Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιαφοραΗ Kia σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων το 1ο τρίμηνο του 2023 στην...

Η Kia σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων το 1ο τρίμηνο του 2023 στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Kia κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις της στο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της μάρκας – με ταξινομήσεις 148.571 μονάδων. Πρόκειται για αύξηση 2,23% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022 και  113.812 μονάδες το 1ο τρίμηνο του 2021. Μόνο το Μάρτιο πωλήθηκαν 63.053 μονάδες, αυξημένες κατά 6,9% από το Μάρτιο πέρυσι.

Αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα Kia συνεχίζει να αυξάνεται, το best-seller της Kia σε όλες τις αγορές της ΕΕ, της ΕΖΕΣ και του Ηνωμένου Βασιλείου το 1ο τρίμηνο ήταν το New Sportage (συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων) με 41.275 μονάδες. Ακολούθησε η οικογένεια Ceed (συμπεριλαμβανομένων των ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήρων) με 35.207 μονάδες και του μόνο αμιγώς ηλεκτρικού Niro με 19.115 μονάδες.

Είναι σημαντικό ότι τα υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα (EVs) της Kia αντιπροσωπεύουν το 35% των συνολικών πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη, ενισχύοντας το μετασχηματισμό της μάρκας ώστε να καταστεί πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας στο μέλλον. Οι πωλήσεις EV οχημάτων καθοδηγήθηκαν από το βραβευμένο EV6 και θα αυξηθούν περαιτέρω με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου EV9 αργότερα φέτος.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Αυτό το ρεκόρ πωλήσεων με την  έναρξη της χρονιάς δείχνει ότι η Kia συνεχίζει την ισχυρή ανάπτυξή της και ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες μας ανταποκρίνονται θετικά στην διευρυνόμενη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας».

Kia

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο