Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔιαφοραΟ διάσημος Ισπανός εικαστικός dEmo συναντά το νέο ηλεκτρικό 500

Ο διάσημος Ισπανός εικαστικός dEmo συναντά το νέο ηλεκτρικό 500

Γεννημένος το 1960 στο Τολέδο, ο dEmo αποτελεί μια από τις γνωστότερες μορφές του καλλιτεχνικού χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δημιουργικό και αντικομφορμιστικό του πνεύμα που ανατρέπει τα δεδομένα τον καθιστά έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της φιλοσοφίας της FIAT.

fiat demoΠρόκειται για μια συνάντηση που βασίζεται στον εκδημοκρατισμό της τέχνης και της αυτοκίνησης σε μια κίνηση που φέρνει ξανά την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στους δρόμους των αστικών κέντρων.

Τα έργα του dEmo έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Πιο γνωστά από αυτά είναι τα χαρακτηριστικά «αρκουδάκια» που μπορεί να ανακαλύψει κανείς σε διάφορα μεγέθη να κοσμούν πλατείες και εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Για τον dEmo οι δρόμοι είναι οι καλύτερες γκαλερί και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που μοιράζεται με τη FIAT και ιδιαίτερα με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, το οποίο ήρθε για να κάνει πιο ευχάριστες, φιλικές για το περιβάλλον, αλλά και προσιτές για το κοινό τις αστικές μετακινήσεις. Ο στόχος για τον dEmo και το 500 είναι κοινός: να γίνει πιο όμορφη η ζωή για όλους στα αστικά κέντρα.

Διαχρονικά η σχέση της οικογένειας 500 με την τέχνη είναι ιδιαίτερα στενή. Η αισθητική, αλλά και η συνολικότερη φιλοσοφία του μοντέλου έχει επηρεάσει διάσημους καλλιτέχνες, ενώ η αξία του σε επίπεδο σχεδίασης αναγνωρίστηκε και από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) στη Νέα Υόρκη που ενέταξε στη μόνιμη συλλογή του το 500 στην έκθεση “The value of good design”.

Η σύνδεση του 500 με τον dEmo έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεργασιών του θρυλικού μοντέλου με καλλιτέχνες, όπως ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Leonardo DiCaprio, ο μαέστρος Andrea Bocelli και ο εικαστικός Ron Arad.

FIAT

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο