Skoda Octavia 1.6 TDI DSG Style – Test Drive

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_19

Μπορεί με μια πρώτη ματιά το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG να δείχνει σαν ένα εξαιρετικά συνηθισμένο αυτοκίνητο, όμως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που στην Ελλάδα έχει αγαπηθεί από τους επαγγελματίες οδηγούς  ταξί -και που μέσα σε σχεδόν 30 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που η VAG έχει αναβιώσει  το Octavia έχει «κουβαλήσει» εκατομμύρια καρβέλια ψωμί στα τραπέζια των οικογενειών τους!

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_26Ωστόσο κοιτώντας και έξω από τα σύνορα της χώρας μας είναι εύκολο να δούμε την σημαντικότητα του Octavia και για την Skoda η οποία έχοντας πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα ξαναμπήκε δυναμικά στον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Octavia είναι το αυτοκίνητο που μετέτρεψε την Skoda από το «ανέκδοτο της δεκαετίας του 80» στην  αξιοθαύμαστη εταιρεία που σήμερα στέκεται στην κορυφή μιας κατηγορίας αυτοκινήτων που η ίδια έχει δημιουργήσει…

Πρόκειται για τα αυτοκίνητα που προσωπικά θα τα χαρακτήριζα «premium value for money», δηλαδή αυτοκίνητα που όχι μόνο προσφέρονται σε μια χαμηλή τιμή, αλλά που ταυτόχρονα διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως σχεδιασμός, χώροι και αξιοπιστία που τα συναντάς μόνο σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα.

Τιμώντας αυτή την παράδοση οι Τσέχοι είναι πολύ προσεκτικοί όταν παρουσιάζουν νέα ή ανανεωμένα μοντέλα του Octavia και έτσι θα ήθελα να μου επιτραπεί να πω ότι το νέο Skoda Octavia 1.6 TDI DSG πάσχει από «Γκολφίτιδα»- δηλαδή την γνωστή ατολμία της VAG να αλλάξει ριζοσπαστικά την μορφή ενός  μοντέλου φοβούμενη τις μεγάλες αλλαγές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις πωλήσεις..

Εμφάνιση

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_25Παρατηρώντας το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG τρίτης γενιάς δύσκολα θα διακρίνεις τις διαφορές του από το “προ facelift” μοντέλο και μόνο τα νέα διπλά φανάρια- που διαχωρίζουν τους προβολείς από τα φώτα πορείας, ξεχωρίζουν από την αρχή.

Ωστόσο οδηγώντας το μέσα στην πόλη πρόσεξα ότι σε κάθε φανάρι οι οδηγοί ταξί ( που οδηγούσαν και διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων) το «ζαχαρώνανε» και αναγνώριζαν όλες τις διαφορές από το δικό τους αυτοκίνητο που στα μάτια μου έδειχνε ολόιδιο!

Χρειάστηκε να το δω πιο προσεκτικά για να διαπιστώσω ότι και η μάσκα είναι εντελώς διαφορετική-προβάλλοντας με την νέα ταυτότητα της Skoda που λανσαρίστηκε με το Kodiaq, αλλά και τους πιο φουσκωμένους και ανάγλυφους προφυλακτήρες τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_24Σε ότι αφορά το προφίλ του Skoda Octavia 1.6 TDI DSG προσωπικά είναι αδύνατον να δω κάποια διαφορά, όμως πρέπει να υπάρχει αφού οι οδηγοί του προηγούμενου μοντέλου το αναγνώριζαν και από το πλάι.

Όπως είπα και νωρίτερα το Octavia δεν έχει κάνει τολμηρά βήματα που θα το έκαναν να δείχνει πραγματικά διαφορετικό από το προηγούμενο μοντέλο, ωστόσο η επιλογή των σχεδιαστών να επιμένουν στο παραδοσιακό «δυόμισι όγκων» αμάξωμα που καθορίζεται από την μεγάλη πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών που ανοίγει μαζί με το πίσω παράθυρο, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να δίνει μια ξεχωριστή fastback εμφάνιση.

Μακάρι τα πίσω φωτιστικά σώματα να ήταν πιο τολμηρά…. Όμως τότε ποιος θα αγόραζε Passat?  😉

Εσωτερικό

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_11Στο εσωτερικό, ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν μια μοναδική αίσθηση ευρυχωρίας. Πράγματι λοιπόν η συνολική εικόνα στο εσωτερικό είναι κάπως συντηρητική -όπως άλλωστε συνηθίζεται στα αυτοκίνητα της εταιρείας- αλλά δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει την υποδειγματική ποιότητα συναρμολόγησης που δεν επιτρέπει τριγμούς στο εσωτερικό.

Στο Skoda Octavia 1.6 TDI DSG της δόκιμης τα πλαστικά και τα καθίσματα είχαν ένα μπεζ-λευκό χρώμα που δημιουργούν στο μάτι  μια ακόμη πιο ευρύχωρη εικόνα, ενώ τα πλαστικά στο επάνω μέρος του ταμπλό είναι αφρώδη και το μόνο που προδίδει την προσπάθεια συγκράτησης του κόστους είναι τα πλαστικά στο ντουλάπι και το κάτω μέρος των θυρών που είναι σκληρά και ειδικά στο λευκό χρώμα δεν αποπνέουν ποιότητα.

Την κατάσταση προσπαθούν να σώσουν τα φύλλα πλαστικού- που είναι βαμμένα στο χρώμα της λάκας του πιάνου- και ντύνουν τις πόρτες όμως όταν το μάτι κατεβαίνει χαμηλά τα πλαστικά δεν εντυπωσιάζουν ούτε όψη ούτε σε αφή..

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις 4.659 χλστ., 1.814 χλστ. και 1.461 χλστ., έμεινα άφωνη από τους προσφερόμενους χώρους στο πίσω κάθισμα, κάτι που εξηγεί απολύτως την επιλογή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου από τους ιδιοκτήτες ταξί που θέλουν να κάνουν την δουλεία τους με τους πελάτες να βρίσκονται σε μια μεγάλη απόσταση από εκείνους.

Οι χώροι-ειδικά για τα γόνατα θυμίζουν πραγματικά μια μεγάλη λιμουζίνα-και αν εξαιρέσει κανείς το ογκώδες τούνελ που θα ενοχλούσε τα πόδια του μεσαίου επιβάτη, το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG θα ήταν ένα από εκείνα τα αυτοκίνητα που μπορούνε χωρίς πρόβλημα να μεταφέρει 3 ενήλικες στο πίσω κάθισμα.

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_16Αυτό που όμως που μοιάζει να έχει βγει απευθείας από το «twilight zone» είναι ο χώρος αποσκευών! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να συνδυαστούν οι άπλετοι χώροι του εσωτερικού με ένα σπηλαιώδες πορτμπαγκάζ  χωρητικότητας 590 λίτρων (1580 με τα καθίσματα πεσμένα) έχοντας μάλιστα και μια κανονική ρεζέρβα κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών. Απλά…δεν είναι λογικό! :-0

Η εργονομία δεν παρουσιάζει κανένα ψεγάδι και τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει, ενώ παράλληλα τα όργανα στο ταμπλό είναι πλήρη, μεγάλα και ευανάγνωστα. Η γενική αίσθηση ευρυχωρίας συμπληρώνεται από τις πολλές και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες χαρίζοντας ταυτόχρονα και καλή ορατότητα κατά την οδήγηση.

Αν κάτι θα ενοχλήσει τους πιο γρήγορους οδηγούς αυτό είναι σίγουρα τα καθίσματα τα οποία ενώ είναι άνετα και μαλακά, δυστυχώς δεν παρέχουν καθόλου πλευρική στήριξη και θα κουράσουν τους επιβάτες σε έναν ορεινό δρόμο με στροφές.

Εξοπλισμός

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_12Ο εξοπλισμός είναι και αυτός πλήρης και περιλαμβάνει τις συνήθεις ανέσεις και συστήματα ασφάλειας όπως το Front Assist, το σύστημα υποβοήθησης λωρίδας κυκλοφορίας και ελέγχου νεκρής γωνίας, επτά αερόσακους, υποβοήθηση των φρένων στις εκκινήσεις σε ανηφόρα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού, ζάντες αλουμινίου 16’, έναν αποδοτικότατο αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων και infotainment 8’’ με SmartLink+.

Η οθόνη αφής 8’ για τον χειρισμό των πολυμέσων βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και έχει  εξαιρετική ευκρίνεια και ταχύτητα απόκρισης. Εκτός από τα απολύτως κατανοητά και λογικά μενού, η οθόνη αυτή έχει και δυο κουμπιά δεξιά και αριστερά-το ένα για τον ήχο και το άλλο για το χειροκίνητο ψάξιμο των σταθμών κάνοντας το πιο ανθρώπινο και για όσους δεν έχουν ψηφιακή παιδεία.

Κινητήρας

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_0Το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG κινείται από τον επικαιροποιημένο από πλευράς ρύπων πετρελαιοκινητήρα των 1.598 κ.εκ. που αποδίδει 116 ίππους (3.200-4.000 σ.α.λ.) και ροπή των 250 Nm από τις 1.500-3.000 σ.α.λ.

O ήχος που παράγει είναι τραχύς  τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και όσο το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλές ταχύτητες θυμίζει επαγγελματίκο όχημα προηγούμενης δεκατίας. Ευτυχώς όταν ανεβεί η ταχύτητα ο θόρυβος μένει πίσω και δεν ενοχλεί πια.

Στην πράξη όμως ο κινητήρας του Skoda Octavia 1.6 TDI DSG είναι σύχρονος είναι ροπάτος-και ενώ καλύπτει αδιαμαρτύρητα στις καθημερνές μετακινήσειςχαρίζοντας στα χαρτία μια εντυπωσιακή τελική ταχύτητα 202 χλμ./ώρα και και μια επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ. Ωστόσο δεν πείθει τον οδήγο με την δύναμη και την ζωντάνια του όταν ο εκείνος αποφασίσει να κινηθεί γρήγορα σε μια ορεινή διαδρομή.  Ας συμφωνήσουμε όμως ότι σίγουρα αυτό το Octavia δεν είναι φτιαγμένο για να διασκεδάζεις στρίβοντας.

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_00Υπάρχουν σίγουρα άλλα μοντέλα Octavia που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες εκείνων των αντικοινωνικών στοιχείων που αναζητούν την γρήγορη οδήγηση-και ντροπή τους!

Εμείς εδώ στο Autoholix τους αποδοκιμάζουμε επίσημα διαχωρίζοντας την θέση μας- και διαψεύδουμε τις φήμες που μας θέλουν να είμαστε και εμείς ανάμεσα τους δείχνοντας μάλιστα τον δρόμο…  😉

Σε ότι αφορά την κατανάλωση θα έλεγα ότι είναι ο πιο οικονομικός πετρελαιοκινητήρας που έχω οδηγήσει -αν δεν είχα οδηγήσει πρόσφατα την Mercedes A180 που όπως θα δούμε σύντομα βρίσκεται στο δικό της σύμπαν οικονομίας και συγκρίνεται μόνο με παπάκια..

Στο  Skoda Octavia 1.6 TDI DSG είναι εύκολο το οικονομόμετρο να δείξει μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα/100 μέσα στην πόλη, ενώ ακόμη και το κυνηγάτε είναι δύσκολο να ξεπεράσετε στα 7-7,5 λίτρα.

Μετάδοση

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_05Από τον κινητήρα η ροπή μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG που συνδυάζεται άψογα με τον κινητήρα αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του.

Η λειτουργία του DSG στο 98% των περιπτώσεων με εντυπωσίασε καθώς οι αλλαγές προς τα επάνω γίνονται δύο φορές πιο γρήγορα από ότι θα μπορούσα να τις κάνω εγώ, ενώ η εκκίνηση και το πέρασμα στην επόμενη ή την προηγούμενη σχέση είναι προοδευτικό και πολιτισμένο.

Το μόνο σημείο που βρήκα να με ενοχλεί είναι η καθυστέρηση στα κατεβάσματα όταν φρενάρει το αυτοκίνητο- και ένα «τίναγμα» που παρουσιάζεται όταν το αυτοκίνητο φρενάροντας με τον κινητήρα επιλέγει από την δεύτερη, την  πρώτη σχέση.

Κατά τα άλλα οι 7 σχέσεις εγγυούνται την λειτουργία του κινητήρα στην βέλτιστη περιοχή στροφών και έτσι το σύνολο κινητήρα κιβώτιου παρουσιάζεται ζωντανό και κυρίως οικονομικό. Θα έλεγα ότι ένα μέρος των εξαιρετικά καλών επιδόσεων του Skoda Octavia 1.6 TDI DSG στον τομέα της οικονομίας –ειδικά στην πόλη-οφείλονται κατα κύριο λόγο στο DSG.

Ανάρτηση/Φρένα

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_25Στο Skoda Octavia 1.6 TDI DSG η ανάρτηση αποτελείται από τα γνωστά γόνατα Μc Pherson εμπρός, αλλά πίσω αντί για τους πολλαπλούς συνδέσμους που θα βρείτε στις πιο δυνατές εκδόσεις (1.8 TSI 180 PS και το RS 2.0 220 PS) για λόγους κόστους θα βρείτε έναν ημιάκαμπτο άξονα.

Η ανάρτηση είναι άνετα ρυθμισμένη σε ότι αφορά την απόσβεση, όμως χάρη στην αργή επαναφορά της δεν κοπανά σχεδόν πουθενά, ενώ ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας θα κάνει αισθητή την παρουσία του με αναπηδήσεις μόνο σε έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες.

Τα φρένα με τα 4 δισκόφρενα είναι δυνατά και ανθεκτικά σε όλες τις περιπτώσεις και εμπνέουν εμπιστοσύνη, ενώ το τιμόνι είναι «κοφτερό» με λιγότερο από 3 στροφές από άκρη σε άκρη, όμως για κάποιο περίεργο λόγο με έκανε να νοιώθω κάπως αποκομμένη από τα δρώμενα στους εμπρός τροχούς.

Στην Πόλη

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_07Μέσα στην πόλη το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG βολεύεται και εξαφανίζει τα 4,7 μέτρα του μήκους αλλά και τα 1350 κιλά του βάρους του.

Το μυστικό βρίσκεται στην άψογη ορατότητα και κυρίως στο ότι για κάποιο περίεργο λόγο οι διαστάσεις και το σχήμα του αυτοκινήτου μοιάζουν να είναι γνωστές σε κάθε οδηγό που θα κάτσει πίσω από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Στο παρκάρισμα «γνώριζα» πόση απόσταση είχα από τα αυτοκίνητα εμπρός και πίσω σαν το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG να αποτελούσε μια προέκταση του σώματος μου.

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_15Παρόμοια ήταν και η εμπειρία στους στενούς δρόμους του κέντρου ενώ η εκπληκτική ηχομόνωση κλείνει την φασαρία της πόλης έξω από το αυτοκίνητο, αλλά δυστυχώς αδυνατεί να κρατήσει το κροτάλισμα του πετρελαιοκινητήρα μακριά από τα αυτιά των επιβατών.

Το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG είναι ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο νοιώθεις αμέσως άνετα, καθώς η εργονομία και η ορατότητα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αν εξαιρεθούν οι αψυχολόγητα μικροί  καθρέπτες σε σχήμα σταγόνας- που έχουν κακή ορατότητα, τότε τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει και λειτουργούν ακριβώς όπως πρέπει.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_01Στον αυτοκινητόδρομο ο κινητήρας του Skoda Octavia 1.6 TDI DSG βρίσκεται στο στοιχείο του και βοηθούμενος από το εφτάρι κιβώτιο και την αεροδυναμική καταφέρνει να κινείται με ταχύτητες 140-150 χλμ/ω καταναλώνοντας μόλις 6.3 λίτρα, ενώ μου είπαν (γιατί εγώ δεν τρέχω) ότι φτάνει σχετικά άνετα και τα 210 χλμ/ω. στο κοντέρ.

Το τιμόνι στις υψηλές ταχύτητες παρέχει ικανοποιητική πληροφόρηση και το μόνο παράπονο που είχα ήταν μια σχετική ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους- κάτι που όμως είναι αναμενόμενο από ένα τόσο αεροδυναμικό αυτοκίνητο.

Εντύπωση κάνει η πολύ καλή ηχομόνωση που δεν αφήνει τους αεροδυναμικούς θορύβους και κυρίως τον άχαρο ήχο του κινητήρα να φτάσουν στα αυτιά των επιβατών που απολαμβάνουν το ταξίδι τους σε ένα περιβάλλον που θυμίζει γερμανικά αυτοκίνητα premium κατηγορίας.

Στις Στροφές

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_02Για το τέλος άφησα την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο επαρχιακό δίκτυο γιατί εκεί με μπέρδεψε. Σε στροφές υψηλών ταχυτήτων το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG παραμένει πεισματικά ουδέτερο και το μόνο που χαλάει την συνταγή είναι οι κλίσεις που παρουσιάζει το αμάξωμα οι οποίες οδηγούν μετά από ένα σημείο σε μια προοδευτική υποστροφή.

Θα μπορούσε να είχε πιο σκληρές αντιστρεπτικές και να πήγαινε κι άλλο στις στροφές, όμως το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο που προσπαθεί να συμβιβάζει τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη με την ευχάριστη οδήγηση.

Οι μαλακές αντιστρεπτικές ενοχλούν περισσότερο στις πιο στενές διαδρομές καθώς οι κλίσεις μέσα στην στροφή σε συνδυασμό με τον ροπάτο κινητήρα στην μεσαία περιοχή κάνουν τους μπροστινούς τροχούς να χάνουν σχετικά εύκολα την ελκτική τους πρόσφυση μέσα στις ανηφορικές φουρκέτες της διαδρομής-κάνοντας το λαμπάκι του ESP να αναβοσβήνει σαν φωτορυθμικό-και φυσικά μειώνοντας τον ρυθμό οδήγησης.

Όταν το παρακάνετε θα διαπιστώσετε το αυτονόητο: ότι δηλαδή το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG δεν είναι φτιαγμένο για να πηγαίνετε με «τις πόρτες»!

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_22Αντιδρά και γίνεται λίγο άτσαλο παύοντας ταυτόχρονα να είναι διασκεδαστικό, καθώς ο κινητήρας δεν έχει την δύναμη και την διάρκεια στροφών που απαιτούνται  για να «τραβήξουν» το βαρύ αμάξωμα μέσα στην στροφή προς τα εκέι που δείχνουν οι τροχοί.

Κάι τότε έρχεται η ακατανόμαστη- η υποστροφή… Δεν τρομάζει, αφού αφήνοντας το γκάζι τα πάντα μαζεύονται, αλλά το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG δεν χάνει την ευκαιρία να δυσανασχετήσει με αυτόν τον τρόπο όταν πιεστεί.

Μισό κλικ πιο σίγα, καθαρές γραμμές και σταθερό γκάζι είναι αυτό που ζητά το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG για να κινηθεί σε διασκεδαστικούς ρυθμούς και με απόλυτη ασφάλεια.

Αν θέλετε παραπάνω η Skoda διαθέτει τις εκδόσεις Octavia 1.8 TSI 180 PS και Octavia RS 2.0 220 PS τα οποία θα σας καλύψουν όλες τις σπορτίφ ανησυχίες αφού διαθέτουν πολλαπλούς συνδέσμους στην πίσω ανάρτηση και σημαντικά πιο ισχυρούς κινητήρες.

Συμπέρασμα

Skoda_Octavia_16_TDI_DSG_autoholix_18Το Skoda Octavia 1.6 TDI DSG είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που μπορεί και ξεχωρίζει χάρη στους χώρους του εσωτερικού του και την οικονομία στα καύσιμα. Το εσωτερικό είναι σίγουρα κάπως συντηρητικό για τα δικά μου γούστα, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για εκείνους που θα εκτιμήσουν τις απόλυτες αξίες που προσφέρει.

Έχει ασφαλή οδική συμπεριφορά, είναι καλοφτιαγμένο, πολύ οικονομικό και χάρη στην χαμηλή τιμή που ξεκινά από τα 15,590 για το 1.2 TSI 105 PS και τα 26.480 € για το αυτοκίνητο της δοκιμής- με εξοπλισμό Style -αποτελεί μια άριστη επιλογή για τις σύγχρονες οικογένειες και φυσικά για τους επαγγελματίες.

Για την Ελλάδα αυτό είναι ένα εμβληματικό αυτοκίνητο που στα εκατομμύρια χιλιόμετρα που έχει καλύψει σαν ταξί έχει αποδείξει τις αξίες του και την αξιοπιστία του.

Υπάρχουν αυτοκίνητα πιο ακριβά, πιο σπορ, πιο μοντέρνα-όμως η πλειοψηφία των επαγγελματιών οδηγών επιλέγουν να βιοπορίζονται με το Skoda Octavia 1.6 TDI.

Αυτοί ξέρουν!

Δεν  με ευχαρίστησε

Ο θορυβώδης πετρελαιοκινητήρας και η συμπεριφορά της πίσω ανάρτησης στις λακκούβες

Η επένδυση με σκληρά πλαστικά των χαμηλών περιοχών του εσωτερικού και η ανύπαρκτη πλευρική στήριξη των καθισμάτων.

Θα θυμάμαι

Τους απίστευτους χώρους και τον υπερπλήρη εξοπλισμό.

Την οικονομία στα καύσιμα και την ομοιογενή λειτουργία του DSG.

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Previous articleFord Ranger Raptor – Παρουσίαση
Next articleΤο Νέο Suzuki JIMNY είναι υποψήφιο για τον τίτλο World Car Award 2019
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National