Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08-Veteran Car Test Drive

Η Lancia  επέλεξε να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό παρουσιάζοντας την Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08, ένα αυτοκίνητο με έντονο χαρακτήρα και περίσσια πολυτέλεια που όμως όλοι γνωρίζουμε ότι στηριζόταν στο Fiat Punto MY02.

Προσέφερε χαρακτηριστικά και ποιότητες που εκτίμησαν οι περισσότερες γυναίκες στην Ευρώπη και έτσι έδωσαν την ψήφο τους στο supermini της Lancia.

Από την πλευρά τους οι διαφημιστές ανταποκρίθηκαν σε αυτή την «ψήφο εμπιστοσύνης» των γυναικών της Γηραιάς Ηπείρου παρουσιάζοντας στις διαφημίσεις τους το έντονο θηλυκό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η επιτυχία ήρθε γρήγορα και οι δρόμοι των πόλεων γέμισαν με το μικρότερο μοντέλο της Lancia με τις χαρούμενες οδηγούς του στο τιμόνι να ομορφαίνουν την γκρίζα πόλη.

Barbie Car

Η απήχηση όμως που είχε στις γυναίκες αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διαφημίστηκε το αυτοκίνητο σαν «BarbieCar», έδιωξε μακριά τους άντρες καταναλωτές οι οποίοι ένιωσαν τον ανδρισμό τους να απειλείται από.. ένα αυτοκίνητο!

Οι ψυχολόγοι, οι κοινωνιολόγοι και οι διαφημιστές θα μπορούσαν να διεξάγουν έρευνες για αυτό το φαινόμενο που λέγεται Lancia Υ που από την μια πλευρά κάνει τους άντρες να το αποφεύγουν, αλλά από την άλλη στις διασταυρώσεις να κοιτάνε τις οδηγούς αυτού του Υ με το πιο γλυκό τους βλέμμα!

Ξέφυγα πάλι…

Μπορείτε σήμερα να αγοράσετε μια Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08 με τιμές που ξεκινούν από €3.000- 3.500 αλλά το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε μόλις 90.000 χλμ και όλα τα καλούδια με τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί μια Υ, από έξι αερόσακους μέχρι δερμάτινο διάκοσμο και μια τεράστια ηλιοροφή.

Σημειώστε την λίστα των έξτρα του αυτοκινήτου για να καταλάβετε: διχρωμία στο εξωτερικό χρώμα αλλά και στα δέρματα στο εσωτερικό, διπλή ηλιοροφή, εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων με… αλαβάστρινο λεβιέ(!!), 16αρες δίχρωμες ζάντες, οθόνη με onboard computer και Navigation system, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλό και υδραυλικό τιμόνι με ABS, EBD αλλά περιέργως χωρίς ESP!

Πριν ξεκινήσω, πρέπει να σας πω ότι το κόστος του αυτοκινήτου της δοκιμή με αυτόν τον εξοπλισμό σαν μεταχειρισμένο εκτοξεύεται στα €6,500 τα οποία είναι πάρα πολλά για αυτά που προσφέρει εάν κρίνω το αυτοκίνητο με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια.

Αλλά εδώ μιλάμε για συναίσθημα, οπότε προσπάθησα να προσεγγίσω αυτό το Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08 με διαφορετικό τρόπο –και έτσι η δομή της παρουσίασης ξεφεύγει και αυτή με την σειρά της από τα συνηθισμένα..

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ έρχονται σε δεύτερη μοίρα!

Γυναικείο -με την βούλα!

Ρώτησα τις φίλες μου και όλες μου είπαν ότι δεν τις ενδιαφέρει καθόλου ότι το αυτοκίνητο στηρίζεται στο παλιό Punto τόσο στο αμάξωμα όσο και στα μηχανικά μέρη, ούτε το ότι εξαιτίας του υπερβολικού εξοπλισμού το αυτοκίνητο ζυγίζει 1000 κιλά- κάτι που επηρεάζει τις επιδόσεις και την οικονομία.

Η απουσία του ESP δεν τις προβλημάτισε γιατί δεν ήξεραν (ούτε και ήθελαν να μάθουν) τι είναι αυτό το πράγμα!

Όλες συμφώνησαν ότι είναι όμορφο και το χαρακτήρισαν σαν «ζουζούνι», «γλύκα», «αυτοκινούμενο prada» αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.

Να πω το κρίμα μου… συμφωνώ και εγώ μαζί τους!

Αυτοκινούμενη Prada

Μέσα στο Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08  νοιώθεις όμορφα που είσαι γυναίκα, δεν χορταίνεις να χαζεύεις τις λεπτομέρειες στο δερμάτινο ταμπλό και να μυρίζεις τα δέρματα που ντύνουν σχεδόν κάθε επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Για εμένα παραμένει ακόμη και σήμερα το πιο πολυτελές μικρό αυτοκίνητο πόλης και καταφέρνει να ξεκουράσει το γυναικείο μυαλό.

Έχει πολλά μειονεκτήματα… αλλά ποιος νοιάζεται.

Ο πίνακας των οργάνων που είναι τοποθετημένος στο κέντρο του ταμπλό είναι δύσχρηστος και η γραμματοσειρά των ενδείξεων είναι δυσδιάκριτη και δεν βοηθάει στο να παρακολουθείς την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα.

Με τον καιρό βλέπεις ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να χαζεύεις τον πίνακα οργάνων και απερίσπαστη πια αφοσιώνεσαι στην οδήγηση.

Τα καθίσματα δεν έχουν ίχνος πλευρικής στήριξης, αλλά είναι δίχρωμα και πανέμορφα.

Ανάρτηση.. τι κάνει αυτό?

Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας χοροπηδά μέσα στην στροφές όταν βρεθεί στις ανωμαλίες του δρόμου, αλλά η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης ηρεμεί την οδηγό και την ξεκουράζει μέσα στην πόλη.

Οι έντονες κλίσεις μέσα στην στροφή κουράζουν και όταν πιεστεί το αυτοκίνητο γίνεται υποστροφικό, αλλά αυτό δεν την πειράζει γιατί εκείνη δεν τρέχει!

Κινητήρας Αυτό που κάνει φασαρία κάπου μπροστά…

Οι 95 ίπποι του 16V κινητήρα του Punto κινούν και το Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08 καταναλώνοντας σχεδόν 8 λίτρα/100χλμ για να κινηθεί η ομορφιά της Υ μέσα στην πόλη, αλλά η οδηγός της τα συγχωρεί όλα γιατί με αυτό το αυτοκίνητο βλέπει το πιο ευγενικό πρόσωπο του ανδρικού πληθυσμού.

 

Όλοι χαμογελούν όταν σε βλέπουν!

Οδηγώντας μια Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08  όλοι οι άντρες σου χαμογελούν, σου παραχωρούν προτεραιότητα στις διασταυρώσεις και σου χαρίζουν το πιο γλυκό τους βλέμμα!

Το τιμόνι με το πρόγραμμα City κάνει το παρκάρισμα παιχνίδι και αφαιρεί αρκετό από το άγχος της οδήγησης στην πόλη.

Ο ήλιος μπαίνει από την τεράστια οροφή και σου φτιάχνει την διάθεση και όπως είσαι πηγμένη στην πόλη, αφήνεις το χέρι σου να χαϊδέψει το μαλακό και ποιοτικό ταμπλό.

Το σύστημα πλοήγησης παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο στον χειρισμό έχει την δυνατότητα να σε οδηγήσει ακόμη και σήμερα στον προορισμό σου με ηχητικές εντολές αφαιρώντας και άλλο από το άγχος της μετακίνησης στην πόλη.

Και όταν φτάσεις στον προορισμό σου- ήρεμη πια – δεν μπορείς να αντισταθείς στην εξωτερική της εμφάνιση και να μην θαυμάσεις τη περλέ διχρωμία που συνδυάζεται άψογα με την πανέμορφη δίχρωμη ζάντα.

Η οδική του συμπεριφορά στις στροφές με προβλημάτισε αρκετά, τα φρένα θα μπορούσαν να είναι πιο δυνατά, το τιμόνι πιο άμεσο- αλλά αυτά δεν μετράνε μέσα στην πόλη..

Σε τι χρώμα βγαίνει

Ναι το «BarbieCar» είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει, αλλά εάν είχα την πολυτέλεια (την δυνατότητα) να έχω 2-3 αυτοκίνητα τότε μέσα στην πόλη θα χρησιμοποιούσα μόνο αυτή την Lancia.

Είναι όμορφη και διακριτική, για αυτό της συγχωρώ τα πολλά μειονεκτήματα που έχει απέναντι στον πιο σύγχρονο ανταγωνισμό και της χαρίζω μια θέση στην καρδία μου.

Ο ανταγωνισμός της Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08 είναι έντονος όμως αυτό είναι το πιο θηλυκό αυτοκίνητο από όλα! Εάν δεν καταλαβαίνετε- δεν με πειράζει και ούτε θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω…

Πώς να σας εξηγήσω ότι μερικές φορές- σαν γυναίκα, βλέπω ότι η δύναμη της ομορφιάς του σχεδιασμού υπερισχύει της λογικής- ή ότι κυριολεκτικά ξερνάω όταν βλέπω κόσμο να παρακολουθεί υπνωτισμένος ποδόσφαιρο στην τηλεόραση?

Οι γυναίκες που διαβάζουν ξέρω ότι καταλαβαίνουν ακριβώς τι λέω- το ίδιο και η Lancia η οποία έχοντας ερμηνεύσει τότε σωστά τα μηνύματα μας, έδωσε με αυτό το αυτοκίνητο αυτό που ζητούν οι γυναίκες.

 Ένα πραγματικά γυναικείο αυτοκίνητο, που με γέμισε αναμνήσεις και μελαγχολία από την ανέμελη και αγνή εποχή που το φως ήταν πιο λαμπερό και οι φίλοι έμοιαζαν παντοτινοί..

Σήμερα η Lancia Ypsilon 1.4 16V MY 08 σαν μεταχειρισμένο θα μπορούσε να είναι το πρώτο αυτοκίνητο της αγαπημένης σας κόρης ή ένα προσιτό αυτοκίνητο για να δωρίσετε στον ευατό σας εαν έχετε την χαρά να είστε γυναίκα!

Θα την λατρέψετε!

Πόσο θα ήθελα να υπήρχε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με αυτές τις αξίες… Μου έχει λείψει η Lancia και πραγματικά θα πρέπει κάπως να ξαναβρεθεί στους δρόμους μας.


Δεν με ευχαρίστησε

  • Η εκτός τόπου-και κυρίως χρόνου-οδική συμπεριφορά και οι άκομψες αντιδράσεις του πίσω άξονα.
  • Η έλλειψη ESP θα αποτρέψει σήμερα πολλές γυναίκες να το επιλέξουν.

Θα Θυμάμαι

  • Το όμορφο και πολυτελές εσωτερικό και η προσοχή στην λεπτομέρεια!
  • Ότι η αυτοκινητοβιομηχανία για πρώτη φορά σχεδίασε ένα όχημα με στόχο εμάς– τις γυναίκες!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση

Ισμήνη Φαμπιάτου

Φωτογραφίες

Previous articleΗ Nissan φέρνει το Ariya Concept στη CES
Next articleSEAT News – αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου ο Luca de Meo
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National