Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαTο 7θέσιο ηλεκτρικό Mercedes-Benz EQB στη χώρα μας - Τιμές

Tο 7θέσιο ηλεκτρικό Mercedes-Benz EQB στη χώρα μας – Τιμές

Είτε πρόκειται για μικρή είτε για μεγαλύτερη οικογένεια, η νέα EQB ως επταθέσια προσφέρει χώρο για – σχεδόν – όλους και όλα όσα τους συνοδεύουν, αποκτώντας έτσι μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία των compact ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μετά την EQA, η EQB αποτελεί ήδη το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο της Mercedes-EQ. Το πανίσχυρο και αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η έξυπνη ανάκτηση και η προγνωστική πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που τη συνδέουν με το EQA.

Μικρές διαστάσεις εξωτερικά, μεγάλοι χώροι εσωτερικά

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC

Η EQB προσφέρει πέντε θέσεις ως βασικό εξοπλισμό, αλλά διατίθεται προαιρετικά και ως επταθέσιο μοντέλο. Συνεπώς, μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν κάθε μέγεθος οικογένειας και να καλύπτει σχεδόν κάθε είδος μεταφορικής ανάγκης.

Με αυτόν τον τρόπο αποκτά μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία των compact ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στις δύο θέσεις της τρίτης σειράς μπορούν να κάθονται άτομα ύψους έως 1,65 μέτρων και, βέβαια, να τοποθετούνται παιδικά καθίσματα.

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC // Press Test Drive, Stuttgart 2021Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC // Press Test Drive, Stuttgart 2021Η EQB (μήκος/πλάτος/ύψος: 4.684/1.834/1.667 χιλιοστά) διαθέτει γενναιόδωρους χώρους χάρη το μακρύ μεταξόνιο που δανείζεται από την GLB (2.829 χιλιοστά). Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 495 έως 1.710 ή 465 έως 1.620 λίτρα (στοιχεία για το πενταθέσιο ή το επταθέσιο μοντέλο, αντίστοιχα).

Οι πλάτες των καθισμάτων στη δεύτερη σειρά διαθέτουν ρύθμιση της κλίσης σε διάφορες θέσεις ως βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά αυτή η σειρά μπορεί να μετακινείται και κατά μήκος έως 140 χιλιοστά.

Η compact κατηγορία εξηλεκτρίζεται διαρκώς

Μετά την EQA, η EQB αποτελεί ήδη το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο της Mercedes-EQ. Ταυτόχρονα, θα είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής από το εργοστάσιο Kecskemét στην Ουγγαρία. Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την αγορά της Κίνας παράγονται στο Πεκίνο.

Οι πελάτες έχουν επιλογές

 

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATICΗ σειρά αρχικά περιλαμβάνει την EQB 300 4MATIC (συνολική ηλεκτρική κατανάλωση κατά WLTP: 19.4 – 18.1 kWh/km, εκπομπές CO2 σε συνδ. κύκλο: 0 g/km) με 168 kW, και την EQB 350 4MATIC (συνολική ηλεκτρική κατανάλωση κατά WLTP: 19.4 – 18.1 kWh/km, εκπομπές CO2 σε συνδ. κύκλο: 0 g/km) με 215 kW.

Η αυτονομία κατά WLTP είναι 419 χιλιόμετρα σε κάθε περίπτωση. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών μας, μεταξύ των οποίων η έκδοση εξαιρετικά μεγάλης αυτονομίας.

Η ηλεκτρική αισθητική της σχεδίασης

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC // Press Test Drive, Stuttgart 2021Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC // Press Test Drive, Stuttgart 2021 Εξωτερικό – Η EQB ερμηνεύει τη σχεδιαστική γραμμή της «προοδευτικής πολυτέλειας» της Mercedes-EQ με ιδιαίτερη τόλμη και χαρακτήρα. Διαθέτει τη χαρακτηριστική μαύρη μάσκα «black panel» της Mercedes-EQ με το αστέρι στο κέντρο. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω.

Το λειτουργικό πίσω μέρος της καμπίνας (greenhouse) επιτρέπει τη δημιουργία ενός άνετου εσωτερικού χώρου. Οι μυώδεις ώμοι με τα έντονα καμπύλα περιγράμματα κυριαρχούν στο προφίλ του αυτοκινήτου, το οποίο αναδεικνύεται περισσότερο με την ανοδική γραμμή των παραθύρων.

Οι εξωτερικά τοποθετημένοι τροχοί προσδίδουν στην EQB ισχυρό χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση στον δρόμο. Αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο διατίθενται ζάντες αλουμινίου με δίχρωμη ή τρίχρωμη σχεδίαση και μέγεθος έως 20 ίντσες, ορισμένες από τις οποίες έχουν διακοσμητικά στοιχεία σε ροζ χρυσό ή γαλάζιο.

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC

Τα πίσω φώτα LED εντάσσονται αρμονικά στη φωτεινή λωρίδα LED, υπογραμμίζοντας την αίσθηση του φάρδους της EQB όταν την κοιτάζει κανείς από πίσω. Επιπλέον, η πινακίδα κυκλοφορίας τοποθετείται στον προφυλακτήρα, γεγονός που δημιουργεί ένα όμορφα σμιλευμένο πίσω καπό. Οι ράγες οροφής τονίζουν την υψηλή χρηστικότητα της νέας EQB.

Η EQB επιτυγχάνει μια πολύ καλή τιμή αεροδυναμικής Cd που ξεκινά από 0,28, ενώ η μετωπική επιφάνεια A ανέρχεται σε 2,53 m2.

Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC

Εσωτερικό – Το μεγάλο ταμπλό διαθέτει από μία εσοχή στον χώρο του οδηγού και του συνοδηγού. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα κόκπιτ με ευρεία οθόνη και σύστημα χειρισμού και ενδείξεων μέσω MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Στο εσωτερικό, ο στιβαρός χαρακτήρας εντείνεται από τα κυλινδρικά στοιχεία σε μια εμφάνιση αλουμινίου, τα οποία κοσμούν τις πόρτες, την κεντρική κονσόλα και το ταμπλό οργάνων στην πλευρά του συνοδηγού.

Ανάλογα με τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού, ο θεαματικός διάκοσμος με κρυφό φωτισμό και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε ροζ χρυσό στα στόμια των αεραγωγών, στα καθίσματα και το κλειδί του οχήματος υπαινίσσονται σαφώς τον ηλεκτρικό χαρακτήρα στο εσωτερικό του EQB. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, με τις ειδικές οθόνες ηλεκτρικού αυτοκινήτου, υιοθετεί τους ίδιους χρωματισμούς με λεπτομέρειες σε ροζ χρυσό και γαλάζιο.

Πλοήγηση με Electric Intelligence

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC

Η πλοήγηση με Electric Intelligence του βασικού εξοπλισμού διευκολύνει τον χειρισμό της EQB στην καθημερινότητα. Υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή για τον προορισμό, λαμβάνοντας υπόψη τη μέγιστη ισχύ φόρτισης και τη διάρκεια των πιθανών στάσεων φόρτισης. Επιπλέον, η πλοήγηση με Electric Intelligence διασφαλίζει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης φτάνει στη βέλτιστη θερμοκρασία φόρτισης πριν την προγραμματισμένη στάση φόρτισης, εάν χρειάζεται.

Περιλαμβάνεται η υπηρεσία Mercedes me Charge για ένα έτος

Στην Ελλάδα το δίκτυο φόρτισης μέσω του Mercedes me Charge απαριθμεί περισσότερους από 160 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την επικράτεια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

    EQB 300 4MATIC EQB 350 4MATIC
Διάταξη συστήματος μετάδοσης κίνησης   Τετρακίνηση
Ηλεκτροκινητήρες εμπρός/πίσω άξονα Τύπος Ασύγχρονος κινητήρας (ASM)/Σύγχρονος κινητήρας μόνιμης διέγερσης (PSM)
Ισχύς (μέγιστη) kW 168 215
Ροπή στρέψης (μέγιστη) Nm 390 520
Επιτάχυνση 0-100 km/h δευτ. 8,0 6,2
Τελική ταχύτητα km/h 160
Χωρητικότητα μπαταρίας, ωφέλιμη kWh 66,5
Κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) kWh/100 km 19,4 – 18,1 19,4 – 18,1
Αυτονομία (WLTP) km 419 419
Χρόνος φόρτισης AC ώρες 5:45 5:45
Χρόνος φόρτισης DC σε σταθμό ταχείας φόρτισης λεπτά 32 32
Φόρτιση DC: Αυτονομία μετά από 15 λεπτά (WLTP) km Έως περίπου 150 Έως περίπου 150

 


Οι τιμές της EQB στη χώρα μας

  Τιμή χωρίς επιδότηση Τιμή με την επιδότηση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ»  
EQΒ 300 4MATIC   61.850,00 € 55.850,00  
EQΒ 350 4MATIC   64.250,00 €  

Πηγή: Mercedes

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο