FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 VeteranCar TestDrive

Σε αντίθεση με τις περισσότερες φίλες μου –που τους βγαίνει κάτι σαν μανία για παπούτσια και τσάντες, το δικό μου ιδιόρρυθμο μυαλό κάτι παθαίνει με τα αυτοκίνητα…

Δεν χρειάζεται να είναι τα πιο γρήγορα, ούτε να είναι τα πιο ακριβά. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικά, ούτε απόλυτα γρήγορα, αλλά σχεδόν πάντα το όνομα τους περικλείει ένα θρύλο, μια εποχή ή έναν τρόπο ζωής.

Το FIAT 500 1.4 100hp MY 2009, παρότι είχε σχεδόν δέκα χρόνια στην πλάτη του  είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην καψούρα…

Πως το κατάλαβα? Κλείνω τα μάτια μου και η μορφή του σχηματίζεται αβίαστα μέσα στο κεφάλι μου.

Θα ήθελα να το έχω γιατί είναι όμορφο και προσιτό, αλλά δεν μπορώ να το έχω γιατί οι χώροι του και η σκληρότητα της ανάρτησης του το κάνουν ακατάλληλο για την μεταφορά μιας μεγάλης οικογένειας σαν την δική μου.

Η παγίδα ήταν τέλεια στημένη και το ποντικάκι( IsminiMouse) δεν άργησε να πέσει στην φάκα -δάγκωσε το κίτρινο τυράκι και μαζί «δάγκωσε και την λαμαρίνα»!

Προσπαθώ τόση ώρα να σας πω ότι μάλλον δεν θα είμαι αντικειμενική σε αυτή την παρουσίαση…και να σας πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει κιόλας!

Από τον Ιούλιο του 1957, τo Fiat 500 αποτελεί μια ιστορία αγάπης που την βιώσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Δεν ήταν-και δεν επεδίωξε ποτέ να γίνει ούτε το καλύτερο, ούτε το πιο αξιόπιστο, ούτε το πιο γρήγορο-ήταν όμως πάντα όμορφο, φτηνό, πρακτικό και κυρίως πολύ γλυκό!

Το FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 είναι όλα αυτά που ήταν το παλιό 500αρακι – συνδυάζει όμως και αυτά που δεν ήταν χωρίς να χάνει ούτε κομμάτι από την γλυκύτητα του θρύλου. 

Η επίδραση του FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 πάνω στους ανθρώπους και η ευκολία με την οποία τους κερδίζει ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας απαιτεί μελέτη από ομάδα ειδικών ψυχολόγων!

Βεβαία το καμπυλωτό σουλούπι που θυμίζει έντονα το 500αρακι του ’60 τόσο σε σχήμα, όσο και σε αναλογίες «μιλάει σε απευθείας σύνδεση» με την γυναικεία ψυχή και αυτό είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αυτοκινητάκι όταν παρουσιάστηκε είχε προπωλήσει την παραγωγή του στην Ιταλία πριν ακόμα βγει στην παραγωγή.

Είναι γνωστό ότι εμείς οι γυναίκες κινούμε την αγορά και αφού το νέο Fiat 500 κατάφερε και άγγιξε τον καταναλωτισμό της υπογράφουσας- χωρίς να χρειαστεί πρώτα να την πείσει απόλυτα με την οδήγηση του- τότε η επιτυχία του μοντέλου είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Ειδικά αν σκεφτείτε ότι σαν μεταχειρισμένο η τιμή κτήσης κυμαίνεται στα €6-8.000.

Εξωτερική Εμφάνιση

  Το ξεχωριστό προφίλ του μικρού αυτοκινήτου με την καμπυλωτή οροφή και τα στρογγυλεμένα καπό κάνει τα 3,5 μέτρα του μήκους του να ‘χάνονται’ και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 είναι μικρότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με το μικρό πίσω παράθυρο παραπέμπουν έντονα στο μοντέλο της δεκαετίας του 70, όμως εάν ήταν στο χέρι μου θα τα έκανα πιο μικρά και στρογγυλεμένα ώστε να θυμίζουν εκείνα του αρχικού μοντέλου του 57.

Οι μεγάλοι και φαρδιοί 16’’ τροχοί με τις πανέμορφές ζάντες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το νέο 500 είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Εσωτερικό

Η Fiat στην αναβίωση του 500 ακολούθησε τον δρόμο που διάλεξε η BMWμε το MINΙ κάνοντας έντονη χρήση διαφόρων ρετρό λεπτομερειών που αναδεικνύουν με ρομαντικό τρόπο το παρελθόν- σε αντίθεση με το Beetle της VW που δεν απέφυγε τις κακοτοπιές της «ισοπέδωσης της ιστορίας» με το περίεργο πλαστικό και άχρωμο εσωτερικό του.

Στο FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 θα βρείτε πολύ πλαστικό, όμως έχει χρησιμοποιηθεί με τέτοιο ιδιοφυή τρόπο ώστε να λειτουργεί σε όφελος του. Για παράδειγμα, τα πλαστικά στο ταμπλό είναι σκληρά και μαύρα αλλά έχουν μια σχετικά ποιοτική αφή, ενώ το ρετρό πλαστικό κομμάτι στο χρώμα του αυτοκίνητου που διατρέχει το κεντρικό κομμάτι του έχει την ικανότητα να φτιάχνει την διάθεση και του χειρότερου «γρουσούζη» που μπορεί να φιλοξενηθεί στο εσωτερικό του.

Ο πινάκας οργάνων με το ομόκεντρο ταχύμετρο και στροφόμετρο είναι πρωτότυπος και ευκρινής, ενώ η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων που φιλοξενείται στο εσωτερικό των οργάνων δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλαίσθητη και πληροφοριακή -παρά τα δύσχρηστα κουμπιά χειρισμού της διπλά από την κολώνα του τιμονιού.

Το δερμάτινο τιμόνι με το χοντρό κέντρο τονίζει τις δύο οριζόντιες ακτίνες του- που φιλοξενούν τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του τηλεφώνου- κάνοντας σαφή αναφορά στο original τιμόνι της δεκαετίας του 60.

Φυσικά υπάρχουν παραφωνίες, όπως είναι για παράδειγμα το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας που χει μετακομίσει κατευθείαν από το Panda με αποκορύφωμα τους διακόπτες των παραθύρων – οι οποίοι πραγματικά χαρακτηρίζονται «εκτός θέματος»!

Φυσικά οι Ιταλοί ξέρουν τι κάνουν και κρύβουν αυτή την ατέλεια κάτω από ένα φανταστικό μοχλό ταχυτήτων με μια χορταστική νικελένια απόληξη που είναι χάρμα…αφής!

Στα αρνητικά θα ήθελα να συμπεριλάβω και τους τετράγωνους αεραγωγούς στο κέντρο της κονσόλας, οι οποίοι συγκρινόμενοι με τους στρόγγυλους που θα βρείτε στην άκρη του ταμπλό δείχνουν πολύ φτωχοί.

Συνεχίζοντας την γκρίνια-μιας που ζεσταθήκαμε(!)- με ενόχλησε το “υπερμοντέρνο παρουσιαστικό” που έχει το ηχοσύστημα (με το ενσωματωμένο σύστημα Blue &Me) και η έλλειψη σκάλας για φώτα στάσης στον διακόπτη των φώτων.

Στον αντίποδα η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης USB στην βάση της κονσόλας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, ενώ η γραμματοσειρά στο λογότυπο 500 μπροστά από τον συνοδηγό είναι «όλα τα λεφτά».

Τα καθίσματα παρέχουν φανταστική πλευρική στήριξη και ο οδηγός θα βρει εύκολα την θέση που τον βολεύει.

Η πρόσβαση στις πίσω θέσεις δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη εξαιτίας της καμπυλωτής οροφής- και αυτό παρά το γεγονός ότι τα καθίσματα τραβιούνται πολύ μπροστά για να διευκολύνουν την είσοδο.

Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για τέσσερις και μόνο εάν καθίσουν επιβάτες πάνω από 1,85 στο πίσω κάθισμα θα παραπονεθούν για τον διαθέσιμο χώρο στα κεφάλια τους.

