Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔοκιμεςSUV/OFF ROADVolkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG Test Drive/ Δοκιμή

Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG Test Drive/ Δοκιμή

Το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG ξεκίνησε να σχεδιάζεται σαν μια ειδική, πιο ψηλή έκδοση Cross Polo και κάπου στον δρόμο- όσο το εξέλισσαν-ξαφνικά έφτασε να «μπερδεύει» την γκάμα της VW με το να ανταγωνίζεται το λίγο μεγαλύτερο δίδυμο αδελφάκι του.

Η αρχική διάγνωση έλεγε ότι ήταν διζυγωτικό δίδυμο του VW T-RoC, όμως μετά την γέννα οι «μαιευτήρες και οι «γονείς» έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι τα δύο B-SUV’s της VW που ήρθαν στον κόσμο σχεδόν ταυτόχρονα έμοιαζαν τελικά σαν μονοζυγωτικά δίδυμα…

Το νέο Volkswagen T-Cross 1.0 TSi 95 HP βασίζεται στο Volkswagen Polo αλλά έχει αυξημένες διαστάσεις κατά 5,5 εκατοστά σε μήκος και 14 ολόκληρα εκατοστά σε συνολικό ύψος αμαξώματος ώστε να εξασφαλίζει τα απαραίτητα 18 εκατοστά απόστασης από το έδαφος που θα του επιτρέψουν να κινηθεί σε (light) εκτός δρόμου εξορμήσεις. Το T-Cross έχει το ίδιο μεγάλο μεταξόνιο των 2.551 mm που του εξασφαλίζει η πλατφόρμα MQB A0 και χάρη στο επιπλέον ύψος το εκμεταλλεύεται καλύτερα.

Με διαστάσεις 4.10μ Χ 1.78μ Χ 1.58μ το Volkswagen T-Cross 1.0 TSi 95 HP τοποθετείται απέναντι τόσο στον εσωτερικό ανταγωνισμό των VW T-Roc, και Skoda Karoq, Seat Arona και Audi Q1, όσο και στον εξωτερικό των Opel Crossland X, Citroen C3 Aircross, Renault Captur, Kia Stonic, και Peugeot 2008.

Όταν βλέπεις το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG δίπλα στο Volkswagen T-Roc οι διαφορές των δύο αυτοκινήτων είναι παραπάνω από εμφανείς, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε διαστάσεις.

Στηρίζεται στο ίδιο πάτωμα με το T-RoC, όμως είναι 12 εκατοστά κοντύτερο, 1 εκατοστό στενότερο και ψηλότερο, κάνοντας το θεωρητικά λίγο μικρότερο στο εσωτερικό- και τελικά αυτό που στα αλήθεια είναι… δηλαδή ένα ψιλωμένο Polo!

Πάντως, ακόμη και το όνομα T Cross είναι μια αναφορά στο T-RoC , με έναν όμως σαφή αλληθωρισμό προς το μοντέλο του προαιώνιου εχθρού της VW, το Opel Crossland.

Εξωτερικός Σχεδιασμός

Με την πρώτη ματιά διαπιστώνεις πολλές ομοιότητες με το νέο Polo –και αυτό όπως είπαμε δεν είναι τυχαίο. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η μεγάλη φαρδιά μάσκα με το σήμα της VW, στην οποία ενσωματώνονται τα μεγάλα φωτιστικά σώματα.

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες σε νίκελ που διατρέχουν την μάσκα και ένα βαμμένο πλαστικό στο χρώμα του αλουμινίου στο κάτω μέρος της μάσκας που μοιάζει να κάνει έναν αντικατοπτρισμό του επάνω μισού μέρους μειώνοντας οπτικά με αυτόν τον τρόπο τον όγκο του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG.

Σε όλο το μήκος του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG μοιάζει να συνδυάζει την σχεδιαστική γραμμή του Polo με εκείνη του Tiguan, ενώ στο πίσω μέρος η ανακλαστική λωρίδα που με το μαύρο περίγραμμα της κάνει το Volkswagen T-Cross να δείχνει σίγουρα διαφορετικό… και από ότι άκουσα από αρκετούς είναι και όμορφο!

Σίγουρα δεν είναι όσο εντυπωσιακό είναι το T-RoC, όμως το ψηλότερο ύψος της οροφής θα βολέψει καλύτερα τους ψηλούς επιβάτες στο πίσω κάθισμα, ενώ σε ότι αφορά τις εσωτερικές διαστάσεις σίγουρα δεν θα προβληματίσει κανένα, αφού όπως θα δούμε οι χώροι κρίνονται ως υπεραρκετοί.

Εσωτερικός Σχεδιασμός

Η αφή των υλικών- που εμφανισιακά μοιάζουν μαλακά, τελικά αποδεικνύεται ότι όποιο σημείο και να ακουμπήσεις σου αφήνει την δυσάρεστη αίσθηση του σκληρού πλαστικού, την ώρα που στο Polo που αποτελεί την βάση του αυτοκινήτου της δοκιμής, η ποιότητα των πλαστικών είναι άριστη..

Περίεργες επιλογές που επιβάλλονται από την ανάγκη το T Cross να μην ξεπεράσει ποιοτικά το μεγαλύτερο αδελφάκι του T-ROC.

Για να είμαι ειλικρινής-μέχρι τώρα- μοιάζει τα δύο αυτοκίνητα να έχουν σχεδιαστεί από δύο ανταγωνιστικές ομάδες που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους, και όταν παρουσίασαν την δουλειά τους στην διεύθυνση… τελικά επιλέχθηκαν και οι δύο με διάφορες συμβιβαστικές λύσεις ώστε να είναι και οι δύο ομάδες χαρούμενες…

Βλέποντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι σε συνδυασμό με την ψηφιακή οθόνη και τους χρωματικούς συνδυασμούς του γκρι, το εσωτερικό του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG μου θύμισε έντονα εκείνο του Polo που είχα οδηγήσει πριν λίγο καιρό-και αυτό είναι λογικό, αφού είναι σχεδιαστικά σχεδόν το ίδιο αλλά δυστυχώς χρησιμοποιεί αρκετά χαμηλότερης ποιότητας σκληρά πλαστικά..

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι προαιρετικός που σημαίνει εάν θελήσετε να τον έχετε – που σας το συνιστώ, θα σας κοστίσει επιπλέον 500 ευρω. Είναι υπερπλήρης, ευδιάκριτος, προσφέρει σχεδόν όλες τις πληροφορίες -και κυρίως απογειώνει την εικόνα του εσωτερικού σχεδιασμού του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG σε μια δική του κατηγορία.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων περιβάλλεται από ένα αλουμινένιο παραλληλόγραμμο πλαίσιο και έχει την δυνατότητα να αλλάζει τα γραφικά του και την θέση των ενδείξεων σύμφωνα με τα κέφια του οδηγού.

Είναι υπερπλήρης, ευδιάκριτος, προσφέρει σχεδόν όλες τις πληροφορίες που μπορείτε να δείτε και στην κεντρική οθόνη-και κυρίως απογειώνει την εικόνα του εσωτερικού σχεδιασμού του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG σε μια δική του κατηγορία.

Αυτό που κάνει οπτικά πολύ ενδιαφέρουσα την εικόνα είναι ο ελαφρά οδηγοκεντρικός προσανατολισμός του ταμπλό που πέρα από την πιο σπορ αίσθηση έχει και εργονομικό ρόλο καθώς επιτρέπει στον οδηγό να χειρίζεται πιο εύκολα την κεντρική οθόνη αφής που έχει εξαιρετική ευκρίνεια και ταχύτητα απόκρισης.

Εκτός από τα απολύτως κατανοητά και λογικά μενού, η οθόνη χειρισμού των πολυμέσων έχει και δυο κουμπιά δεξιά και αριστερά-το ένα για τον ήχο και το άλλο για το ψάξιμο των σταθμών. Έτσι ακόμη και οι λιγότερο «tech savvy» χειριστές να μπορούν επιτέλους να χειριστούν τις βασικές λειτουργίες.

Το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται από τρεις κυκλικούς διακοπές- πρακτικούς και όμορφους στη λειτουργία τους, ενώ στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει μία λωρίδα από ένα δύσκολο να περιγραφτεί πλαστικό… Μπορείτε να το πείτε ριγέ, τιγρέ… δεν ξέρω… αλλά η ποιότητα του υλικού δεν θυμίζει Volkswagen ούτε στην όψη, ούτε στην αφή.

Άνεση / Χώροι

Στο εσωτερικό, από την πρώτη κιόλας ματιά όλα μοιάζουν τακτοποιημένα χαρίζοντας αρκετό χώρο τόσο για τους εμπρός όσο και τους πίσω επιβάτες, παρέχοντας τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους-καθώς και τέσσερις θύρες USB (δύο εμπρός και δύο στην πίσω μίνι κονσόλα).

Η θέση οδήγησης έχει αρκετές επιλογές ρύθμισης και ο οδηγός μπορεί να καθίσει σχεδόν 10 εκατοστά ψηλότερα από εκείνον του Polo, απολαμβάνοντας την αφ’ υψηλού επιθεώρηση των «πληβείων» που δεν οδηγούν SUV και φυσικά την καλή ορατότητα μέσα στην πόλη και στο παρκάρισμα.

Το μόνο που μοιάζει να ενοχλεί την ορατότητα είναι το αστεία μικρό μέγεθος του πίσω καθαριστήρα που όταν βρέχει καθαρίζει ένα πολύ μικρό μέρος του πίσω παραθύρου. Σαφώς και μετράει το μέγεθος… του καθαριστήρα όταν βρέχει! 😉

Η ψηλή τοποθέτηση των καθισμάτων ευτυχώς δεν έχει επηρεάσει τον χώρο για τα κεφάλια των επιβατών, ενώ αντίθετα μοιάζει να ωφελεί τον χώρο για τα γόνατα που μου φάνηκε σημαντικά μεγαλύτερος από εκείνον του Polo, ή του KIA Stonic για παράδειγμα.

Τα νέα καθίσματα που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η VW στο Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG –που διαθέτουν Isofix και στην θέση του συνοδηγού- είναι εντυπωσιακά άνετα και δεν με κούρασαν καθόλου στην μέση μου, παρότι που δεν μου παρείχαν την πλευρική στήριξη που θα ήθελα λόγω του Small/Slim μεγέθους μου.

Εκτός από την πιο άνετη είσοδο, οι επιβάτες απολαμβάνουν μια σημαντική αύξηση των χώρων, ειδικά για τα πόδια και στις δύο σειρές καθισμάτων. Έτσι τέσσερις ενήλικες, ή μια πενταμελής οικογένεια με παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιαίτερη άνεση.

Οι συρόμενες θέσεις των πίσω επιβατών μπορούν να μετακινηθούν 14 εκατοστά (εμπρός/πίσω) είτε για να εξοικονομήσουν χώρο στα πόδια είτε για να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών, ενώ το πίσω μέρος μοιάζει αρκετά φαρδύ για να φιλοξενήσει τρεις ενήλικες σε κοντινές εξόρμησες.

Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών αυτός κυμαίνεται από τα 347 έως 417 λίτρα ανάλογα με την διαρρύθμιση των πίσω καθισμάτων και φτάνει τα 1.289 εάν ρίξετε τα πίσω καθίσματα – έχοντας μάλιστα στάνταρ ρεζέρβα.

Κινητήρας/Μετάδοση

Κάτω από το καπό του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS θα βρούμε το νέο αλουμινένιο τρικύλινδρο TSI των χιλίων κυβικών της οικογένειας EA211 με 115 ίππους και 20 kgm μεταξύ 2.000 και 3.500 rpm.

Έχοντας τσουρουφλιστεί η VAG από τα προβλήματα αξιοπιστίας της πρώτης γενιάς των TSi ενσωμάτωσε την πολλαπλή εξαγωγής στον μπλοκ χαμηλώνοντας έτσι την θερμοκρασία των καυσαερίων που φτάνουν στην τουρμπίνα βοηθώντας ταυτόχρονα τον κινητήρα να ζεσταθεί πιο γρήγορα στην πρωινή εκκίνηση.

H λειτουργία του τρικύλινδρου συνόλου στο Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS μοιάζει εξίσου ραφιναρισμένη με εκείνη του αντίστοιχου κινητήρα της Peugeot, και τραβάει από χαμηλά, με πολύ καλή ευστροφία και γραμμικό τράβηγμα μέχρι τον κόφτη των 6.500 σαλ. Ωστόσο λόγω της έλλειψης αντικραδασμικού άξονα η λειτουργία του στις χαμηλές στροφές μπορεί να γίνει κάπως τραχιά.

Από τον κινητήρα η ροπή μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG που συνδυάζεται άψογα με τον κινητήρα αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του.

Η λειτουργία του DSG στο 98% των περιπτώσεων με εντυπωσίασε καθώς οι αλλαγές προς τα επάνω γίνονται δύο φορές πιο γρήγορα από ότι θα μπορούσα να τις κάνω εγώ, ενώ η εκκίνηση και το πέρασμα στην επόμενη ή την προηγούμενη σχέση είναι προοδευτικό και πολιτισμένο.

Κατά τα άλλα οι 7 σχέσεις εγγυούνται την λειτουργία του κινητήρα στην βέλτιστη περιοχή στροφών και έτσι το σύνολο κινητήρα κιβώτιου παρουσιάζεται ζωντανό και κυρίως οικονομικό.

Θα έλεγα ότι ένα μέρος των εξαιρετικά καλών επιδόσεων του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS στον τομέα της οικονομίας –ειδικά στην πόλη-οφείλονται κατά κύριο λόγο στο DSG.

Φυσικά η χρήση του χειροκίνητου Mode σας δίνει την δυνατότητα της αλλαγής των ταχυτήτων στον κόφτη, ενώ πλησιάζοντας σε μια φουρκέτα μπορείτε να κατεβάσετε μέχρι και τρείς σχέσεις ταυτόχρονα βοηθώντας το αυτοκίνητο στο φρενάρισμα.

Ο κινητήρας είναι οικονομικότατος καταναλώνοντας περίπου 5,8 λίτρα με προσεκτική οδήγηση, αλλά η τιμή αυτή μπορεί να απογειωθεί στα 10λίτρα/100 χλμ αν παρασυρθείτε από τον εύστροφο χαρακτήρα του, ενώ δίνει και πολύ καλές επιδόσεις  0-100 km/h, σε 10,2 sec -και τελική ταχύτητα 193 km/h.

Αν είστε συνετοί στην οδήγηση η κατανάλωση βενζίνης βρίσκεται κοντά ή και χαμηλότερα ακόμη και από εκείνη που επιτυγχάνουν αντίστοιχης απόδοσης και κυβισμού πετρελαιοκινητήρες- κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι γερμανοί έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν τα πετρέλαια-τουλάχιστον στους μικρούς κυβισμούς.

Ανάρτηση/Φρένα/Τιμόνι

Σε ότι αφορά την ανάρτηση δεν υπάρχει κάτι καινούριο να δούμε και έτσι το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS εξοπλίζεται με γόνατα McPherson στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και ημι-άκαμπτο άξονα πίσω.

Η ανάρτηση παρά την μεγάλη της διαδρομή μοιάζει να βρίσκεται σε ισορροπία μεταξύ άνεσης και ελέγχου του αμαξώματος σε ότι αφορά την συμπιέση των αμορτισέρ, όμως χάρη στην αργή αποσβεση επαναφοράς και τις σκληρές αντιστρεπτικές δεν κοπανά πουθενά, ενώ ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας είναι τόσο καλά στηριγμένος που δύσκολα παρουσιάζει αναπηδήσεις.

Τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκους σε όλους τους τροχούς και είναι δυνατά με δυνατό αρχικό δάγκωμα, παραμένοντας ανθεκτικά σε όλες τις περιπτώσεις.

Το τιμόνι έχει υπερβολική υποβοήθηση για τα γούστα μου, είναι «αργό» σε κλιμάκωση και θέλει λίγη συνήθεια για να το εμπιστευτείς.

Στην Πόλη

Το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS, είναι ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο νοιώθεις αμέσως άνετα καθώς η εργονομία και η ορατότητα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει και λειτουργούν ακριβώς όπως πρέπει και οι μικρές του διαστάσεις του B SUV της VW θα κάνουν το παρκάρισμα και τους ελιγμούς στα στενά – παιχνιδάκι. Το μυστικό βρίσκεται στην άψογη ορατότητα και κυρίως στο ότι για κάποιο περίεργο λόγο οι διαστάσεις και το σχήμα του αυτοκινήτου μοιάζουν να είναι γνωστές σε κάθε οδηγό που θα κάτσει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.

Στο παρκάρισμα «γνώριζα» πόση απόσταση είχα από τα αυτοκίνητα εμπρός και πίσω, λες και το B SUV της VW αποτελούσε μια προέκταση του σώματος μου.

Η ηχομόνωση κλείνει την φασαρία της πόλης έξω από το αυτοκίνητο αφήνοντας τους επιβάτες να απολαύσουν την καλοφτιαγμένη καμπίνα.

Τα φρένα είναι δυνατά και ανθεκτικά-και  αποτελούν έναν αξιόπιστο σύμμαχό στην ασφάλεια του οδηγού όχι μόνο στις στροφές- αλλά κυρίως μέσα στην πόλη καθώς όλα τα Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS εξοπλίζονται με το σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης κινδύνου το οποίο μάλιστα αντιδρά αναγνωρίζοντας και πεζούς.

Τέλος, αυτό που ξεχωρίζει το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS από τον ανταγωνισμό είναι ότι χάρη στο άριστο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων μετά από λίγο-καθώς τα πάντα γίνονται όπως πρέπει, ξεχνάς ότι οδηγάς μέσα στην πόλη και χαλαρώνεις μέσα σε ένα εσωτερικό που η εργονομία του σε κάνει να νοιώθεις ότι το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί για εσένα-και γύρω από εσένα!

Στον Αυτοκινητόδρομο

Με ταχύτητα περίπου 140km/h το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS έκανε ένα άνετο ταξίδι, ανεπηρέαστο από τους πλευρικούς ανέμους και από θόρυβο-και το μόνο που θα ενοχλήσει είναι ο αεροδυναμικούς θορύβους που ξεκινούν μετά τα 160 χλμ. από τις μπροστινές κολώνες και τους μεγάλους καθρέπτες.

Ταξιδεύει όμως με 160χλμ/ω με το τρικύλινδρο μοτεράκι να γουργουρίζει με 7η στις 3,400 σαλ χωρίς να ακούγεται καθόλου στο εσωτερικό- και οδηγώντας το, χαίρεσαι για την πρόοδο που έχουν κάνει τα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια!

Από ότι μου έχουν πει-γιατί εγώ δεν τολμώ να τρέξω- το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS  σε ταχύτητες κοντά στην δεύτερη εκατοντάδα χιλιομέτρων παραμένει ανεπηρέαστο από λακκούβες και πλευρικούς ανέμους.

Στρίβοντας

Η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση στο τιμόνι είναι κάπως υπερβολική, ωστόσο μετά από λίγη συνήθεια καταλαβαίνεις ότι η γεωμετρία της ανάρτησης διαθέτει κάποια ακρίβεια στο πάτημα και βοηθά το αυτοκίνητο να κρατά το μπροστινό του μέρος στην στροφή.

Αν θελήσετε να κινηθείτε πραγματικά γρήγορα το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φεύγει με τα τέσσερα και πάντα με προοδευτικό και απαλό τρόπο. Αν οι ταχύτητες στις στροφές δεν ξεπερνούν τα 80-100 χλμ/ω, όλα λειτουργούν όπως πρέπει, όμως αν τα χιλιόμετρα ανεβούν η δύναμη του κινητήρα δεν επαρκεί για να σε τραβήξει μέσα στην στροφή-και το παιχνίδι χαλάει…

Κάποια στιγμή που το πίεσα παραπάνω, επενέβησαν τα ηλεκτρονικά μέσα στην στροφή, αλλά με χαρά διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο δεν άλλαξε καθόλου την πορεία του και ότι δεν μείωσε την ταχύτητα του καθώς οι σκληρές αντιστρεπτικές περιορίζουν τις κλίσεις στις στροφές χαρίζοντας μια σταθερότητα και ελκτική πρόσφυση που λείπει από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Ακόμη και αν το παρακάνετε θα ανοίξει πολύ προοδευτικά την πορεία του και θα σας προϊδεάσει έγκαιρα και με ευγενικό τρόπο για τις δυνατότητες του!

Η συμπεριφορά του πίσω άξονα δεν θα κουράσει με αναπηδήσεις και απότομες μετατοπίσεις -κάτι που δείχνει το πόσο εύστοχα έχουν ρυθμιστεί οι αναρτήσεις. Τα φρένα είναι αρκετά δυνατά και χωρίς να εντυπωσιάζουν κάνουν την δουλειά τους σωστά και με διάρκεια.

Ωστόσο θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το ψηλό κέντρο βάρους ενός SUV και η γρήγορη οδήγηση δύσκολα συνδυάζονται – ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Στο Χώμα

Τo Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS είναι ουσιαστικά ένα SUV όπου η τετρακίνηση δεν υπάρχει ούτε σαν επιλογή και έτσι θα έπρεπε να λέγεται απλά Crossovers, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει περισσότερο στην πρακτικότητα και στις καθημερινές αστικές διαδρομές του σύγχρονου οδηγού-παρά στην περιπέτεια.

Το αυξημένο ύψος του Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS στα 18 εκατοστά από το έδαφος είναι υπεραρκετό για light εξορμήσεις, όμως οι σκληρές αντιστρεπτικές εδώ θα κουράσουν τους επιβάτες καθώς έχουν κάπως άγαρμπες αντιδράσεις στους χωματόδρομους.

Έτσι ο οδηγός θα χρειαστεί να μειώσει την ταχύτητα του στις εκτός δρόμου εξορμήσεις και να συντονιστεί με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου που οδηγά-χωρίς να ξεχνά μάλιστα ότι ο μπροστινός πρόβολος έχει αρκετά μεγάλη προβολή και έτσι χρειάζεται επιπλέον προσοχή στην διάβαση εμποδίων.

Συμπέρασμα

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι αδυσώπητος και η επιλογή ενός μοντέλου απαιτεί από τον αγοραστή μεγάλη δόση προσωπικού γούστου καθώς όλες οι επιλογές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Το Seat Arona είναι φθηνότερο, μοιάζει υπερβολικά πολύ σε στήσιμο και διαστάσεις και για εμένα είναι αρκετά πιο όμορφο, όμως η έλλειψη του κυλιόμενου πίσω καθίσματος το κάνει να μοιάζει λιγότερο άνετο.  Φυσικά είναι το μόνο που προσφέρεται με φυσικό αέριο κάνοντας τον ανταγωνισμό να γίνεται περισσότερο από δύο φόρες ακριβότερος στα χιλιόμετρα της καθημερινότητας!

Το Volkswagen T ROC, είναι πολύ πιο όμορφο από το φθηνότερο Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS, όμως έχει αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις χωρίς κάποια εντυπωσιακή διαφορά στους προσφερόμενους χώρους..

Τo KIA Stonic έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, όμως είναι πιο βενζινοβόρο, ενώ το Hyundai KONA είναι πιο μαλακό στις στροφές, αλλά έχει κάπως καλύτερη ποιότητα υλικών στο εσωτερικό.

Το πολύ ποιοτικό εσωτερικά Opel Crossland και Citroen C3 Aircross είναι πιο μαλακά ρυθμισμένα και δεν είναι τόσο άμεσα στην οδήγηση απευθυνόμενα σε πιο ήρεμα μυαλά..

Ξεχνώ σίγουρα αρκετά μοντέλα του ανταγωνισμού, όμως αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι με τόσες επιλογές εάν εσείς καταλάβετε ακριβώς τις ανάγκες και το γούστο σας, θα βρείτε εκεί έξω μια ντουζίνα καλές λύσεις-και αυτό είναι το όφελος του καταναλωτή από τον ανταγωνισμό.

Το Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 PS, αν είχε ποιοτικότερα πλαστικά στο εσωτερικό θα ήταν σίγουρα στην κορυφή των 2-3 επιλογών μου στην κατηγορία, όμως πιστεύω ότι στα περιπού €20,000 που κοστίζει το αυτοκίνητο της παρουσιάσης με τον πλήρη εξοπλισμό του αποτελεί μια άριστη πρόταση..

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η ποιότητα και η υφή των πλαστικών στο ταμπλό και τις πόρτες
  • Η υπερβολική υποβοήθηση στο τιμόνι και εμφάνιση του πίσω μέρους με τα ενωμένα φωτιστικά.

Θα θυμάμαι

  • Τον δυνατό και οικονομικό κινητήρα που συνδυάζεται άψογα με το DSG
  • Την ευέλικτη διαρρύθμιση των χώρων και το όμορφο ψηφιακό ταμπλό.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Φωτογραφίες

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο