Subaru Forester e-BOXER-Test Drive-Σύντομη Δοκιμή

Subaru Forester e-BOXER autoholix 0696

Το Subaru Forester e-BOXER αποτελεί την πέμπτη γενιά ενός θρυλικού μοντέλου που έπαιξε και αυτό έναν σημαντικό ρόλο ώστε να εδραιωθεί η μόδα των SUV’s. Ειδικά το Forester S-Turbo έκανε τον κόσμο να συνδυάσει τα τετρακίνητα με τις δυνατές επιδόσεις ενός “αυτοκινήτου Gti”.

Subaru Forester e-BOXERΗ εμφάνιση στις δύο πρώτες γενιές ήταν ένα θέμα που απασχόλησε πολύ τους άσπονδους φίλους της εταιρείας, όμως άφησε παγερά αδιαφορείς όσους απολάβαιναν την χαρά να «ξεφτιλίζουν» τα διάφορα «Hatchbacks Gti» με εκείνες τις αυτοκινούμενες καντίνες που στο πίσω μέρος έγραφαν Forester Turbo-S, ή Forester ΧΤ!

Ωστόσο, πλησιάζοντας την 3η γενιά τους, τα Forester στην προσπάθεια τους να γίνουν πιο όμορφα έχασαν τον αρχικό extreme χαρακτήρα τους και εστίασαν περισσότερο προς τις ανάγκες της οικογένειας παρά στα όνειρα του οδηγού…

Η 4η γενιά ήταν πλέον ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο που συνδυαζόμενο με το CVT μπορεί να έχασε τον σπορ χαρακτήρα του πατέρα της γενιάς, όμως έγινε ένα ασφαλέστατο SUV με κορυφαία τετρακίνηση.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 13Μπορεί αυτό μην άρεσε στους Autoholix, όμως το αυτοκίνητο πούλησε πολύ καλά στις «πολιτισμένες» αγορές που ενδιαφέρουν την εταιρεία και έτσι όταν παρουσίασε την 5η γενιά η Subaru προσπάθησε σχεδιαστικά, πολύ, να μην πειράξει κάτι στην εμφάνιση του Forester που θα έκανε το ευχαριστημένο «καθώς πρέπει» κοινό της να δυσανασχετήσει!

Σίγουρα η ταραχώδης ιστορία της Subaru με τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων την έχει κάνει πολύ προσεκτική!

Βλέπετε, η Subaru παραδοσιακά υπήρξε στόχος παραπόνων σε ότι αφορά την εμφάνιση των αυτοκινήτων της – όμως είμαι πια πεπεισμένη ότι αυτό-τότε- γινόταν εσκεμμένα από την εταιρεία για να διώξει μακριά τους άσχετους που κοιτούν τι λέει η «Πλατεία του Χωριού» και όχι την ουσία της αυτοκίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, στα πλαίσια της λογικής «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» με μια πρώτη ματιά η εμφάνιση του νέου Forester μοιάζει να μην έχει μεταβληθεί καθόλου, παρότι το ιαπωνικό SUV πατάει στην ολοκαίνουρια Παγκόσμια Πλατφόρμα της SUBARU (SGP) η οποία ήδη λανσαρίστηκε με τα XV και Impreza από το 2018 και που δίνει στο Subaru Forester e-BOXER ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και χώρους.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 12Το μήκος του αμαξώματος βρίσκεται τώρα στα 4.625 χλστ(+7 εκ.), το πλάτος 1.815 χλστ.(+3 εκ.) και ύψος στα 1.730 χλστ. (+3 εκ.) ενώ το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει και αυτό κατά 14 εκατοστά (!) και βρίσκεται τώρα στα 2.769 χλστ.

Το νέο Forester μπορεί εμφανισιακά να μοιάζει πολύ με το προηγούμενο, όμως πρόκειται για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο που πατά σε ένα ολοκαίνουριο πλαίσιο που είναι τόσο προηγμένο ώστε στο πρόγραμμα αξιολόγησης επιδόσεων ασφάλειας σύγκρουσης του Euro NCAP κατέκτησε τον τίτλο του «Best in Class Cars 2019» με την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταχωρηθεί ποτέ σε SUV.

Για εμένα αυτό ήταν όμως αναμενόμενο,οπότε πάμε παρακάτω…

Εμφάνιση

Subaru Forester e-BOXER autoholix 11Σίγουρα η όψη του Subaru Forester e-BOXER με τους χοντρούς προφυλακτήρες και τα LED φωτιστικά σώματα μπορεί να είναι όμορφη, αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι όσο «Subaru» θα έπρεπε.

Θα μπορούσε να ανήκει σε οποιοδήποτε σύγχρονο 4Χ4 και θα χρειαστεί να κοιτάξει κάνεις το μεγάλο μπλε σήμα με τις Πλειάδες για να βεβαιωθεί για την προέλευση του.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 07Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες παραμένουν εξασφαλίζοντας έτσι καλή περιφερειακή ορατότητα στον οδηγό αλλά και φωτεινό εσωτερικό στους επιβάτες. Αυτό, το τελευταίο, είναι κάτι που λείπει από τον ανταγωνισμό που δείχνει μια τάση να θυσιάζει την πρακτικότητα στον βωμό του design.

Η πίσω πόρτα και οι όμορφοι σκαλιστοί προφυλακτήρες ενσωματώνουν αθόρυβα το μεγάλο πίσω κρύσταλλο που διευκολύνει την ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι λιτά και όμορφα.

Εσωτερικό

Η αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό του Subaru Forester e-BOXER είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες φωτίζουν το σκουρόχρωμο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν και εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνεις.

Η ποιότητα και η συναρμογή των πλαστικών είναι υπεράνω κριτικής, ενώ παρότι υπάρχουν μερικές «Subarιες» με τους πολλούς και «ρετρό» σε σχεδιασμό διακόπτες αριστερά από το ταμπλό η γενικότερη εικόνα είναι σύγχρονη και όμορφη.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 09Μπροστά από τον οδηγό είναι τοποθετημένος ο αναλογικός πίνακας οργάνων (…ήθελε ένα ψηφιακό!) ο οποίος είναι μεγάλος, ευανάγνωστος και φωτεινός, ενώ κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου οι βελόνες με την λειτουργία sweep πετιούνται στιγμιαία στο μέγιστο άκρο και επανέρχονται άμεσα, όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα… για να μην ξεχνιόμαστε!

Πάνω στο τιμόνι υπάρχουν πολλά κουμπάκια (σίγουρα πιο πολλά από όσα πρέπει) με πιο σημαντικό εκείνο που γράφει Si-Drive, τα χειριστήρια του lane control, του on board computer, του multimedia, του cruise control,… και είμαι σίγουρη ότι ξεχνάω δύο –τρία κουμπιά ακόμη!

Subaru Forester e-BOXER autoholix 01Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί την οθόνη 10’’ του ολοκαίνουριου multimedia center, ενώ στην κορυφή του ταμπλό βρίσκεται η κλασσική πλέον οθόνη με τις πληροφορίες του on-board computer για την κατανάλωση, θερμοκρασία, χιλιομετρητές κτλ.

Τα πλαστικά στο ταμπλό είναι μαλακά και ποιοτικά, ενώ στα πλαϊνά panels των θυρών συνεχίζεται το μαλακό υλικό.

Η ποιότητα κατασκευής και συναρμογής είναι επιπέδου.. Subaru. Δεν τρίζει και δεν θα τρίζει τίποτε..

H θέση οδήγησης του Subaru Forester e-BOXER θα βολέψει αμέσως τον οδηγό που απολαμβάνει μια εξαιρετική αίσθηση ορατότητας προς όλες τις πλευρές, ενώ και στο πίσω κάθισμα το πλάτος θα ικανοποιήσει τρεις επιβάτες.

Υπάρχει άφθονος χώρος για τα πόδια και το κεφάλι το μοναδικό παράπονο θα έρθει από το αρκετά εξογκωμένο τούνελ της μετάδοσης που θα ενοχλήσει τον μεσαίο επιβάτη.

Παντού θα βρείτε διάσπαρτες θήκες για γυαλιά, κινητά, ποτήρια και μπουκαλάκια, ενώ το ντουλάπι μπροστά από τον συνοδηγό όσο και ο αποθηκευτικός χώρος που σχηματίζεται κάτω από το υποβραχιόνιο έχουν όλα ικανοποιητικό μέγεθος.

Ο χώρος αποσκευών είναι πραγματικά τεράστιος, προσφέροντας όμως λόγω των μπαταριών κατά 10 λίτρα μικρότερη χωρητικότητα σε σχέση με το παρελθόν φτάνοντας έτσι τα 510 λίτρα.

Κινητήρας-E-Boxer

Subaru-Forester-e-Boxer_2.0-Litre-EngineΟ κινητήρας 2.0L BOXER DI μπορεί να αποτελείται από 80% νέα εξαρτήματα, όμως στην ουσία του παραμένει ο γνωστός μας δίλιτρος τετρακύλινδρος μποξέρ κινητήρας με τους τέσσερις εκκεντροφόρους επικεφαλείς οι οποίοι διαθέτουν ένα σύστημα διαρκώς μεταβαλλόμενου χρονισμού για τις 16 βαλβίδες τους.

Η απόδοση του κίνητρα στο Subaru Forester e-BOXER έχει πέσει θύμα των κανονισμών ρύπων και την ιπποδύναμη φτάνει μόλις τους 150 ίππους στις 6,000 σαλ και η ροπή του στα 194 Νm) στις 4,000 σαλ.

Το Subaru Forester e-BOXER διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο μεταβλητών σχέσεων (CVT) το οποίο διαθέτει δύο προγράμματα λειτουργίας που επιλέγονται από τον επιλογέα. Στην αυτόματη  λειτουργία το πρόγραμμα φροντίζει για την οικονομική και άνετη μετακίνηση του Subaru Forester e-BOXER, ενώ στην χειροκίνητη προσομοιάζει την ύπαρξη 7 σχέσεων.

Φυσικά στην εποχή που ζούμε έπρεπε να ενδυναμωθεί η οικολογική εικόνα της αγαπημένης εταιρείας και έτσι αποφασίστηκε ο δίλιτρος boxer κινητήρας να συνδυαστεί  με έναν ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος 16,7 ίππων που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο και βρίσκεται μετά τον μηχανισμό του CVT παραμένοντας κοντά στο κέντρο βάρους του οχήματος .

Ο ηλεκτροκινητήρας μπαίνει στο παιχνίδι στις χαμηλές μόνο στροφές με αποτέλεσμα η  δύναμη και ροπή του να μην προστίθεται στην συνολική δύναμη του Boxer και έτσι η συνολική δύναμη που ανακοινώνεται παραμένει στους 150 ίππους και όχι στους 166,7.

Subaru-Forester-e-Boxer_BatteryΗ μπαταρία ιόντων λιθίου 118V και τα υπόλοιπα εξαρτήματα βρίσκονται κάτω από τον χώρο αποσκευών και πάνω από τον πίσω άξονα, χαμηλώνοντας κι άλλο το κέντρο βάρους και δίνοντας ακόμα πιο ισορροπημένη κατανομή του βάρους του οχήματος εμπρός/πίσω(51-49) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο(52-48).

Το συνολικό βάρος του υβριδικού συστήματος δεν ξεπερνά τα 110 κιλά, ανεβάζοντας μεν  το βάρος (με καύσιμα και οδηγό) στα 1685 κιλά διορθώνοντας όμως με την αρωγή του την επική αίσθηση πατιναρίσματος που αποτελεί και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των κιβώτιων CVT- τουλάχιστον στην εκκίνηση.

Α! παρεμπιπτόντως είναι το Subaru Forester e-BOXER ανακτώντας την ενέργεια του φρεναρίσματος έχει γίνει 15% πιο οικονομικό και εκπέμπει πολύ χαμηλότερους ρύπους.

Μετάδοση

Το σύστημα συμμετρικής μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς Symmetrical AWD διασφαλίζει τη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ e-Boxer και διαφορικού, και σε  συνδυασμό με το σύστημα κατανομής της ροπής – Active Τorque Split AWD, ανά πάσα στιγμή ελέγχεται και διαφοροποιείται η κατανομή της ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 02Η αρχική κατανομή 60:40 της ροπής του κινητήρα μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα τροχών προσαρμόζεται και κατανέμεται αυτόματα εκεί που χρειάζεται σε περίπτωση ολίσθησης κάποιου τροχού και με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα που στις χαμηλές στροφές συνεισφέρει αποφασιστικά.

Στην πράξη το υβριδικό σύστημα μοιάζει να αποδίδει πιο σωστά μέσα στην πόλη και στο χώμα όπου ο ηλεκτροκινητήρας βοηθά στην εκκίνηση κρύβοντας το πατινάρισμα του CVT και ενισχύοντας το έργο του ατμοσφαιρικού κινητήρα που από την φύση του θέλει να γυρνά ψηλά για να αποδώσει την δύναμη του.

Στην πόλη με προσεκτική οδήγηση νομίζω ότι μπορείτε να δείτε ίσως και λιγότερα 7 λίτρα/ 100 χλμ, που είναι πραγματικά χαμηλή αν θυμηθείτε ότι μιλάμε για ένα δίλιτρο, μόνιμα τετρακίνητο SUV, με τρία διαφορικά και βάρος σχεδόν 1700 κιλών.

Φυσικά στο ταξίδι ο ηλεκτροκινητήρας δεν προσφέρει στην κίνηση του Subaru Forester e-BOXER και έτσι η κατανάλωση επηρεαζόμενη από το επιπλέον βάρος του μοτερ και των μπαταριών εκτινάσσεται στα 9,5-10 λίτρα/100χλμ. εάν κινείστε με 140 χλμ/ω.

Μετά από αυτή την ταχύτητα, η κατανάλωση ξεφεύγει!

Ανάρτηση

Subaru Forester e-BOXER autoholix 066Μια διάταξη ανεξάρτητης ανάρτησης με ανεστραμμένα γόνατα McPherson βρίσκεται στο εμπρός μέρος του Subaru Forester e-BOXER, ενώ πίσω φυσικά χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ανάρτησης με τα διπλά ψαλίδια το οποίο με την χρήση επιμέρους τμημάτων από αλουμίνιο έχει τώρα μικρότερο μη αναρτώμενο βάρος.

Η ρύθμιση της ανάρτησης εστιάζει έντονα προς την άνεση τόσο στην απόσβεση συμπίεσης όσο και στην έκταση των αμορτισέρ, κάνοντας το Subaru Forester e-BOXER να διαχειρίζεται τις ανωμαλίες του δρόμου και τις λακκούβες της πόλης με απολαυστικό τρόπο.

Στην Πόλη

Subaru Forester e-BOXER autoholix 15Μπαίνεις μέσα στο Subaru Forester και η αίσθηση που αποκομίζεις από τα πρώτα κιόλας μέτρα είναι -παρόλο το αυξημένο μέγεθος του αμαξώματος- περιέργως ότι η οδήγηση μοιάζει με εκείνη ενός μικρότερου και συμπαγούς αυτοκινήτου.

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η αίσθηση ευρυχωρίας του εσωτερικού και η στιβαρότητα του αμαξώματος που σε συνδυασμό με την άνετη ανάρτηση  περνούν πάνω από τις λακκούβες των τρισάθλιων ελληνικών δρόμων με μια πρωτόγνωρη άνεση.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 08Κάθεσαι ψηλά στο κάθισμα του Subaru Forester e-BOXER  και ελέγχεις το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη καθώς και η άριστη ορατότητα βοηθά στα στενά της πόλης και στο παρκάρισμα.

Το τιμόνι κόβει πολύ, έχει μάλλον μακριά κλιμάκωση (πάνω από 3 στροφές από άκρη σε άκρη) και δυνατή υποβοήθηση που βοηθά στους ελιγμούς στα στενά της πόλης.

Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω ελάχιστα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη το Subaru Forester e-BOXER, όμως πρόλαβα να καταλάβω ότι το υβριδικό σύστημα e-BOXER παρουσιάζει εκεί τον καλύτερο εαυτό του και στέκεται δίπλα στο CVT κάνοντας το να λειτουργεί με ικανοποιητικό τρόπο.

Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλο μου-είναι γνωστό ότι δεν μου αρέσει το CVT που  εμφανώς έχει φτιαχτεί για άλλους ανθρώπους, με άλλη κοσμοθεωρία από την δική μου.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 06Ωστόσο πρέπει να παραδεχτώ ότι μέσα στο περιβάλλον της πόλης ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται τοποθετημένος μετά το CVT συνεργάζεται άψογα με το κιβώτιο στην εκκίνηση κάνοντας το ιδανικό για το αυτοκίνητο.

Όσο δεν βιάζεστε, ο Boxer εστιάζει στην οικονομική λειτουργία, ενώ ο ρόλος του ηλεκτροκινητήρα είναι διπλός: αρχικά χρησιμοποιείται σαν γεννήτρια η οποία κατά την επιβράδυνση μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική αποθηκεύοντας την στις συστοιχίες μπαταριών λιθίου, ενώ στην συνέχεια όταν απαιτηθεί κινεί το όχημα μόνος του (μέχρι 2 χλμ) ή παράλληλα με τον βενζινοκινητήρα (ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα).

Στον αυτοκινητόδρομο

Subaru Forester e-BOXER autoholix 18Αν δώσετε τον χρόνο στο CVT να επιταχύνει σίγα – σίγα το Subaru Forester e-BOXER θα διαπιστώσετε ότι ταξιδεύει απολαυστικά με 3,300 σ.αλ. και 140 χλμ/ω, με ησυχία και οικονομία καθώς η κατανάλωση μένει σταθερά κάτω από τα 10 λίτρα.

Στον αυτοκινητόδρομο το σύστημα υβριδικής κίνησης δεν έχει να προσφέρει κάτι και έτσι ο κινητήρας καλείται να αντιμετωπίσει το αυξημένο βάρος και το CVT.

Αν θελήσετε να επιταχύνετε απότομα η αίσθηση πατιναρίσματος του CVT που συνδυάζεται με την γνωστή ηχητική γκρίνια από τους ιμάντες παραμένει- και σε κάνει να φαντάζεσαι πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα εάν υπήρχε μια έκδοση με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη..

Ο boxer μαζί με την τετρακίνηση χαμηλώνουν το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου-και ενώ κάθεσαι ψηλά σε μια απόλυτα SUV θέση οδήγησης- στον αυτοκινητόδρομο νομίζεις ότι το αυτοκίνητο είναι κολλημένο στον δρόμο.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 17Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με το αυτοκίνητο της παρουσίασης, ή με τον έντονο αέρα που φυσούσε εκείνη την ημέρα, όμως  μετά τα 140χλμ/ω παρατήρησα έναν αεροδυναμικό θόρυβο στην περιοχή της μπροστινής κολώνας που μάλλον οφείλεται στους καθρέπτες.

Όταν θα έχω το αυτοκίνητο στην διάθεση μου για περισσότερο χρόνο θα κλείσω τους καθρέπτες για να καταλάβω ακριβώς που εντοπίζεται ο θόρυβος.

Αν εξαιρέσεις αυτόν τον θόρυβο, η ποιότητα κύλισης είναι εντυπωσιακή και δεν ακούγεται σχεδόν τίποτε από την κύλιση των ελαστικών δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ καλή δουλεία που έχει γίνει στις βάσεις που στηρίζουν το υποπλασία της πίσω ανάρτησης.

Στις στροφές.

Subaru Forester e-BOXER autoholix 16Η ήπια επαρχιακή διαδρομή που είχε επιλεχθεί για την παρουσίαση και ο σεβασμός προς τον κ. Β.Χ που ήταν δίπλα μου κατά την δόκιμη, δεν μου επέτρεψαν να ζορίσω το αυτοκίνητο για καταλάβω ακριβώς τι συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο πιέζεται μέσα στην στροφή, ωστόσο πρόλαβα και κατάλαβα ότι συμβαίνουν δυο αντικρουόμενα πράγματα που θέλουν μελέτη και ανάλυση!

Αρχικά το Subaru Forester e-BOXER είναι πιο ζυγισμένο από το προηγούμενο μοντέλο καθώς έχει πιο μεγάλο μεταξόνιο και το βάρος των μπαταριών βρίσκεται στον πίσω άξονα δίνοντας μια πιο ζυγισμένη συμπεριφορά στο αυτοκίνητο που είναι κάπως πιο «παιχνιδιάρικο» και ρυθμίσιμο μέσα στην στροφή.

Από την άλλη το αυξημένο βάρος και οι πιο ενδοτικές αναρτήσεις του επιτρέπουν να γέρνει πολύ και να δίνει μια έντονη αίσθηση μεταφοράς βάρους στις επάλληλες στροφές.

Θέλει χρόνο και δουλεία για να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται.. και έτσι επιφυλάσσομαι να επανέλθω όταν οδηγήσω το αυτοκίνητο για μακροχρόνια δοκιμή.

Στο χώμα

FORESTER e-BOXERΌπως είναι γνωστό οι δυνατότητες μου στην έκτος δρόμου οδήγηση είναι περιορισμένες και συνήθως εντυπωσιάζομαι γρήγορα και εύκολα από το τι μπορούν να κάνουν τα έκτος δρόμου οχήματα.

Σίγουρα το Forester e-BOXER με εντυπωσίασε από την άνεση και την σιγουριά που προσφέρει η ανάρτηση στην απαιτητική πίστα “Argos Motocross Park” στα Φίχτια Αργολίδας, αλλά όταν βρεθεί στα χέρια μου θα το οδηγήσει ο Μ.Μ που θα το «ανακρίνει» κανονικά.

Μέχρι τότε το Video που ακολουθεί θα σας δώσει μια ιδέα για τις δυνατότητες του Forester e-BOXER με τον CEO της Subaru Hellas κ. Γιάννη Χεκιμιάν να μας εξηγεί την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά αυτού του υπέροχου αυτοκινήτου!

Video

Συμπέρασμα

Subaru Forester e-BOXER autoholix 0696Μέσα σε λίγες ώρες είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβεις ένα αυτοκίνητο-και σίγουρα όταν το αντικείμενο της δοκιμής είναι ένα Subaru γνωρίζεις ότι πρέπει να βουτήξεις την πένα βαθιά μέσα στα στοιχειά που συγκέντρωσες πριν αποφανθείς για αυτό…

Οι τιμές του FORESTER e-BOXER ξεκινούν από τα 39,950€ για την έκδοση free, ανεβαίνουν στα 43.530€ για την Έκδοση STYLE και καταλήγουν στα 48.420€ στην Έκδοση PREMIUM.

Επειδή «Αγαπάμε Subaru», μέχρι να το οδηγήσω (…μετά τους ειδικούς φυσικά!) και να καταλάβω τι σκέπτεται βαθιά μέσα στον boxer του… επιφυλάσσομαι!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε σας παρακαλώ κοινοποιήστε το στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

Φωτογραφίες

Previous articleΔημιουργεί τέχνη με κάθε αφορμή η Alfa Rοmeo (Video)
Next articleΗ Ford μπαίνει στη ‘Λίστα Α’ του οργανισμού CDP
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National