Ο χώρος αποσκευών των 185 λίτρων είναι μικρός και στενός- δείχνοντας ξεκάθαρα ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για οικογένειες. Επιπλέον με ενόχλησε το ότι εάν θελήσουμε να μεγαλώσουμε τον χώρο των αποσκευών το πίσω κάθισμα πέφτει σε ένα μονοκόμματο κομμάτι-κάτι που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Κινητήρας-Μηχανικά Μέρη

Μέχρι τώρα το μάτι έχει πεισθεί ότι κάτι καλό συμβαίνει κάτω από το καπό- και κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Εκεί μπροστά θα βρούμε τον γνωστό 16 βάλβιδο κινητήρα που κινεί το Grande Punto και το Lancia Y που ενώ συνήθως αποδίδει 95 άλογα εδώ- μετά από λίγες περιποιήσεις στον προγραμματισμό της ανάφλεξης, μας έδωσε αλλά πέντε αλογάκια.

Οι 100 ίπποι λοιπόν φτάνουν στον δρόμο μέσο ενός «κοντού» εξαριού κιβωτίου αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Πάντως παρά τις κοντές σχέσεις και την απολαυστική λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων, το μοτέρ δείχνει μια περίεργη απροθυμία κάτω από τις 2.000 σαλ – που δεν θυμάμαι να υπήρχε στο Panda, στην συνέχεια καθαρίζει μετά τις 2,500 για να βρεθεί στα καλύτερα του όταν λειτουργεί μεταξύ 4-6.500 σαλ.

Πάνω από τις 6.500 σαλ ο κινητήρας παράγει πιο πολύ θόρυβο παρά ίππους, ενώ δεν υπάρχει κάποιος λόγος να τον λειτουργείς κοντά στον κόφτη των 7,100 σαλ.

Ο θόρυβος του κινητήρα που είναι περισσότερο τραχύς- παρά σπορ- βρίσκει εύκολα τον δρόμο του προς τα αυτιά των επιβατών και στους υψηλούς ρυθμούς περιστροφής μάλλον κουράζει.

Το FIAT 500 1.4 100hp MY 2009FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 επιταχύνει μέχρι τα 100 χιλιόμετρα σε 10,7 δευτερόλεπτα και φτάνει (δύσκολα) τα 200 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Από ότι καταλαβαίνετε οι επιδόσεις είναι υποδεέστερες από εκείνες του δότη(βλ Panda 100) και αυτό όπως πάντα οφείλεται- που αλλού ?- στο βάρος.

To FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 ζυγίζει σχεδόν δύο φόρες όσο ο προγονός του και 100 κιλά περισσότερα από το Panda, φτάνοντας στην έκδοση που οδηγούσα τα 1035 κιλά. Τόσο ζυγίζουν τα 5 αστέρια στα Crash Tests και οι 7 αερόσακοι!

Ένα πρόγραμμα το οποίο ενεργοποιείται από ένα όμορφο διακόπτη που γράφει «Sport» στο κέντρο του ταμπλό, κάνει την υποβοήθηση της ηλεκτρικής κρεμαγιέρας πιο άμεση προκειμένου να παρέχει μια πιο σαφή αίσθηση του δρόμου και να βελτιώνει την απόκριση της πεταλούδας του ψεκασμού.

Στην πράξη ένοιωσα εύκολα την διαφορά στο τιμόνι, αλλά σε ότι αφορά την αλλαγή στην λειτουργία του ψεκασμού… όπως και στο Panda, οφείλω να ομολογήσω ότι εγώ δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα.

Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν τέσσερα δισκόφρενα τα οποία έχουν φανταστική αίσθηση, ενώ αποδείχθηκαν και ανθεκτικά.

Στον τομέα της οικονομίας η εικόνα είναι σχετικά καλή με μια μέση κατανάλωση γύρω στα 7,5 λίτρα μέσα στην πόλη, η οποία πέφτει εύκολα στα 7 στο ταξίδι.

Στην Πόλη

Η ανάρτηση- η οποία προέρχεται από το Panda 100– αλλά είναι ακόμη πιο ξερή, δεν ταιριάζει με τίποτα στον χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου που κινείται κυρίως μέσα στην πόλη, ενώ τα σκληρά ελατήρια σε συνδυασμό με την ανεπαρκή απόσβεση επαναφοράς των αμορτισέρ και τον ημιάκαμπτο άξονα κάνουν το πίσω μέρος να χοροπηδά σαν κατσίκι στα σαμαράκια και τις ατελείωτες λακκούβες της Αθήνας.

Παράλληλα τα υλικά της κατασκευής του εσωτερικού μοιάζουν να έχουν κουραστεί από τα σχεδόν δέκα χρόνια ζωής του FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 , την σκληρή ανάρτηση και τα 95,000 km  καθώς ακούγονται, δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι το σκληρό σετάρισμα της ανάρτησης δεν είναι καλή ιδέα- όσο καλοφτιαγμένο και αν είναι ένα αυτοκίνητο.

Ο θόρυβος από την κύλιση των τροχών βρίσκει πολύ εύκολα τον δρόμο προς τα αυτιά των επιβατών.

Αλλά μπροστά στα κάλλη τι είναι ο πόνος!

Μέσα στην πόλη λοιπόν το 500αράκι οφείλω να πω ότι με κούρασε και με προβλημάτισε σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς η σκληρή ανάρτηση ανακάλυπτε συνεχώς λακκούβες που αρχικά δεν μου γέμιζαν το μάτι, ενώ παρά τις μικρές του διαστάσεις με δυσκόλευε και στο παρκάρισμα λόγω του μικρού κοψίματος του τιμονιού.

Επιπλέον στο παρκάρισμα έπρεπε να προσέξω μήπως γρατζουνίσω και τα πανέμορφα νίκελ διακοσμητικά που κάνουν τους προφυλακτήρες του 500 ξεχωριστούς, με αποτέλεσμα να αγχώνομαι κάπως..

Όμως από την άλλη πλευρά το 500αρακι με ξεπλήρωσε με το πώς με έκανε να νοιώθω όταν κυκλοφορούσα στην πόλη! Πάρα το ότι οδηγούσα ένα μικρό αυτοκινητάκι(μου αρέσουν τα μικρά αυτοκίνητα) ένοιωθα ότι από όπου περνούσα ο κόσμος το κοιτούσε και αμέσως το αναγνώριζε – κάτι τους θυμίζει!

Από όπου περάσει ο χρόνος σταματά και ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο όλων-και αυτό εμένα μου έφτιαχνε το κέφι. Ακόμα και η σνομπ κυρία με το κατάμαυρο Cayenne αντί να με ισοπεδώσει παραβιάζοντας όπως συνήθιζε το Stop– εκμεταλλευόμενη τον όγκο του αυτοκινήτου και την κοινωνική της υπεροχή(!!)- μου χαρίστηκε και αναγνώρισε την προτεραιότητα -που έτσι και αλλιώς είχα- μάλλον για να το χαζέψει λιγάκι…

Αν κρίνω μάλιστα ότι αυτό το έκανε και χωρίς να με μουντζώσει ..ε τότε θα έλεγα ότι ακόμα και οι χλιδάτοι συμπολίτες μας οι οποίοι συνήθως αδιαφορούν για τα μικρά αυτοκίνητα-το εκτιμούν και του ρίχνουν μια ματιά!

Στον Αυτοκινητόδρομο

Οδηγώντας το 500 στον αυτοκινητόδρομο προς την έξοδο της πόλης, θαύμασα την ευθύβολη και ακλόνητη συμπεριφορά του αυτοκινήτου που μοιάζει με εκείνη ενός καλού coupe.

Το τιμόνι που μοιάζει να υστερεί σε αίσθηση σε ταχύτητες κάτω των 30 χλμ (στο normal πρόγραμμα), στις μεγαλύτερες ταχύτητες γίνεται ο καλύτερος πληροφοριοδότης για την σχέση του δρόμου με τους τροχούς.

 Οι κλίσεις του αμαξώματος είναι ελάχιστες και οι 100 ίπποι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να ταλαιπωρήσουν τα φαρδιά ελαστικά με τα οποία είναι εξοπλισμένο το 500αρακι μας!

Το Fiat στέκεται εντελώς ουδέτερο μέσα στην στροφή με ένα τρόπο που σε κάνει να ονειρεύεσαι τι θα συμβαίνει με την έκδοση Abarth. Φυσικά ο πίσω άκαμπτος άξονας σε συνδυασμό με τα φαρδιά ελαστικά θα ενοχλήσει μερικές φορές όταν το όμορφο αυτοκινητάκι συναντήσει διαμήκεις ανωμαλίες, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα ανησυχήσει τον οδηγό.

Οι αναρτήσεις όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα νοιώθουν όλο και πιο άνετα -σε αντίθεση με τους επιβάτες που αρχίζουν να ενοχλούνται από τον θόρυβο του κινητήρα που διαπερνά την μόνωση και βασανίζει τα αυτιά τους με την τραχιά χροιά του.

Παράλληλα ο θόρυβος από την κύλιση των ελαστικών προστίθεται σε εκείνον του κινητήρα κάνοντας την κατάσταση δύσκολη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Κατά τα αλλά οι πλάγιοι άνεμοι δεν επηρεάζουν το αυτοκίνητο καθώς το μεγάλο βάρος και η μικρή επιφάνεια του προφίλ του αμαξώματος το κάνουν να αδιαφορεί για αυτούς.

Στρίβοντας

Σαν τελειώσει ο αυτοκινητόδρομος και τελειώσουν τα βασανιστήρια για τα αυτιά των επιβατών, αρχίζει η χαρά του οδηγού! Δεν είναι το γκάζι που παρασύρει, αλλά η ρυθμίσιμη συμπεριφορά που συνεπαίρνει τον οδηγό.

Με το στάνταρ ESP(κάτι που έλλειπε από το Panda 100 που είχα οδηγήσει) στην θέση ΟΝ και τον διακόπτη Sport ενεργοποιημένο αμέσως κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο υπέφερα μέσα στην πόλη. Η σκληρή ανάρτηση εδώ ελέγχει το αυτοκινητάκι με έναν τρόπο που θυμίζει καρτ, ενώ το τιμόνι γίνεται λίγο πιο σκληρό χωρίς όμως να κουράζει.

Το σύστημα ευστάθειας είναι κάπως ευαίσθητο επεμβαίνοντας συχνά στο γκάζι του κινητήρα, αλλά είναι ρυθμισμένο με αυτόν τον τρόπο για να αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση ότι το 500ακι δεν θα χάσει τον δρόμο του και ότι θα μείνει καρφωμένο στον δρόμο ότι και αν συμβεί…

Το πίσω μέρος του αυτοκίνητου- βλέπετε- όταν συναντήσει λακκούβα ή ανωμαλία μέσα στην στροφή, θα αποσταθεροποιηθεί σχετικά εύκολα κάνοντας την οδήγηση του μικρού Fiat πιο απαιτητική από ότι θα φανταζόντουσαν οι χαμογελαστές ιδιοκτήτριες που γοητεύτηκαν από την γλυκιά του εμφάνιση!

Έτσι το ESP με EBD είναι ένα καλοδεχούμενο μέτρο ασφαλείας που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου και θα φροντίσει έτσι ώστε κανείς να μην νοιώσει άβολα με την οδήγηση του FIAT 500 1.4 100hp MY 2009.

Φυσικά δεν άργησα να κλείσω τα ηλεκτρονικά και να κάνω πράγματα που πιο παλιοί δημοσιογράφοι μου είπαν να μην γράφω ότι τα κάνω..

Το Fiat 500  είναι φτιαγμένο για να χαρίζει πραγματικά χαμογελά σε όποιον το οδηγάει και με το που κλείνουν τα ηλεκτρονικά παύει να είναι «γλυκούλι» και απαιτεί γνώση και αίσθηση.

Μου θύμισε το κάτι από την συμπεριφορά του Saxo VTS που είχα κάποτε καθώς από ένα σημείο και μετά η κοφτερή συμπεριφορά του το κάνει να ανταποκρίνεται άμεσα στις ορέξεις του οδηγού.

Θέλεις υποστροφή θα δώσει υποστροφή, θέλεις να το πλασάρεις? τσιμπά το φρένο πριν την στροφή και η ρυθμίσιμη υπερστροφή θα κάνει την εμφάνιση της για να σε βοηθήσει στην τοποθέτηση.

Το 500ακι πάρα το γεγονός ότι είναι λιγότερο νευρικό από το Panda 100, στην πολύ γρήγορη οδήγηση δεν είναι πλέον καρφωμένο στο δρόμο αλλά μπορεί να γίνει υποστροφικό, υπερστροφικό ή ουδέτερο-ανάλογα με τις ορέξεις του χείριστη του.

Τα φρένα είναι κορυφαία και ανθεκτικά και είναι έτοιμα να διαχειριστούν αρκετούς ίππους ακόμη, ενώ το τιμόνι σε βοηθά με την αίσθηση του να στρίψεις ακόμη πιο γρήγορα.

Συμπέρασμα

Το FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 είναι ένα αυτοκίνητο με έντονες αντιθέσεις και συνεπώς με πολύ χαρακτήρα. Είναι μάλλον αυτός ο χαρακτήρας που το κάνει τόσο δημοφιλές- και που το κάνει να κράτα την μεταπολιτική του αξία. Ακόμη και τα τόσο παλιά μοντέλα σαν αυτό που βλέπουμε κρατά πολύ υψηλές τιμές σαν μεταχειρισμένο-και δεν θα το βρείτε φτηνότερα από 6,5-7.000€.

Αυτό όμως είναι το αντίτιμό για ένα αυτοκίνητο πόλης που με την εμφάνιση του σου κόβει την ανάσα και σε κάνει να το ερωτευτείς κεραυνοβόλα!

Εάν το δείτε σαν ένα γρήγορο και διασκεδαστικό supermini με τα χρήματα που κοστίζει μπορείτε να πάρετε ένα Swift Sport, ή ένα Polo Gti (της εποχής) που σίγουρα έχουν και το γκάζι που χρειάζεται για να ζορίσουν τις αναρτήσεις τους- και να σας συναρπάσουν με τις επιδόσεις τους.

Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι η μικρή έκδοση με τον κίνητρα των 1,200 κ.εκ αποτελεί την έκδοση που ταιριάζει στο πνεύμα και την ιστορία του 500. Έχει πιο μαλακές αναρτήσεις νοιώθει πιο άνετα στην πόλη, παρκάρει πιο εύκολα και κοστίζει πολύ λιγότερο.

Το 500 είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει ποιότητα, διαθέτει αξιοπρεπείς χώρους επιβατών και έχει το στυλ που χρειάζεται για να συντρίψει τον ανταγωνισμό από όπου και αν προέρχεται.

Μπορεί ο χώρος αποσκευών του και οι αναρτήσεις του να το κάνουν ακατάλληλο για τις ανάγκες αστικής μετακίνησης μιας οικογένειας, αλλά το όμορφο μουτράκι και ο  έντονος χαρακτήρας του FIAT 500 1.4 100hp MY 2009 θα κερδίσoυν την καρδία σας!

Έτσι είναι ο έρωτας… σε τυφλώνει!

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η «ξερή» ρύθμιση της ανάρτησης που ενοχλεί πολύ μέσα στην πόλη- και ο τραχύς θόρυβος του κινητήρα.
  • Οι τριγμοί από το ταμπλό και την πίσω πόρτα  και η σχετικά υψηλή τιμή σαν μεταχειρισμένο.

Θα θυμάμαι

  • Ότι το Fiat 500 είναι ύμνος του σύγχρονου Ιταλικού design που εύκολα ερωτεύεσαι και το αγαπάς όσα χρόνια και αν περάσουν.
  • Τα φρένα και την διασκεδαστική οδική συμπεριφορά στις στροφές.

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Previous articleΝέα Συστήματα Infotainment από την Opel
Next articleΈνας “γάμος” υψηλών επιδόσεων : Naomi Osaka + Nissan GT-R !
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National