνισμό. Αυτή είναι μια πολύ καλή πρόταση για μάρκετινγκ”.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, είχαν βγει δημοσιεύματα ότι και η McLaren Racing έχει δείξει ενδιαφέρον για την Formula E και τους κανόνες για τα αυτοκίνητα της γενιάς Gen3 για το 2022. Η Βρετανική ομάδα θα εξετάσει την συμμετοχή με βάση το κόστος, το πόσο ανταγωνιστική θα είναι και ταιριάζει με τη μετάβαση της McLaren Automotive στην υβριδική εποχή των αυτοκινήτων της.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο