Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Ford γίνεται μέρος του Catena-X

Η Ford γίνεται μέρος του Catena-X

Η Ford γίνεται μέρος του Catena-X, ενός δικτύου που δημιουργήθηκε για τη θέσπιση προτύπων δεδομένων για την αξιακή αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας και τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Η Ford Ευρώπης έχει υπογράψει δύο βασικές πρωτοβουλίες σχετικές με τις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι οποίες επιδιώκουν να καθιερώσουν πρότυπα στη βιομηχανία για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των εταίρων και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εγκαταστάσεων παραγωγής.

Η πρώτη πρωτοβουλία φέρει την ονομασία Catena-X Automotive Network και ιδρύθηκε για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω της συνεχούς ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των εταίρων. Η δεύτερη ονομάζεται Responsible Supply Chain Initiative (RSCI) και παρέχει εργαλεία, μέτρα και υποστήριξη για την επίτευξη μιας πιο βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η συμμετοχή σε αυτές τις πρωτοβουλίες είναι ένα σημαντικό βήμα για να πετύχει η  Ford ένα ανθρακικά ουδέτερο αποτύπωμα στις Ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της, στις υπηρεσίες logistics και στους προμηθευτές της μέχρι το 2035. Επίσης, μέχρι το 2035, η Ford στοχεύει οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις της να αποτελούνται στην ολότητά τους από οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Catena-X Automotive Network

Ως ένα ψηφιακό οικοσύστημα και συνεργατικό δίκτυο, το Catena-X θα δημιουργήσει ενιαία πρότυπα για την αλλαγή δεδομένων και πληροφοριών σε όλη την αξιακή αλυσίδα της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Η Ford ενώνει τις δυνάμεις της με μία πολυσυλλεκτική ομάδα συνεργατών από το χώρο των επιχειρήσεων και της επιστήμης σε αυτή την πρωτοφανή συνεργασία μεταξύ εταιρειών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι τομείς εφαρμογής περιλαμβάνουν τη διαχείριση ποιότητας, τη συντήρηση, τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη βιωσιμότητα. Η ομαλή ροή δεδομένων μεταξύ των μελών και των παγκόσμιων συνεργατών τους θα μπορούσε να βελτιώσει τη διαχείριση προβλημάτων σε περίπτωση πιέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, ελλείψεων πρώτων υλών και παρακολούθησης εξαρτημάτων και να τα αντιμετωπίσει άμεσα.

Η εμπλοκή της Ford με την Catena-X θα βοηθήσει την εταιρεία να βελτιώσει τη βιωσιμότητα, να διασφαλίσει  την τήρηση των προτύπων αναφορικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να καταστήσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες ακόμα πιο διαφανείς.

Responsible Supply Chain Initiative

Η Ford είναι ένα από τα 14 ιδρυτικά μέλη αυτής της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο Αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας (VDA). Στόχος της RSCI είναι να αναπτύξει μία τυποποιημένη διαδικασία για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εταιρειών στις εφοδιαστικές αλυσίδες της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής συμμόρφωσης ως προς τις συνθήκες εργασίας, της ασφάλειας στον τομέα της εργασίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Ford έχει δεσμευτεί στη βελτίωση όλων των πτυχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, επιδιώκοντας την ίδια στιγμή τον εντοπισμό και τη συνεργασία με οργανισμούς που υιοθετούν και εφαρμόζουν πολιτικές για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών της εταιρείας περιγράφει τις απαιτήσεις για τις σχέσεις με τους προμηθευτές σε τομείς που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, την υπεύθυνη προμήθεια υλών, τις υπεύθυνες και νόμιμες επιχειρηματικές πρακτικές και τη σχετική εφαρμογή αυτών των αρχών.

Ford

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο