Ημερομηνία: 12.09.2021
Ημέρα: 3
Flash
N°: 21
Τερματισμός (Λαμία)

1 SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA

«Ευχαριστήθηκα την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Δεν ήταν ένα τυπικό Ακρόπολις, αφού είχε κρύο και υγρασία, αλλά είμαι χαρούμενος. Έκανα ένα μεγάλο βήμα για το Πρωτάθλημα, αύξησα τη διαφορά. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και νιώθω εξουθενωμένος. Χαίρομαι που τελείωσε. Ήταν ξεκάθαρο το Σάββατο πως ο Kalle και ο Ott βρίσκονταν σε διαφορετικό επίπεδο επίθεσης, και από εκείνη τη στιγμή άφησα κατά μέρους τον εγωισμό μου και αποδέχθηκα πως δεν παλεύω για τη νίκη. Επικεντρώθηκα στη μεγάλη εικόνα του Πρωταθλήματος και πιστεύω πως κάναμε έναν έξυπνο αγώνα».

33 ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN

«Θα ήθελα τους 5 βαθμούς της Power Stage, αλλά ο Κalle είχε διαφορετική άποψη. Γενικά είχαμε έναν καλό αγώνα. Πήραμε όσους βαθμούς μπορούσαμε. Μένουν τρία ράλλυ, όλα είναι πιθανά. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι μια μεγάλη μάχη για τέσσερις οδηγούς, ακόμα κι αν η πρώτη θέση είναι ρεαλιστικά απρόσιτη. Τουλάχιστον το υπόλοιπο της σεζόν θα έχει ενδιαφέρον».

11 THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE

«Είμαστε απογοητευμένοι από την έκβαση του αγώνα. Το Πρωτάθλημα μάλλον το ξεχνάμε και ελπίζουμε σε μία ακόμα νίκη και σε όσα περισσότερα πόντιουμ είναι δυνατόν μέχρι το τέλος της χρονιάς».

69 KALLE ROVANPERÄ/JONNE HALTTUNEN

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και ένα πολύ απαιτητικό ράλλυ. Νιώθω καλά για το αποτέλεσμα. Όταν ξεκίνησε η Power Stage, είχα την αίσθηση πως ελαστικά και όλα τα άλλα δούλευαν σωστά, οπότε πίεσα για να πάρω τους επιπλέον βαθμούς. Το Ράλλυ Φινλανδίας θα είναι πολύ δύσκολο φέτος, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Θα δώσουμε καλές μάχες με τα Hyundai».

8 OTT TÄNAK/MARTIN JÄRVEOJA

«Έπειτα από έναν απαιτητικό αγώνα, είναι καλό που φεύγουμε με τη δεύτερη θέση και με ένα ακόμα podium. Δεν είχαμε το ευκολότερο ράλλυ, αλλά δουλέψαμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Ο Kalle ήταν επικεφαλής εξαρχής, οπότε έπρεπε να διασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση. Πήραμε κάποιες θαρραλέες αποφάσεις στην επιλογή ελαστικών, που ήταν δυνατές λόγω της μετεωρολογικής μας ομάδας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αλλά καταφέραμε ό,τι μπορούσαμε με τη δεύτερη θέση».

44 GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON

«Ανυπομονούσα για τη μάχη με τον Adrien, αλλά δυστυχώς αντιμετώπισε κάποια προβλήματα. Δεν πιέσαμε σήμερα, δεν είχαμε το ρυθμό για να διεκδικήσουμε βαθμούς στην Power Stage. Δεν παλέψαμε για κάτι. Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τίποτα, μόνο να χάσουμε. Ήταν η πιο βαρετή μέρα της ζωής μου. Η 5η θέση ήταν, ωστόσο, καλό αποτέλεσμα».

6 DANI SORDO/CANDIDO CARRERA

«Τερμάτισα τέταρτος, δεν είναι τέλεια, απλά εντάξει. Οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες και το ίδιο ισχύει και για τις αναγνωρίσεις».

16 ADRIEN FOURMAUX/RENAUD JAMOUL

«Είναι κρίμα που χάσαμε την πέμπτη θέση, αλλά παραμένω θετικός. Δεν ξεχνώ πως ο ρυθμός στην αρχή και στο τέλος του ράλλυ ήταν διαφορετικός: Βλέποντας τον σημερινό μου ρυθμό, μπορώ να είμαι ευχαριστημένος. Έμαθα πολλά σε αυτό το ράλλυ».

9 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ/FREDERIC MICLOTTE

«Ήταν ένας τέλειος αγώνας. Οι θεατές είχαν κατακλύσει τις ειδικές. Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα. Όλα πήγαν καλά, το διασκεδάσαμε»

20 ANDREAS MIKKELSEN/ELLIOTT EDMONDSON

«Πλέον, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητές μας για την κατάκτηση του τίτλου. Το αυτοκίνητο ήταν τέλειο όλο το Σαββατοκύριακο. Δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Κινηθήκαμε έξυπνα και γρήγορα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη νίκη, αλλά και με το αποτέλεσμα για την ομάδα».

21 MADS OSTBERG/TORSTEIN ERIKSEN

«Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα και στο Ακρόπολις. Ο αγώνας δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για εμάς. Δε φεύγουμε με το καλύτερο συναίσθημα, αλλά σίγουρα είμαι πολύ ικανοποιημένος που το Ακρόπολις επέστρεψε στο WRC. Η παρουσία των θεατών στις ειδικές ήταν τεράστια. Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε κάποια προβλήματα την Παρασκευή, το σπασμένο διαφορικό και μία έξοδο, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουμε κάποια μηχανικά μέρη που προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Για αυτό και χρειαστήκαμε επιπλέον χρόνο στο σέρβις για να επισκευάσουμε το αυτοκίνητο. Δυστυχώς, το ίδιο πρόβλημα μας ταλαιπώρησε και σήμερα».

22 MARCO BULACIA/MARCELO DER OHANNESIAN

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας. Ευχαριστώ την ομάδα και όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν. Σήμερα ο Andreas (Mikkelsen) ήταν ταχύτερος, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι κινηθήκαμε σε γρήγορο ρυθμό. Είμαστε ικανοποιημένοι που φέραμε το αυτοκίνητο πίσω, χωρίς να έχουμε το παραμικρό πρόβλημα».

23 NIKOLAY GRYAZIN/KONSTANTIN ALEKSANDROV

«Ακόμα έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Είναι σημαντικό ότι είμαστε στον τερματισμό χωρίς προβλήματα. Ο αγώνας ήταν ωραίος, αλλά όχι ακριβώς όπως τον περιμέναμε λόγω των καιρικών συνθηκών. Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και σίγουρα έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε».

25 MARTIN PROKOP/MICHAL ERNST

«Αισθάνομαι καλά. Ο αγώνας ήταν σχετικά καλός για εμάς. Σίγουρα μας έκαναν εντύπωση οι καιρικές συνθήκες, αφού ήταν τελείως διαφορετικές σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει. Τελικά, στον αγώνα δε μας δυσκόλεψαν τόσο πολύ, σε αντίθεση με τις ειδικές που είναι τεχνικές και απαιτητικές. Σίγουρα το διασκεδάσαμε και το ευχαριστηθήκαμε».

26 SEAN JOHNSTON/ALEX KIHURANI

«Είναι ένας απίστευτος αγώνας. Έπειτα από καταστροφικούς αγώνες, το γεγονός ότι καταφέραμε να τερματίσουμε σε ένα τόσο σπουδαίο και απαιτητικό ράλλυ είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χάσαμε την πέμπτη θέση λόγω της αδιαθεσίας μου χθες, αφού δεν απέδωσα όπως θα μπορούσα. Βέβαια, το γεγονός ότι σήμερα ήμουν ταχύτερος από τον Martin Prokop σίγουρα μου προκαλεί ικανοποίηση. Ανυπομονώ να επιστρέψω του χρόνου».

27 GEORG LINNAMÄE/JAMES MORGAN

«Αισθάνομαι υπέροχα που βρίσκομαι στον τερματισμό. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αποφύγαμε τα προβλήματα κα προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε το αυτοκίνητο στις σκληρές ειδικές. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, χθες θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα και θα θέλαμε να είμαστε στη μάχη με τον Gryazin για την τέταρτη θέση».

29 LEONID URLICHICH/TOM WOODBURN

«Νιώθω ότι δεν ήταν αρκετό! Θέλω κι άλλο! Μου άρεσε πάρα πολύ ο αγώνας! Οι ειδικές δεν ήταν τόσο δύσκολες όσο περίμενα. Είναι κρίμα που η χθεσινή ειδική ακυρώθηκε, γιατί ήταν καταπληκτική. Ο κόσμος εδώ έχει τεράστιο πάθος για τους αγώνες ράλλυ και μας άρεσε η ατμόσφαιρα. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally2 είναι εξαιρετικά γρήγορα και σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε εδώ»

30 YOHAN ROSSEL/ALEXANDRE CORIA

«Καταφέραμε να κερδίσουμε, και σίγουρα το συναίσθημα είναι όμορφο. Πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα στην κατηγορία δεν είναι ακόμη πολύ κοντά. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά το πλάνο μας είναι να πάμε στην Ισπανία. Το Ακρόπολις ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για εμάς, αφού παραμείναμε επικεφαλής από τη στιγμή που περάσαμε πρώτοι».

31 KAJETAN KAJETANOWICZ/MACIEJ SZCZEPANIAK

«Γνωρίζαμε εξαρχής πως θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για όλους. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ο στόχος μας ήταν το βάθρο, αλλά το πρώτο σκαλί! Στο τέλος πρέπει να χάσαμε περίπου 30 δευτερόλεπτα, τα οποία ήταν ικανά να μας στερήσουν τη νίκη. Δεν είναι και τόσο άσχημα, αν σκεφτούμε ότι κερδίσαμε την Power Stage και πήραμε επιπλέον 5 βαθμούς. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό, και τώρα ετοιμαζόμαστε για το Ράλλυ Ισπανίας».

32 FABRIZIO ZALDIVAR/CARLOS DEL BARRIO

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για εμάς. Χθες χάσαμε τα φρένα σε ένα σημείο, με αποτέλεσμα να χτυπήσουμε σε μια μπαριέρα και να τελειώσει η μέρα για μας. Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά και σήμερα καταφέραμε να τερματίσουμε τον αγώνα. Τουλάχιστον κάναμε τις δύο από τις συνολικά τρεις μέρες του αγώνα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό».

34 CHRIS INGRAM/ROSS WHITTOCK

«Ήταν ένας φανταστικός αγώνας με πάρα πολλούς θεατές στις ειδικές διαδρομές! Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Οι καιρικές συνθήκες μας μπέρδεψαν όλους, αφού δεν ήταν αυτές που περιμέναμε. Οι ειδικές διαδρομές ήταν απαιτητικές, αλλά πολύ ωραίες».

35 EMIL LINDHOLM/REETA HÄMÄLÄINEN

«Μου άρεσε πολύ ο αγώνας. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικός για τους οδηγούς, αφού πρέπει να έχεις καλή στρατηγική, αλλά και να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις αστάθμητους παράγοντες στις ειδικές διαδρομές. Σίγουρα ο αγώνας είχε ενδιαφέρον και είμαι χαρούμενος που τερματίσαμε όλες τις ειδικές χωρίς προβλήματα».

39 MIGUEL DÍAZ ABOITIZ/DIEGO SANJUAN

«Ήταν φανταστικά! Συγχαρητήρια σε όλους για την οργάνωση του αγώνα. Παρόλο που χθες εγκαταλείψαμε από κρεμαγιέρα, σίγουρα το απολαύσαμε».

40 ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ/ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΚΧΑΙΟΣ

«Σίγουρα, δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας για εμάς. Θα μπορούσα να πω ότι είναι το χειρότερο Ακρόπολις που έχουμε κάνει, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε να το ευχαριστηθούμε σήμερα, καθώς ολοκληρώσαμε τρεις ειδικές διαδρομές χωρίς προβλήματα, καταφέρνοντας να εξοικειωθούμε με το αυτοκίνητο. Χαμογελάσαμε και διασκεδάσαμε με το αυτοκίνητο. Ο κόσμος έδωσε βροντερό «παρών» και η παρουσία του ήταν εντυπωσιακή, κάτι που έκανε το έργο της οργάνωσης ακόμα πιο δύσκολο».

43 PAULO NOBRE/GABRIEL MORALES

«Ο αγώνας ήταν καλός για εμάς, καταρχήν διότι πετύχαμε το στόχο μας. Να τερματίσουμε! Επίσης, θέλαμε να δούμε όλους μας τους φίλους, που δεν είχαμε δει εδώ και δύο χρόνια. Σίγουρα το διασκεδάσαμε».

45 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ/ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ

«Το πρώτο που μπορώ να πω τώρα είναι πως αισθάνομαι εξουθενωμένος! Σήμερα ήταν μία ακόμα δύσκολη μέρα. Χάσαμε χρόνο στη δεύτερη ειδική λόγω ενός κλαταρισμένου ελαστικού και εν συνεχεία κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη χάσουμε χρόνο. Στην τελευταία μας ειδική, ο μοναδικός μας στόχος ήταν να φτάσουμε στον τερματισμό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, τόσο από την επίδοσή μας όσο και από το αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μου».

46 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΤΕΜΗΣ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετείχαμε στο Ράλλυ Ακρόπολις, ειδικά από τη στιγμή που προσμετράει στο WRC. Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Από την πρώτη μέρα ακολουθήσαμε το αρχικό μας πλάνο. Όμως χθες βράδυ, όταν είδαμε ότι είμαστε δεύτεροι ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, αποφασίσαμε να πιέσουμε στις ειδικές της Κυριακής. Αυτό κάναμε σήμερα και καταφέραμε να τερματίσουμε τέταρτοι».

47 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΤΣΟΠΑΝΗΣ/ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Μπορώ να πω ότι το απολαύσαμε. Σήμερα το αυτοκίνητο έκανε ακριβώς ό,τι ήθελα και είχα φανταστεί. Δεν είχαμε άγχος ή πίεση και προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε θεαματικά. Ήταν όμορφα».

48 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΛΑΝΗΣ/ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΑΝΗΣ

«Καταρχήν, το γεγονός ότι τερματίσαμε στο Ράλλυ Ακρόπολις είναι σπουδαίο. Για μένα κάθε πλήρωμα που έχει φτάσει στη ράμπα αυτού του τόσο σημαντικού αγώνα είναι νικητής. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα. Το απολαύσαμε, μάθαμε ακόμα περισσότερο το αυτοκίνητό μας και δεν είχαμε προβλήματα. Καταφέραμε να τερματίσουμε και πετύχαμε το στόχο μας».

49 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΓΟΣ/ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΡΕΝΤΗΣ

«Όλα ήταν τέλεια! Έπειτα από χρόνια εκτός WRC, το Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε. Ήταν μια τεράστια εμπειρία! Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό, αλλά φυσικά χρειάζεται να δουλέψουμε κι άλλο μαζί του. Είμαστε στον τερματισμό, και για αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για τα αποτελέσματα πατήστε εδώ

Media Acropolis Rally