Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςHonda Civic 1.0 129 HP - Test Drive

Honda Civic 1.0 129 HP – Test Drive

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_01Την ώρα που όλοι οι κατασκευαστές στην κατηγορία των μεσαίων hatchbacks έχουν βαλθεί να αντιγράψουν το VW Golf, είτε σε σχεδίαση είτε σε τεχνολογίες, η Honda με την γνωστή της αυτοπεποίθηση παρουσιάζει το Honda Civic 1.0 129 HP το οποίο τολμά να είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία..

Όταν η Honda παρουσίασε το πρώτο Civic τον Ιούλιο του 1972 αποτελούσε απλά την πρόταση του Ιαπωνικού εργοστασίου στην ενεργειακή κρίση που τότε μάστιζε τον πλανήτη. Οι μικρές διαστάσεις, η οικονομία στα καύσιμα και η μνημειώδης αξιοπιστία του έκανε τον κόσμο να το αγαπήσει και την Honda να μπει για τα καλά στην παγκόσμια αγορά.

Ποιος να το φανταζόταν ότι αυτό το μικρό αυτοκινητάκι θα γινόταν cult στις ΗΠΑ και ότι θα άλλαζε την εικόνα του εργοστασίου στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Το Honda Civic 1.0 129 HP  διαφέρει εντελώς τόσο από τον πατριάρχη της σειράς, όσο και με το μοντέλο που αντικατέστησε τόσο στην εμφάνισή όσο και στις τεχνολογικές επιλογές των μηχανικών μερών.

Εμφάνιση

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_102Βλέποντας τον εξωτερικό σχεδιασμό του Honda Civic 1.0 129 HP δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι αυτό το αυτοκίνητο βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με το Golf, το Astra Και την υπόλοιπη παρέα.

Είναι χαμηλό και γεμάτο με αεροδυναμικά βοηθήματα που μπορεί να παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στο Honda Civic Type R που παρουσιάσαμε πριν από λίγο καιρό, αλλά όταν έχεις να κάνεις με ένα καθημερινό αυτοκίνητο η διακριτικότητα είναι για εμένα προσόν που το Honda Civic 1.0 129 HP δεν διαθέτει.

Ένα καθημερινό αυτοκίνητο πρέπει να γλιστρά μέσα στην πόλη χωρίς να φαίνεται,  να μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο και να πηγαίνει στο supermarket χωρίς να προκαλεί.

Η Streetracer εμφάνιση κάνει πολύ κόσμο να το κοιτά με περιέργεια πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάτι εξωφρενικά γρήγορο και έτσι όταν η πόρτα ανοίγει και από μέσα βγαίνει μια οικογένεια η εικόνα δεν έχει την αρμονία που αντίστοιχα δημιουργεί ένα κλασσικό Hatchback.

 

Φυσικά υπάρχουν πολλοί που επιζητούν την διαφορετικότητα και που βρίσκουν το Honda Civic 1.0 129 HP εξαιρετικά όμορφο – ίσως επειδή μοιάζει τόσο πολύ με το Type R!

Το Fastback Design φυσικά είναι φρέσκο, αλλά κάποιες λεπτομέρειες όπως οι «εικονικοί» αεραγωγοί στον πίσω προφυλακτήρα πηγαίνουν την εμφάνιση λίγο πιο μακριά από ότι εγώ θα ήθελα για ένα καθημερινό αυτοκίνητο.

Περί ορέξεως..

Εσωτερικό/Χώροι

Ανοίγοντας την πόρτα καταλαβαίνεις αμέσως πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα Honda Civic, καθώς ο σχεδιασμός του ταμπλό θυμίζει κάπως το προηγούμενο μοντέλο, αλλά αποφεύγει τα εργονομικά λάθη του παρελθόντος με τον πίνακα οργάνων που χωριζόταν σε δύο επίπεδα.

 

Το ταμπλό έχει μια κεντρική οθόνη TFT η οποία είναι εξαιρετικά ευδιάκριτη και έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός κατά την οδήγηση..

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_02Η γενικότερη εικόνα του πίνακα οργάνων που συμπληρώνεται με δύο δυσανάγνωστα όργανα που βρίσκονται εκατέρωθεν της κεντρικής οθόνης- που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτότυπη, αλλά μάλλον χρειάζεται κάποιος να δει την συνολική εικόνα με λίγο περισσότερη αγάπη.

