Tuesday, August 9, 2022
HomeHomeBMW X1 1,6D s-Drive Auto - Test Drive

BMW X1 1,6D s-Drive Auto – Test Drive

bmw_x1_1.6d_autoholix_22H BMW X1 1,6D s-Drive Auto της δοκιμής είναι η δεύτερη προσπάθεια της BMW στην κατηγορία των «μικρών» premium SUV’s -και σε αντίθεση με την πρώτη προσπάθεια που έγινε με το πισωκίνητο Χ1 της πρώτης γενιάς που δεν τα κατάφερνε τόσο καλά στους χώρους, αυτή την φορά η Βαυαρική εταιρεία πέτυχε ακριβώς στο κέντρο του στόχου της πιο σημαντικής εμπορικά κατηγορίας της Ευρώπης.

Η BMW X1 1,6D s-Drive Auto προσφέρει βασικά ότι και ένα Qashqai, απλά είναι πιο καλοφτιαγμένη σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα.

Κυρίως όμως ξεχωρίζει με την οδική της συμπεριφορά – και πλέον το μόνο που θα πρέπει να αξιολογήσει κάποιος είναι το εάν είναι λογικό να πληρώσει πολύ περισσότερα χρήματα από ένα Qashqai για να πάρει μια πιο ποιοτική απόδοση της ίδιας ιδέας.

bmw_x1_1.6d_autoholix_26Η προσθήκη του τρικύλινδρου πετρελαιοκινητήρα των 1.500 κ.εκ. – που πλέον συνδυάζεται με το αυτόματο επτατάχυτο Steptronic με τον διπλό συμπλέκτη, φροντίζει να κρατούν οι ιδιοκτήτες της Χ1 χαμηλό φορολογικό προφίλ.

Έτσι η νέα BMW X1 1,6D s-Drive Auto προσφέρει το ιδανικό «πακέτο» σε όποιον αναζητά ένα premium SUV στην Ευρωπαϊκή παροικία του Φοροδιστάν -και αυτό γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι για την ελληνική αντιπροσωπεία το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί το best seller της.

Όμως όσο και να θαυμάζουμε την δυναμική συμπεριφορά των Βαυαρικών αυτοκίνητων, η αντικειμενικά υψηλή τιμή κτήσης- που στο αυτοκίνητο της δοκιμής φτάνει τα €37,000- απαιτεί πολύ περισσότερα προσόντα από μια συμπαθητική εμφάνιση και μια γαλανόλευκη προπελίτσα στο τιμόνι για να πειστείς.

Εμφάνιση

bmw_x1_1.6d_autoholix_20Τα μεγάλα θυμωμένα ρουθούνια της τεράστιας μάσκας με το χαρακτηριστικό σχήμα που καθορίζει όλες τις σύγχρονες BMW να είναι το μόνο σημείο πάνω στο BMW X1 1,6D s-Drive Auto που μοιάζει να χαλάει την αρμονία του σχεδιασμού της.

Αυτή την επιθετικότητα που εκπέμπουν οι μεγάλες μάσκες των νέων μοντέλων της BMW  θα πρέπει να την κοιτάζουν λίγο οι φίλοι μας οι Γερμανοί γιατί εμείς εδώ στο νότο σκιαζόμαστε!

Θα προτιμούσα κάτι πιο διακριτικό και ίσως αεροδυναμικό στην όψη-και κάτι που να μην θυμίζει τα ρουθούνια ενός θυμωμένου παλαιστή λίγο πριν σε σπάσει στο ξύλο και χάσεις επαφή με την πραγματικότητα..

Ωστόσο σε ότι αφορά την ουσία, δηλαδή την αεροδυναμική, οι γρίλιες κλείνουν με έναν μηχανισμό στις υψηλές ταχύτητες ή όταν έχει κρύο, διατηρώντας την αεροδυναμική της Χ1 σε άριστα επίπεδα.

bmw_x1_1.6d_autoholix_16Το αισθητικό αποτέλεσμα στο προφίλ της BMW X1 1,6D s-Drive Auto στον αντίποδα παρουσιάζει ένα απόλυτα φιλικό και γνώριμο παρουσιαστικό που έλκει τους οικογενειάρχες σαν μαγνήτης.

Είναι μια γραμμή που χάρη στα 2,7 μέτρα του μεταξονίου και τα σχεδόν 19 εκατοστά απόστασης από το έδαφος θυμίζουν αρκετά την πετυχημένη Χ3 και αφήνουν υποσχέσεις για μεγάλους χώρους στο εσωτερικό και για εκτός δρόμου αποδράσεις.

Σε ότι αφορά την πρώτη υπόσχεση όλα μοιάζουν καλά, αλλά σε ότι αφορά την δεύτερη η κίνηση που μεταδίδεται μόνο στους μπροστινούς τροχούς και οι πανέμορφες δεκαοκτάρες ζάντες θέτουν αμέσως τα όρια στις off road ονειρώξεις…

Η φιλικότητα του σχεδιασμού ολοκληρώνεται με το καλοκάγαθο παρουσιαστικό του πίσω μέρους που με τα χαρούμενα LED φωτιστικά σώματα που σε προκαλεί να το φορτώσεις και να ξεκινήσεις για κάποιο ταξίδι!

Εσωτερικό

bmw_x1_1.6d_autoholix_06Ανοίγοντας την πόρτα υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ποιότητας όπου και αν κοιτάξεις, τόσο σε ότι αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και στην «καθαρότητα» του σχεδιασμού..

Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι πολυεπίπεδος και ασύμμετρος- και αν οι βαυαροί έμπαιναν στον κόπο και κυρίως στα έξοδα- να αλλάξουν τον σίγουρα πληροφοριακό αλλά αισθητικά κουρασμένο πίνακα οργάνων με κάτι πιο φρέσκο και ψηφιακό, τότε εύκολα θα μπορούσα να πω ότι ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι ο κορυφαίος της κατηγορίας.

Όχι ότι δεν είναι δηλαδή, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερος!

Από την άλλη πλευρά το εσωτερικό είναι εξαιρετικά πρακτικό διαθέτοντας πολλούς χώρους αποθήκευσης, ενώ φυσικά είναι και εργονομικό καθώς τα πάντα βρίσκονται ακριβώς εκεί που πρέπει.

Χώροι-Άνεση

bmw_x1_1.6d_autoholix_12Η BMW έχτισε το BMW X1 1,6D s-Drive Auto πάνω στην κοινή πλατφόρμα του MINI Countryman και έχει διαστάσεις 4.470 x 1.80 x 1.700 mm.

Αυτό απλά σημαίνει χάρη στην μπροστοκίνητη αρχιτεκτονική με τον εγκαρσια τοποθετημένο κινητήρα οι εσωτερικοί χώροι είναι άπλετοι και σε κάνουν να απορείς γιατί κάποιος θα πρέπει να επιλέξει την Χ3.

Τα καθίσματα τοποθετούν τον οδηγό σχετικά χαμηλά και εκτός από καλή εμφάνιση διαθέτουν και πολύ καλή πλευρική στήριξη χωρίς να είναι ιδιαίτερα σκληρά.

Η ορατότητα τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω αποζημιώνουν τον οδηγό στην κίνηση της πόλης και το αυτοκινητόδρομο.

bmw_x1_1.6d_autoholix_02Πίσω οι χώροι σε ότι αφορά τα γόνατα και το φάρδος είναι κορυφαίοι, ενώ και οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα βοηθώντας τόσο στην επιβίβαση των επιβατών, όσο και στην πρόσδεση των μικρών παιδιών στα ειδικά καθισματάκια που όλοι χρησιμοποιούμε!

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το BMW X1 1,6D s-Drive Auto μπορεί να μεταφέρει τρεις κανονικούς επιβάτες με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς στα πόδια του μεσαίου, ενώ βρήκα διάσπαρτους πολλούς χώρους για μπουκάλια, ποτά κτλ.

Ο χώρος αποσκευών των 505 λίτρων έχει απόλυτα «τετράγωνο» σχήμα και διαθέτει έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το πάτωμα στον οποίο μπορείτε να κρύψετε πράγματα ή το κάλυμμα του χώρου αποσκευών όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

bmw_x1_1.6d_autoholix_05Στα μείον θα πρέπει να συμπεριλάβουμε ότι όταν πέφτουν τα πίσω καθίσματα δεν δημιουργούν επίπεδο χώρο φόρτωσης και ότι για να βγάλετε τις αποσκευές σας θα πρέπει να τις σηκώσετε λίγο γιατί το πάτωμα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την πόρτα.

Μιλώντας για την πίσω πόρτα, πρέπει να πω ότι αυτή είναι ηλεκτρική και θα χαρίσει ατελείωτες ώρες δημιουργικού παιχνιδιού στα παιδιά που μοιάζει να μην βαριούνται ποτέ να την ανοιγοκλείνουν- με όλους τους πιθανούς τρόπους…

Ευτυχώς είναι τόσο καλοφτιαγμένη που άντεξε το τεστ αντοχής που το υπέβαλλαν οι ειδικοί δοκιμαστές (…τα παιδιά μου) ηλεκτρικών πορτμπαγκάζ του Autoholix!

Εξοπλισμός

bmw_x1_1.6d_autoholix_10Άξιο αναφοράς είναι το σύστημα πλοήγησης που είναι στάνταρ προφέροντας μια έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών υψηλής ευκρινείας που «αιωρείται» αισθητικά ψηλά στο ταμπλό – και όπως έχω ξαναπεί έχει την πιο φιλική και άμεση λειτουργία από ότι άλλο υπάρχει εκεί έξω.

Λες και το έχει φτιάξει …η Apple- τόσο καλό είναι!

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως αυτό να εξηγεί το γιατί εμείς που έχουμε iPhone μπορούμε να απολαύσουμε την χρήση του Carplay, ενώ όσοι έχουν συσκευές Android μένουν να απορούν τι συμβαίνει..

bmw_x1_1.6d_autoholix_01Η BMW οφείλει να λύσει άμεσα αυτή την ανισότητα παρουσιάζοντας μια αναβάθμιση του λογισμικού του iDrive που θα έχει εφαρμογή και στα υπάρχοντα μοντέλα.

Από εκεί και πέρα στο αυτοκίνητο της δοκιμής θα βρείτε τα πάντα όπως θερμαινόμενα καθίσματα, πανέμορφες 18αρες ζάντες, διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρική πίσω πόρτα, 8 αερόσακους, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος (PDC), αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων και καθαριστήρων… και αλλά πολλά που μάταια προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τιμή που υπερβαίνει τα €37.000.

Αν σκεφτείτε ότι μιλάμε για την έκδοση με τον βασικό κινητήρα πετρελαίου, τότε ο πήχης και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν πολύ ψηλά.

Κινητήραςbmw_x1_1.6d_autoholix_08

Η BMW X1 1,6D s-Drive Auto εξοπλίζεται  με τον νέο τρικύλινδρο  αλουμινένιο κινητήρα των 1500 c.c. που διαθέτει μεταβλητό βύθισμα βαλβίδων VALVETRONIC και χρονισμό εκκεντροφόρων εισαγωγής-εξαγωγής (DOUBLE VANOS).

Ο κινητήρας έχει μόνο τρεις κυλίνδρους προκειμένου να επιτύχει το ιδανικό μέγεθος του κυλινδρισμού των 500 κ.εκ ανά κύλινδρο που λέγεται ότι προσφέρει οικονομία και χαμηλούς ρύπους.

bmw_x1_1.6d_autoholix_13Οι 116 ίπποι που αποδίδει πρέπει να αντιμετωπίσουν τα 1.580 kg του βάρους της BMW X1 1,6D s-Drive Auto, αλλά χάρη στη ροπή των 27,4 kgm από τις μόλις 1.750 rpm και το κοντό και ταχύτατο 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ο μικρός ντίζελ κρύβει τις αδυναμίες του στην καθημερινότητα.

Όσοι ψάχνουν για συγκινήσεις μέσω των επιδόσεων  θα πρέπει να κοιτάξουν είτε την δίλιτρη ντίζελ έκδοση, είτε την ταχύτατη δίλιτρη βενζίνης των 196 ίππων.  Οι επιδόσεις  0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 11,0” και η τελική ξεπερνά τα 190 χλμ/ω.

Ο κινητήρας εκκινεί από ένα κουμπί (start/stop) και τραβά θετικά μετά τις 1300 σ.α.λ. ως τις περίπου 4.300 στροφές με την αίσθηση της ροπής να είναι άφθονη σε όλο το φάσμα λειτουργίας.

bmw_x1_1.6d_autoholix_00Είναι ένας εξαιρετικά ήσυχος κινητήρας που σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται σαν τρικύλινδρος κινητήρας και που δεν έχει καθόλου κραδασμούς, αλλά που θα ήθελα να είναι λίγο πιο οικονομικός.

Αν δεν πιεστεί κινεί το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο καταναλώνοντας περίπου 6 λίτρα/ 100 χλμ., ενώ αν θέλετε να το πιέσετε πηγαίνοντας με 180 στην εθνική μην εκπλαγείτε εάν δείτε και τα 11λίτρα/ 100 χλμ.

Στην καθημερινή αστική χρήση καταναλώνει  περίπου 7-7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, που είναι μια τιμή που προφανώς δεν την τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας.

Μετάδοση

bmw_x1_1.6d_autoholix_11Το Steptronic διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεις διακρίνεται για τις ανεπαίσθητες αλλαγές, την αμεσότητα στην μεταφορά δύναμης και τον απόλυτα σωστό προγραμματισμό των ηλεκτρονικών σε ότι αφορά την επιλογή σχέσεων.

Παρέχει την δυνατότητα χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων από το joystick στην κονσόλα, αλλά για κάποιο περίεργο δεν διαθέτει paddles αλλαγής το τιμόνι.

Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει αφού σπάνια θα χρειαστεί να αλλάξετε ταχύτητα χειροκίνητα καθώς ζώντας με το αυτοκίνητο θα διαπιστώσετε ότι κινείται πάντα με την καλύτερη δυνατή σχέση.

Από εκεί η κίνηση καταλήγει υποχρεωτικά μόνο στους εμπρός τροχούς – και έτσι όσοι αναζητάτε την τετρακίνηση θα πρέπει να την αναζητήσετε στις δίλιτρες εκδόσεις κινητήρων.

Ανάρτηση /Φρένα

bmw_x1_1.6d_autoholix_21Η ανάρτηση της BMW X1 1,6D s-Drive Auto αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω και είναι σίγουρα σχεδιασμένη για να προσφέρει άνεση στην πόλη.

Για να μην παρεξηγηθώ, κάποιος που δεν γνωρίζει από BMW μπορεί να την βρει και σκληρή, όμως όσοι γνωρίζουν την τάση της BMW για σφικτές (…έως πολύ σφικτές) αναρτήσεις  θα διακρίνουν την προσπάθεια που έχει γίνει έτσι ώστε η X1 να είναι άνετη στην πόλη!

Τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά και ακούραστα φρένα χρησιμοποιούν αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς δίσκους πίσω σταματούν το αυτοκίνητο σε μόλις 38 μέτρα και σίγουρα μπορούν να διαχειριστούν άψογα τους ρυθμούς στους οποίους μπορεί να κινηθεί το BMW X1 1,6D s-Drive Auto σε κάθε περίπτωση.

Στην Πόλη

bmw_x1_1.6d_autoholix_25Στις χαμηλές ταχύτητες της πόλης το τιμόνι είναι μαλακό (στην θέση comfort), ενώ είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ κόβουν οι τροχοί παρά το ότι το αυτοκίνητο έχει μπροστινή κίνηση.

Στα κορυφαία  λακκουβοδρόμεια της Ευρώπης που διατίθενται δωρεάν για δοκιμές αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας- βλέπουμε ότι οι αναρτήσεις καταπίνουν τις ανωμαλίες που τόσο εύστοχα έχουν τοποθετήσει οι δήμαρχοι για να μας κρατούν σε εγρήγορση- με μια πρωτοφανή για BMW σειρά Χ άνεση.

Στο εσωτερικό λοιπόν οι επιβάτες δεν νοιώθουν τις λακκούβες, ενώ άριστη ηχομόνωση φροντίζει να κρατά την φασαρία της πόλης και του κινητήρα έξω από την άνετη καμπίνα.

Αν σηκώσετε το κάθισμα του οδηγού ψηλά η θέση οδήγησης αποκτά μια σχεδόν SUV αίσθηση που επιτρέπει να βλέπετε μακριά μέσα στην κίνηση ενώ και η ορατότητα προς τα πίσω κάνει την ζωή πιο εύκολη τόσο στην αλλαγή λωρίδων όσο και στο παρκάρισμα.

Στον αυτοκινητόδρομο

bmw_x1_1.6d_autoholix_09Βγαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο η BMW X1 1,6D s-Drive Auto βρίσκεται στο περιβάλλον που τηε ταιριάζει και χάρη στον άριστο αεροδυναμικό της σχεδιασμό (Cx 0,29) και την κορυφαία ηχομόνωση ταξιδεύει με άνεση.

Η ησυχία στο εσωτερικό είναι εντυπωσιακή- καθώς απουσιάζουν ο θόρυβος του κινητήρα και του αέρα ακόμα και όταν κινείται με ταχύτητες κοντά στα 180 χλμ.

Θα ήταν όλα τέλεια αν το αυτοκίνητο της δοκιμής δεν είχε ελαστικά τύπου runflat τα οποία-παρά τα πλεονεκτήματα τους,  όπως είναι γνωστό παράγουν ένα βουητό που καμία ηχομόνωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εντελώς…

bmw_x1_1.6d_autoholix_03Το τιμόνι είναι σφικτό και ο οδηγός νοιώθει τις αναρτήσεις να ελέγχουν με ευκολία το αμάξωμα σε κάθε μορφή στροφής που θα συναντήσει την ώρα που το αυτοκίνητο αδιαφορεί εντελώς για τους πλευρικούς ανέμους.

Η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει ακόμα και στα 6,5 λίτρα εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα, ενώ εάν εξαντλήσετε τις δυνατότητες του μοτέρ θα ξεπεράσει τα 11 λίτρα ανά 100χλμ.

Στρίβοντας

bmw_x1_1.6d_autoholix_17 Η BMW X1 1,6D s-Drive Auto μπορεί να μην δείχνει σπορ, όμως το αίμα νερό δεν γίνεται και έτσι χάρη στην σχετικά σφικτή ανάρτηση και τα φαρδιά ελαστικά- και έχοντας μπροστινή κίνηση,  αρχίζει να στρίβει σε επαρχιακούς δρόμους με απόλυτη ασφάλεια και με μεγάλη ευκολία.

Βυθίζεις το γκάζι στο πάτωμα και όσο κινείσαι με ανοιχτές γραμμές  η Χ1 παραμένει ουδέτερη και γέρνει ελάχιστα καθώς η δύναμη του κινητήρα δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ανησυχήσει την γεωμετρία της ανάρτησης.

Η BMW X1 1,6D s-Drive Auto όσο δεν την στραμπουλάτε στρίβει με όσα έρχεται, ή ακόμη καλύτερα με όσα ο μικρός κινητήρας της επιτρέπει να έρθει!

bmw_x1_1.6d_autoholix_19Τα περιθώρια πλευρικής πρόσφυσης, τα  φρένα, το τιμόνι, η αίσθηση, και η δύναμη είναι όλα εκεί και το μόνο που λείπει είναι η δύναμη!

Για να ζοριστεί περισσότερο μέσα στην στροφή πρέπει να βρεθείτε σε μια κατηφορική διαδρομή και να πάρετε φόρα…Πολύ φόρα!

Αν τότε αρχίσετε να κάνετε «τιμονιές»  γίνεται ελαφρά υπερστροφικό, με την ανάρτηση να απορροφά την μεταφορά βάρους χωρίς να γέρνει ιδιαίτερα πολύ.

Δεν μου άρεσε που τα ηλεκτρονικά δεν απενεργοποιούνται εντελώς, αλλά και πάλι επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να γλιστρήσει για λίγο με τα τέσσερα για να τοποθετηθεί στην στροφή χρησιμοποιώντας τα πανίσχυρα φρένα.

Όμως προφανώς ένα SUV 1600 κιλών δεν έχει φτιαχτεί για να οδηγείται με αυτόν τον τρόπο…

Στο Χώμα

bmw_x1_1.6d_autoholix_23Τo έχω γράψει και παλαιότερα ότι πολλά από τα σημερινά SUV- όπου σε κάποια μοντέλα η τετρακίνηση δεν υπάρχει ούτε σαν επιλογή, θα έπρεπε να λέγονται Crossovers και όχι SUV, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύουν περισσότερο στην πρακτικότητα και στις καθημερινές διαδρομές του σύγχρονου οδηγού.

Το αυξημένο ύψος της  BMW X1 1,6D s-Drive Auto είναι υπεραρκετό για light εξορμήσεις, όμως οι αρκετά σκληρές αναρτήσεις θα κουράσουν τους επιβάτες και έτσι ο οδηγός θα χρειαστεί να μειώσει την ταχύτητα του στις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Από την άλλη πλευρά οι σχετικά μικροί πρόβολοι και τα 19 εκατοστά απόστασης από το έδαφος θα επιτρέψουν την υπερπήδηση εμποδίων που θα δυσκολέψουν άλλες λύσεις του ανταγωνισμού.

Συμπέρασμα

bmw_x1_1.6d_autoholix_15 Η BMW X1 1,6D s-Drive Auto απευθύνεται σε εύπορους συμπολίτες μας που αναζητούν  ένα άνετο και οικονομικό SUV για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Αν κάποιος εξαιρέσει την σχετικά υψηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον ανταγωνισμο, η BMW X1 1,6D s-Drive Autoείναι σε κάθε τομέα μια σχεδόν κορυφαία κατασκευή.

Έχει μεγάλους χώρους, εξαιρετικά ποιοτικό και πρακτικό εσωτερικό, είναι όμορφη και κυρίως στρίβει καλύτερα από όλα τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας είναι ήσυχος και βελούδινος, αλλά του λείπει η δύναμη και η οικονομία που θα περιμένεις από έναν μικρό ντιζελοκινητήρα φτιαγμένο από την BMW.

bmw_x1_1.6d_autoholix_14Το μεγαλύτερο όμως μειονέκτημα της Χ1 είναι η τιμή της που είναι πολύ υψηλότερη από τα SUV των Γάλλων, των Ιαπώνων και των Ιταλών που προσφέρουν περίπου παρόμοια πλεονεκτήματα με σχεδόν τα μισά χρήματα.

Όμως όπως είπαμε η BMW X1 1,6D s-Drive Auto δεν είναι ένα αυτοκίνητο για όλους και είναι εμφανές ότι δεν είναι σωστό να το κρίνω με τις δικές μου οικονομικές δυνατότητες, αλλά να προσπαθήσω να το δω με τα κριτήρια που θέτει ένας εύπορος συμπολίτης μας (..υπάρχουν ακόμη και αυτοί!).

Με αυτά τα κριτήρια λοιπόν –και αν εξαιρέσετε τον αδύναμο κινητήρα- η BMW X1 1,6D s-Drive Auto είναι πιθανότατα το καλύτερο μικρομεσαίο SUV της αγοράς!

 

Δεν με ευχαρίστησε

Η αστρονομική τιμή κτήσης.

Η σχετικά υψηλή κατανάλωση και οι επιδόσεις.

 

Θα θυμάμαι

Τους άνετους χώρους και την βελούδινοι λειτουργία του τρικύλινδρου κινητήρα

Την οδική συμπεριφορά που συνδυάζεται με την άνετη ανάρτηση.

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Ισμήνη Φαμπιάτου

Φωτογραφίες

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty