Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςSUV/OFF ROADRenault Kadjar 1.6 dCi 4X4 - Test Drive

Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 – Test Drive

Το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Renault με την Nissan. Οι ομοιότητες με το Nissan Qashqai δεν είναι τυχαίες αφού πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, αλλά παρουσιάζει αρκετές διαφορές σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του, την λειτουργιά των αναρτήσεων και την εκμετάλλευση των χώρων.

Είναι οι διαφορές που του δίνουν τον απαραίτητο «γαλλικό» αέρα που χρειάζεται για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του.

Εξωτερικός σχεδιασμός.

Η μάσκα με τον ευμεγέθη ρόμβο στο κέντρο της δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την ταυτότητα του αυτοκινήτου. Παράλληλα τα λίγο πιο φουσκωτά φτερά και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα κρύβουν σε μεγάλο βαθμό την πρώτου βαθμού συγγένεια με το Nissan Qashqai .
Ωστόσο κοιτώντας το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 από το πλάι είναι αδύνατον να καταλάβεις για ποίο από τα δύο δίδυμα παιδιά του Group Nissan/Renault πρόκειται.

 

Το σχήμα μοιάζει να είναι ολόιδιο και -μάλιστα καθώς το αυτοκίνητο της δοκιμής έχει και το ίδιο χρώμα με το Nissan Qashqai που παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα- η σύγχυση είναι έντονη!

Ωστόσο οι πίσω πόρτες μοιάζουν να είναι σχεδιαστικά πιο αιχμηρές και ενδιαφέρουσες , ενώ το αμάξωμα έχει ελαφρά πιο μεγάλους προβόλους στο πίσω μέρος εξασφαλίζοντας και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών σε σχέση με το Nissan Qashqai (480, αντί για 430 λίτρα).

Η πίσω όψη είναι κλασικά Renault και θυμίζει έντονα ένα υπερυψωμένο Renault Clio και αποφεύγοντας τις σχεδιαστικές υπερβολές στα φωτιστικά σώματα που είδαμε στο Renault Megane. Σε σχέση με τις δικίνητες εκδόσεις το μόνο που δηλώνει την διαφορά είναι ένα διακριτικό σήμα 4Χ4 πίσω χαμηλά στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Εσωτερικό.

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_11Η είσοδος Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 γίνεται με την χρήση μιας κάρτας που εξασφαλίζει το «Keyless Entry». Το πολύ έξυπνο σύστημα αναγνωρίζει ότι η κάρτα/ τηλεχειριστήριο είναι κοντά στην πόρτα και επιτρέπει στον οδηγό να ανοίξει και να κλειδώσει το αυτοκίνητο από ένα μικρό κουμπάκι πάνω στο πόμολο του οδηγού.

Αρκεί να έχεις την κάρτα στην τσέπη σου ή στην τσάντα σου και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Ανοίγεις την πόρτα μπαίνεις μέσα και εκκινείς τον κινητήρα από το πλήκτρο στο ταμπλό. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το τι γίνεται εάν ξεχαστείτε και κολυμπήσετε για παράδειγμα με την κάρτα..

Η είσοδος στο εσωτερικό Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 κρύβει ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη καθώς η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό από το την εικόνα που αντικρίζει κάνεις στο Nissan Qashqai.

Η ποιότητα των υλικών είναι πολύ καλή τόσο στο ταμπλό όσο και στα καθίσματα, καθώς τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στο επάνω μέρος του ταμπλό είναι αφρώδη και μαλακά στην αφή, ενώ στα χαμηλότερα τμήματα και στα κάτω τμήματα στις πόρτες τα πλαστικά είναι πιο σκληρά και χαμηλότερης ποιότητας. Αυτή όμως είναι μια πρακτική που συνηθίζεται πια από τους περισσότερους κατασκευαστές.

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_10Σε ότι αφορά την ποιότητα συναρμογής ωστόσο προσωπικά άκουσα κάποιους τριγμούς στο ταμπλό που δεν θα περίμενα να ακούσω από ένα τόσο καινούριο αυτοκίνητο όπως ήταν αυτό της δοκιμής.

Το ταμπλό έχει μια κεντρική οθόνη TFT η οποία είναι εξαιρετικά ευδιάκριτη και έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός κατά την οδήγηση. Η γενικότερη εικόνα του πίνακα οργάνων που συμπληρώνεται με δύο όργανα που βρίσκονται εκατέρωθεν της κεντρικής οθόνης- που δείχνουν την στάθμη του καυσίμου και την θερμοκρασία του κινητήρα.

Από έναν διακόπτη στο ταμπλό ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα ECO, που επεμβαίνει στην χαρτογράφηση του κινητήρα με μια πιο ήπια λειτουργία του ηλεκτρονικού γκαζιού και με με πιο οικονομική εμπλοκή του κλιματισμού. Σύμφωνα με την Renault η επιλογή της ECO χαρτογράφησης μπορεί να επιφέρει οικονομία μέχρι και 10%, κάτι που προσωπικά μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία μεγάλη οθόνη αφής η οποία περιλαμβάνει πλοήγηση, το ηχοσύστημα και ένα καλό επίπεδο συνδεσιμότητας για ψηφιακές συσκευές USB και τηλέφωνα.

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_06Διαφορά συστήματα διατήρησης της πορείας μέσα στην λωρίδα και της απόστασης από το μπροστινό όχημα διατίθενται σαν έξτρα εξοπλισμός όμως θα σας πρότεινα αν μπορείτε να τα αποφύγετε γιατί και η λειτουργία τους είναι επιεικώς μέτρια-και κυρίως επειδή η ένταση της ηχητικής προειδοποίησης είναι εξαιρετικά δυνατή και τρομακτική.

Ενδεικτικά το πρώτο πράγμα που έκανα μπαίνοντας στο αυτοκίνητο ήταν να απενεργοποιώ αυτά τα συστήματα.

Τα καθίσματα τοποθετούν τον οδηγό σε μια όρθια και ψηλή θέση που του επιτρέπει να έχει καλή ορατότητα μέσα στην κίνηση της πόλης και να ελέγχει όλες τις γωνιές του αμαξώματος-και θα ήταν όλα τέλεια, αν η φαρδιά μπροστινή κολόνα δεν περιόριζε την ορατότητα στις διασταυρώσεις.

Στο πίσω κάθισμα ο χώρος για τα γόνατα είναι ικανοποιητικός, όπως είναι άλλωστε και εκείνος για τα κεφάλια των επιβατών ακόμη και αν αυτοί είναι ψηλοί.

Και ενώ οι πολύ ψηλοί επιβάτες δεν προβληματίζονται έρχεται το τούνελ της μετάδοσης της κίνησης προς τους πίσω τροχούς να κάνει την ζωή του μεσαίου επιβάτη δύσκολη.

Ο χώρος αποσκευών είναι κάπως ρηχός εξαιτίας του χώρου που καταλαμβάνει η τετρακίνηση όμως ο διαθέσιμος χώρος των 480 λίτρων και το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας δεν επιτρέπουν παράπονα.

Τέλος, οι πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα στις 90 μοίρες διευκολύνοντας την πρόσβαση στα πίσω καθίσματα, όμως διαπίστωσα ότι όταν οι πόρτες είναι ανοικτές παρουσιάζουν μια έντονη ακμή που βρίσκεται στο ύψος του κεφαλιού των παιδιών.

Το δικό μου παιδί κατάφερε να κτυπήσει το κεφάλι του εκεί-ευτυχώς όχι σοβαρά- όμως θα πρέπει να το προσέξετε και να το επισημάνετε και εσείς στα παιδιά σας πριν το ανακαλύψουν μόνα τους.

Κινητήρας

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_01To Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 εφοδιάζεται με τον 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει ισχύ 130 ίππων και 320 Nm ροπής που είναι διαθέσιμα μόλις από τις 1.750 σ.α.λ.