Η θέση οδήγησης τοποθετεί τον οδηγό χαμηλά μέσα στο αυτοκίνητο και πραγματικά δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε supercar αφού νοιώθεις ότι κάθεσαι σχεδόν πάνω στο δρόμο.

Είναι μια ξεχωριστή αίσθηση για αυτή την κατηγορία που έχει φυσικά και την ουσιαστική επίπτωση στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αφού με αυτό τον τρόπο το κέντρο βάρους μεταφέρεται ένα εκατοστό χαμηλότερα- που μπορεί να σας ακούγεται λίγο, αλλά πιστέψτε με όπως θα δείτε παρακάτω είναι πολύ σημαντικό. Τα καθίσματα εντυπωσιάζουν παρέχοντας άνεση και πλευρική στήριξη που θυμίζει Type R, ακόμη και σε μικρόσωμους οδηγούς .

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_22Παράλληλα παρά την χαμηλή θέση οδήγησης την πίσω αεροτομή και το μικρό πίσω παράθυρο, η ορατότητα είναι ανέλπιστα καλή προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ υπάρχει και κάμερα οπισθοπορείας.

Το ταμπλό είναι φτιαγμένο από μαλακά πλαστικά που επεκτείνεται πάνω στα εσωτερικά πάνελ των πορτών, ενώ λίγο χαμηλότερα ξεκινά και μια λωρίδα από απομίμηση αλουμινίου που διατρέχει όλο το ταμπλό.

Το τιμόνι έχει σωστό μέγεθος και λαβή, όμως έχει πάνω του παραπάνω από πολλά κουμπάκια- που ούτε εργονομικά με ενθουσίασαν, ούτε με την εμφάνιση τους. Θα προτιμούσα κάτι πιο απλό και λειτουργικό, αλλά από ότι φαίνεται οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Πιο ψηλά στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία οθόνη αφής 7 ιντσών η οποία επιτρέπει τη πλοήγηση στα συστήματα του media center μέσω ενός φιλικού λειτουργικού android.

Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε στο Honda Civic 1,0 129 HP – όπως και σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα- είναι ότι υποφέρει και αυτό από τη συγκέντρωση όλων των λειτουργιών μέσα από το σύστημα πολυμέσων.

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_014Έτσι για να χειριστείτε το σύστημα κλιματισμού θα πρέπει να βγείτε από το ραδιόφωνο, ή το σύστημα πλοήγησης όπου ήσασταν και να βρείτε το κατάλληλο μενού, να επιλέξετε θερμοκρασία, λειτουργία ανεμιστήρα και κατεύθυνση αέρα πιέζοντας τα αντίστοιχα πλήκτρα στην οθόνη.

Χαμηλότερα, εκεί στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει ο μοχλός επιλογέας ταχυτήτων που είναι ακριβής και γρήγορος και ο διακόπτης για το ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Το Honda Civic 1.0 129 HP είναι προικισμένο με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και θήκες για ποτήρια, ενώ η διάταξη της κεντρικής κονσόλας κρύβει από κάτω έναν έξυπνο χώρο αποθήκευσης και φυσικά μια ολόκληρη σειρά με USB και HDMI υποδοχές.

Οι χώροι είναι επαρκείς για μια πενταμελή οικογένεια -κυρίως σε ότι αφορά το πλάτος και το σχήμα του πίσω καθίσματος που φιλοξενεί τρία άτομα, ενώ οι πίσω πόρτες που ανοίγουν διάπλατα στις 90 μοίρες κάνουν εύκολη την πρόσβαση επιβατών ή την πρόσδεση παιδιών στα ειδικά καθίσματα.

Ωστόσο τα κεφάλια εκείνων που κάθονται στις ακραίες θέσεις θα βρίσκονται σε μόνιμη επαφή με την οροφή, εάν το ύψος τους υπερβαίνει το 1,80 εκ.

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_00Ο χώρος αποσκευών είναι βαθύς και χωρά 420 λίτρα, ενώ η πίσω πόρτα ανοίγει μέχρι χαμηλά και έχει μεγάλο φάρδος-κάτι που κάνει τη φόρτωση αντικειμένων πιο εύκολη. Φυσικά οι πλάτες πέφτουν σε δυο άνισα τμήματα αποκαλύπτοντας έναν επίπεδο χώρο αποσκευών 1200 λίτρων!

Η ποιότητα συναρμογής βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα καθώς στο εσωτερικό δεν υπάρχει ο παραμικρός τριγμός, ενώ και η ηχομόνωση είναι αρκετά αποτελεσματική.

Το Honda Civic 1.0 129 HP της  πέμτης γενιάς είναι ζωντανή διαφήμιση της κορυφαίας ποιότητας συναρμογής, της στιβαρότητας και του σωστού σχεδιασμού των αυτοκίνητων της Honda.

Ασφάλεια

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_017Το Honda Civic 1.0 129 HP διαθέτει και μια σειρά τεχνολογιών ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο Honda Sensing System και ενώ μου είναι προσωπικά αδιάφορες οφείλω να τις αναφέρω- έστω και  επιγραμματικά: Collision Mitigation Braking System, Lane Keeping Assist System, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information με Cross Traffic Monitor, και αλλά πολλά!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα συστήματα είστε στο λάθος website καθώς δεν ξέρω καν- πως και αν λειτουργούν!  Χρησιμοποιήστε το google!

Κινητήρας

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_012Το Honda Civic 1.0 129 HP εξοπλίζεται με έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης  129 ίππων στις 5.500 σ.α.λ και έχοντας ροπή 200 Nm διαθέσιμα από τις 1.700 σ.α.λ. μοιάζει στα χαρτιά να είναι ότι ακριβώς χρειάζεται το Civic για να κινείται οικονομικά και σβέλτα.

Και πράγματι αν είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε στο δεξί πετάλι θα μπορέσετε να καταναλώσετε περίπου 6,5-7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.

Συγκρινόμενος όμως με τον αντίστοιχο κινητήρα ενός Ford Focus 1.0 είναι αρκετά πιο θορυβώδης-με τον τρικύλινδρο ήχο να διαπερνά την ισχυρή ηχομόνωση στις υψηλές στροφές-και η οικονομία που προσφέρει είναι υποδεέστερη από εκείνη του τρικύλινδρου VW Golf σε όλες τις συνθήκες.

Εκείνο όμως που δεν φαίνεται στα χαρτιά είναι το περιορισμένο εύρος λειτουργίας και ο απότομος τρόπος με τον οποίο επεμβαίνει ο κόφτης αμέσως μετά τις 5,500 σαλ την ώρα που ο κινητήρας βρίσκεται στην μέγιστη τιμή της ιπποδύναμης του.

Τραβάει δυνατά και γραμμικά από τις 1,300 σαλ και εκεί που αρχίζεις να ενθουσιάζεσαι ξαφνικά γύρω στις 5,600 ξαφνικά ο κόφτης κόβει απότομα την δύναμη.

Κόφτης στις 5,600 σε κινητήρα της Honda… Αλήθεια δεν το περίμενα και ειλικρινά πιστεύω ότι είναι μάλλον ο πιο περίεργος κινητήρας που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία!

Αν το κιβώτιο είχε πιο μακριές σχέσεις θα μπορούσες να το συνηθίσεις, όμως με το κοντό- και κορυφαίο σε αίσθηση-6αρι κιβώτιο που ακολουθεί αυτό είναι αδύνατον να συμβεί!

Για παράδειγμα κινείσαι με 3η ταχύτητα και 60 χλμ/ω σε έναν επαρχιακό δρόμο πίσω από ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο-και θέλοντας να προσπεράσεις κατεβάζεις 2α και το αυτοκίνητο πετιέται μπροστά. Την ώρα που έχεις φτάσει δίπλα στο αυτοκίνητο που προσπερνάς η 2α τελειώνει-με τον απότομο κόφτη- και με έκπληξη κοιτάς το κοντέρ βλέποντας να γράφει 78-80 χλ/ω!

Για να κάνεις λοιπόν το πιο τυπικό προσπέρασμα που γίνεται στους Ελληνικούς δρόμους-και είναι το προσπέρασμα από 60 στα 100χλμ/ω- θα πρέπει να ξεκινήσεις με 2α και να περάσεις σε 3η ακριβώς πάνω στην προσπέραση… Fail!

Πραγματικά, δεν ξέρω τι σκέφτηκαν!

Η ίδια προσπέραση δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια με 3η καθώς η αντίδραση δεν είναι άμεση.

Η λύση θα ήταν να επέτρεπαν στον κινητήρα να γυρίσει για 500 σαλ ακόμη-και αν αυτό δεν γίνεται τότε η Δευτέρα θα πρέπει να γίνει πιο μακριά επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να φτάσει τα 100 χλμ με 2α.

Μέχρι να αποφασίσουν οι μηχανικοί της Honda πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα-κάντε στον εαυτό σας μια χάρη- πληρώστε κάτι παραπάνω και αγοράστε την έκδοση με τον κινητήρα 1,5 λίτρων που είναι ένα κανονικό διαμάντι από εκείνα που μόνο η Honda ξέρει να φτιάχνει!

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_21Ανάρτηση Φρένα

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα Mc Pherson μπροστά ενώ πίσω διαθέτει πολλαπλούς συνδέσμους και είναι φτιαγμένη από ελαφριά κράματα αλουμινίου για χαμηλό μη αναρτώμενο βάρος και βελτιωμένη ευστάθεια στο φρενάρισμα.

Είναι εξαιρετικά ρυθμισμένη και καταφέρνει να ισορροπεί ακριβώς στο όριο της άνεσης και του ελέγχου του αμαξώματος. Μια πραγματικά εξαιρετική ρύθμιση που νομίζω ότι ξεπερνά τον ανταγωνισμό από όπου και αν προέρχεται!

Στην Πόλη

Μέσα στην πόλη η ανάρτηση του Honda Civic 1.0 129 HP παρά τα λάστιχα χαμηλού προφίλ -με τα οποία ήταν εξοπλισμένη η έκδοση της παρουσίασης, περνά τις λακκούβες και τα σαμαράκια των τριτοκοσμικών δρόμων της Αθήνας χωρίς να κουράζει τους επιβάτες.

Παράλληλα έχει γίνει και καλή δουλειά στην ηχομόνωση καθώς δεν ακούγεται ο θόρυβος από την κύλιση των ελαστικών και από τον χώρο του κινητήρα.

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_20Η ορατότητα είναι πολύ βελτιωμένη σημαντικά σε σχέση με το παλιό μοντέλο, και ενώ δεν μπορείς να την πεις κορυφαία δεν δημιουργεί προβλήματα. Αντιθέτως διαθέτει μια κάμερα που όταν μπει η όπισθεν μας δείχνει ακριβώς τι γίνεται πίσω μας.

Το τιμόνι είναι κάπως βαρύ στην πόλη, όμως κόβει πολύ και βοηθά στους ελιγμούς στα στενά και επειδή δεν είναι ηλεκτρικής υποβοήθησης έχει φανταστική αίσθηση.

Η συμπεριφορά του Honda Civic 1,0 129 HP μέσα στην πόλη είναι μια ευχάριστη έκπληξη και χάρη στις πολύ καλά ραφιναρισμένες αναρτήσεις θα έλεγα ότι ο γερμανικός ανταγωνισμός τα έχει βρει δύσκολα!

Με την βοήθεια του εξαιρετικής λειτουργίας συστήματος Start/Stop η κατανάλωση στην πόλη κυμαίνεται μεταξύ 6 και 7 λίτρων /100 χλμ

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο ο χαμηλόστροφος κινητήρας του Honda Civic 1,0 129 HP βρίσκεται στο στοιχείο του και βοηθούμενος από το εξάρι κιβώτιο και την κορυφαία αεροδυναμική καταφέρνει να κινείται με ταχύτητες 140-150 χλμ/ω καταναλώνοντας περίπου 8 λίτρα/ 100 χλμ, ενώ μου είπαν ότι αν πιεστεί λίγο φτάνει σχετικά άνετα και τα 210 χλμ/ω..

Το τιμόνι στις υψηλές ταχύτητες παρέχει πολύ καλή πληροφόρηση και το μόνο παράπονο που είχα ήταν μια σχετική ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους- κάτι που όμως είναι αναμενόμενο από ένα τόσο αεροδυναμικό αυτοκίνητο.

Εντύπωση κάνει η πολύ καλή ηχομόνωση που δεν αφήνει τους αεροδυναμικούς θορύβους να φτάσουν στα αυτιά των επιβατών που απολαμβάνουν το ταξίδι τους σε ένα περιβάλλον που θυμίζει γερμανικά αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Στρίβοντας

Στις στροφές υψηλών ταχυτήτων το Honda Civic 1,0 129 HP παραμένει πεισματικά ουδέτερο και αν πιεστεί πολύ παρουσιάζει μια προοδευτική υποστροφή που ελέγχεται εύκολα. Για υπερστροφή ούτε λόγος.. αφού δεν υπάρχει χειρόφρενο και επίσης η λειτουργία των ηλεκτρονικών δεν επιτρέπει την μεταφορά βάρους πριν και μέσα στην στροφή.

 

Το Honda Civic 1,0 129 HP διαθέτει το ίδιο σύστημα ευστάθειας που είχαμε περιγράψει στο τεστ του Honda Civic Type R το οποίο όταν για παράδειγμα το Honda Civic Type R στρίβει δεξιά, οι εσωτερικοί (δεξιοί) τροχοί έχουν αρχίσει από νωρίς να φρενάρουν όσο χρειάζεται για να κάνουν το αυτοκίνητο πιο ευκίνητο και σταθερό μέσα στην στροφή. Έτσι καθώς το βάρος μεταφέρεται στα αμορτισέρ με προοδευτικό τρόπο εκείνα έχουν τον χρόνο να απορροφήσουν την μεταφορά βάρους  την ώρα που οι τροχοί δημιουργούν ακριβώς τις δυνάμεις που χρειάζονται για να στρίψει το Honda Civic 1,0 129 HP μέσα στην στροφή.

Η πληροφόρηση που φτάνει στα χέρια είναι εντυπωσιακή- και όσοι γνωρίζουν θα καταλάβουν ότι εάν μπεις σε μια στροφή με φόρα χωρίς γκάζι εμφανίζεται ένα στιγμιαίο ελάφρωμα το οποίο όμως εξουδετερώνεται με το που ο οδηγός θα πατήσει λίγο γκάζι.

Η δύναμη και κυρίως η διάρκεια του κινητήρα δεν μπορούν να φέρουν το πλαίσιο σε δύσκολη θέση και χάρη στο ελάχιστα παρεμβατικό VDC θα έλεγα ότι το Civic αποτελεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για να χαρεί οδήγηση ο θρυλικός “μέσος οδηγός”.

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_09Τα περιθώρια πλευρικής και ελκτικής πρόσφυσης που προσφέρει η ανάρτηση μπορούν με άνεση να ανταποκριθούν στις απατήσεις του μεγαλύτερου κινητήρα και έτσι σύντομα θα διαπιστώσετε ότι μόλις ξεπεράσετε τον εκνευριστικό κινητήρα που συναντά- συνεχώς και παντού τον κόφτη-θα διαπιστώσετε ότι κινείστε με απίστευτες ταχύτητες μέσα στις στροφές!

Για να ολοκληρωθεί ωστόσο ο δυναμικός χαρακτήρας του Honda Civic 1,0 129 HP μέσα στην στροφή, χρειάζεται ο μεγαλύτερος κινητήρας.

Συμπέρασμα

Με το Honda Civic 1,0 129 HP ο πιο ενδιαφέρον ιαπωνας κατασκευαστής διάλεξε να διαφοροποιηθεί πλήρως από τον ανταγωνισμό προσφέροντας ένα αυτοκίνητο με που προκλητικό σπορ σχεδιασμό που κάποιοι θα λατρέψουν, ενώ άλλοι θα μισήσουν.

Κανείς όμως δεν θα το πει αδιάφορο, ή θα πει ότι μοιάζει με κάτι άλλο.

Προσφέρει ένα εξαιρετικά άνετο και ποιοτικό εσωτερικό, ενώ διαθέτει σαν στάνταρ όλα τα συστήματα ασφάλειας που ανταγωνισμός τα χρυσοχρεώνει για να σας τα δώσει σαν έξτρα.

Ωστόσο, ο τρικύλινδρος κινητήρας με το περιορισμένο εύρος στροφών και τις μέτριες τιμές οικονομίας σίγουρα δεν ταιριάζει σε ένα Honda Civic. Ίσως να ταιριάζει γάντι στο Jazz, αλλά εδώ μας τα χάλασε..

Χωρίς δεύτερη σκέψη πληρώστε κάτι παραπάνω και πάρτε ένα πραγματικό Honda Civic αγοράζοντας το Honda Civic 1,5 με τα 182 άλογα.

Δεν με ευχαρίστησε

  • Το μικρό εύρος λειτουργίας του κινητήρα και η (μη) συνεργασία του με το κιβώτιο ταχυτήτων.
  • Η προκλητική για την κατηγορία εμφάνιση- που όμως είναι εντελώς διαφορετική από τον κάθε ανταγωνισμό.

Θα θυμάμαι

  • Την πολύ σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση και την δυναμική συμπεριφορά στις στροφές.
  • Τους άνετους χώρους και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο