Η Φερράρι αν και είχε κάνει τους φίλους της, γνωστούς και ως τιφόζι, να χαρούν στα προηγούμενα GP με τις επιδόσεις της, προοιωνίζοντας ότι επιστρέφει στις πρωτιές, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στον αγώνα στην Γαλλία, με τον Κάρλος Σάινθ και τον Τσαρλς Λεκλέρκ να κατατάσσονται στην 11η και 16η θέση αντίστοιχα.  

Ο 23χρονος Μονεγάσκος οδηγός της Ιταλικής ομάδας δήλωσε ότι: “Χρειαζόμαστε πραγματικά να καταλάβουμε (τι έγινε), αφού και τα δύο αυτοκίνητα δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ, έπεσαν πάρα πολύ. Ο ρυθμός ταχύτητας είναι εκεί στους δύο πρώτους γύρους στα ελαστικά και στη συνέχεια όλοι συνέχιζαν με αυτόν τον ρυθμό, αλλά και τα δύο μας αυτοκίνητα άρχιζαν να πέφτουν. Εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε αυτή τη στιγμή και χρειάζεται να κατανοήσουμε αυτό το πρόβλημα”.

Για την στρατηγική των δύο pit stop που δεν δούλεψε, ο Τσάρλς Λεκλέρκ ανέφερε ότι: “Δοκιμάσαμε ένα δεύτερο pit stop σε ένα σημείο, να καταλάβουμε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο με τις medium γόμες ξανά, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να κάνουμε κάτι καλύτερο με την διαχείριση αυτών των ελαστικών. Απλώς τα “υποβαθμίζαμε” πολύ, πολύ γρήγορα”.