Οδηγώντας βρήκα ότι έχει πολύ ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών καταφέρνοντας να κινήσει με άνεση το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 .

Εκείνο που μου άρεσε είναι ότι ο θόρυβος του δεν έχει την γνωστή τραχύτητα των Diesel και ότι έχει μεγάλο εύρος λειτουργίας στροφών, ειδικά αν δεν έχετε επιλέξει το πρόγραμμα Eco που του κόβει κάπως την ζωντάνια στις χαμηλές σαλ.
Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει 6 σχετικά σχέσεις που βοηθούν το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 να κινείται με ησυχία και οικονομία, όμως ο επιλογέας έχει μεγάλες διαδρομές που δεν ταιριάζουν με την αίσθηση που δημιουργεί ο μαλακός και ακριβής συμπλέκτης.

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_09Το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 χρησιμοποιεί ένα σύστημα αυτόματης τετρακίνησης που εμπλέκεται αυτόματα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Τις εκτός δρόμου δυνατότητες του συστήματος θα μας τις περιγράψει παρακάτω ο Μιχάλης Μισκής.

Το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 έχει σύμφωνα με την Renault 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ. και τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα-και αυτή ζωντάνια επιβεβαιώνεται και στην πράξη..

Η μέση τιμή κατανάλωσης κατά την διάρκεια της δοκιμής κυμάνθηκε στα 6,5 λτ./100 χλμ., που πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό νούμερο αν σκεφτείτε την ύπαρξη της τετρακίνησης και τα 1550 κιλά του βάρους.

Αναρτήσεις/Τιμόνι

Η ανάρτηση του Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 διαθέτει γόνατα McPherson μπροστά- και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω που είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να ισορροπεί μεταξύ της άνεσης και της διαχείρισης της ροπής του κινητήρα.
Τα φρένα αποτελούνται από τέσσερα δισκόφρενα, και προσφέρουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης που βοηθά όταν οδηγείτε με φορτωμένο το αυτοκίνητο.

Το τιμόνι με τις περίπου 3 στροφές από άκρη σε άκρη είναι μαλακό και η αίσθηση του μπορεί να είναι ευχάριστη μέσα στην πόλη όμως δεν είναι όσο ακριβές θα ήθελα γύρω από την θέση της ευθείας όταν ανεβεί η ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο

Στην Πόλη

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_04Ο οδηγός του Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 απολαμβάνει μέσα στην πόλη την αίσθηση King of the Road που χαρίζουν τα μεγάλα SUV. Οι μεγάλοι καθρέπτες βοηθούν στους ελιγμούς και η καλή ορατότητα προς τα πίσω κάνουν εύκολη την ζωή στο παρκάρισμα και στην αλλαγή λωρίδας στις κεντρικές λεωφόρους.

Η υπερυψωμένη θέση οδήγησης χαρίζει μια πολύ καλή ορατότητα- που περιορίζεται όμως στις διασταυρώσεις εξαιτίας της φαρδιάς μπροστινής κολόνας.
Το δερμάτινο τιμόνι έχει πολύ σωστό μέγεθος και ευχάριστο grip και φιλοξενεί διακόπτες που καλύπτουν όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου όπως ο χειρισμός του cruise control και του ηχοσυστήματος.

Στους στενούς δρόμους όμως το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 θέλει συνήθεια καθώς το μεγάλο φάρδος δυσκολεύει τόσο στους ελιγμούς όσο και στην διαδικασία της στάθμευσης. Εκεί ευτυχώς η κάμερα οπισθοπορείας και το κοφτερό τιμόνι προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν, αλλά και πάλι χρειάζεται συνήθεια.

Οι αναρτήσεις με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω ισοπεδώνουν την αδιαφορία της πολιτείας προς τους πολίτες και δεν παρατηρούνται αναπηδήσεις- όμως παρατήρησα ότι υπάρχουν κάποια ηχητικά εφέ από την περιοχή του ταμπλό που συνοδεύουν το πέρασμα πάνω από τις στρατηγικά τοποθετημένες λακκούβες των Β. Προαστίων.

Ο κινητήρας του Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 καταναλώνει περίπου 6,5 λίτρα πετρελαίου σε καθημερινές συνθήκες καθιστώντας το γαλλικό SUV μια από τις οικονομικές τετρακίνητες προτάσεις της κατηγορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_14Στον αυτοκινητόδρομο το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4, ταξιδεύει με μια υποδειγματική σταθερότητα και ο οδηγός-παρά μια μικρή ασάφεια που παρουσιάζει το τιμόνι στην θέση της ευθείας- απολαμβάνει ένα αυτοκίνητο που διατηρεί την γραμμή του μέσα στην στροφή ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες αφήνοντας τον οδηγό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν την διαδρομή.

Ωστόσο οι κλίσεις στις παρατεταμένες γρήγορες στροφές είναι σχετικά έντονες δείχνοντας την μαλακή ρύθμιση των αντιστρεπτικών .

Το μεγάλο πρόβλημα του αυτοκινήτου είναι θόρυβος από τα ελαστικά που βρίσκει εύκολα τον δρόμο του προς τα αυτιά των επιβατών υπερκαλύπτοντας κάθε άλλο θόρυβο-ακόμη και από τον κινητήρα που στον αυτοκινητόδρομο παραμένει ήσυχος και πολιτισμένος.

Η ηχομόνωση από τους θορύβους που παράγει η ανάρτηση και ο αέρας είναι ένα θέμα που ενοχλεί και στο Nissan Qashqai 1.5 dCi 110 PS και θα πρέπει η Nissan με την Renault να το εξετάσουν με προσοχή και αγάπη!

Κατά τα άλλα το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 ταξιδεύει καταναλώνοντας περίπου 8,5 λίτρα ανά 100 χλμ. όταν κινείται με 160 ενώ κάποιοι που τρέχουν μου είπαν ότι αν το κυνηγήσεις το ταχύμετρο θα δείξει με αρκετή υπομονή τα 200χλμ/ω! Μακάρι να είχα το θάρρος να το δοκιμάσω…

Στις Στροφές

Σε επαρχιακούς δρόμους με την άνετα ρυθμισμένη ανάρτηση του, το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 απορροφά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και σε παρασύρει σε ήρεμους ρυθμούς που σου επιτρέπουν να απολαύσεις την διαδρομή και να φτάσεις ξεκούραστη/ος στον προορισμό σου.

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_08Αυτό που ξεχωρίζει εδώ είναι η δύναμη του κινητήρα που σε συνδυασμό με την ελκτική πρόσφυση που χαρίζει η τετρακίνηση αρχικά σε προκαλεί να οδηγήσεις γρήγορα αφού έχει δύναμη και ροπή παντού.

Στο επαρχιακό δίκτυο το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 παρά την φοβερή πρόσφυση της τετρακίνησης που περνά με άνεση όλη την δύναμη στον δρόμο, δείχνει να μην βολεύεται στις κλειστές στροφές, καθώς οι κλίσεις του αμαξώματος επηρεάζουν την συμπεριφορά του κάνοντας το υποστροφικό όταν πιέζεται.

Όμως οι κλίσεις που παρουσιάζει το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 δεν επιτρέπουν στον οδηγό του να προσπαθήσει περισσότερο καθώς αν το ζορίσεις μένοντας στο γκάζι πέρα από την αρχική υποστροφή που παρουσιάζεται αρχίζει να γίνεται έντονα υποστροφικό.

Είναι ένα φαινόμενο που θα το δείτε σε πολλά τετρακίνητα SUV όπου όταν ο οδηγός μένει στο γκάζι και το αυτοκίνητο αρχίζει να υποστρέφει- λόγω των μαλακών και με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεις του – αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι πίσω τροχοί συνεχίζουν να σπρώχνουν το αμάξωμα προς το εξωτερικό της στροφής κάνοντας την υποστροφή εντονότερη.

Για υπερστροφή στην άσφαλτο ούτε κουβέντα.. ξεχάστε το! Με στρωτή οδήγηση το αποτέλεσμα είναι αρκετά γρήγορο, αλλά δυστυχώς σε καμία περίπτωση διασκεδαστικό.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα SUV και αν το κρίνουμε με τα κριτήρια της κατηγορίας τότε το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 κατατάσσεται άνετα πάνω από τον μέσο όρο.

Το τιμόνι είναι κοφτερό και γρήγορο, όμως η αλήθεια είναι ότι και στις κλειστές διαδρομές παρέχει μέτρια πληροφόρηση, αφού εξαιτίας των κλίσεων ο εξωτερικός εμπρός τροχός χάνει συχνά την πρόσφυση του κάνοντας το νευρικό.

Εκτός δρόμου (Μιχάλης Μισκής)

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_13Καταρχήν, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, μιλάμε για Cross και όχι για καθαρόαιμο Off Road. Όλα όσα κάνουν ένα όχημα “καθαρόαιμο”, εδώ απουσιάζουν. Όπως απουσιάζουν και σε όλα τα ανταγωνιστικά με το Kadjar μοντέλα. Και με αυτά οφείλουμε να το συγκρίνουμε.

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, στην κατηγορία των Cross, η πλατφόρμα Kadjar – Qashqai την Nissan Reanault ξεχωρίζει γιατί ενσαρκώνει όλες τις αρετές που κάνουν αυτά τα αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν. Να έχουν λόγο ύπαρξης. Και το πετυχαίνει για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η αισθητική και η αίσθηση ποιότητας. Το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 ξεκάθαρα δείχνει και κάνει τον οδηγό και τους επιβάτες να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας και τιμής από την πραγματική του.
Είναι εξαιρετικά δεμένο, η αισθητική του σαλονιού είναι απλά άψογη, η συναρμογή το ίδιο. Με πολύ απλά λόγια, χαίρεσαι να το οδηγείς, χαίρεσαι να το κυκλοφορείς, χαίρεσαι να το κάνεις κομμάτι της κοινωνικής σου ζωής.
Δεν δημιουργεί συνειρμούς του τύπου “το πήραμε γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε κάτι ακριβότερο” που είναι κλασικοί σε αυτή την μεσαία κατηγορία τιμής.

Επεξήγηση: στη μεσαία κατηγορία η επιλογή οχήματος δεν γίνεται με το κριτήριο της πρακτικότητας όπως στα μικρά, ούτε με το κριτήριο του προσωπικού γούστου όπως στα μεγάλα & ακριβά. Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος, τα κριτήρια των αγοραστών δεν είναι καθόλου συναισθηματικά και τα μοντέλα μένουν για λιγότερο χρόνο στην κορυφή συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

Κι όμως το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 το καταφέρνει. Ο συνειρμός που δημιουργεί είναι πως “το πήραμε γιατί αυτό ΘΕΛΑΜΕ να έχουμε”.
Σπάνιο, καθαρά συναισθηματικό κριτήριο που δεν μπορώ να σας το αναλύσω με τεχνικούς όρους. Το είχαν οι παλιές Citroen, το είχαν κάποιες Alfa, το έχει το Kadjar. Και κανένα άλλο Cross από όσα έχω δοκιμάσει.

Renault_Kadjar_1.6d_autoholix_15Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά τεχνικός και αφορά στην άνεση και την πρακτικότητα (εδώ πατάμε και λίγο στα χωμάτινα χαρακτηριστικά του). Πέρα από τους χώρους που είναι υπερεπαρκείς και το ευχάριστο συναίσθημα που προανέφερα, το Kadjar με τον πετρελαιοκινητήρα του Group είναι το πιο καλοστημένο για χώμα Cross που έχω οδηγήσει. Το πλαίσιο του οχήματος, τα υποπλαίσια στήριξης των αναρτήσεων και η ίδια η ανάρτηση υποστηρίζουν εξαιρετικά καλά την κίνηση σε γρήγορο χώμα.

Ακόμα και κακό χώμα επιπέδου σκαμμένης ειδικής του Ακρόπολις, όπου οι φυτευτές πέτρες και τα νεροφαγώματα μπορούν να μετατρέψουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο σε “πολύ μεταχειρισμένο” μέσα σε μία μόνο ημέρα γρήγορης οδήγησης. Να δημιουργήσουν μόνιμους τριγμούς και ανοχές στο αμάξωμα που μετά θα μείνουν εκεί για πάντα.

Not the case για το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4.

Είναι μαγικό χαλί στον κακό χωματόδρομο, ο κινητήρας βοηθάει τον οδηγό να κινηθεί γρήγορα, το ESP μπαίνει αλλά χωρίς να χαλάει το πλασάρισμα στις στροφές, οι επιβάτες δεν ταλαιπωρούνται και το αυτοκίνητο όσο κι αν χτυπηθεί, διατηρεί την στιβαρότητα του στο ακέραιο.
Δεν έχει περισσότερες Off Road ικανότητες από το Jeep Renegade, μάλλον οι γωνίες του και το πρωτόκολλο του ESP υπολείπονται ελαφρά.

Όμως όσο υπάρχει δρόμος, έστω και πολύ κακός, έχει μια μοναδική αρχοντιά στον τρόπο που κινείται.
Μόνο τα 4Χ4 της Toyota έχουν κατά παράδοση αυτή την ικανότητα, τώρα διαπίστωσα ότι και οι μηχανικοί της Nissan Renault την έχουν δώσει και στο Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4.
Σε ένα Cross που στοιχίζει πολύ λιγότερα στην αγορά και την χρήση του από τα μεγάλα 4Χ4 με τα οποία σε αυτόν τον τομέα, μπορεί να συγκριθεί απευθείας.

Συμπέρασμα

Το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 είναι ένα ολοκληρωμένο Crossover/ SUV που παρέχει άνεση χώρων στην οικογένεια ενώ ταυτόχρονα- χάρη στην τετρακίνηση, δίνει την σιγουριά που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του για να τολμήσει να εκδράμει σε πιο εκτός δρόμου διαδρομές.

Η συγγένεια με το Nissan Qashqai είναι προφανής-και δεν κρύβεται, ωστόσο το Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 με το πολύ πιο ποιοτικό και φρέσκο εσωτερικό του, αλλά και με τον μεγαλύτερο κατά 50 λίτρα χώρο αποσκευών μοιάζει να κερδίζει την ενδοοικογενειακή μάχη με ευκολία!
Αυτό όμως που το ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι ότι καταφέρνει με εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό να μην ξεπερνά τα €28,000- κάτι που το καθιστά σίγουρα και μια εξαιρετικά συμφέρουσα αγορά.

Οι προτάσεις στην κατηγορία είναι δεκάδες και ο ρόλος του Renault Kadjar 1.6 dCi 4X4 είναι δύσκολος. Ξεπερνώντας τα όποια υποκειμενικά κριτήρια και προτιμήσεις σε μάρκες, νομίζω ότι είναι ένα αυτοκίνητο που θα πρέπει να το δείτε πριν αποκτήσετε το επόμενο σας SUV.

Δεν με ευχαρίστησε

*Η μέτρια ποιότητα συναρμογής στο εσωτερικό που επιτρέπει κάποιους τριγμούς και ο θόρυβος από την κύλιση των ελαστικών και του αέρα στις υψηλές ταχύτητες.
*Το κάπως ασαφές τιμόνι στην ευθεία και ο μοχλός του επιλογέα με τις μεγάλες διαδρομές.

Θα θυμάμαι

*Τους καλούς χώρος και την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό.
*Τον δυνατό και οικονομικό κινητήρα και τις ικανοποιητικές εκτός δρόμου δυνατότητες.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,
Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο