Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤα BMW Art Cars αποκτούν ψηφιακή μορφή

Τα BMW Art Cars αποκτούν ψηφιακή μορφή

BMW Art Car CollectionΓια να γιορτάσει 50 χρόνια εμπλοκής σε πολιτιστικές δράσεις, η BMW ένωσε τις δυνάμεις της με την Acute Art για την υλοποίηση μιας μοναδικής έκθεσης: Για πρώτη φορά, η διάσημη BMW Art Car Collection παρουσιάζεται μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Στις 21 Ιουλίου, το project λανσαρίστηκε με τη συμβολή της δωρεάν εφαρμογής Acute Art, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που τα ψηφιακά “rolling sculptures” (‘γλυπτά πάνω σε ρόδες’) βρίσκονται στη διάθεση του κοινού σε τον κόσμο, οποιαδήποτε στιγμή.

BMW Art Car CollectionΗ συλλογή ξεκίνησε όταν ο Γάλλος οδηγός αγώνων και λάτρης της τέχνης Hervé Poulain σε συνεργασία με τον τότε Διευθυντή της BMW Motorsport, Jochen Neerpasch, ζήτησε από τον καλλιτέχνη και φίλο του Alexander Calder να σχεδιάσει το πρώτο BMW Art Car, το BMW αγωνιστικό αυτοκίνητο του Poulain το 1975.

Έκτοτε, 19 διακεκριμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν σχεδιάσει αυτοκίνητα BMW της εποχής τους, το καθένα μέσα από μία τελείως  διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση που αντανακλούσε την πολιτιστική και ιστορική εξέλιξη της τέχνης, της σχεδίασης και της τεχνολογίας.

BMW Art Car CollectionΓια την επέτειο των 50 χρόνων της Πολιτιστικής Εμπλοκής του BMW Group, τα Art Cars έκαναν τη γνωριμία τους με τον ψηφιακό κόσμο και παρουσιάστηκαν σε αυτή την ιδιαίτερα συναρπαστική έκθεση 360°: εσωτερικά, εξωτερικά ή σε όποια τοποθεσία επιθυμούσε ο χρήστης.

Στις 21 Ιουλίου, τα πρώτα BMW Art Cars αποκαλύφθηκαν μέσω του App: Alexander Calder (BMW 3.0 CSL, 1975), Michael Jagamara Nelson (BMW M3, 1989), Ken Done (BMW M3, 1989), Matazo Kayama (BMW 535i, 1990), Esther Mahlangu (BMW 525i, 1991), Jeff Koons (BMW M3 GT2, 2010) και John Baldessari (BMW M6 GTLM, 2016).

Προσεχώς, περισσότερα BMW Art Cars θα ενσωματώνονται στο Acute Art App κάθε δύο εβδομάδες. Την εποχή της Art Basel που πραγματοποιείται στη Βασιλεία, όλα τα Art Cars θα περιλαμβάνονται στο App.

Για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ανακαλύψουν πλήρως και να γνωρίσουν τα διαδραστικά  BMW Art Cars, η εφαρμογή Acute Art διατίθεται δωρεάν στα App Store και Google Play.

1. Σκανάρετε τον κωδικό QR (στο επισυναπτόμενο PDF) χρησιμοποιώντας το smartphone σας και κατεβάστε το Acute Art App μέσω App Store ή Google Play.
2. Ανοίξτε το Acute Art app και επιλέξτε “BMW Art Cars”, επιλέξτε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια την επιλογή “place”.
3. Στρέψτε το κινητό σας προς το πάτωμα και πατήστε για να τοποθετήσετε το έκθεμα. Σύρετε το δάχτυλό σας στη οθόνη για να περιστρέψετε και να ζουμάρετε.

BMW Art Car CollectionΤο Acute Art app χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία που λειτουργεί καλύτερα με τηλέφωνα υψηλών προδιαγραφών με σύγχρονο λογισμικό. Οι υποστηριζόμενες συσκευές είναι από το iPhone X και πάνω, το Samsung Galaxy S8 ή κάτι αντίστοιχο. Το app απαιτεί τηλέφωνο με ελάχιστη μνήμη 4GB και λειτουργικό σύστημα Apple iOS 11 ή Android 8.0 Oreo (API 24). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: acuteart.com.

BMW Art Car CollectionΤο BMW Group έχει δεσμευτεί στην υποστήριξη και προώθηση του πολιτισμού, σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης ινστιτούτα και καλλιτεχνικούς δημιουργούς. Μέσω αμοιβαίου σεβασμού και περιέργειας, η BMW συνδέει τους ανθρώπους με τη βοήθεια του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο – με φυσικό και ψηφιακό τρόπο. Γι’ αυτό, η BMW συνεργάζεται με την Acute Art: για να υπερβεί τα φυσικά όρια της τέχνης διερευνώντας το εκφραστικό μέσο από μία διαφορετική διάσταση.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο