Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο Audi S1 e-tron quattro Hoonitron του Ken Block (Video)

Το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron του Ken Block (Video)

Η Audi παρουσιάζει το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και ειδικά για τον Ken Block, τον Αμερικανό άσσο στην πλαγιολίσθηση (drifting).

Audi S1 e-tron quattro HoonitronΤο ηλεκτρικό πρωτότυπο θα είναι πρωταγωνιστής στο video “Elektrikhana”, που θα δημιουργήσει ο Block μαζί με την ομάδα του και που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αναβιώνει αναμνήσεις του θρυλικού Audi Sport quattro S1, με το οποίο η Audi έγραψε ιστορία στον αγώνα ανάβασης του Pikes Peak, σε μία επίδοση που έμεινε γνωστή ως “Race To The Clouds”.

Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, τετρακίνηση, άφθονη ισχύς, πλαίσιο από ανθρακονήματα και τα πλήρη πρότυπα ασφαλείας όπως καθορίζονται από την FIA – αυτά είναι απλώς τα στατιστικά στοιχεία του S1 Hoonitron.

Audi S1 e-tron quattro HoonitronΤον Νοέμβριο, ο Ken Block ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο για πρώτη φορά. «Η Audi μου έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσω για λίγες ημέρες στη Γερμανία», αναφέρει ο Ken. «Είμαι εξοικειωμένος με μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης και συστήματα μετάδοσης, αλλά υπάρχουν πολλά νέα πράγματα να μάθω εδώ.

Το να «γράφω» donuts με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα από στάση – απλώς χρησιμοποιώντας το δεξί μου πόδι – είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα. Το έργο μας επικεντρώθηκε στο να συνηθίσουμε εγώ και το αυτοκίνητο, ο ένας τον άλλο.»

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron Η όλη εξέλιξη του S1 Hoonitron πραγματοποιήθηκε από την Audi Sport στο Neckarsulm – μια ιδανική επιλογή, διότι εκεί παράγεται και το Audi RS e-tron GT. Η Audi Design στο Ingolstadt ήταν υπεύθυνη για το στυλιστικό μέρος, που ήταν κάθε άλλο παρά μια συνηθισμένη δουλειά για τον Marc Lichte και την ομάδα του.

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά γι’ αυτό το project, όλη η ομάδα ενθουσιάστηκε, για τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα πρωτότυπο που συνδυάζει ένα εικονικό μοντέλο της μάρκας με το μέλλον», αναφέρει ο επικεφαλής σχεδιαστής της Audi.

Audi S1 e-tron quattro HoonitronΟι προκλήσεις ήταν τεράστιες: «Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης, πλήρως ηλεκτρικής ερμηνείας του S1 Pikes Peak. Το χρονοδιάγραμμα ήταν εξαιρετικά αυστηρό: Ενώ η διαδικασία σχεδιασμού μας διαρκεί συνήθως ενάμισι χρόνο, είχαμε μόνο τέσσερις εβδομάδες από το πρώτο σχέδιο μέχρι το τελικό design.»

Το νέο πρωτότυπο θα πρωταγωνιστήσει πολύ σύντομα, στη διάσημη σειρά videos του Ken Block που είναι γνωστή ως “Gymkhana”. To video έχει προσωρινό τίτλο “Elektrikhana”, με το S1 Hoonitron να γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Ken Block και να μεταφέρει τη σειρά Gymkhana στο μέλλον.»

Audi S1 e-tron quattro HoonitronΜια ιστορία για το μέλλον που και στην Audi, άπαντες, προσμένουν με ανυπομονησία: «Η αίσθηση ότι δημιουργούμε ένα αυτοκίνητο για ένα video με τον Ken Block, που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν, έδωσε στην ομάδα μας πρόσθετο κίνητρο”, λέει ο Marc Lichte. «Αυτές οι νέες πηγές έμπνευσης είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικές για την καθημερινή μας εργασία. Η ανάπτυξη αυτού του αυτοκινήτου θα μας ενθαρρύνει να προσεγγίσουμε μελλοντικά έργα με ακόμη πιο ανοικτή και προοδευτική νοοτροπία.»

Πηγή: Audi

 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο