Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΈτοιμος για δράση ο Robert Kubica με την Alfa Romeo Racing ORLEN

Έτοιμος για δράση ο Robert Kubica με την Alfa Romeo Racing ORLEN

Ο Robert Kubica, αναπληρωματικός οδηγός της Alfa Romeo Racing ORLEN, θα επιστρέψει στο τιμόνι της C41 στην πίστα της Βαρκελώνης, όπου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 9/5 το Ισπανικό Grand Prix.

Ο Πολωνός, αναπληρωματικό οδηγός της Alfa Romeo Racing ORLEN, θα οδηγήσει το μονοθέσιο της ομάδας κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής περιόδου, αλλά και τις δύο ημέρες δοκιμών που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στην Ισπανία.

Ο Kubica θα είναι ο πρώτο οδηγός της ομάδας που θα δοκιμάσει τα νέα ελαστικά διαμέτρου 18 ιντσών της Pirelli, τα οποία θα εφοδιάσουν τα μονοθέσια του 2022.

Ο δημοφιλής οδηγός οδήγησε στη Βαρκελώνη τη C41 το Φεβρουάριο και στη συνέχεια επέστρεψε στην πίστα για να κερδίσει τον εναρκτήριο αγώνα του European Le Mans Series τον Απρίλιο.

Εφοδιασμένος με την πλούσια εμπειρία του στην πίστα, ο Kubica θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Kimi Räikkönen κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμαστικών του Grand Prix την Παρασκευή, ενώ μετά τον αγώνα θα επιστρέψει στην πίστα την Τρίτη και Τετάρτη 11-12 Μαΐου, όπου θα δοκιμάσει τα ελαστικά προδιαγραφών 2022, διαμέτρου 18 ιντσών. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που η ομάδα της Alfa Romeo Racing ORLEN θα δοκιμάσει τα νέα ελαστικά.
Frédéric Vasseur, Team Principal Alfa Romeo Racing ORLEN and CEO Sauber Motorsport AG

«Χαιρόμαστε που θα έχουμε τον Robert στο μονοθέσιο για την πρώτη δοκιμαστική περίοδο, αλλά και τις δοκιμές που θα ακολουθήσουν τον αγώνα. Κάθε φορά που μπαίνει στο μονοθέσιο η εμπειρία του και οι γνώσεις του είναι πολύτιμες για εμάς και μας δίνουν επιπλέον πληροφορίες για την C41. Τα σχόλια του σε τεχνικό επίπεδο θα είναι κρίσιμης σημασίας όσον αφορά στα ελαστικά του 2022. Βρισκόμαστε σε μια έντονη μάχη με τις υπόλοιπες μεσαίες ομάδες και κάθε στοιχείο που μπορεί να μας δώσουν οι ταλαντούχοι οδηγοί μας μπορεί να αποτελέσει το μυστικό μας όπλο που θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους αντιπάλους μας.»

Robert Kubica, Reserve Driver Alfa Romeo Racing ORLEN

«Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στο μονοθέσιο την Παρασκευή. Έχοντας οδηγήσει την C41 στη Βαρκελώνη τον περασμένο Φεβρουάριο θέλω να δω πόσο εξελίχθηκε το μονοθέσιο, τόσο σε επίπεδο τεχνικών αναβαθμίσεων, όσο και στην κατανόηση της απόδοσής του από την ομάδα. Το να οδηγείς ένα αυτοκίνητο της Formula 1 είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία και ανυπομονώ να συμβάλω στην προσπάθεια της ομάδας. Παράλληλα, η ευκαιρία που θα έχω να δοκιμάσω τα νέα ελαστικά των 18 ιντσών, θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία πάνω σε αυτό που την επόμενη χρονιά θα αποτελεί τη νέα πραγματικότητα.»

Πηγή: Alfa Romeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο