Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςHybrid Vehicles (HEV + mHEV)Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS & 155 mHEV - Σύντομη δοκιμή

Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS & 155 mHEV – Σύντομη δοκιμή

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0400Αποτελεί το Ford Puma 1.0L EcoBoost την απόδειξη ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσαρμόζονται στις απατήσεις μας, ή απλά δείχνει ότι εμείς έχουμε πια υποταθεί εντελώς στην μόδα που μας επιβάλλουν τα τμήματα marketing?

Μέσα στον επιβλητικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην  Πεντέλη, όπου έγινε η παρουσίαση του νέου Ford Puma,δυσκολευόμουν να εστιάσω την σκέψη μου και να καταλάβω γιατί μου άρεσαν τόσο πολύ τα αυτοκίνητα που είδα φευγαλέα πριν μπω μέσα στον θόλο του τηλεσκοπίου!

Πρέπει να ήμουν η μόνη που αντί να κοιτάζω τα αυτοκίνητα στην οθόνη που γινόταν η παρουσίαση… παρατηρούσα εκστασιασμένη το τεράστιο τηλεσκόπιο θαυμάζοντας-και ίσως ζηλεύοντας- τους ανθρώπους που η επιστήμη τους φέρνει τόσο «κοντά» στα αστέρια…

Ωστόσο τα αστέρια της ημέρας ήταν τα νέα Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS &155 mHEV και ήταν παρκαρισμένα εκέι-έξω από τον χώρο της παρουσίασης περιμένοντας με να τα οδηγήσω!

Αρχικά κάποιος θα έλεγε ότι το νέο Ford Puma δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το περίεργο μικρό Coupe που ουσιαστικά ήταν ένα Ford Fiesta με λιγότερους χώρους, λιγότερες πόρτες, πιο περίεργο εσωτερικό και ίσως πιο εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 041Θυμάμαι ότι κάποτε ήταν της μόδας τα υπέροχα διθέσια κάμπριο(MX5,Z3,MGF) και μια γενιά ακατανόητων αυτοκίνητων που τα μηχανικά τους μέρη στηριζόντουσαν απολύτως στα απλά μοντέλα των Supermini και κυκλοφορούσαν με φανταχτερά σπορ αμαξώματα έχοντας σαν μοναδικό σκοπό να προβληματίσουν την καθημερινότητα των οδηγών τους με αντάλλαγμα την φιγούρα στους τριγύρω!

Ford_Puma_16_1.7Μιλάω για αυτοκίνητα σαν το Opel Tigra, Mazda ΜΧ-3, Peugeot 206CC και φυσικά το Ford Puma που σαν κοινό παρονομαστή είχαν την αντικειμενικά θλιβερή εμφάνιση που συνδυαζόταν με δυναμικά χαρακτηριστικά που δεν διέφεραν σε τίποτε από εκείνα της χρηστικής έκδοσης…

Με δυο λόγια ήταν «Αυτοκίνητα φιγούρας»!

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0Η χρήση λοιπόν του ονόματος Puma για το νέο της SUV της Ford αρχικά μου δημιούργησε μια αρνητική προδιάθεση, όμως όπως και στο παρελθόν, έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με την χρήση του πατώματος ενόςFiesta για την δημιουργία ενός αμαξώματος που βρίσκεται στην μόδα-και που το σχήμα του έχει ζήτηση από τους νεώτερους σε ηλικία καταναλωτές.

Καθώς τόσο οι σχεδιαστές, όσο και οι καταναλωτές έχουμε ωριμάσει, οι ομοιότητες με το παρελθόν του ονόματος σταματούν εδώ… και απέναντι μου έχω το νέο Ford Puma 1.0L EcoBoost που είναι ένα πανέμορφο B-CUV( Coupe B-SUV) που με κέρδισε με την πρώτη ματιά  χάρη στην «No Bull-Shit» εμφάνιση του!

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 019Όποιος γνωρίζει το πηγαίο μίσος που τρέφω για τα SUV και τα παράγωγα τους (…και ας είμαι καταδικασμένη να οδηγώ ένα SUV σαν προσωπικό αυτοκίνητο), θα απορήσει ίσως παρατηρώντας ότι τον τελευταίο καιρό, αυτού του είδους τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μου αρέσουν…

Το Nissan Juke έχει μια πιο εξεζητημένη εμφάνιση που κάνει φανατικούς φίλους και εχθρούς, όμως το Ford Puma 1.0L EcoBoost είναι ταυτόχρονα άγριο και συμπαθητικό, διατηρώντας όμως μια αστική εμφάνιση που το κάνει αποδεκτό και ποθητό από όλους.

Τελικά πιστεύω ότι ενώ στην αρχή προσπάθησαν να μας επιβάλλουν μια μαρκετιστική σχεδιαστική άποψη, με τον καιρό- και σε αυτοκίνητα σαν το Puma και το KIA XCeed, εμείς οι καταναλωτές δείξαμε στους σχεδιαστές τι μας αρέσει και τους υποχρεώσαμε να μας το φτιάξουν!

Πρόκειται για μια μικρή νίκη όλων μας καθώς είναι εμφανές ότι για να φτάσει το Puma σε αυτή την μορφή, είναι σίγουρο ότι έχουν ρωτηθεί εκατοντάδες γκρουπ καταναλωτών που «υπέδειξαν» αυτή την αποδεκτή και μετριόφρονα εμφάνιση.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 04188Αυτό είναι ένα μεγάλο άλλοθι για εμένα για να παραδεχτώ ότι αυτό το CUV της Ford μου αρέσει πολύ, χωρίς «υποσημειώσεις και αστερίσκους»!

Το νέο Puma στηρίζεται στο πάτωμα και στα μηχανικά μέρη του Fiesta, είναι όμως 14,6 εκ. μακρύτερο(4186mm), 7 εκ φαρδύτερο (1805mm) και 5 εκ ψηλότερο(1550mm).

Εκείνο που ήθελα να θυμάστε με τα νούμερα, είναι ότι το μεταξόνιο έχει τώρα αυξηθεί κατά σχεδόν 10 εκ.(2588mm) αυξάνοντας σημαντικά  τους εσωτερικούς χώρους και κυρίως ότι το μετατρόχιο είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο του Ford Focus κάτι που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή ακρίβεια και την αίσθηση στο τιμόνι του νέου Puma.

Εμφάνιση

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 07Το Ford Puma 1.0L EcoBoost μπορεί να βασίζεται στο Ford Fiesta, ωστόσο από όπου και να το κοιτάξεις, είναι μάλλον πιθανόν να βρεις ομοιότητες με αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών, παρά να πεις ότι αυτό το CUV είναι ένα ψιλωμένο Fiesta…όπως για παράδειγμα θα έλεγες για την σχέση του ανταγωνιστικού VW T Cross με το VW Polo.

Τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα ψηλά στις ακμές του καπό μου θυμίζουν κάτι από Suzuki Swift, η μεγάλη χαμογελαστή μάσκα θυμίζει την αυτοπεποίθηση του Focus και οι εικονικοί αεραγωγοί που φιλοξενούν τους προβολείς ομίχλης θυμίζουν κάτι από τις σειρές Q της Audi.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 05Και ενώ όλα αυτά τα στοιχεία μοιάζουν αταίριαστα στην περιγραφή τους, τελικά καταφέρνουν να δώσουν στο Ford Puma 1.0L EcoBoost μια συμπαθητική άλλα ταυτόχρονα δυναμική όψη.

Κάτι σαν τον Mel Gibson στο Lethal Weapon, που είναι χαρούμενος και γλυκούλης, αλλά που αν κοιτάξεις βαθειά μέσα στο βλέμμα του θα δεις  μια τρέλα που είναι έτοιμη να  εμφανιστεί αν ξεπεράσεις κάποια όρια!

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 08Πιο ενδιαφέρον βρήκα το προφίλ του αυτοκινήτου που με τα ανάγλυφα πάνελ στα φτερά και τις μεγάλες πόρτες που μαζί με την καμπυλωτή γραμμή της οροφής συνθέτουν ένα σπορ και ταυτόχρονα διακριτικό χαρακτήρα.

Στο προφίλ δύσκολα μπορεί το μάτι να βρει συγγένεια με το Fiesta και η όλη εμφάνιση θυμίζει αρκετά το Ford Focus εξαιτίας της κεκλιμένης μπροστινής κολώνας και του χαμηλότερου ύψους της οροφής με το «coupe κόψιμο».

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 06Την ίδια στιγμή το αυξημένο του ύψος από το έδαφος των 16,6 εκ. σε κάνει να σκέφτεσαι την ελευθερία των εκδρομών σε εκτός δρόμου διαδρομές χωρίς όμως να νοιώθεις ότι προκαλείς οδηγώντας το στο φυσικό του περιβάλλον- που δεν είναι άλλο από το αστικό.

Παράλληλα, τα παράθυρα έχουν μεγάλη επιφάνεια, ενώ η πίσω κολώνα-δεν ακολουθεί την μόδα και είναι στενή εξασφαλίζοντας μια καλή ορατότητα προς τα πίσω, στην λεγόμενη «νεκρή γωνιά».

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 04Η πίσω όψη είναι ίσως το πιο δυναμικό τμήμα του αυτοκινήτου με τα φωτιστικά σώματα να θυμίζουν κάτι από το προηγούμενο Puma και ο πολυεπίπεδος, ανάγλυφος προφυλακτήρας να έχει έναν σπορ χαρακτήρα-ειδικά στην έκδοση με τους 155 ίππους που συνδυάζει την αεροδυναμική πίσω ποδιά με μια ευμεγέθη χρωμιωμένη εξάτμιση.

Σε γενικές γραμμές ο σχεδιασμός του Ford Puma 1.0L EcoBoost είναι απολύτως του γούστου μου και ίσως επειδή το σύνολο δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδες και ψηλό δεν μου ξυπνά το γνωστό αντιSUVικό μου σύνδρομο-και αυτό είναι μόνο καλό για την συνέχεια!

Εσωτερικό

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 03Οι ομοιότητες στον σχεδιασμό του Ford Puma 1.0L EcoBoost  με το Fiesta γίνονται όμως εμφανείς στο εσωτερικό, όπου οπτικά –με μια βιαστική ματιά τουλάχιστον, νομίζεις ότι είναι ακριβώς ίδια!

Φυσικά αμέσως αντιλαμβάνεσαι πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα Ford, καθώς ο σχεδιασμός του ταμπλό ακολουθεί τον νέο οικογενειακό σχεδιασμό της εταιρείας που τον συναντάμε σε όλα τα μοντέλα.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν εξαιρέσεις το μοτίβο της κονσόλας και των αεραγωγών τα περισσότερα πράγματα στο εσωτερικό είναι τελικά διαφορετικά!

Ας αρχίσουμε με το συνολικό φάρδος της καμπίνας και του ταμπλό που μοιάζει και είναι πολύ πιο άνετο από εκείνο του Fiesta.

Τα περισσότερα πλαστικά είναι μαλακά και ποιοτικά τόσο στο επάνω μέρος του ταμπλό, όσο και χαμηλότερα, ενώ στο ύψος των αεραγωγών υπάρχει μια όμορφη λωρίδα που προσποιείται ότι είναι φτιαγμένη από ανθρακονήματα.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 018Αυτό όμως που ανεβάζει την αίσθηση ποιότητας πολύ πιο ψηλά από ότι τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού , είναι ο συνδυασμός της υφασμάτινης επένδυσης στο επάνω μέρος των θυρών με τα ποιοτικά αποδεκτά πλαστικά στο κάτω μέρος τους.

Φυσικά η ποιότητα συναρμογής βρίσκεται στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Ford και έτσι στο εσωτερικό δεν ακούγεται ο παραμικρός τριγμός από τα πλαστικά ή τις πόρτες.

Βλέποντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που είναι standard σε όλα τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς-και που αποτελείται από μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 12,5’’,αμέσως καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι της Ford έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη κατηγορία και έτσι δεν άφησαν τίποτε στην τύχη.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει την δυνατότητα να αλλάζει τα γραφικά του και την θέση των ενδείξεων σύμφωνα με τα κέφια του οδηγού και το πρόγραμμα χαρτογράφησης που επιλέγει.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 042Είναι υπερπλήρης, ευδιάκριτος, προσφέρει σχεδόν όλες τις πληροφορίες και κυρίως απογειώνει την εικόνα του εσωτερικού σχεδιασμού του Ford Puma 1.0L EcoBoost σε μια δική του κατηγορία.

Η εργονομία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όλα τα χειριστήρια και οι διακόπτες βρίσκονται εκεί που πρέπει και έχουν ποιοτική λειτουργία.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 8’’χειρισμού αφής, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το ηχοσύστημα, το GPS, τον κλιματισμό και το κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα μέσω ενός πλήκτρου στο τιμόνι ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα SYNC 3, με το οποίο αν ξέρει καλά Αγγλικά, μπορεί να ενεργοποιεί και να χειρίζεται με αξιόπιστο τρόπο όλα τα παραπάνω συστήματα.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 043Το σύστημα SYNC3 προσφέρει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto™ και υποστηρίζεται από την κεντρική οθόνη που μπορεί να λειτουργεί μέσω κινήσεων των δακτύλων (pinch & swipe).

Η τοποθέτηση της οθόνης ψηλά στο ταμπλό και με μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό δίνουν μια οδηγοκεντρική διαρρύθμιση στο ταμπλό, ενώ η τεχνολογία διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου με το ενσωματωμένο modem επιτρέπει στο νέο Puma να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο Internet διαθέτοντας στον οδηγό 3 GB -για δύο χρόνια- μέσω του δικτύου της Vodafone.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0416Λίγο πιο κάτω θα βρείτε τα ξεχωριστά χειριστήρια του ηχοσυστήματος, ενώ στο χαμηλότερο κομμάτι της κονσόλας υπάρχουν τα χειριστήρια του συστήματος του ηλεκτρονικού  κλιματισμού και έτσι η χρήση του μπορεί να γίνει και εκτός της κεντρικής κονσόλας.

Το τιμόνι είναι φυσικά δερμάτινο και είναι ραμμένο με κόκκινες κλώστες, έχει σωστό μέγεθος και λαβή, όμως έχει πάνω του παραπάνω από πολλά κουμπάκια που με μπερδεύουν! Θα προτιμούσα κάτι πιο απλό και λειτουργικό, αλλά από ότι φαίνεται οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Πίσω από των επιλογέα των 6 πυκνά διατεταγμένων σχέσεων, σε μια αρκετά δυσπρόσιτη από πλευρά εργονομίας θέση, υπάρχει ένα πλήκτρο που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 5 διαφορετικών προφίλ οδήγησης.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 041Πέρα από τα ήδη γνωστά προγράμματα Normal, Sport και Eco, το Ford Puma 1.0L EcoBoost  έρχεται να υποστηρίξει την εκτός δρόμου υπόσταση του με το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της “φόρας” του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Χώροι/Άνεση

Στο εσωτερικό, από την πρώτη κιόλας ματιά όλα μοιάζουν τακτοποιημένα χαρίζοντας άνετο  χώρο για τους εμπρός επιβάτες και απλά αρκετό για τους πίσω, παρέχοντας όμως τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους-καθώς και αρκετές θύρες USB.

Ο χώρος των πίσω επιβατών είναι απλά ικανοποιητικός και μπορεί να φιλοξενήσει δύο όχι πολύ ψήλους ενήλικες ή τρία παιδιά, παρέχοντας όμως άνεση για τα κεφάλια τους ακόμη και αν οι ενήλικες είναι ψηλοί.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 016Η θέση οδήγησης έχει αρκετές επιλογές ρύθμισης και ο οδηγός μπορεί να καθίσει σχεδόν 7 εκατοστά ψηλότερα από εκείνον του Fiesta, επιτρέποντας την αφ’ υψηλού επιθεώρηση όσων δεν οδηγούν SUV/CUV .

Επειδή το καπό φουσκώνει πάνω από τους θόλους των τροχών, υπάρχουν στιγμές που το Ford Puma 1.0L EcoBoost  σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα πιο συμπαγές ΜΙΝΙ Countryman.

Ο χώρος αποσκευών είναι φαρδύς και βαθύς με ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα της πόρτας προσφέροντας τον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία του (456 λίτρα).

Σημείο αναφοράς εδώ είναι το καινοτόμο MegaBox, ένας βαθύς και ευέλικτος αποθηκευτικός χώρος 80 λίτρων κάτω από το ρυθμιζόμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να τοποθετηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις ανάλογα με τις εκάστοτε μεταφορικές ανάγκες της οικογένειας.

Τέλος, πίσω πόρτα του νέου Ford Puma προσφέρει μία ακόμα καινοτομία με το εύκαμπτο κάλυμμα του χώρου αποσκευών να μπορεί εύκολα να πάρει τη μορφή των ογκωδών αντικειμένων που μεταφέρονται και να μετακινείται σε συνδυασμό με την πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα οι πλαϊνοί μηχανισμοί στήριξης να είναι περιττοί.

Κινητήρες

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 01To Puma θα προσφέρεται στην Ελλάδα  με ένα κινητήρα πετρελαίου 1,5 λίτρων και  120 ίππων που θα λανσαριστείς αργότερα μέσα στη χρονιά- και δύο εκδόσεις  του τρικύλινδρου 1.0 EcoBoost που συνδυάζονται με μια τεχνολογία ήπιας υβριδικής κίνησης η οποία είναι προσαρμοσμένη έτσι ώστε να αυξάνει την απόδοση, την απόκριση και τις επιδόσεις.

Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost του νέου Puma με μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα. Αντικαθιστώντας τον στάνταρ εναλλάκτη, το σύστημα BISG επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να μειώσουν τη σχέση συμπίεσης του 1.0L EcoBoost κινητήρα χρησιμοποιώντας παράλληλα ένα μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή.

Έτσι, περιορίζεται η υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag) μέσω της παραπανήσιας ροπής του ηλεκτροκινητήρα που επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να περιστρέφεται ταχύτερα διατηρώντας έτσι ψηλά την πίεση στο τούρμπο.

Οι κινητήρες 1.0EcoBoost Hybrid διαθέτουν το πρώτο στην αυτοκινητοβιομηχανία σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford για τρικύλινδρο κινητήρα, που θέτει αυτόματα εκτός λειτουργίας τον έναν κύλινδρο όταν δεν είναι απαραίτητη όλη η ισχύς, όπως συμβαίνει στο ρολάρισμα ή στο ταξίδι με χαμηλό φορτίο. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιεί και να ενεργοποιεί εκ νέου τον έναν κύλινδρο μέσα σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0415Υπάρχουν δυο εκδόσεις του βενζινοκινητήρα με απόδοση 125 και 155 ίππων- που ενώ προκύπτουν από την διαφορετική ρύθμιση του ίδιου κινητήρα, στην πράξη προσδίδουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

Ο κινητήρας με τους 125 ίππους εφόσον υποβοηθιέται στις χαμηλές στροφές από τον ηλεκτροκινητήρα έχει χαμηλότερη συμπίεση (10.5:1) από ότι ο κινητήρας που θα βρείτε σε ένα Fiesta, ενώ ο κινητήρας των 155 ίππων συνδυάζεται επιπλεον με ένα ακόμη μεγαλύτερο turbo και έχει συμπίεση 10.0:1.

Στην έκδοση με τους λίγους ίππους η ροπή φτάνει τα 170Nm και παραμένει σταθερή μεταξύ των 1400-4500 σαλ, ενώ στην δυνατή έκδοση η ροπή φτάνει τα 190Nm και παραμένει σταθερή μεταξύ των 1900-5500 σαλ.

Από τα νούμερα και μόνο μπορείτε να καταλάβετε ότι στην πράξη ο μικρός κινητήρας είναι πιο ευχάριστος και με λιγότερους κραδασμούς στις χαμηλομεσαίες στροφές, ενώ ο πιο δυνατός δείχνει τον καλύτερο εαυτό του στις υψηλότερες στροφές περιστροφής.

Προσωπικά χάρηκα περισσότερο την οδήγηση με τον δυνατό κινητήρα, όμως τελικά στην καθημερινότητα θα διάλεγα τον κινητήρα με τους 125 ίππους για την πιο οικονομική και χωρίς κραδασμούς λειτουργία του.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0410Το σύστημα BISG με την ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW γίνεται ευχάριστα αντιληπτό στην οδήγηση με χαμηλές στροφές, όπου εμφανώς υποβοηθά κινητήρα να επιταχύνει γραμμικά, ενώ δίνει «ψυχή» στις επιταχύνσεις με τον κινητήρα να βρίσκεται στις μεσαίες στροφές πάνω σε ένα προσπέρασμα.

Ωστόσο θα βρείτε ότι είναι ίσως ενοχλητικό όταν φρενάρετε, καθώς το «ηλεκτρικό φρένο» που προσφέρει κατά την διαδικασία ανάκτησης της ενεργείας είναι έντονο και θέλει συνήθεια στην γρήγορη οδήγηση, όπου μάλλον χαλάει την ροή στις στροφές.

Από πλευράς κατανάλωσης είδα περίπου 8 λίτρα στον κινητήρα των 125 ίππων και περίπου 9 στον κινητήρα των 155 ίππων, αλλά τα νούμερα αυτά αδικούν τα αυτοκίνητα… Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι στα 100 χιλιόμετρα που οδήγησα συνολικά τους δύο κινητήρες τους ζόρισα πολύ για να καταλάβω την συμπεριφορά των αυτοκίνητων, οπότε….

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 021Οι επιταχύνσεις 0-100 που μέτρησα με την εφαρμογή στο κινητό μου ήταν σταθερά κάτω από 10 δευτερόλεπτα για την αδύναμη έκδοση και μονίμως 8,8 δευτερόλεπτα για την δυνατή!

Ένα πυκνής κλιμάκωσης και με πολύ θετικό κούμπωμα κιβώτιο ταχυτήτων αναλαμβάνει να μεταφέρει την δύναμη στους μπροστινούς τροχούς.

Σε συνδυασμό με τον πολύ μαλακό και ακριβή συμπλέκτη, το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων καταφέρνει να αναδείξει ακόμη περισσότερο τον χαρισματικό μικρό κινητήρα-αν και θα ήθελα να έχει λίγο πιο μακριά δευτέρα καθώς χρειάζεται να αλλάξεις από δευτέρα σε τρίτη στα 90χλμ/ω.

Ανάρτηση/Φρένα/Τιμόνι

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 010Σε ότι αφορά την ανάρτηση δεν υπάρχει κάτι καινούριο να δούμε και έτσι τα Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS &155 mHEV εξοπλίζονται με γόνατα McPherson στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και ημι-άκαμπτο άξονα πίσω.

Η ανάρτηση παρά την μεγάλη της διαδρομή μοιάζει να βρίσκεται σε ισορροπία μεταξύ άνεσης και ελέγχου του αμαξώματος σε ότι αφορά τα αμορτισέρ, όμως χάρη στην αργή απόσβεση επαναφοράς και τις σκληρές αντιστρεπτικές δεν κοπανά πουθενά, ενώ ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας είναι τόσο καλά στηριγμένος που δύσκολα παρουσιάζει αναπηδήσεις.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 012Τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκους εμπρός Ø278 και ταμπούρα πίσω στην έκδοση των 125 ίππων και δίσκους σε όλους τους τροχούς στην έκδοση των 155 ίππων.

Το τιμόνι έχει εξαιρετική αίσθηση-και όλη η αίσθηση που δίνει το Puma είναι σαν να έχει το μπροστινό σύστημα από το Focus. Είναι απολαυστικά ακριβές και ευαίσθητο μεταφέροντας με ακρίβεια όλες τις πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον δρόμο στα χέρια του οδηγού.

Στον Δρόμο

Οδήγησα για περίπου 100 χιλιόμετρα και τις δύο εκδόσεις του τρικύλινδρου κινητήρα και δεν μπορώ να πω ότι πρόλαβα να αποκωδικοποιήσω ακριβώς πως συμπεριφέρονται τα δύο Puma, όμως ξέρω να σας πω από τώρα ότι πιθανότατα αυτό είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς 2020!

Ναι τόσο καλό είναι!

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 044Μέσα στην πόλη η ανάρτηση του Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS &155 mHEV περνά τις λακκούβες και τα σαμαράκια των τριτοκοσμικών δρόμων των Β.Π της Αθήνας χωρίς να κουράζει τους επιβάτες παρά την σφικτή ρύθμιση η έκδοση με τα 125 άλογα και την ακόμη πιο σφικτή που έχει η έκδοση των 155 ποτ εφοδιάζεται με λάστιχα χαμηλού προφίλ.

Στο αστικό περιβάλλον οι 16 αρες ζάντες της πιο αδύναμης έκδοσης και η κατά 4 χιλιοστά μεγαλύτερη σε διαδρομή ανάρτηση με τα ελαστικά 205/65 R16 της έκδοσης των 125 ίππων Titanium προσδίδουν μια προφανή άνεση απέναντι στις πιο σκληρές αναρτήσεις της έκδοσης ST Line των 155 ίππων που φορά ελαστικά 215/55 R17.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι έχει γίνει και καλή δουλειά στην ηχομόνωση καθώς δεν ακούγεται ο θόρυβος από την κύλιση των ελαστικών και από τον χώρο του κινητήρα.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0416Το τιμόνι κόβει πολύ και όλα τα χειριστήρια είναι μαλακά και ακριβή στην λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα χάρη στην καλή ορατότητα προς όλες του τις γωνίες και την κάμερα οπισθοπορείας είναι τα Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS &155 mHEV είναι εύκολα στο παρκάρισμα και ευκίνητα στους ελιγμούς μέσα στην πόλη.

Αν κινηθείτε με ταχύτητες πάνω από 120-130 χιλιόμετρα θα διαπιστώσετε ότι η ηχομόνωση είναι εξαιρετική τόσο σε ότι αφορά τον θόρυβο από τις αναρτήσεις, όσο και σε ότι αφορά τον αέρα και στα δυο μοντέλα.

Στο επαρχιακό δίκτυο και όσο οδηγείτε με καθαρές γραμμές τα περιθώρια πλευρικής πρόσφυσης είναι εξαιρετικά και στα δυο αυτοκίνητα, με το Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS να παίρνει αρκετά πιο έντονες κλίσεις στις στροφές από ότι το 155 ST Line.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0417Το Puma 155 ST Line εδώ παίρνει το αίμα του πίσω καθώς τα φαρδύτερα ελαστικά, η πιο στιβαρή ανάρτηση και τα πίσω δισκόφρενα ελέγχουν το αμάξωμα καλύτερα από ότι το 125 PS Titanium και προσδίδουν καλύτερη πλευρική πρόσφυση.

Όμως η βασική συμπεριφορά και των δύο μοντέλων μοιάζει αρκετά-και αυτό παρότι τα όρια του titanium θα έρθουν πιο νωρίς και θα συνδυάζονται με σχετικά αυξημένες κλίσεις. Την ίδια ώρα το ST Line των 155 ίππων θυμίζει ένα βελτιωμένο Fiesta!

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0411Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει ο ανταγωνισμός για να φτάσει να χαρίζει με ένα μικρό CUV των 1,000 κ.εκ την χαρά στην οδήγηση που χαρίζει το Puma, όμως νομίζω ότι εδώ η Ford δεν άφησε κανένα περιθώριο στους άλλους…

Χάρη στα πολύ καλά χαρακτηριστικά του πλαισίου μπορείς πάντα να κινηθείς πολύ γρήγορα με καθαρές γραμμές και ροή και με τα δυο αυτοκίνητα , όμως αν θελήσεις να ακούσεις τις «σειρήνες» και υποκύψεις στην δύναμη και την ροπή του τρικύλινδρου των 155 ίππων θα έρθεις αντιμέτωπη/ος με μια πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά.

Το Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS &155 mHEV επιτρέπει στο πίσω μέρος να φύγει για λίγο και να μπει εύκολα σε μια «ισορροπημένη πλαγιολίσθηση με τα τέσσερα» που είναι  απόλυτα ελεγχόμενη από το γκάζι!

Εδώ μιλάμε για CUV, έτσι? Μην ξεχνιόμαστε!!

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 010Η συμπεριφορά του πίσω άξονα δεν θα κουράσει με αναπηδήσεις και απότομες μετατοπίσεις -κάτι που δείχνει το πόσο εύστοχα έχουν ρυθμιστεί οι αναρτήσεις. Τα φρένα και στις δύο εκδόσεις είναι αρκετά δυνατά και χωρίς να εντυπωσιάζουν κάνουν την δουλειά τους σωστά και με διάρκεια.

Εκείνο που ενοχλεί είναι η εμπλοκή της γεννήτριας στο φρενάρισμα όταν αφήνεις το γκάζι που είναι έντονη, απότομη και χωρίς γραμμικότητα απαιτώντας συνηθείας σε όποιον θέλει να υπολογίσει το πλασάρισμα πριν την στροφή.

Η αλήθεια είναι ότι στον ελάχιστο χρόνο που έζησα με τα Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS &155 mHEV δεν μπόρεσα να συνηθίσω το ηλεκτρικό φρενάρισμα που πάντα αποσταθεροποιούσε τα αυτοκίνητα νωρίτερα από ότι περίμενα…

Έχω πολλά να μάθω όταν πάρω το Puma για μακροχρόνια δοκιμή και κυρίως εάν τα ηλεκτρονικά μπορούν να αποσυνδεθούν εντελώς έτσι ώστε να μελετήσουμε την δυναμική συμπεριφορά του Ford Puma και μετά το όριο…

Συμπέρασμα

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 0Τα Ford Puma 1.0L EcoBoost, 125PS &155 mHEV ταράζουν τα ήρεμα νερά της κατηγορίας των B-SUV προσφέροντας ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, επιδόσεις και-επιτέλους- ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό!

Συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό υστερεί αρκετά από τα μοντέλα των υπόλοιπων ευρωπαίων και ασιατών κατασκευαστών, όμως παίρνει το αίμα του πίσω στον χώρο αποσκευών που εκτός από μεγάλες διαστάσεις διαθέτει και αρκετές καινοτόμες λύσεις.

Το Ford Puma είναι ξεκάθαρα το μοναδικό αυτοκίνητο ενός νεανικού κοινού που ζει στην πόλη αλλά που τα σαββατοκύριακα θα θελήσει να το φορτώσει και να ταξιδέψει στην ύπαιθρο με πολύ καλή παρέα.

Ο όρος «πολύ καλή παρέα» αποκλείει τα παιδιά της οικογένειας που σίγουρα θα βολευτούν καλύτερα σε κάποια αυτοκίνητα του ανταγωνισμού.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι η πληρότητα του εξοπλισμού και των συστημάτων ασφάλειας που περιέχονται σε ένα βασικό πακέτο των €20,000 για την έκδοση των 125 ίππων Titanium που οδήγησα ή σε ένα κόστος €25,500 για την έκδοση ST Line των 155 ίππων.

Ford Puma 1.0L EcoBoost autoholix 041Φυσικά με €22,691 μπορεί κάποιος να επιλέξει την πιο ενδιαφέρουσα έκδοση Titanium των 155 ίππων που διαθέτει και πίσω δισκόφρενα, όμως αν αναρωτιέστε ποια έκδοση θα επέλεγα εγώ με ευκολία θα απαντούσα την απολύτως βασική Titanium.

Η απουσία των 30 ίππων και των δισκοφρένων εξισορροπείται και με το παραπάνω από την πιο άνετη ρύθμιση της ανάρτησης και την χωρίς κραδασμούς λειτουργία του κινητήρα-για να μην αναφερθώ και στα τουλάχιστον €2,500 που θα μου μείνουν για ταξίδια!

Με δυο-τρία λόγια: «Δείτε το Puma,συμφέρει και αξίζει»!

Δεν με ευχαρίστησαν

  • Οι χώροι στο πίσω κάθισμα και τα ταμπούρα στους πίσω τροχούς της έκδοσης με τον «μικρό» κινητήρα.
  • Η τραχιά λειτουργία του «δυνατού» τρικύλινδρου και η μάλλον αυξημένη κατανάλωση παρα το υβριδικό σύστημα.

 Θα θυμάμαι

  • Την φρέσκια εξωτερική εμφάνιση και την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό
  • Την συμφέρουσα τιμή, τις επιδόσεις και την διασκεδαστική οδική συμπεριφορά.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε σας παρακαλώ κοινοποιήστε το στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

*Τα στοιχεία εξοπλισμού και τεχνολογίας που ακολουθούν προχέονται από το press Release και δεν άντεξα να τα διαβάσω γιατί μου φάνηκαν βαρετά! Όσοι χαίρεστε με νούμερα, συστήματα και τεχνολογίες ….καλή διασκέδαση!

Τεχνολογίες Ασφάλειας (από το press Release για όποιον ενδιαφέρεται)

Το Puma χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, τρία ραντάρ και δύο κάμερες που είναι τοποθετημένα γύρω από το αυτοκίνητο για την υποστήριξη του “πακέτου” τεχνολογιών Ford Co-Pilot360 που βελτιώνουν τα επίπεδα προστασίας των επιβατών, την οδική συμπεριφορά, αλλά και τη διαδικασία στάθμευσης. Όλα τα συστήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστούν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ακόμα πιο ασφαλή.3

Τα Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν στη διατήρηση μιας απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Παράλληλα, το σύστημα μειώνει το στρες στα μεγάλα ταξίδια, διατηρώντας το όχημα στο κέντρο της λωρίδας. Το ACC, πέρα από τη χρήση πληροφοριών από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου εντός των νόμιμων ορίων παρακολουθώντας την οδική σήμανση στο πλάι του δρόμου καθώς και τις εναέριες πινακίδες,. Οι λειτουργίες Stop & Go και Lane Centring διατίθενται μόνο σε συνδυασμό με το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το Stop & Go επιτρέπει στο Adaptive Cruise Control (ACC) να σταματά τελείως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας μέχρι και το 50% της συνολικής δύναμης της πέδησης, αλλά και να το εκκινεί αυτόματα, εάν η στάση διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Για στάσεις μεγαλύτερες των 3 δευτερολέπτων, ο οδηγός μπορεί να πιέσει ένα διακόπτη στο τιμόνι ή να πατήσει ελαφρώς το γκάζι.

Η νέα λειτουργία Local Hazard Information – που υποστηρίζεται από το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect – μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων.

Οι ειδοποιήσεις του συστήματος Local Hazard Information εκδίδονται ανεξάρτητα από το σύστημα πλοήγησης, με βάση ενημερωμένα στοιχεία από τοπικές αρχές, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οδηγικά δεδομένα που αντλούνται από άλλα οχήματα που βρίσκονται συνδεδεμένα στο “cloud”.

Ειδοποιήσεις για οδικά έργα, ακινητοποιημένα οχήματα λόγω βλάβης, ζώα, πεζούς και εμπόδια στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα και για επικίνδυνες οδηγικές συνθήκες, μεταδίδονται στο όχημα ασύρματα με έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών για καταστάσεις που εκτυλίσσονται πέραν του πεδίου ορατότητάς τους.

Για πρώτη  φορά σε όχημα της Ford της κατηγορίας B, μία πίσω ευρυγώνια κάμερα προβάλλει μία εικόνα 180 μοιρών σε οθόνη αφής μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε πεζοί, δικυκλιστές και άλλα οχήματα να γίνονται καλύτερα αντιληπτά όταν το όχημα εξέρχεται από χώρους στάθμευσης ή ιδιωτικούς δρόμους.

Ένα σύστημα που βοηθά τους οδηγούς του Puma να κάνουν όπισθεν με μεγαλύτερη σιγουριά είναι το Blind Spot Information System (BLIS) της Ford με Cross Traffic Alert. Το BLIS είναι σε θέση να προειδοποιήσει τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση άλλων οχημάτων στο πίσω τμήμα, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει και τα φρένα για την αποφυγή μιας σύγκρουσης ή τη μείωση των επιπτώσεών της, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Το Enhanced Active Park Assist της Ford βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν κάθετα ή παράλληλα σε σχέση με άλλα οχήματα. Επίσης, η τεχνολογία Auto μειώνει αυτόματα την ένταση φωτισμού της μεγάλης σκάλας του Puma ώστε να μην “τυφλώνονται” οι αντίθετα διερχόμενοι οδηγοί.

Βελτιώνοντας περαιτέρω το σύστημα Lane-Keeping της Ford, η λειτουργία Road Edge Detection είναι σε θέση να αναγνωρίζει πού τελειώνει ο δρόμος και αρχίζει το πεζοδρόμιο ή το γρασίδι. Το σύστημα μπορεί να εφαρμόζει ροπή στο τιμόνι για να αποτρέψει την έξοδο του οχήματος από το δρόμο.

Οι τεχνολογίες του νέου Ford Puma βοηθούν επίσης τους οδηγούς να κινούνται με άνεση σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων. Η τεχνολογία Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές που βρίσκονται ήδη ή ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο μπροστά από το όχημα. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων με εμπλοκή οχημάτων και πεζών ή να βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν τελείως τη σύγκρουση. Το νέο Puma διαθέτει μία αναβαθμισμένη έκδοση της τεχνολογίας με ακόμα πιο ευρυγώνια κάμερα, η οποία βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των κινήσεων των πεζών.

Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, η τεχνολογία Post-Collision Braking συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης δευτερεύουσας σύγκρουσης εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης, εάν ανιχνευτεί περιστατικό αρχικής σύγκρουσης. Η επιβράδυνση του οχήματος μπορεί να περιορίσει τους τραυματισμούς των επιβατών και τις ζημιές στο όχημα.

Πρόσθετες τεχνολογίες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ώστε να βοηθούν τους οδηγούς του νέου Puma να αποφύγουν ατυχήματα, είναι οι εξής:

  • Evasive Steering Assist – το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε πόλη και αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιώντας ραντάρ και μία κάμερα για την ανίχνευση αργά κινούμενων ή σταματημένων οχημάτων στην εμπρόσθια πορεία. Το Evasive Steering Assist υποστηρίζει ελιγμούς ώστε να μπορούν οι οδηγοί να αποφύγουν ένα όχημα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης
  • Wrong Way Alert – το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ και πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, ώστε να προειδοποιεί τους οδηγούς με οπτικά ή ηχητικά σήματα όταν παραβιαστούν οι δύο πινακίδες μονόδρομης εισόδου σε αυτοκινητόδρομο

Επιδόσεις

Petrol engines Power
PS
Max speed km/h 0-100 km/h
sec
50-100 km/h
sec*
1.0-litre EcoBoost 6‑speed manual 95 175 (109) 11.9 13.3
1.0-litre EcoBoost 6‑speed manual 125 191 (119) 10.0 9.7
1.0-litre EcoBoost Hybrid 6-speed manual 125 191 (119) 9.8 9.6
1.0-litre EcoBoost Hybrid 6-speed manual 155 205 (127) 9.0 8.4

 

Στάνταρ Εξοπλισμός ανά έκδοση

 Νέο Ford Puma Titanium

 Ζάντες ελαφρού κράματος 17” 10 ακτίνων με διαστάσεις ελαστικών 215/55R17

  • 6 αερόσακοι, με δυνατότητα απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού
  • Λειτουργία μασάζ & υποστήριξη μέσης καθισμάτων οδηγού/συνοδηγού (μόνο στην έκδοση Titanium)
  • Επιλογή Λειτουργίας Οδήγησης (SDM) με 5 διαφορετικά Drive Modes:

Normal, Eco, Sport, Slippery & Trail

  • Εμπρός φώτα ημέρας LED
  • Πίσω φώτα LED
  • Αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων – Auto High Beam headlamps
  • Αυτόματοι εμπρός προβολείς & αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής
  • Προβολείς ομίχλης με στατικούς λαµπτήρες στροφής (cornering lamps)
  • Cruise Control με ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας
  • Σύστημα Πλοήγησης, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 8”, 7 ηχεία, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, GPS, Σύστημα
  • Ford SYNC 3 µε Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, ανοικτή συνομιλία κινητού τηλεφώνου Bluetooth, 2 θύρες USB, ενσωματωμένο modem
  • Βάση ασύρματης φόρτισης (wireless charging)
  • Αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού (EATC)
  • Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESC (Electronic Stability Control) με έλεγχο πρόσφυσης Traction Control (TCS), Hill Start Assist, Lane Keeping Aid/Warning
  • Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης – Collision Mitigation System – με ανίχνευση οχημάτων, πεζών και δικυκλιστών
  • Ανίχνευση πεζών ακόμα και τη νύχτα
  • Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού – Driver Impartment Monitor
  • Σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων – Traffic Sign Recognition
  • Σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών – Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
  • Σύστημα αυτόματης διακοπής/εκκίνησης κινητήρα – Auto-Start/Stop
  • 4 ηλεκτρικά παράθυρα
  • Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
  • Trip Computer
  • Υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος
  • Σύστημα MyKey – παραμετροποίησης των λειτουργιών ανάλογα με το κλειδί που χρησιμοποιείται
  • Κάθισμα οδηγού & συνοδηγού 4 κατευθύνσεων
  • Πίσω κάθισμα με πλάτη διαιρούμενη/αναδιπλούμενη 60:40
  • Δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη λαβή ταχυτήτων και δερμάτινη λαβή χειροφρένου
  • Εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός LED
  • Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος

 Νέο Ford Puma ST-Line Χ (επιπλέον της Titanium)

  • Κιτ εξωτερικής διαμόρφωσης ST-Line
  • Ζάντες ελαφρού κράματος 18” με διαστάσεις ελαστικών 215/50R18
  • Σπορ ανάρτηση
  • Εμπρός προβολείς LED
  • Πίσω φιμέ κρύσταλλα
  • Ημιδερμάτινα καθίσματα
  • Πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3″ TFT LCD
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Κουμπί εκκίνησης κινητήρα – Keyless Start
  • Hχοσύστημα B&O με οθόνη αφής 8”, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB και 10 premium ηχεία υψηλής απόδοσης (συμπερ/νου subwoofer 675W)
  • Adaptive Cruise Control με υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής Evasive Steering Assist
  • Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) με προειδοποίηση για διερχόμενο όχημα (Cross Traffic Alert)
  • Αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος με εμπρός-πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος,
  • Χαρακτηριστικό λογότυπο ST-Line στα εμπρός φτερά
  • Λαβή μοχλού ταχυτήτων με φινίρισμα αλουμινίου
  • Εμπρός μαρσπιέ με το λογότυπο ST-Line
  • Πεντάλ ελαφρού κράματος
  • Χρωμιωμένη απόλιξη εξάτμισης
  • Υποστήριξη μέσης καθισμάτων οδηγού/συνοδηγού
  • Σκούρα εσωτερική επένδυση οροφής
  • Σπορ δερμάτινο τιμόνι (κοφτό στο κάτω μέρος “flat bottom”) με κόκκινη ραφή
  • Λαβή χειρόφρενου με επένδυση από μαύρο δέρμα με κόκκινη ραφή
  • Κάλυμμα μοχλού ταχυτήτων με κόκκινη ραφή

Τιμοκατάλογος Εκδόσεων

Έκδοση Αμάξωμα Κινητήρας Κιβώτιο Ταχυτήτων C02 Ανώτατη Λιανική Τιμή Πώλησης με ΦΠΑ & Τέλος Ταξινόμησης
Titanium 1.0L EcoBoost, 125PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 96 20.097€
Titanium 1.0L EcoBoost, 155PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 99 22.681€
ST-Line X 1.0L EcoBoost, 125PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 99 24.254€
ST-Line X 1.0L EcoBoost, 155PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 101 25.793€

Χρηματοδοτικά προγράμματα

Ποσοστό  Ελάχιστης Προκαταβολής Διάρκεια (Μήνες) Επιτόκιο*
0% 12 – 84 1% – 5,99%

Εγγύηση

8 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση Ford Protect

Φωτογραφίες

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο