Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο πρόγραμμα Škoda Student Car τρέχει για ένατη φορά

Το πρόγραμμα Škoda Student Car τρέχει για ένατη φορά

Το παραδοσιακό πρόγραμμα Student Car της Ακαδημίας της Škoda επιστρέφει: Εφέτος είναι η ένατη φορά που οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda στο Mladá Boleslav σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Από το 2014, τα εντυπωσιακά πρωτότυπα οχήματα επιδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στην Επαγγελματική Σχολή της Škoda.

6 Μαρτίου 2023 – 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής στην Ακαδημία της Škoda έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται επάνω στην κατασκευή του δικού τους αυτοκινήτου στο πλαίσιο του προγράμματος Student Car. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013/14, οι μαθητευόμενοι κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους με τη βοήθεια της εξειδικευμένης καθοδήγησης των εκπαιδευτών τους – ξεκινώντας από λευκό χαρτί και φθάνοντας μέχρι ένα ολοκληρωμένο μοναδικό πρωτότυπο όχημα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, έχουν την υποστήριξη από πολλά τμήματα της Škoda Auto, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Σχεδιασμού και Τεχνικής Εξέλιξης. Λεπτομέρειες σχετικά με το όχημα στο οποίο βασίζεται, το είδος των μετατροπών που έχουν γίνει όπως και το όνομα του ένατου Student Car θα αποκαλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Η Maren KabowskiCiecior, Επικεφαλής της Ακαδημίας Škoda, ανέφερε: «Με μεγάλη ανυπομονησία, παρακολουθώ στενά τους σπουδαστές μας και την εξέλιξη του ένατου αυτοκινήτου που κατασκευάζουν. Αυτό το πρόγραμμα δίνει στους ταλαντούχους μαθητευόμενους μας την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη Škoda Auto φανερώνοντας στους σπουδαστές το ευρύ φάσμα πιθανών θέσεων στην εταιρεία μας. Οι σπουδαστές μας μπορούν να ανακαλύψουν νέους τομείς ενδιαφέροντος και να πάρουν μια αρχική απόφαση για το πού θα ήθελαν να εργαστούν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους».

 

Οι πρόδρομοι του προγράμματος Student Car από το 1975

Μέχρι στιγμής, οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οκτώ πρωτότυπα αυτοκίνητα υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους. Περισσότερες πληροφορίες για τα προηγούμενα αυτοκίνητα του προγράμματος Student Car της Škoda μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το όγδοο αυτοκίνητο του προγράμματος, το Škoda Afriq, είχε για πρώτη φορά την υποστήριξη της Škoda Motorsport. Πρόδρομοι του καινοτόμου προγράμματος – του μοναδικού στο είδος του στην Τσεχία – ήταν τα τέσσερα αντίτυπα του Škoda Buggy Type 736, που κατασκευάστηκαν στο χέρι το 1975 από τεχνικούς σπουδαστές της Škoda για τον τότε αναπτυσσόμενο χώρο των αγώνων autocross στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

Škoda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο