Monday, March 27, 2023
HomeΔοκιμεςSUV/OFF ROADMitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC MY08- VeteranCar TestDrive

Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC MY08- VeteranCar TestDrive

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα χιλιόμετρα που διανύουν τα SUV γίνονται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους την ώρα που μετακινούν μια οικογένεια προς κάποιο προορισμό μεγάλων ή μικρών διακοπών.

Τα SUV στις περισσότερες περιπτώσεις ζούνε μια ζωή στην οποία θα μπορούσε με άνεση να ανταπεξέλθει και ένα πολύ πιο φτηνό MPV (που μοιάζει να έχουν εξαφανιστεί) με την διαφορά ότι διαθέτουν πολύ περισσότερο στυλ, ενώ επιπλέον προσφέρουν και έναν περιπετειώδη προσδιορισμό στον ιδιοκτήτη τους.

Έχοντας ένα SUV δηλώνεις (..χωρίς απαραίτητα να το κάνεις) ότι αυτό το Σ/Κ φεύγεις και πηγαίνεις για σκι στην Αράχοβα- σε αντίθεση με τα MPV που δηλώνουν την μετακίνηση σου προς στο πατρικό στην «Ανω- Κάτω Περαχώρα» για παϊδάκια!

Με λίγα λόγια με ένα SUV είσαι πιο  Adventure τύπος… Έτσι δεν πρέπει να προκαλεί αίσθηση στην χώρα μας- εμείς οι έλληνες δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο «θεαθήναι»- ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων SUV ξεπερνούν τις πωλήσεις των υπολοίπων οικογενειακών αυτοκινήτων.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ζυγίζοντας τις ανάγκες των καταναλωτών γρήγορα κατάλαβαν ότι οι εκτός δρόμου δυνατότητες των αυτοκινήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας περνούν σε δεύτερη μοίρα και ότι μια απλή σχεδιαστική αναφορά σε εκτός δρόμου δυνατότητες αρκεί για να πείσει τους υποψήφιους αγοραστές να πληρώσουν τα προιόντα τους…

Έτσι οι “σκληροπυρηνικές” λύσεις των πρώτωνVitara, έδωσαν την θέση τους αρχικά στην πρώτη γενιά των Rav και σήμερα σε ολοκληρωμένα οικογενειακά αυτοκίνητα όπως είναι το Mitsubishi Outlander, το CRV, το Forester και φυσικά το Χ3 .

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου SUV δεκαετίας σήμερα μοιάζει με μια φτηνή διαδικασία καθώς οι υψηλοί κυβισμοί των αυτοκινήτων του πρόσφατου παρελθόντος ερεθίζουν τους “φοροκυνηγούς των κυβικών εκατοστών” και έτσι τα 2,400 κ.εκ του  Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC πληρώνουν τέλος κυκλοφορίας €920 τον χρόνο-αλλά ευτυχώς λόγω δεκαετίας απαλλάσσεται από τον “φόρο πολυτελούς διαβίωσης”…

‘Έτσι κάθε χρόνο που θα έχετε στην κατοχή σας ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα πληρώνετε κάθε χρόνο το 1/5 της αξίας του σε φόρους! Με αυτόν τον τρόπο μετά από 3-4 χρόνια  θα είναι σαν να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο που το αγοράσατε από την Εφορία…

Και η εφορία… πολύ γουστάρει τέτοια πράγματα!

Εξωτερική εμφάνιση

Το πλαίσιο που χρησιμοποιεί η Mitsubishi ονομάζεται «Project Global» και θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω ότι πρόκειται για ένα κοινό πάτωμα που στην εξέλιξή του είχαν συμβάλλει οι DaimlerChrysler, η Hyundai και ο όμιλος PSA. Μην ξεχνάμε ότι τόσο το Citroen C-Crosser όσο και το Peugeot 4007- όχι απλά στηρίζονται στο ίδιο πάτωμα, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση του Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC βλέπουμε ότι όλες οι οπτικές off road υποσχέσεις εκπληρώνονται τόσο από το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου και τους μεγάλους τροχούς όσο και από τις αναφορές της μάσκας στο καθαρόαιμο L200.

Με μεγάλη ευχαρίστηση βλέπω ότι η εξωτερική εμφάνιση αντέχει στον χρόνο και ότι αυτό το SUV παραμένει σύγχρονο ακόμη και σήμερα κρύβοντας την ηλικία του!

Εσωτερικό/Χώροι

To Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC ακολουθώντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών, έγινε κατά 10 εκατοστά μεγαλύτερο από το το υπέροχο Outlander I- που είχε ακολουθήσει την συνταγή του πρώτου Forester-προσφέροντας ταυτόχρονα άπλετους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Το SUV της Mitsubishi διαθέτει ένα μέτριο σε επίπεδο πλαστικών εσωτερικό το οποίο όμως με την πολυμορφικότητα του μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες συν δύο παιδιά στην τρίτη σειρά και 220 λίτρα αποσκευών-ή πέντε επιβάτες και 770 λίτρα αποσκευών!

Εάν προγραμματίζετε να μετακομίσετε μπορείτε να ρίξετε όλα τα καθίσματα και να φορτώσετε 1700 λίτρα φορτίου, ενώ το άνοιγμα της πίσω πόρτας σε δύο τμήματα βοηθά και αυτό στην φόρτωση βαριών αντικειμένων!

Όμως ενώ στο επίπεδο των χώρων το Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC σκοράρει πολύ κοντά στην κορυφή της κατηγορίας ακόμη και σήμερα, η ποιότητα των υλικών και η αυστηρή σχεδίαση του ταμπλό χαλούν την εικόνα.

Σε ότι αφορά το ταμπλό τα σκληρά πλαστικά είχαν πολλές γρατζουνιές, ενώ σε πολλά σημεία που τα πλαστικά ήταν βαμμένα στο χρώμα του αλουμινίου έχουν ξεβάψει. Αυτό σε συνδυασμό με τις σκουριές στις βάσεις των καθισμάτων και τους ανελέητους τριγμούς από τα πίσω καθίσματα και τις πόρτες δείχνουν ότι το εσωτερικό του Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC έχει κακογεράσει και ότι θα χρειαστεί αρκετή φροντίδα για να δείξει και πάλι καινούριο.

Ωστόσο σε ότι αφορά την πρακτικότητα υπάρχουν πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα και ποτήρια, ενώ στο ταμπλό θα βρείτε τρία ντουλάπια εκ των οποίων το ένα ψύχεται κιόλας!

Το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με (..ξεβαμμένα) δερμάτινα, θερμαινόμενα, μπάκετ καθίσματα που σε συνδυασμό με τις ποιοτικές μοκέτες δίνουν έναν τόνο πολυτελέλειας.

Ο πίνακας οργάνων προέρχεται αυτούσιος από το Lancer της εποχής και περιλαμβάνει δύο μεγάλα «χωστά» όργανα… “ιταλικού τύπου” με τις βασικές ενδείξεις και μια οθόνη για το on board computer να βρίσκεται μεταξύ τους.

Στην κεντρική κονσόλα στο αυτοκίνητο της δοκιμής υπήρχε ένα εντυπωσιακό multimedia center της Rockford που εκτός από εντυπωσιακό ήχο παρέχει πληροφορίες για την θέση του οχήματος (GPS), την κατανάλωση, το υψόμετρο, την ατμοσφαιρική πίεση-μέχρι και γραφική αναπαράσταση της διαδρομής που καλύπτει το αυτοκίνητο!

Χαμηλότερα υπάρχει το ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού που είναιπολύ εύκολο και αποτελεσματικό στην χρήση.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό ότι- παρά την ύπαρξη τρίτης σειράς καθισμάτων, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ρεζέρβα που αν την αφαιρέσετε μπορείτε άνετα να εξοπλίσετε το αυτοκίνητο με υγραεριοκίνηση χωρίς να θυσιάσετε τους εσωτερικούς χώρους.

Μηχανικά μέρη

Σε ότι αφόρα τα μηχανικά μέρη εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν φανταστικό ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,4 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους με φοβερή ευστροφία και γραμμικότητα. Έτσι το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100χλμ σε 9,6’’ και επιτυγχάνει μια τελική ταχύτητα που φτάνει τα 190 χλμ/ω (σύμφωνα με όσα μου έχουν πει).

Στην πράξη ο κινητήρας τραβάει δυνατά από τις 1800 σαλ μέχρι τις 7000 σαλ χωρίς το παραμικρό σκαλοπάτι-και το μόνο που χαλά εκεί την διασκέδαση είναι ο απότομος τρόπος που επεμβαίνει ο κόφτης λίγο αργότερα.

Ο κινητήρας αυτός έχει πραγματικά εντυπωσιακή λειτουργία αλλά  μου φάνηκε κάπως θορυβώδης και τραχύς παρά την δουλειά που έχει γίνει στην ηχομόνωση και στις βάσεις του κινητήρα.

Μετάδοση

Μεγάλα παράπονα είχα με την σαφήνεια του κιβώτιου ταχυτήτων στις αλλάγες- αλλά κυρίως με ενόχλησε ότι το κιβώτιο είχε μια τάση να “πετά¨με έναν αψυχολόγητο τρόπο την πέμπτη ταχύτητα εκεί που ταξιδεύεις αμέρημνα στον αυτοκινητόδρομο!

Ρώτησα- και έμαθα- ότι αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα του Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC  και ότι ο τρόπος που διορθώνεται είναι με είτε την αλλαγή ολόκληρου κιβωτίου που κοστίζει μεταχειρισμένο €1,000 (αν το βρείτε), ε’ιτε  με €3,500 καινούριο…ότ(αν) έρθει!

Ρωτησα ακόμη περισσότερο και αυτό μοιάζει να μην είναι ένα προβλημα που είχε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά συμβαίνει σε πολλά μοντέλα που εξοπλίζονται με αυτό το κιβώτιο, όπως το peugeot 4007 και το Citroen C-Crosser. Οπότε προσοχή!

Επειδή όμως αυτό μου φάνηκε αρκετά σοβαρό πρόβλημα, έψαξα και βρήκα έναν μηχανικό στην Αθήνα που αναλαμβάνει να φτιάξει το πρόβλημα πολύ πιο οικονομικά και χωρίς να χρειαστεί να γίνει αλλαγή κιβωτίου.

Σε ότι αφορά την τετρακίνηση που ακολουθεί θα βρείτε ένα αυτόματο σύστημα τετρακίνησης  με ένα ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη που αναλαμβάνει να μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς όταν γλιστρήσουν οι μπροστινοί.

Το σύστημα-ανάλογα με τις συνθήκες -παρέχει την επιλογή 2WD που για οικονομία μεταφέρει την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, την επιλογή 4WD που μεταφέρει αυτόματα την κίνηση και στους πίσω τροχούς όταν γλιστρήσουν οι μπροστινοί- και τέλος τη θέση Lock που εξασφαλίζει ισόποση κατανομή ανάμεσα στους δύο άξονες (“κλείδωμα”).

Το κεντρικό διαφορικό παραμένει μπλοκαρισμένο μέχρι τα 50χλμ/ω και μετά επιστρέφει στην λειτουργία Auto ώστε να μην «κουρδίζεται» η μετάδοση όταν το αυτοκίνητο κινείται με μεγάλες ταχύτητες.

Η επιλογή αυτού του συστήματος δείχνει και τον ασφάλτινο χαρακτήρα του  Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC κάτι που κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι λογικό, αλλά σε συνδυασμό με την έλλειψη κάποιας μορφής πίσω ελεγχόμενου διαφορικού και τις μικρές διαδρομές της ανάρτησης αφαιρεί πολλούς πόντους από τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Εκτός Δρόμου

Τις ημέρες που οδηγούσα το αυτοκίνητο είχα την τύχη να χιονίσει στα ΒΠ της Αθήνας και έτσι μπόρεσα να τσεκάρω τις δυνατότητας του συστήματος.

Στην θέση 4WD ο ηλεκτρομαγνητικός αργεί αρκετά να εμπλέξει τους πίσω τροχούς και μοιάζει να κουράζεται όταν προσπαθήσεις να παίξεις με το αυτοκίνητο.

Στην θέση αυτή το αυτοκίνητο αποκλείεται να υπερστρέψει κάτι που σε συνδυασμό με το ESP το κάνει ιδιαίτερα ασφαλές για μετακινήσεις προς τα χιονοδρομικά κέντρα, όπου θα συναντήσουμε ομαλούς αλλά παγωμένους δρόμους.

Στην θέση Lock οι δυνατότητες του αυτοκινήτου εμφανίζονται πιο ικανοποιητικές αλλά και πάλι το αυτοκίνητο δεν «γυρνά» με το γκάζι ότι και να κάνεις ακόμα και σε παγωμένο οδόστρωμα. Υπάρχουν τρόποι για να γυρίσει , αλλά πρώτον είναι… βάρβαροι (χειρόφρενο) και δεύτερον και κυριότερο δεν συνάδουν με τον πολύ οικογενειακό χαρακτήρα του Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC.

Η ανάρτηση με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω επιτρέπει σχετικά εύκολα στους τροχούς να «κρεμάσουν» και όταν τύχει να σηκωθεί ένας τροχός στον αέρα και επικρατούν συνθήκες αυξημένης ολισθηρότητας τότε-δυστυχώς-το Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC  θα ακινητοποιηθεί εύκολα.

Το Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC νοσταλγεί την πραγματική τετρακίνηση και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης του πρώτου Outlander που σίγουρα σε εκτός δρόμου διαδρομές τα κατάφερνε καλύτερα και χάριζε πολλά χαμόγελα.

Σε ένα χιονισμένο χωράφι που δοκίμασα το αυτοκίνητο ένας από τους πίσω τροχούς βρέθηκε στον αέρα και τελικά κόλλησα σε ένα σημείο που πραγματικά δεν το περίμενα.

Όταν κάλεσα σε βοήθεια εκείνον που συνήθως με “ξελασπώνει” με έκπληξη διαπίστωσα ότι το οικογενειακό μας  BMW X3 (..που σίγουρα δεν φημίζεται για τις εκτός δρόμου δυνατότητες του)ξεπέρασε το ίδιο εμπόδιο για πλάκα παρά τα 40.000 χλμ που είχαν τα λάστιχά του.

Μπορεί ο καλός μου να χάρηκε που το Χ3 του πέρασε το εμπόδιο με άνεση, όμως μεταξύ μας …το να έχεις χειρότερη εκτός δρόμου συμπεριφορά από ένα Χ3… είναι αρκετά δύσκολο!

Στον Δρόμο

Οι Ιάπωνες σχεδιαστές έχουν κάνει ξεκάθαρες επιλογές και το Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC εστιάζει στην κίνηση στον δρόμο. Εκεί πραγματικά εντυπωσιάζει με την ολοκληρωμένη και ασφαλή συμπεριφορά του- αλλά κυρίως με την ποιότητα κύλισης του σε όλες τις συνθήκες.

Η ανάρτηση είναι σοφά ρυθμισμένη για την άσφαλτο με γνώμονα την άνεση -και μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητο να παίρνει σχετικά μεγάλες κλίσεις , αλλά προσωπικά αυτό δεν με ενοχλεί γιατί ούτε η πορεία του επηρεάζεται, αλλά και γιατί αυτό είναι αναμενόμενο από τον SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Σε επαρχιακούς δρόμους η ανάρτηση απορροφά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και σε παρασύρει σε ήρεμους ρυθμούς που σου επιτρέπουν να απολαύσεις την διαδρομή και να φτάσεις ξεκούραστή στον προορισμό.

Εάν ζοριστεί μέσα στην στροφή γίνεται ελαφρά υποστροφικό, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να κρατήσει γρήγορους ρυθμούς καθώς και τα φρένα αποδεικνύονται δυνατά και ανθεκτικά.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο το Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC ταξιδεύει ήσυχα και σχετικά οικονομικά (10-11 λίτρα/100χλμ) καταπίνοντας τις αποστάσεις με χαρακτηριστική ευκολία.

Στο εσωτερικό οι επιβάτες θα εκτιμήσουν σίγουρα την ησυχία τόσο από αεροδυναμικούς όσο και από μηχανικούς θορύβους που όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει με 160 χλμ/ω μοιάζει να μένουν πίσω.

Στις στροφές του αυτοκινητοδρόμου και όσο κινείται σε λογικές ταχύτητες είναι ασφαλές και σταθερό ενώ παρά την μεγάλη επιφάνεια του μένει ανεπηρέαστο από τους πλευρικούς ανέμους.

Στην Πόλη

Στην πόλη η ανάρτηση αναδεικνύει τον άνετο χαρακτήρα του αυτοκινήτου καθώς περνά πάνω από τις λακκούβες με άνεση χωρίς να κουράζει τους επιβάτες.

Οι χώροι είναι ιδανικοί για την κάλυψη των αναγκών μεγάλων οικογενειών και το  Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC μπορεί με άνεση και οικονομία (αν το μετατρέψετε σε υγραέριο) να αποτέλεσει το καθημερινο εργαλείο μετακίνησης της οικογένειας σας.

Οι μεγάλοι καθρέπτες βοηθούν στους ελιγμούς, ενώ χρειάζεται λίγη προσοχή στο παρκάρισμα γιατί κοιτώντας μπροστά τα όρια του αμαξώματος δεν είναι ευδιάκριτα.

Η ορατότητα προς τα πίσω είναι πραγματικά καλή αλλά σίγουρα το μήκος του αυτοκίνητου που πλησιάζει τα 4,8 μέτρα θέλει συνήθεια στα στενά της πόλης.

Συμπέρασμα

Το Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC ακόμη και σήμερα είναι ένα αυτοκίνητο με πολύ μοντέρνο παρουσιαστικό που όμως απογοητέυει με την ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό του και τους έντονους τριγμούς από τα πίσω καθίσματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως αφορά το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που μετά τα 140,000 χλμ έχει την τάση να αποσυμπλέκει την πέμπτη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο χωρίς λόγο. Ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτητων είναι δυσάρεστο για κάθε αυτοκίνητο-αλλά  για ένα Mitsubishi είναι απλά απαράδεκτο-και σίγουρα ακριβό!

Παρότι όπως σας είπα  το πρόβλημα αυτό φτίαχνεται με λογικό κόστος, αν ψάχνετε για μεταχειρισμένο Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC σας προτείνω να επιλέξετε οπωσδήποτε ένα μοντέλο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που με τον μετατροπέα ροπής που έχει είναι πρακτκά αθραυστό.

Σε αντίθεση με την ομοιογενή του συμπεριφορά στις στροφές, δυστυχώς οι εκτός δρόμου δυνατότητες του Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC είναι πολύ περιορισμένες και περιορίζονται στην ασφαλέστερη μεταφορά σε ολισθηρούς δρόμους .

Οι χώροι και η πολυμορφικότητα του εσωτερικού θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω εάν έχετε μεγάλη οικογένεια, ενώ και η αξιοπιστία του κινητήρα (αν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο) είναι μνημειώδης.

Προσωπικά το Mitsubishi Outlander MY08-2.4 MIVEC που οδήγησα με προβλημάτισε παρα πολύ- όχι μόνο από την φορολογική επιβάρυνση που επιφέρει ο κινητήρας του- αλλά κυρίως από τα προβλήματα ποιότητας και αξιοπιστίας  που έχει με το κιβώτιο ταχυτήτων και την ποιότητα των  πλαστικών στο εσωτερικό του..

Δεν μπορώ να τα ξεπεράσω και μάλλον είναι η πρώτη φορά που- εάν θέλετε να πάρετε ένα SUV με €5,000- θα σας προτρέψω να προτιμήσετε κάτι άλλο…

Επίλογές υπάρχουν πολλές!

Δεν με ευχαρίστησαν

  • Τα προβλήματα αξιοπιστίας στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και η ποιότητα των πλαστικών του εσωτερικού.
  • Η μέτρια αίσθηση στο τιμόνι και οι περιορισμένες εκτός δρόμου επιδόσεις της τετρακίνησης.

Θα θυμάμαι

  • Τους μεγάλους  χώρους και την πολυμορφικότητα του εσωτερικού.
  • Την ποιότητα κύλισης στο ταξίδι και την ασφαλή συμπεριφορά στον δρόμο.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty