Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS – Test Drive

suzuki_swift_hybrid_autoholix_24

Η χρήση της υβριδικής τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Toyota στο Prius έχει πλέον αποδείξει την αξία και τα οφέλη της στην οικονομία καυσίμων- και έτσι έχει υιοθετηθεί πλέον από τους περισσότερους κατασκευαστές που στις γκάμα τους έχουν εντάξει υβριδικές λύσεις.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_0Με βάση αυτή την μάλλον πολύπλοκη-και βαριά λόγω μπαταριών – τεχνολογία οι κατασκευαστές κινήθηκαν προς τρεις κατευθύνσεις: κάποιοι παρουσίασαν παραλλαγές της τεχνολογίας της Toyota, κάποιοι παρουσίασαν ακόμη πιο βαριές και πολύπλοκές τεχνολογίες( BMW e-drive), ενώ κάποιοι άλλοι όπως η Suzuki με το SHVS αποφάσισαν να παρουσιάσουν αρκετά πιο απλουστευμένες και ελαφριές τεχνολογίες που από την αρχή φάνηκε πως ταιριάζουν με τα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Το ζητούμενο ήταν πάντα να αποθηκευτεί η ενέργεια που παράγεται όταν το όχημα επιβραδύνει με την μορφή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια μπαταρία- και όταν ζητηθεί να μπορέσει μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα να βοηθήσει στην κίνηση του αυτοκινήτου βοηθώντας στην οικονομία στα καύσιμα και την προστασία το περιβάλλοντος.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_20Το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS διαθέτει ένα τέτοιο απλουστευμένο σύστημα υβριδικής τεχνολογίας που πετυχαίνει να αποθηκεύει αρκετή από την ενέργεια που πάει χαμένη όταν επιβραδύνουμε και έτσι αξίζει το μπλε σηματάκι « Hybrid» που κοσμεί το πίσω μέρος του Suzuki Swift.

Ένα μπλε σηματάκι που για τμήμα marketing αξίζει χρυσάφι, όμως εμείς σαν καταναλωτές θα πρέπει να δούμε την θέση του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS τόσο απέναντι στον ανταγωνισμό, όσο κυρίως απέναντι στο Suzuki  Swift 1.0 BoosterJet που αποδεικνύεται και ο σοβαρότερος αντίπαλος της οικολογικής πρότασης της Suzuki.

Εξωτερικό

suzuki_swift_hybrid_autoholix_04Εμφανισιακά δεν διαφοροποιείται από to Swift 1.0 BoosterJet και έτσι η μπροστινή όψη του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS με το σήμα της Suzuki στο κέντρο της μάσκας δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την καταγωγή του αυτοκινήτου. Τέλος ενδιαφέρον έχουν τα νέα φωτιστικά σώματα της 6ης γενιάς και το νικελένιο σιρίτι που μαζί με τις 16αρες αλουμινένιες ζάντες διαφοροποιούν την έκδοση GLX από την πιο βασική GL.

Τα τμήματα σχεδιασμού των ιαπωνικών εταιρειών έχουν βάλει για τα καλά την ευρωπαϊκή αγορά στο μάτι καλύπτοντας τόσο τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης όσο και τις αισθητικές ανησυχίες των κατοίκων της γηραιάς ηπείρου, ενώ γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητο έχει υβριδική τεχνολογία αρχίζεις και το βλέπεις με πιο ζεστή ματιά!

Κοιτάζοντας το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS από το πλάι, διακρίνονται οι έντονες γωνίες που του εξασφαλίζουν όγκο, ύψος και δυναμισμό, ενώ στις πίσω κολώνες, οι ψηλά τοποθετημένες λαβές των πίσω θυρών σε συνδυασμό με τις πανέμορφες ζάντες του χαρίζουν μια συγκρατημένα σπορτίφ «δίπορτη» εμφάνιση.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_09Ο σχεδιασμός του είναι τόσο μελετημένος και προσεγμένος ώστε ποτέ δεν θα θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο με περίεργο ή με υπερβολικό design- ενώ ταυτόχρονα παραμένει φρέσκο και ξεχωριστό.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του, το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS είναι μικρότερο κατά ένα εκατοστό σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο και 4 εκατοστά φαρδύτερο.

Αυτό που κάνει το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS ιδιαίτερο είναι ότι ενώ το πλαίσιο του έχει κατά 30% καλύτερη ακαμψία από το μοντέλο της 5ης γενιάς, καταφέρνει να είναι 60 κιλά ελαφρύτερο και έτσι ζυγίζει μόλις 950 κιλά. suzuki_swift_hybrid_autoholix_05Έτσι με την χρήση των συστημάτων της υβριδικής τεχνολογίας το Swift ζυγίζει περίπου μόλις ένα τόνο κάτι που σημαίνει οικονομία και καλή συμπεριφορά στον δρόμο.

Η μεγάλη (!?) διαφοροποίηση από το απλό μοντέλο έρχεται στο πίσω μέρος όπου το σηματάκι “Hybrid” δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει οικολογική συνείδηση!

Γενικά πάντως αφαιρώντας αυτό το διακριτικό μπλε σηματάκι δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να διαφοροποιεί την υβριδική από την συμβατική έκδοση.

Εσωτερικό

suzuki_swift_hybrid_autoholix_22Το ίδιο συμβαίνει και με το εσωτερικό του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS, όπου η μόνη διαφοροποίηση έρχεται από την κεντρική οθόνη στο μέσον των δύο οργάνων στο καντράν, όπου υπάρχει ένα πολύ απλοϊκό γραφικό που δείχνει την λειτουργία του SHVS. Η ένδειξη δείχνει με απλό και κατανοητό τρόπο πότε το σύστημα φορτίζει και πότε βοηθά στην κίνηση του οχήματος χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενεργεία.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_00Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και ο νυκτερινός του φωτισμός με τους φωσφορίζοντες κόκκινους δείκτες και λευκούς αριθμούς είναι …μούρλια!

Αν και όλα είναι θέμα γούστου, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι φωτεινό και γουστόζικο, ενώ παραμένει απλό, λιτό και έχει μια αρμονία χρωμάτων που λείπει από την κατηγορία.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_23Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει ένα mediacenter με μέτρια λειτουργικότητα ενώ πιο χαμηλά το βλέμμα συναντά τους διακόπτες με τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας ζέστης/κρύου και κάποιους χώρους αποθήκευσης.

Η εικόνα στο εσωτερικό είναι πολύ ευχάριστη στο μάτι, όμως δυστυχώς τα πλαστικά στο ταμπλό είναι σκληρά και φτηνά στην αφή, ενώ δεν λείπουν και οι τριγμοί όταν το αυτοκίνητο περνά από λακκούβες.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει η Suzuki να σταθεί με προσοχή και αγάπη, καθώς η μέτρια συναρμογή και τα φτηνά υλικά δεν συνάδουν με την φήμη της.

Χώροι-Άνεση

suzuki_swift_hybrid_autoholix_17Τι γίνεται όμως με τους χώρους του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS?

Με μια λέξη θα έλεγα ότι χαρακτηρίζονται άριστοι για την κατηγορία και δεν επηρεάζονται καθόλου από το light υβριδικό σύστημα SHVS, καθώς η μικρή επιπλέον μπαταρία που χρησιμοποιεί τοποθετείται κάτω από το κάθισμα του οδηγού χωρίς να αφαιρεί χώρο από το πορτμπαγκάζ όπως συμβαίνει με τα κανονικά συστήματα τύπου Prius που απαιτούν μεγάλες μπαταρίες.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_13Τα καθίσματα θα βολέψουν οποιοδήποτε σωματότυπο ανθρώπου-κάτι που οφείλεται στο μεγάλο ύψος της οροφής και στις όρθιες θέσεις που είναι τοποθετημένα. Κάποιους συμβιβασμούς πρέπει να κάνει όποιος κάθεται στην μεσαία θέση γιατί λόγω της ύπαρξης τετρακίνητης έκδοσης το κεντρικό τούνελ είναι ογκώδες.

Δεν θα έλεγα όμως τα ίδια για τον χώρο αποσκευών αφού ενώ δεν έχει διαφορά από το συμβατικό μοντέλο για κάποιο λόγο και αυτό έχει περιορισμένη χωρητικότητα μόνο 260 λίτρων.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_143Τα καθίσματα χωρίζονται σε ποσοστό 60/40 για να αυξήσουν τις ικανότητες μεταφοράς, όμως όταν πέφτουν προς τα μέσα ο χώρος που δημιουργούν δεν είναι επίπεδος.

Η θέση οδήγησης είναι άνετη ακόμα και για ψηλόσωμους οδηγούς ενώ ακόμη και αν ο οδηγός είναι ψηλός οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεση τους ικανοποιητικό χώρο για τα γόνατα και άπλετο για το κεφάλι.

Εξοπλισμός

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS προσφέρει στον στάνταρ εξοπλισμό του σχεδόν όλες τις σύγχρονες , ευκολίες όπως το Keyless Entry, cruise control, mediacenter με κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα στις μπροστινές πόρτες και φυσικά τις πανέμορφες αλουμινένιες ζάντες 16’’.

Κινητήρας

suzuki_swift_hybrid_autoholix_12Κάτω από το καπό του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS θα βρούμε ένα 4κύλινδρο και 16βάλβιδο κινητήρα1.242 κ.εκ., που με την βοήθεια εκκεντροφόρων μεταβλητού χρονισμού αποδίδει 90 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 120 Nm στις 4.400 σ.α.λ.

Η απόδοση δεν είναι υψηλή, όμως ο κινητήρας συμπληρώνεται από το σύστημα SHVS που διαθέτει μια ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης (γεννήτρια/ηλεκτροκινητήρας) που αντικαθιστά το γνωστό μας «δυναμό» και που συνδέεται με τον κινητήρα ΕΚ μέσω ενός ενισχυμένου ιμάντα.

Πως λειτουργεί το SHVS (“Smart. Hybrid .Vehicle. Suzuki”.)

suzukiIMG_7370 Όταν το αυτοκίνητο κινείται κανονικά το SHVS φορτίζει την κανονική μπαταρία μολύβδου όπως ακριβώς συμβαίνει και στα συμβατικά αυτοκίνητα, όμως όταν αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι λειτούργει σαν μια ισχυρή ηλεκτρογεννήτρια η οποία φορτίζει μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό η φόρτιση γίνεται μόνο όσο το αυτοκίνητο φρενάρει με ταχύτητα, ενώ υπάρχει και μια λειτουργία που κάνει την γεννήτρια να παράγει ακόμη περισσότερη ενέργεια όταν πατάμε το πετάλι του φρένου (πάντα με επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων). Αν βάλετε νεκρό απλά δεν συμβαίνει τίποτε…

Η ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης αντικαθιστά την μίζα φροντίζοντας για την αθόρυβη λειτουργιά του συστήματος εκκίνησης Start-GO,  ενώ ο βασικός της ρόλος είναι να βοηθά τον τετρακύλινδρο κινητήρα παρέχοντας «δωρεάν» ισχύ περίπου 7,5 ίππων στις ομαλές επιταχύνσεις από τις 1,500 έως τις 4.000 σ.α.λ.. Έτσι ενέργεια του φρεναρίσματος που θα πήγαινε χαμένη στο περιβάλλον σαν θερμότητα, αξιοποιείται και στην οικονομία μέσα στην πόλη!

suzukiIMG_7369Το SHVS είναι τόσο απλό που επιβαρύνει το Swift μόνο με 15 επιπλέον κιλά – και έτσι δεν επηρεάζει καθόλου την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκίνητου.

Στην πράξη η λειτουργία του SHVS γίνεται αισθητή δίνοντας ένα συνεχές  τράβηγμα κινητήρα από χαμηλά και δίνοντας του περισσότερη ζωντάνια στις μεσαίες. Όταν ο κινητήρας πιεστεί το σύστημα δεν συμμετέχει στην κίνηση καθώς ο ρυθμός περιστροφής του μοτέρ/γεννήτριας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον τετρακύλινδρο κινητήρα μέχρι τις 6,400 σαλ που εκείνος μπορεί να περιστρέφεται.

 

Οφείλω να αναφέρω ότι χάρη στο χαμηλό βάρος ο κινητήρας μοιάζει να είναι αρκετά δυνατός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει την ροπάτη και γεμάτη λειτουργία του τρικύλινδρου 1.0  BoostJet των 115 ίππων.

Μετάδοση

suzukiMG_7359Το 5αρι κιβώτιο που ακολουθεί μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και έχει σωστή διάταξη σχέσεων, ενώ ο επιλογέας κουμπώνει άψογα και μάλλον λόγω του χαμηλού βάρους δεν αφήνει ποτέ το κινητήρα εκτεθειμένο στην καθημερινή χρήση.

Παρόλα αυτά νομίζω ότι ένα 6αρι θα ικανοποιούσε καλύτερα τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου στο ταξίδι καθώς στις υψηλές στροφές ο κινητήρας παράγει αρκετό και ενοχλητικό θόρυβο.

Στην Πόλη

suzuki_swift_hybrid_autoholix_10Οδηγώντας μέσα στην πόλη η οδήγηση γίνεται ένα παιχνίδι όπου διαρκώς προσπαθείς να αφήνεις τον κινητήρα να φρενάρει για να φορτίζεις την μπαταρία, ενώ όταν επιταχύνεις νοιώθεις την ροπή του ηλεκτροκίνητα να σε βοηθά να κινείσαι οικονομικά.

Μετά από λίγο μαθαίνεις την λειτουργία  SHVS και αρχίζεις να κινείσαι πολύ σβέλτα καταναλώνοντας περίπου 5,2 λίτρα μέσα στην πόλη. Η κατανάλωση αυτή μπορεί να επιτευχθεί και από το πιο γρήγορο Suzuki Swift 1.0 BoosterJet, όμως χρειάζεται πολύ προσοχή και πρέπει να οδηγάς εκνευριστικά αργά, αλλιώς η κατανάλωση μέσα στην πόλη θα σκαρφαλώσει στα 6,5 λίτρα.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_03Και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογία του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS, ότι δηλαδή μπορεί να κινείται οικονομικά μέσα στην πόλη επιτρέποντας στον οδηγό να οδηγεί με το φυσιολογικό καθημερινό του ρυθμό.

Είναι μια απλή, ελαφριά και φθηνή τεχνολογία που λειτουργεί άψογα στο περιβάλλον για το οποίο σχεδιάστηκε, οπότε οφείλουμε συγχαρητήρια στην Suzuki.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_16Η οδήγηση του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS μέσα στην πόλη είναι ευχάριστη και άνετη καθώς το αυτοκίνητο καταφέρνει να «σφηνώνει» στα κενά της κίνησης, ενώ ταυτόχρονα χάρη στην καλή ορατότητα προς όλες του τις γωνίες και την κάμερα οπισθοπορείας είναι εύκολο στο παρκάρισμα. Το τιμόνι κόβει πολύ και όλα τα χειριστήρια είναι μαλακά και ακριβή στην λειτουργία τους.

Αυτό που ίσως ενοχλήσει είναι ο πίσω άξονας που ακούγεται να κοπανάει στις εγκάρσιες ανωμαλίες των λακκουβοδρομίων της “Αθηναϊκής Καλκούτα”, καθώς η ανάρτηση εμφανίζεται κάπως ξερή στον τρόπο με τον οποίο απορροφά τις λακκούβες και η επαναφορά της είναι απότομη και ξερή, ενοχλώντας- κυρίως ηχητικά τους πίσω επιβάτες.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο η τεχνολογία SHVS  του δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς είναι δύσκολο να καταλάβεις την επιπλέον δύναμη, ενώ η ενεργεία από τις μπαταρίες διαρκεί για πολύ λίγο.

Ωστόσο το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS παραμένει σταθερό, ενώ οι μακριές σχέσεις του κιβωτίου του χαρίζουν οικονομία, ησυχία και άνεση όσο ο κινητήρας δεν περιστρέφεται σε υψηλούς ρυθμούς.

Θα μπορούσε όμως να είχε και καλύτερη ηχομόνωση τόσο στον θόρυβο από τα λάστιχα, όσο και στους αεροδυναμικούς θορύβους από τις μπροστινές κολώνες που μετά τα 150 χλμ/ω αρχίζουν να ενοχλούν.

Ταξιδεύοντας φορτωμένο και με σταθερή ταχύτητα 140 χιλιομέτρων η κατανάλωση δεν θα ξεπεράσει τα 7 λίτρα, ενώ αν επιλέξετε να κινηθείτε στα όρια δεν θα ξεπεράσει με τίποτε τα 8 με 8,5 λίτρα/100 χλμ.

Στρίβοντας

Χάρη στο ελαφρύ υβριδικό σύστημα της Suzuki η οδική συμπεριφορά του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS  είναι πολύ ευχάριστη καθώς το χαμηλό βάρος το κάνει εξαιρετικά ευκίνητο και άμεσο στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Συγκρινόμενα όμως με τον τρικύλινδρο εσωτερικό ανταγωνισμό του Suzuki Swift 1.0 BoosterJet υπάρχει μια πιο έντονη αίσθηση βάρους στον εμπρός άξονα που πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι ο τετρακύλινδρος κινητήρας είναι πιο βαρύς από τον τρικύλινδρο.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_19Ο κινητήρας των 90 ίππων σίγουρα δεν βάζει φωτιά στον δρόμο εξαιτίας της μακριάς κλιμάκωσης του κιβωτίου που σε υποχρεώνει αν θέλεις να κινηθείς γρήγορα και να λειτουργείς τον κινητήρα κοντά στον κόφτη των 6,400σαλ- δηλαδή εκεί που ο θόρυβος που παράγεται μπορεί να χαρακτηριστεί ενοχλητικός…

Σίγουρα μου έλλειψε η απόκριση στο γκάζι που είχε ο τρικύλινδρος τούρμπο, όμως ο ατμοσφαιρικός κινητήρας έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος στροφών (σχεδόν 600σαλ περισσότερες).

Το πλαίσιο χασμουριέται με τους 90 ίππους του κινητήρα και κινείται με απόλυτη ασφάλεια καθώς το πίσω μέρος μένει καρφωμένο μέσα στην στροφή χαρίζοντας ηρεμία στον καθημερινό οδηγό.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_06Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και έναν ημιάκαμπτο άξονα πίσω που βοηθάνε να είναι σταθερό και ακλόνητο στο δρόμο αν δεν το προκαλέσεις… ή αν δεν συναντήσεις πολλές λακκούβες μέσα στην στροφή.

Και πάλι το αυτοκίνητο δεν γίνεται ποτέ υπερστροφικό- και το μόνο που κάνει είναι να κοπανάει λιγάκι στις εγκάρσιες λακκούβες και μετά ανοίγει με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο την τροχιά του.

Όταν όμως αρχίζεις να πιέζεις πολύ και κινείσαι με ταχύτητες για τις οποίες δεν έχει σχεδιαστεί το υβριδικό Swift τότε η υποστροφή έρχεται σχετικά νωρίς καθώς ο κινητήρας δεν έχει την δύναμη να τραβήξει το αυτοκίνητο προς τα εκεί που κοιτούν οι τροχοί του.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_18Η σύγκριση με το Swift των 115 ίππων δεν αφήνει καμία αμφιβολία στο ότι όποιος ενδιαφέρεται για γρήγορη οδήγηση θα πρέπει να επιλέξει το Boostjet με τον τρικύλινδρο κινητήρα, ή ακόμη καλύτερα το  Swift Sport τους 140 ίππους!

Αυτό που σίγουρα αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη είναι ότι τα ταμπούρα που ήταν εξοπλισμένο το Swift 1.0 BoosterJet στον πίσω άξονα, επιτέλους αντικαταστάθηκαν στο υβριδικό Swift με δισκόφρενα και έτσι πλέον το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS διακρίνεται για τα πανίσχυρα και ανθεκτικά του φρένα.

Συμπέρασμα

suzuki_swift_hybrid_autoholix_11Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: « αφού είναι τόσο κοντά στην τιμή, να πάρω το τρικύλινδρο τούρμπο ή να πάρω το υβριδικό Swift»?

Και η απάντηση είναι εύκολη!

Το  Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS κοστίζει €14,730 και συγκρινόμενο μέσα στην πόλη με το Swift 115, επιτυγχάνει με ιδιαίτερη ευκολία οικονομία καυσίμου που κυμαίνεται στο 0,5 με 1 λίτρο στα 100χλμ.

Βέβαια για να πετύχετε συγκριτικά χαμηλή κατανάλωση με το Βoosterjet μέσα στην πόλη απαιτείται ειδικός τρόπος οδήγησης, οφείλω να σας πω ότι το Hybrid θα σας επιτρέψει να οδηγείτε πιο γοργά γνωρίζοντας ότι κάνετε πάντα οικονομία-και αυτό έχει την αξία του αν το αυτοκίνητο το χρησιμοποιείτε κυρίως στην πόλη.

suzuki_swift_hybrid_autoholix_01Αν όμως σκέπτεστε να χρησιμοποιείστε το Swift σας για ταξίδια και για να ευχαριστηθείτε λιγάκι στις ορεινές διαδρομές προτείνω να επιλέξετε το Swift 1.0 BoosterJet γλιτώνοντας  €1,000 διαφοράς που θα σας επιτρέψουν να τα μετατρέψετε σε βενζίνη και να ταξιδέψετε λίγο πιο μακριά και λίγο πιο συχνά…

Φυσικά μαζί την οικονομία που πετυχαίνει το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS θα πρέπει να συνυπολογίσετε την αξία του σήματος Hybrid απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την πραγματική χαρά που παίρνει ο οδηγός ενός αυτοκίνητου που χρησιμοποιεί υβριδικές λύσεις στην μετακίνηση του.

Σε ότι αφορά εμένα-και ανθρώπους σαν εμένα- η επιλογή είναι προφανής, αλλά νομίζω ότι για τον περισσότερο κόσμο που οδηγεί στο 90% του χρόνου του μέσα στην πόλη το το Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid SHVS αποτελεί την πιο συνετή και ώριμη επιλογή.

Εσείς είστε ώριμος? 😎

Δεν με ευχαρίστησαν…

  • Η μέτρια ποιότητα στο εσωτερικό και οτ πενταρι κιβώτιο.
  • Ο θόρυβος του κινητήρα στις ψηλές στροφές.

Θα θυμάμαι…

  • Το εργονομικό και άνετο εσωτερικό και την απλή και αποδοτική τεχνολογία SHVS.
  • Την ζυγισμένη οδική συμπεριφορά και τα δυνατά φρένα.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση

Ισμήνη Φαμπιάτου

Φωτογραφίες

Previous articleBMW M5 MY 1985-With or Without You! ( Video)
Next articleΤο Opel Insignia Νικητής στην Κατηγορία ‘Τετρακίνητο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019

2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA
2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA
2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες
2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές.
1999 – Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 – Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα.
1996 – Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές.
1995 – Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές.
1994 – Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση.
1993 – Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές.
1992 – Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 – Καρτ 100cc National