Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗ BMW M8 GTE στις 24 Ώρες του Le Mans

Η BMW M8 GTE στις 24 Ώρες του Le Mans

 Πριν η BMW Σειρά 8 Coupé κυκλοφορήσει στην αγορά, η αγωνιστική έκδοση θα βρεθεί στην πίστα την επόμενη σεζόν, συμμετέχοντας σε διοργανώσεις όπως το FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Με αυτό, η BMW Motorsport επιστρέφει στις θρυλικές 24 Ώρες του Le Mans. BMW M8 GTE p1

Έτσι, η BMW M8 GTE θα είναι συνδεδεμένη με την έννοια της καινοτόμου, προηγμένης τεχνολογίας και με πολλές δεκαετίες αγωνιστικής παράδοσης. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το αυτοκίνητο ήταν βαμμένο στα χρώματα της BMW M Motorsport, σχεδιασμένο ειδικά για την περίσταση, δίνοντας μία εικόνα από όσα θα ακολουθήσουν το 2018.

H ΒMW M8 GTE αντανακλά τη στενή σχέση ανάμεσα στην εξέλιξη αυτοκινήτων παραγωγής και του μηχανοκίνητου αθλητισμού και για άλλη μια φορά υπογραμμίζει το μεγάλο βαθμό στον οποίο η BMW Motorsport και η BMW M συμβαδίζουν.

Η BMW M8 GTE είχε ένα επιτυχημένο λανσάρισμα την 1η Ιουνίου 2017 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing (Γερμανία) – εκεί ακριβώς όπου θα κατασκευάζεται το μοντέλο παραγωγής της BMW Σειράς 8. Η

Νέο επίπεδο απόδοσης. BMW M8 GTE p11

Ο V8 κινητήρας τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, ο οποίος περιορίζεται από τους κανονισμούς σε χωρητικότητα 4,0 λίτρων, έχει ονομαστική βασική ισχύ πάνω από 500 hp, ανάλογα με την κατηγορία συμμετοχής. Το μπλοκ κυλίνδρων και η κυλινδροκεφαλή προέρχονται από τον κινητήρα παραγωγής και κατασκευάζονται στο χυτήριο ελαφρού κράματος στο εργοστάσιο του BMW Group, στο Landshut (Γερμανία). Στόχος της εξέλιξης είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης και αντοχής. Ο ισχυρός κινητήρας παραγωγής αποτελεί την τέλεια βάση. Η ισχύς της BMW M8 GTE μεταδίδεται μέσω ενός σειριακού, 6τάχυτου αγωνιστικού κιβωτίου.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παρέχει στους μηχανικούς μεγαλύτερη ελευθερία.

Η ‘Εικονική Εξέλιξη’ παίζει κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της BMW M8 GTE. Για παράδειγμα, ο έλεγχος πρόσφυσης εξελίσσεται με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης. Η βελτιστοποίηση της τοπολογίας με τρισδιάστατη εκτύπωση προσφέρει στους μηχανικούς πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στην ανεύρεση καινοτόμων και δημιουργικών λύσεων για τη σBMW M8 GTE p12χεδίαση του αυτοκινήτου. Η ταχεία υλοποίηση των πρωτοτύπων επιτρέπει τη λήψη ενός νέου εξαρτήματος ως λειτουργικού πρωτοτύπου, μόλις 24 ώρες μετά την εικονική εξέλιξη.

Μηχανοκίνητος αθλητισμός και παραγωγή ‘χέρι – χέρι’ – σχεδιαστικές ομοιότητες.

Οι μηχανικοί αγώνων και παραγωγής συνεργάστηκαν στενά στο πρόγραμμα BMW M8 GTE. Για παράδειγμα, η συνεπής σχεδίαση ελαφρού βάρους παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη του νέου σπορ GT. Σημαντική μείωση βάρους επιτυγχάνεται με την εκτενή χρήση πανάλαφρων εξαρτημάτων από ανθρακονήματα (CFRP). Με μήκος 4.980 mm και πλάτος 2.046 mm, το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 1.220 κιλά.

Κορυφαία αεροδυναμική απόδοση. BMW M8 GTE p13

Οι εργασίες στην αεροδυναμική ενός νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι χρονοβόρες αλλά απαραίτητες. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό για τους μηχανικούς της BMW να μπορούν να εργάζονται πάνω στο πλαίσιο της BMW M8 GTE με μέγιστη απόδοση από την αρχή. Ένας νέος αλγόριθμος αυξάνει σημαντικά τους υπολογισμούς ρευστομηχανικής (CFD), επιτρέποντας τη χρήση μεγαλύτερης υπολογιστικής ισχύος για αύξηση του αριθμού πιθανών προσομοιώσεων πριν το στάδιο της αεροδυναμικής σήραγγας.

 

Η πρώτη φορά που αυτοκίνητο BMW έτρεξε στις 24 Ώρες του Le Mans ήταν το 1939, όταν μία BMW 328 διεκδίκησε τη νίκη στην κατηγορία της έχοντας ολοκληρώσει 236 αγωνιστικούς γύρους. Μετά το 1972, αυτοκίνητα BMW είχαν τακτική παρουσία στον κλασικό αγώνα αντοχής.

 

Κινητήρας

  • Τύπος:                                              V8 με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo
  • Χωρητικότητα:                                   3.981 cc
  • Αριθμός Κυλίνδρων                           8
  • Περιεχόμενη γωνία:                           90°
  • Διάμετρος:                                         89 mm
  • Διαδρομή:                                          80 mm
  • Χιτώνια κυλίνδρων:                           98 mm
  • Μέγιστη περιστροφή:                        7.000 rpm περίπου

Αμάξωμα

  • Από συνθετικά υλικά με carbon καμπίνα και κλωβό ασφαλείας αναγνωρισμένο από DMSB
  • Αμάξωμα από ανθρακονήματα CFRP με σχεδίαση quick change

Πλαίσιο

  • Ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στους δύο άξονες
  • Ρυθμιζόμενα σε 4 παραμέτρους αμορτισέρ εμπρός και πίσω
  • Αντιστρεπτικές ράβδοι ταχείας ρύθμισης

Σύστημα μετάδοσης

  • Σειριακό, 6-τάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο
  • Ηλεκτρικό σύστημα αλλαγών στο τιμόνι
  • Διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης LSD
  • Άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα CFRP
  • Συμπλέκτης από ανθρακονήματα Sachs

 

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο