Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςFiat Panda CNG - Test Drive/ Δοκιμή

Fiat Panda CNG – Test Drive/ Δοκιμή

Oι δρόμοι μας με το Fiat Panda CNG συναντιούνται- παρότι το συμπαθές υπό εξαφάνιση είδος της Fiat μου έκανε ντροπούλες για πολλά χρόνια τώρα!

FIAT PANTA CNG 017Άλλωστε όλοι γνωρίζουν την ευγενική και ντροπαλή φύση του συμπαθούς θηλαστικού που αποφεύγει οτιδήποτε θα μπορούσε να το εκθέσει σε κίνδυνο…

Το Fiat Panda είχε βρεθεί πριν από περισσότερο από ένα χρόνο στο επίκεντρο μιας καμπάνιας στο «ελληνικό ειδικό ιντερνέτ» που ήθελε το Panda να είναι μέρος ενός ραδιούργου σχεδίου της FCA να εξοντώσει την ανθρωπότητα (..το είχαμε συζητήσει τότε ΕΔΩ) που προφανώς είχε ευτυχή τελικά κατάληξη όταν έγιναν τα δέοντα. 😉

Πάει και αυτό το ξεχάσαμε-τώρα όλα καλά!

FIAT PANTA CNG 015Κάλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν –και  ήρθε η στιγμή να καθίσω πίσω από το τιμόνι του μικρότερου Fiat-και μάλιστα οδηγώντας την έκδοση με το φυσικό αέριο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια κοινωνία που συνειδητοποίησε έστω και καθυστερημένα, ότι δεν πρέπει να… «αεριζόμαστε» σε κλειστούς χώρους!

Πράγματι σε αυτήν γη που πατάμε –και μια μέρα μέσα της θα μπούμε- συμπεριφερόμαστε τον τελευταίο αιώνα με τον πιο ηλίθιο και ανεύθυνο τρόπο, αδυνατώντας να καταλάβουμε ότι οι κλανιές (…συγνώμη για την απρεπή λέξη) που αμολούσαμε τόσες δεκαετίες μέσα στο σπίτι μας κάποια στιγμή θα έφταναν στην μύτη μας..

Ξυπνήσαμε λοιπόν και διαπιστώσαμε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές και οικολογικές λύσεις για την παραγωγή ενέργειας και την κίνηση των αυτοκινήτων μας.

FIAT PANTA CNG 1Έτσι εδώ 5-10 χρόνια μια νέα γενιά αυτοκινήτων έκανε την εμφάνιση της που δίπλα από το όνομα του μοντέλου τους φιλοξενούσαν το αρκτικόλεξο CNG που υποδηλώνει την χρήση φυσικού αερίου από τους κινητήρες τους.

Στην Ιταλία η χρήση LPG (υγραέριο) ήταν εδώ και δεκαετίες διαδεδομένη και οι Ιταλοί ανέπτυξαν κορυφαία τεχνογνωσία στην κατασκευή συστημάτων υγραερίου, οπότε το ότι η Fiat ήταν ουσιαστικά η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής (ακολούθησε η VAG) που μπορεί να καίει φυσικό αέριο δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει.

To Fiat Panda CNG με εκπομπές ρύπων 97 gr/1000km και με εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) μειωμένες κατά 52%- και 95% λιγότερα αιωρούμενα σωματίδια- είναι αυτή την στιγμή το πιο οικολογικό αυτοκίνητο με ΚΕΚ, αφού το μικρό βάρος του εξασφαλίζει ακόμη και με βενζίνη μια κατανάλωση μέσα στην πόλη που δεν ξεπερνά πουθενά τα 5,5 λίτρα/100 χλμ!

FIAT PANTA CNG 01Αν σε αυτό προσθέσετε ότι σταματώντας σε ένα από τα ελάχιστα-είναι η αλήθεια- πρατήρια φυσικού αερίου θα θα μπορέστε να γεμίσετε πλήρως την δεξαμενή του Fiat Panda CNG με € 8,40 που θα σας μετακινήσουν για τουλάχιστον 240-250 χλμ μέσα στην πόλη-τότε ξεκινάμε με τον καλύτερο τρόπο!

Με κόστος κάτι περισσότερο από €3,00/ 100 χλμ, κάνει το παπί να φαίνεται ασύμφορο και τα ΜΜΜ για κάποιον που δεν έχει κάρτα πολλαπλών διαδρομών να μοιάζουν με είδος πολυτελείας!

Ξεκινήσαμε από το ζουμί, όμως σίγουρα νομίζω ότι οφείλουμε να ρίξουμε και μια ματιά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του γιατί μπορεί να μοιάζει γερασμένο, όμως Panda θα είναι πάντα το Πρώτο Αυτοκίνητο με CNG- και αυτό απαιτεί τουλάχιστον σεβασμό!

Αμάξωμα/ Εξωτερική Εμφάνιση

FIAT PANTA CNG 013Στις φωτογραφίες το Fiat Panda CNG μοιάζει με ένα συνηθισμένο Panda που το βλέπουμε παντού δίπλα μας, καθώς χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή, την αξιοπιστία και τους άνετους για την κατηγορία χώρους του αποτελεί την πρώτη επιλογή των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Όμως το Fiat Panda CNG, για να χωρέσουν και να υποστηριχθούν πιο εύκολα οι ογκώδεις και βαριές δεξαμενές του CNG, βασίζεται στο πάτωμα και την ανάρτηση (σε ότι αφορά το ύψος) του Panda 4X4.

Ο εξωτερικός του σχεδιασμός παρόλο που είναι απλός και χωρίς περίεργες καμπύλες ή εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, καταφέρνει να κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερους χάρη στον αστικό χαρακτήρα που αποπνέει η σχεδίαση του.

FIAT PANTA CNG 0Το μεγάλο ύψος από το έδαφος, οι προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και οι 15άρηδες τροχοί μαζί με τις φαρδιές πλευρικές προστατευτικές λωρίδες είναι χαρακτηριστικά που εμφανισιακά κατατάσσουν το Fiat Panda CNG στην δημοφιλή κατηγορία των SUV- και έτσι γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Έτσι το Fiat Panda CNG ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πόλης, έχοντας να ανταγωνιστεί μόνο το Suzuki IGNIS που χτισμένο στην ίδια ιδέα αλλά διαθέτει σίγουρα πιο φρέσκια εμφάνιση!

Εσωτερικό/Χώροι

FIAT PANTA CNG 04Με το που κάθισα λοιπόν στην θέση του οδηγού δεν άργησα να το συμπαθήσω γιατί βρισκόμουν ψηλά και είχα μια εξαιρετική ορατότητα γύρω μου μέσα στην πόλη.

Ο χώρος για τον οδηγό είναι άνετος, ενώ ο σχεδιασμός είναι λιτός και γεμάτος ουσία, χωρίς φλυαρίες, αφήνοντας ωστόσο εύκολα να φανεί η ηλικία του αυτοκινήτου.

FIAT PANTA CNG 02Η ποιότητα κατασκευής στο ταμπλό είναι μάλλον στα όρια του μέτριου (-) με τα σκληρά γκρίζα πλαστικά να κυριαρχούν παντού, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν με πείραξε καθόλου γιατί δεν ήταν αυτό που αναζητούσα σε ένα αυτοκίνητο πόλης-εργαλείο.

Θα χρειαστείτε βέβαια γυναίκειο μάτι για να διακρίνετε ότι στα πλαστικά στις πόρτες και χαμηλά στην κονσόλα με τις ταχύτητες αυτά που μοιάζουν σαν ανάγλυφα τετραγωνάκια, στην πραγματικότητα περιέχουν το λογότυπό Panda με πολύ μικρή γραμματοσειρά… Εκπληκτική λεπτομέρεια που μου άρεσε!

Ο γνωστός πίνακας οργάνων παραμένει αμετάβλητος και είναι απλός και λειτουργικός έχοντας τις ενδείξεις για την ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα και φυσικά τις ενδείξεις θερμοκρασίας, μια ένδειξη για την στάθμη καυσίμων στις δεξαμενές φυσικού αερίου και μια άλλη για την βενζίνη.

Με ξένισε ότι σε ένα αυτοκίνητο που είναι προσανατολισμένο στην οικονομία δεν υπήρχε καμία ένδειξη για την αυτονομία και την κατανάλωση-καθώς ο πίνακας οργάνων μοιάζει να εστιάζεί σε μια απλότητα που σήμερα όμως δύσκολα μπορούμε να την αποδεχτούμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το σύστημα αερισμού/ θέρμανσης με το A/C που είναι δυνατό και αποδοτικό.

Ο χώρος για τους πίσω επιβάτες χαρακτηρίζεται επίσης άνετος (για την κατηγορία) χάρη κυρίως στο μεγάλο ύψος της καμπίνας και θα φιλοξενήσει για αρκετή ώρα δύο ενήλικες ή τρία παιδία που δεν έχουν μεγάλες απατήσεις για να χωρέσουν τα γόνατα τους .

FIAT PANTA CNG 4Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα στις 90ο κάνοντας εύκολη την είσοδο των επιβατών και την πρόσδεση των μικρών παιδιών στα ειδικά καθίσματα ασφαλείας.

Τα 200 λίτρα του χώρου αποσκευών μπορεί αρχικά να μην εντυπωσιάζουν σαν νούμερο καθώς ο χώρος αποσκευών μειώθηκε κατά 50 λίτρα εξαιτίας των δεξαμενών, όμως εάν διπλωθούν τα πίσω καθίσματα τότε ξεπερνά η χωρητικότητα φτάνει τα 780 λίτρα.

Κινητήρας/Μετάδοση

Κάτω από το καπό του Fiat Panda CNG  αναπνέει (με υποβοήθηση) ο δικύλινδρος 900άρης   TwinAir που διαθέτει έναν υπέροχο ήχο που ταιριάζει με το Panda όπως το τυρί στην πίτσα!

FIAT PANTA CNG 011Οι δύο κύλινδροι των 875 έχουν τον δικό τους  ξεχωριστό τρόπο να αποδώσουν τους 80 ίππους τους, ενώ ήδη από τις 1,600 σαλ. κορυφώνεται η ροπή στα 140 Nm με CNG ή 145 Nm με την χρήση βενζίνης.

Η διαφορά ανάλογα το καύσιμο είναι πέντε ίπποι και πραγματικά σε αστική χρήση είναι δύσκολο να την καταλάβεις.

Η εναλλαγή από βενζίνη σε CNG γίνεται αυτόματα μετά την εκκίνηση- και αντίστροφά όταν αδειάζει χωρητικότητας 12 kg ρεζερβουάρ φυσικού αερίου, ο κινητήρας συνεχίζει την τροφοδοσία του αυτόματα από το ρεζερβουάρ βενζίνης.

FIAT PANTA CNG 08Γενικά, ενώ είναι πρόθυμος από χαμηλά και δεν δείχνει να δυσανασχετεί ακόμη και στις 1.300 rpm, το ευρως λειτουργίας του είναι μικρό και ο τρόπος με τον οποίο επεμβαίνει ο κόφτης από τις 5.800 rpm- όταν όλα δείχνουν να πηγαίνουν όπως πρέπει- θυμίζει το συναίσθημα που είχες όταν ήσουν  έφηβος και οι γονείς σου έκλειναν την τηλεόραση για να πας για διάβασμα…

FIAT PANTA CNG 0199Ευτυχώς diesel θυμίζει και η κατανάλωση που με λίγη προσοχή μπορείς να πετύχεις με βενζίνη την εντυπωσιακή κατανάλωση των 5,2 λίτρων/ 100 χλμ μέσα στην πόλη.

Πρέπει όμως να εκμεταλλευτείς την ελαστικότητα του μοτέρ χαμηλά και να ανεβάζεις την επόμενη ταχύτητα πριν τις 2.000 rpm. και να μην πατάς βαθιά το γκάζι.

Ωστόσο ψηλά, ο ήχος είναι μαγικός και σε κάνει να βρίσκεις ένα διαφορετικό τρόπο οδήγησης και παρότι ο κινητήρας έχει εύρος λειτουργίας που θυμίζει diesel, περιέργως γίνεται διασκεδαστικός…με έναν ρομαντικό τρόπο.

Το 5αρι κιβώτιο που ακολουθεί έχει αραιή διάταξη σχέσεων, αλλά  λόγω του χαμηλού βάρους και της χαμηλής ροπής δεν αφήνει ποτέ το κινητήρα εκτεθειμένο στην καθημερινή χρήση.

Το Fiat Panda CNG επιταχύνει μέχρι τα 100 χιλιόμετρα σε 14 δευτερόλεπτα και φτάνει -με θάρρος- τα 170 χιλιόμετρα στο κοντέρ, αλλά το πρόβλημα σε αυτές τις ταχύτητες είναι το ψηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου και όχι η έλλειψη δύναμης του κινητήρα.

Τιμόνι/Φρένα

Το πρόγραμμα που ενεργοποιείται από ένα διακόπτη που γράφει «City» στο κέντρο του ταμπλό, κάνει την υποβοήθηση της ηλεκτρικής κρεμαγιέρας πιο ισχυρή κάνοντας την ζωή του οδηγού πολύ εύκολη στο αστικό περιβάλλον με αντάλλαγμα βέβαια την μειωμένη αίσθηση στις στροφές- που έτσι και αλλιώς δεν είναι σπουδαία ούτε στην κανονική θέση.

Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν δύο δισκόφρενα εμπρός και δύο ταμπούρα πίσω τα οποία έχουν καλή αίσθηση, ενώ αποδείχθηκαν και ανθεκτικά.

Αναρτήσεις

FIAT PANTA CNG 09H μαλακή και με μεγάλες διαδρομές ανάρτηση αποτελείται από McPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω κάνοντας ότι μπορεί για να φιλτράρει τα εκατομμύρια λακκούβες των δρόμων της Αθήνας.

Σαν free bonus από την χρήση του αμαξώματος του Panda 4X4 το Fiat Panda CNG απέχει 18 εκατοστά  από το έδαφος κάτι που βοηθά στα περάσματα από κακοτράχαλους δρόμους, αλλά που σε συνδυασμό με τον άκαμπτο πίσω άξονα θα προβληματίσει αν θελήσετε να κινηθείτε γρήγορα.

Στην Πόλη

FIAT PANTA CNG 8Το Fiat Panda CNG  είναι ευχάριστο στην καθημερινή χρήση με το μαλακό ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι και τον εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής των 4.5 μέτρων να διευκολύνουν την κίνηση σε στενούς δρόμους και στο παρκάρισμα.

Η θέση οδήγησης τύπου SUV –εκτός από πολύ καλή ορατότητα – χαρίζει και μια «king of the road» αίσθηση που δεν θα την βρείτε σε κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας!

FIAT PANTA CNG 016Μέσα στην πόλη το παρκάρισμα γίνεται με την ευκολία που χαρίζει το τετράγωνο σχήμα του, το κοφτερό τιμόνι και φυσικά οι μικρές του διαστάσεις.

Χάρη στο κοφτερό τιμόνι, μου έτυχε να παρκάρω σε μια θέση ενός στενού δρόμου της Αθήνας που νόμιζα ότι χωράει μόνο Smart, ενώ το γεγονός ότι οι προφυλακτήρες βρίσκονται ψηλά αφαιρούν και αρκετό από το  άγχος του τι θα συμβεί εάν καταλάθος ακουμπήσεις το πίσω αυτοκίνητο.

Ωστόσο όταν το αυτοκίνητο πέσει σε εγκάρσιες ανωμαλίες παρουσιάζονται αναπηδήσεις του πίσω άξονα και κινήσεις του αμαξώματος στον εγκάρσιο άξονα που κουράζει περισσότερο τους πίσω επιβάτες.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο δυστυχώς δεν υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις και το Fiat Panda CNG λόγω του ψιλόλιγνου σχεδιασμού του επηρεάζεται εύκολα από τους πλάγιους ανέμους και τις ανωμαλίες στο οδόστρωμα.

FIAT PANTA CNG 03Παράλληλα, οι μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση, το ψηλό κέντρο βάρους και ο άκαμπτος πίσω άξονας δεν προδιαθέτουν τον οδηγό να ξεπεράσει τα 140 χλμ/ω και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο σε ένα αυτοκίνητο που είναι σχεδιασμένο να κινείται στο αστικό περιβάλλον.

Αυτό που ίσως είναι ευχάριστο στον αυτοκινητόδρομο είναι ότι ο κινητήρας παραμένει αθόρυβος και το μόνο που ακούγεται μέσα στην καμπίνα είναι ο θόρυβος από τον αέρα.

Στον αυτοκινητόδρομο ένα γέμισμα φυσικού αερίου επαρκεί για 280 περίπου χιλιόμετρα στο οδόμετρο και αυτό κάνει την έλλειψη πυκνότητας του δικτύου πρατήριων εμφανή και φυσικά το Fiat Panda CNG κατάλληλο μόνο για αστική χρήση.

Στρίβοντας

Όσο ο ρυθμός οδήγησης παραμένει στα πλαίσια της κατηγορίας, το Fiat Panda CNG παρά τις μαλακές και με μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις το αυτοκίνητο και δεν παρουσιάζει αρχικά υποστροφικές τάσεις.

FIAT PANTA CNG 9Ο πίσω άξονας όμως σε συνδυασμό με τις μαλακές αναρτήσεις και το ψηλό κέντρο βάρους παρουσιάζει αναπηδήσεις που σύντομα θα σας κόψουν την όρεξη να κινηθείτε σε γρήγορους ρυθμούς.

Δεν ένοιωσα την σιγουριά που θα ήθελα για  να ανεβάσω αρκετά τον ρυθμό για να διαπιστώσω τι γίνεται μετά τα όρια της «καθώς πρέπει οδήγησης» οπότε δεν μπορώ να σας πω αν το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει διασκεδαστικό και να τοποθετηθεί με τα τέσσερα στην στροφή. Νομίζω πως όχι…

FIAT PANTA CNG 05Το πρόβλημα εντείνεται και από το χωρίς αίσθηση ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι που έχει υπερβολική υποβοήθηση και δεν επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει ακριβώς που κοιτάνε οι τροχοί του.

Έτσι στην προσπάθεια να καταλάβει ο οδηγός τι γίνεται με τους εμπρός τροχούς αρχίζει να «παίζει» με το τιμόνι στρίβοντας περισσότερο από ότι χρειάζεται –κάτι που αποσταθεροποιεί το αυτοκίνητο από πολύ νωρίς.

Αν κλείσετε το ESP η ανάρτηση με τις μεγάλες διαδρομές που επιτρέπουν μεγάλες κλίσεις στις στροφές θα κάνουν τους μπροστινούς τροχούς να μεταβάλλουν την γεωμετρία τους και να μετριάζεται η ελκτική τους πρόσφυση-κάτι που μεταφράζεται σε υπερβολική υποστροφή χαζοσπινιάρισμα. Αφήστε το ESP πάντα σε λειτουργία!

Συμπέρασμα

FIAT PANTA CNG 012Η αλήθεια είναι ότι το Fiat Panda CNG είναι ένα αυτοκίνητο που πλέον δείχνει την ηλικία του και που δεν έχει φτιαχτεί για εκείνους που αγοράζουν αυτοκίνητο με την “καρδία”.

Δεν έχει ούτε την οδική συμπεριφορά που θα σας εντυπωσιάσει και σίγουρα δεν έχει ούτε την εμφάνιση που θα αναδείξει στον περίγυρο το γούστο σας.

Όταν όμως κάποια στιγμή μετά από 250 χιλιόμετρα στην πόλη βρεθείς στο πρατήριο και πεις στον βενζινά, ή να πω καλύτερα στον αεριτζή (…με την καλή έννοια!)  «γέμισε το», θα μάθεις να μην εκπλήσσεσαι που σε κοιτά με ένα ύφος -σαν ένα λέει: «σιγά ρε μπρούκλη»!

FIAT PANTA CNG 3Χρειάζεται μόλις €8,40 για να γεμίζετε τις δεξαμενές του Fiat Panda CNG, ενώ τα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και το κόστος κτήσης των €11.900 δίνουν σίγουρα μια διασκεδαστική μορφή στην λογική!

Ειλικρινά, δεδομένου ότι έχω ένα πρατήριο CNG κοντά μου, αν μπορούσα να είχα ένα αυτοκίνητο ΜΟΝΟ για αστική χρήση αυτό θα ήταν το Fiat Panda CNG.

Δεν με ευχαρίστησε

  • Ο κουρασμένος σχεδιασμός που δείχνει ξεκάθαρα την ηλικία του αυτοκίνητου και η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό.
  • Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου έξω από την πόλη και οι άτσαλες αντιδράσεις του πίσω άξονα στις λακκούβες

Θα θυμάμαι

  • Τον υπέροχο ήχο του οικονομικότατου δικύλινδρου κινητήρα και τους χώρους.
  • Την απολυτή οικονομία που χαρίζει το πακέτο: κατανάλωση σε € + κόστος χρήσης.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Σχόλια στην Σελίδα του Autoholix Facebook:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Κινητήρας: 875 cc
Ισχύς:
80 PS/5.500 rpm (CNG), 85 PS/5.500 rpm (Βενζίνη)
Ροπή:
140 Nm/2.500 rpm (CNG), 145 Nm/1.900 rpm (Βενζίνη)
Διαστάσεις:
3.653/1.643/1.605 mm
Βάρος:
1055 κιλά
Χώρος αποσκευών:
200 lt
Τέλη κυκλοφορίας:
87.3€
Τιμή: 11.990€

Φωτογραφίες

 

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο