Tuesday, August 16, 2022
HomeΔοκιμεςSUV/OFF ROADVolkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line-Δοκιμή/ Test Drive

Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line-Δοκιμή/ Test Drive

Το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line είναι το Golf των SUV’s όχι μόνο επειδή βασίζεται στο ίδιο πάτωμα και μηχανικά μέρη με εκείνο, αλλά κυρίως γιατί έχει ακριβώς τον ίδιο ζυγισμένο χαρακτήρα που κρατά ίσες αποστάσεις από όλα τα άκρα.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου που εισήγαγε την VW στην κατηγορία των SUV παρουσιάστηκε το 2016 με ένα μεγαλύτερο αμάξωμα και με μια πολύ «καθώς πρέπει»  εμφάνιση.

Μια από τις πιο ευπρόσδεκτες προσθήκες στο VW Tiguan ήρθε περίπου πριν ένα χρόνο με την παρουσίαση του νέου βενζινοκινητήρα 1,5 TSi, ενώ και η έκδοση R-Line έτυχε μιας ιδιαιτέρα θερμής υποδοχής από τους φίλους της εταιρείας που ήθελαν το Tiguan τους να δείχνει ταυτόχρονα σπορ και πιο «χλιδάτο!

Και αυτή είναι η ουσία του Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  της δοκιμής  που με την βοήθεια κάποιων αεροδυναμικών βοηθημάτων και των πανέμορφων τροχών 19’’ καταφέρνει να δώσει στο Golf των SUV την σπορ αύρα που αναζητούν οι καταναλωτές.

Ταυτόχρονα με το σπορ πακέτο χαμηλώνει αισθητικά σε σχέση με την απλή έκδοση κρύβοντας τα 4, 5 μέτρα του μήκους, 1,84 του φάρδους και 1,65 του ύψους –κάτι που το κάνει ταυτόχρονα κάπως πιο φιλικό στο αστικό περιβάλλον όπου συνήθως θα κινείται.

Εμφάνιση

Με την βοήθεια του εντυπωσιακού Body Kit το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line κερδίζει εύκολα τα βλέμματα του κάπως πιο συντηρητικού κοινού, που θα εκτιμήσει τον συγκερασμό του ξεκάθαρου SUV χαρακτήρα του  με τις σπορ αναφορές από τις υπέροχες ζάντες και τους φουσκωμένους προφυλακτήρες.

Δεν μπορείς παρά αν δεις τις ομοιότητες με το Golf στο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων με τις λάμπες αλογόνου, την κλασσική μάσκα και στο σχήμα του παρμπρίζ. 

Όλα δείχνουν γνώριμα και σίγουρα κάπως κουρασμένα μέχρι που αρχίζεις να προσέχεις τον εντυπωσιακό προφυλακτήρα της έκδοσης R Line με τους προβολής ομίχλης να ενσωματώνονται στις ακμές του και φυσικά τους επιπλέον εικονικούς αεραγωγούς να οδηγούν τον αέρα στο… πουθενά!

Οι κυψέλες της μάσκας είναι πιο αραιές και η ένδειξη R line στο δεξί μέρος σίγουρα εντυπωσιάζει τον παρατηρητή, ειδικά εάν αυτός προσέξει  και τα φουσκωμένα φτερά που φιλοξενούν τους «δεινοσαυρικά τεράστιους» τροχούς, διαστάσεων 255/45R19!

Δεν πάνε πολλά χρόνια που τροχοί με παρόμοιες διαστάσεις πέλματος εντυπωσίαζαν τα πλήθη μέσα στους θόλους των σούπερκαρς που φιλοξενούσαν στο πίσω μέρος τους αρκετές εκατοντάδες  ζωηρούς ίππους -και όμως σήμερα… είναι διαθέσιμες σε ένα SUV με 150 ίππους!

«O Tempora O Mores» όπως μάθαμε στα Asterix!

Σίγουρα μιλάμε για μια υπερβολή που σίγουρα «κάνει ταμείο» στην βροχή, όμως μόλις το μάτι πέσει πάνω στις υπέροχες ζάντες των 19’’με τις πέντε διπλές ακτίνες όλα ξεχνιούνται!

Η εικόνα του συνηθισμένου Tiguan αναβαθμίζεται τουλάχιστον εκατό φορές, το μάτι αδιαφορεί για την οπτική αντίθεση που προκαλούν τα απλά δισκόφρενα σε σχέση με τις θεϊκές ζάντες που κλέβουν την παράσταση και τελικά πιάνεις τον εαυτό σου να κοιτά το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line με απρόσμενο ενδιαφέρον.

Στο επάνω μέρος των μπροστινών φτερών η ένδειξη R-Line δεν είναι καθόλου διακριτική, ενώ ειδικά στο μαύρο χρώμα της δοκιμής, η αντίθεση που προκαλούν τα νίκελ που πλαισιώνουν τα μεγάλα παράθυρα χαρίζουν μια αρχοντία στο γεμάτο γωνίες συνηθισμένο σχήμα του SUV αμαξώματος.

Οι πόρτες κατεβαίνουν μέχρι χαμηλά καλύπτοντας τους μασπιέδες και προστατεύοντας τα πόδια και τα παπούτσια σας από την λάσπη του δρόμου όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητο.

Ένα μικρό μειονέκτημα που βρήκα στην συγκεκριμένη επιλογή είναι ότι αν παρκάρετε δίπλα από ένα ψηλό πεζοδρόμιο τότε οι πόρτες μπορεί να βρουν εύκολα πάνω του-και να μην ανοίγουν… Εκεί θέλει λίγη προσοχή για να μην τις τραυματίσετε..

Τα φουσκωμένα φτερά και οι ανάγλυφες πόρτες σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνιo και τους κυρίαρχους τροχούς θυμίζουν έντονα το Touareg και ευθύνονται για την αδιαμφισβήτητη premium εικόνα που προβάλλει το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line κοιτώντας το.

Στο κάτω μέρος των θυρών μου άρεσε το νίκελ που συνεχίζεται στον πίσω προφυλακτήρα που είναι και αυτός αρκετά φουσκωμένος και φιλοξένει μια ψαρωτική διπλή εξάτμιση στο αριστερό του μέρος, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι γεμάτα γωνίες και δημιουργούν μια αντίθεση με την καμπύλη αεροτομή στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Γενικά είναι ένα όμορφο SUV που όμως είναι σίγουρα άτολμο, ειδικά αν το κοιτάξει κανείς απέναντι στον πιο φρέσκο ανταγωνισμό που δημιουργούν SUV’s σαν το  Peugeot 3008.

Φυσικά.. όπως λέει το ρητό “περί ορέξεως”…

Εσωτερικό

Τα πλαστικά στο ταμπλό είναι φτιαγμένα από μαλακά πλαστικά που έχουν «πλούσια» αίσθηση στην αφή, ενώ μια λωρίδα αλουμινίου συμπληρώνει την εικόνα μπροστά από τον συνοδηγό και συνεχίζεται στο επάνω μέρος των θυρών.

Στο επάνω μέρος των μπροστινών θυρών τα πλαστικά είναι ποιοτικότατα, όμως όπως συνηθίζεται πια γίνονται μέτρια όταν ψηλαφίζετε σημεία που δεν βλέπει το μάτι, ή όταν κοιτάτε τις πίσω πόρτες που ποιοτικά μοιάζουν να προέρχονται από άλλο μοντέλο, άλλης εποχής.

Λέτε να το κάνουν επίτηδες γνωρίζοντας ότι σε κάθε τεστ που γίνεται ο δοκιμαστής θα πρέπει να βρει κάτι για να γκρινιάξει?

Στην μέση του ταμπλό και στο επάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει μια οθόνη 8,8’’(νομίζω…σιγά μην την μετρήσω!) αφής με εξαιρετική ευκρίνεια και ταχύτητα απόκρισης.

Εκτός από τα απολύτως κατανοητά και λογικά μενού, η οθόνη αυτή έχει και δυο κουμπιά δεξιά και αριστερά-το ένα για τον ήχο και το άλλο για το ψάξιμο των σταθμών. Έτσι ακόμη και οι λιγότερο tech savvy χειριστές να μπορούν επιτέλους να χειριστούν τις βασικές λειτουργίες του ραδιοφώνου.

Το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται με τρεις πρακτικούς στην λειτουργία τους περιστροφικούς διακοπές, ενώ δυο πολύ μικρές οθόνες δείχνουν την θερμοκρασία που επιλέγετε στον διζωνικό κλιματισμό που έχει εξαιρετική απόδοση.

Πλησιάζοντας προς το κάτω μέρος της κονσόλας θα βρείτε μια θύρα USB και έναν αναπτήρα(!) που μοιάζει με κειμήλιο από μια ευτυχώς ξεχασμένη εποχή!

Η κονσόλα που πλαισιώνει τον επιλογέα του 6 τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου περιέχει από την αριστερή πλευρά της  ένα διακόπτη για το ηλεκτρικό χειρόφρενο και έναν ακόμη για την λειτουργία του Auto Hold, ενώ από δεξιά θα βρείτε τρεις διακόπτες για να απομονώνετε τους ενοχλητικούς αισθητήρες παρκαρίσματος, την λειτουργία του Start-Stop και ένα τρίτο που ρυθμίζει την λειτουργία του κινητήρα σε τρεις διαφορετικές επιλογές χαρτογράφησης .

Και ενώ η όλη εικόνα στο ταμπλό είναι κάπως κουρασμένη δεν μπορώ να μην θαυμάσω τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που περιβάλλεται από ένα αλουμινένιο παραλληλόγραμμο πλαίσιο και έχει την δυνατότητα να αλλάζει τα γραφικά του και την θέση των ενδείξεων σύμφωνα με τα κέφια του οδηγού.

Είναι υπερπλήρης, ευδιάκριτος, προσφέρει σχεδόν όλες τις πληροφορίες που μπορείτε να δείτε και στην κεντρική οθόνη-και κυρίως απογειώνει την εικόνα του εσωτερικού σχεδιασμού  κάνοντας τον αποδεκτό…

 Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο πίνακας έρχεται στον έξτρα εξοπλισμό του αυτοκίνητου και η προσθήκη του ανεβάζει το κόστος του αυτοκινήτου της δοκιμής στα €32.000.

Η εργονομία δεν παρουσιάζει κανένα ψεγάδι και τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει και όλα θυμίζουν Golf-κάτι που σε αυτόν τον τομέα αποτελεί μεγάλο προτέρημα!

Χώροι/ Άνεση

Η θέση οδήγησης του  Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  είναι κλασικά SUVηδική με τον οδηγό να κάθεται ψηλά και να απολαμβάνει την καλή ορατότητα μέσα στην κίνηση.

Τα καθίσματα είναι μαλακά και ευρύχωρα, αλλά στις στροφές δεν παρέχουν την πλευρική στήριξη που πίστευες ότι θα βρεις όταν αντίκρισες την ένδειξη R Line.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποθηκευτικοί χώροι, με πολλές θήκες για μπουκάλια και ροφήματα, ενώ μου φάνηκε έξυπνο ότι στο επάνω μέρος του ταμπλό υπάρχει ένα ντουλαπάκι που χωράει άνετα 2 κινητά ή τα γυαλιά του ηλίου σας.

Χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες η ορατότητα προς τα πίσω και τα πλάγια είναι άριστη, κάτι που διευκολύνει πολύ το παρκάρισμα και την κίνηση μέσα στα στενά της πόλης .

Οι χώροι στο εσωτερικό του Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο είναι απλά τεράστιοι!

 Έχοντας το κάθισμα ρυθμισμένο για έναν οδηγό περίπου 1,90μ πήρα το μέτρο μου και μέτρησα 80 εκ. από την πλάτη μέχρι το εμπρός κάθισμα, 1 μέτρο από την βάση του καθίσματος μέχρι την οροφή, ενώ το φάρδος του πίσω επίπεδου καθίσματος φτάνει το 1,30 μέτρα.

Προσφέρει ικανοποιητικό χώρο για πέντε άτομα, τόσο για τα γόνατα όσο και για το κεφάλι, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει τετράγωνο και επίπεδο πάτωμα προσφέροντας από 420 έως 620 lt λίτρα ανάλογα με την θέση του πίσω καθίσματος.

Οι πλάτες στο πίσω κάθισμα χωρίζονται σε ποσοστό 40:20:40 και το κάτω μέρος τους σύρεται σε δύο διαφορετικά τμήματα με ποσοστό 60:40 προκειμένου να αυξάνεται ο χώρος των αποσκευών αν χρειαστεί.

Οι μεγάλες πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα επιτρέποντας την πρόσβαση στο εσωτερικό – ενώ εκεί τα παιδιά θα περνούν πολύ ευχάριστα καθώς τα πλαϊνά των θυρών είναι χαμηλά και τα μεγάλα παράθυρα κατεβαίνουν εντελώς.

Η πίσω πόρτα έχει μεγάλο άνοιγμα ενώ το κατώφλι φόρτωσης είναι σχετικά χαμηλό-και το μόνο που ενοχλεί είναι η πολύ βαριά πίσω πόρτα που στέκεται τόσο ψηλά όταν ανοίγει που αν είσαι 1,70 την φτάνεις οριακά.

Εξοπλισμός

Πληρώνοντας €32.000 αγοράζετε 4,5 μέτρα ενός αυτοκινήτου με στάνταρ όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, infotainment με οθόνη αφής 8,8’’, διζωνικό κλιματισμό, cruise control, αυτομάτως ενεργοποιούμενα φώτα και καθαριστήρες , αισθητήρες παρκαρίσματος, ESC, 8 αερόσακους σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και φυσικά τις πιο όμορφές ζάντες αλουμινίου 19’ της αγοράς!

Κινητήρας

Κάτω από το καπό του Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  θα βρούμε τον ολοκαίνουριο τετρακύλινδρο EVO TSi των 1498 κ. εκ που αποδίδει ισχύ 150 PS στις 5.000-6.000 rpm και ροπή 25.5 kgm/1.500-3.500 rpm.

Ο κινητήρας υιοθετεί το νέο κύκλο καύσης TSI Miller και με χρήση hi-tech υπερσυμπιεστή με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας (VTG) που εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση όταν λειτουργεί στην περιοχή μερικού φορτίου του, ενώ απενεργοποιεί τους δύο εσωτερικούς κυλίνδρους  κάθε φορά που οι απαιτήσεις ισχύος είναι χαμηλές, και όσο λειτουργεί από τις 1.400 έως τις 4.000 σ.α.λ. και ταχύτητες μέχρι τα 130 χλμ./ώρα.

Η αλλαγή από την τετρακύλινδρη στη δικύλινδρη λειτουργία (και τούμπαλιν) είναι ανεπαίσθητη και γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό μόνο από την ένδειξη «2κύλινδρη λειτουργία» στον πίνακα οργάνων.

Ο κινητήρας είναι γενικά πρόθυμος από χαμηλά και είναι γενικά αθόρυβος εφόσον δεν ξεπεράσει τις 5,200 σαλ, όπου από εκεί και μέχρι την κόκκινη περιοχή δείχνει να δυσανασχετεί με αυξημένους κραδασμούς και με τραχύ θόρυβο.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις στις μετρήσεις που έκανα πετύχαινα πάντα χρόνους κάτω από 9,5 δευτερόλεπτα στην διαδικασία του 0-100, ενώ μου είπαν κάποιοι, ότι το ταχύμετρο δείχνει άνετα νούμερα που ξεπερνούν την δεύτερη εκατοντάδα.

Η ουσία ωστόσο είναι ότι ο νέος βενζινοκινητήρας του VW Group είναι στα αλήθεια κατά 10% πιο οικονομικός σε σχέση με άλλους συγκρίσιμους κινητήρες του ανταγωνισμού, με την μέση κατανάλωση στην δοκιμή να κυμαίνεται στο εντυπωσιακό-για ένα SUV 1,600 κιλών που καταναλώνει βενζίνη, των 7-7,5 λίτρων/100χλμ.

Η κίνηση μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός σαφέστατου εξατάχυτου κιβωτίου με πυκνή διάταξη που θα ήθελα να έχει μια ελαφρά πιο κοντή 3η καθώς στην γρήγορη οδήγηση σε δρόμους με σφικτές στροφές έβλεπα ένα κενό εκεί.

Ανάρτηση /Φρένα

Η ανάρτηση του Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω και ενώ είναι κάπως σφικτή στις αντιδράσεις της σίγουρα είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει αρκετή άνεση στην πόλη λαμβάνοντας υπόψη του θηριώδεις τροχούς χαμηλού προφίλ.

Τα φρένα του Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς δίσκους πίσω και έχουν ικανοποιητικό «δάγκωμα», ενώ χρειάζεται ιδιαίτερα βάρβαρη συμπεριφορά για να αρχίσουν να κουράζονται.

Στην Πόλη

Μέσα στην πόλη το τιμόνι του Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  είναι άνετο και κοφτερό, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων και τα πετάλια είναι όλα θετικά και μαλακά στην χρήση τους κάνοντας την καθημερινότητα πιο εύκολη.

Χάρη στην άριστη ορατότητα «τύπου VW»,  η κίνηση μέσα στην πόλη είναι απρόσμενα άνετη σε ότι αφορά τα στενά και την αλλαγή λωρίδων, ενώ το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  παρά τα ελαστικά χαμηλού προφίλ που θα περίμενα ότι θα έκαναν την παρουσία τους έντονη στις ανωμαλίες του δρόμου αποδείχθηκε ένα πιστός και ξεκούραστος σύντροφος στις καθημερινές μετακινήσεις των παιδιών στις δραστηριότητες.

Η θέση οδήγησης έχει μια SUV αίσθηση που επιτρέπει να βλέπετε μακριά μέσα στην κίνηση και έτσι η ορατότητα είναι πολύ καλή γύρω-γύρω, ενώ και οι διαστάσεις του αυτοκινήτου μοιάζουν γνωστές με το που θα καθίσετε στην θέση του οδηγού…. ακριβώς όπως συμβαίνει και σε ένα Golf.

Στο αστικό περιβάλλον η  κατανάλωση σε καύσιμα έρχεται να προσθέσει μια ευχάριστη νότα στις αστικές σας μετακινήσεις καθώς με προσοχή μπορεί να κρατηθεί γύρω στα 7 λίτρα/100 χλμ μέσα στην πόλη αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία της VAG λειτουργεί και στην πράξη.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  βρίσκεται στο στοιχείο του και όλα δείχνουν ότι αυτό το SUV φτιάχτηκε σαν ένας ταξιδευτής μεγάλων αποστάσεων.

Η συγκροτημένη ανάρτηση και το μεγάλο μεταξόνιο δίνουν στους επιβάτες την αίσθηση ότι κινούνται μέσα σε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, ενώ χάρη στην πολύ καλή ηχομόνωση και τον ροπάτο κινητήρα ταξιδεύει άνετα δίνοντας μονίμως την αίσθηση στον οδηγό ότι έχει ικανοποιητικά αποθέματα ιπποδύναμης να προσπεράσει ή να πάει πιο γρήγορα αν τολμά.

Στο εσωτερικό απουσιάζουν ο θόρυβος του κινητήρα και του αέρα, όμως τα ελαστικά χαμηλού προφίλ θα ενοχλήσουν με κάποιο βούισμα σε δρόμους με τραχύ οδόστρωμα.

Οι εγκάρσιες και διαμήκεις ανωμαλίες των αυτοκινητόδρομων όπως και οι πλευρικοί άνεμοι αφήνουν αδιάφορο το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line που είναι ευθύβολο και δεν γέρνει υπερβολικά.

Λίγο προσοχή χρειάζεται στην βροχή καθώς τα φαρδιά ελαστικά είναι κάπως πιο επιρρεπή στην υδρολίσθηση  (σσ. στα ελληνικά  Aqua Planning) από ότι θα περιμένατε χωρίς όμως το Tiguan να γίνεται επικίνδυνο όταν εφαρμόζεται η κλασική συνταγή «δεν πατάω ποτέ φρένο και μένω ελαφρά επιταχυνόμενη στο γκάζι».

Ακόμη όμως και να τρομάξετε τα ηλεκτρονικά θα καθαρίσουν την κατάσταση με την «έξυπνη» λειτουργία τους.

Η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει ακόμα και στα 6,5 λίτρα εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα μέχρι τα 120-130 χλμ/ω, ενώ εάν εξαντλήσετε τις δυνατότητες του μοτέρ και της τύχης σας (..με τόσες κάμερες που υπάρχουν πια στους  αυτοκινητοδρόμους) θα ξεπεράσει εύκολα τα 12 λίτρα ανά 100χλμ. σε κατανάλωση και τα €600 σε κλήσεις της τροχαίας!

Στις Στροφές

Σε επαρχιακούς δρόμους η ανάρτηση το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line καταφέρνει να απορροφά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και σε παρασύρει σε πιο ήρεμους ρυθμούς που σου επιτρέπουν να απολαύσεις την διαδρομή και να φτάσεις ξεκούραστη/ος στον προορισμό σου.

Η ανάρτηση είναι μεν σχετικά σφικτή σε ότι αφορά την συμπίεση και την επαναφορά των αμορτισέρ, όμως δεν παύει να έχει μεγάλες διαδρομές για να μπορεί να κινείται και εκτός δρόμου.

Έτσι όταν αρχίσει να ζορίζεται οι κλίσεις μεγαλώνουν, όμως όσο το αυτοκίνητο κινείται στα πλαίσια της λογικής δεν μοιάζει να αποσταθεροποιείται με τίποτε.

Παρά το σήμα R και τα φαρδιά ελαστικά αν περιμένετε σπορ συμπεριφορά θα πρέπει κατανοήσετε ότι μιλάμε για ένα αμάξωμα με το μεγάλο ύψος 18 εκ. από το έδαφος και τον όγκο ενός μικρού βαν.

Όσο κινείσαι με ανοιχτές γραμμές είναι ουδέτερο και παρά τις αναμενόμενες κλίσεις έχει τα περιθώρια πλευρικής πρόσφυσης, το τιμόνι και την δύναμη του κινητήρα για να χαρίσει έστω και λίγη χαρά στον οδηγό του.

Επιλέγοντας το πρόγραμμα Sport το «άρπαγμα» του κινητήρα βελτιώνεται ανεπαίσθητα, όμως το τιμόνι αποκτά μια πιο άμεση αίσθηση προσπαθώντας να περιγράψει στα χέρια του οδηγού ακριβώς τι κάνουν οι μπροστινοί τροχοί.

Μπορεί να μην τα καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο, όμως τα περιθώρια πρόσφυσης την ελαστικών φάρδους 255 είναι πρακτικά ανεξάντλητα από τους 150 ίππους το κινητήρα και έτσι το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line εκμεταλλεύεται την ελκτική του πρόσφυση για να ισορροπήσει στην έξοδο, τον χρόνο που χάνει στην είσοδο της στροφής  από την υποστροφικά ρυθμισμένη μπροστινή ανάρτηση.

Αν πάρετε φόρα τότε θα στρίψει καλά μέχρι ένα σημείο, όμως στο φρενάρισμα και μέσα στην στροφή θα νοιώσετε το βάρος να μεταφέρεται στον εξωτερικό μπροστινό τροχό με αρκετά απότομο τρόπο που δεν εμπνέει για να το κυνηγήσετε.

Η πίσω ανάρτηση δεν θα παρουσιάσει αναπηδήσεις από τις ανωμαλίες που μπορεί να συναντήσει μέσα στις στροφές, ενώ το πίσω μέρος αρνείται να γίνει παιχνιδιάρικό μέσα στην στροφή-ακόμη και σε ολισθηρό οδόστρωμα- βιώνοντας την «βαριά μπότα» των ηλεκτρονικών που δεν το αφήνουν να πάρει καμία πρωτοβουλία.

Η συνταγή της VW για το Tiguan περιέχει δόσεις προοδευτικής υποστροφής που θα αποτρέψουν το πίσω μέρος να συμμετέχει στην οδήγηση και να τρομάξει τον σύγχρονο οδηγό.

Η περιγραφή για εμάς τους δεινόσαυρους της οδήγησης σταματά κάπου εδώ.

Το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια- και απαιτεί στρωτή οδήγηση.

Αν πάτε με τα νερά του το αποτέλεσμα παραμένει γρήγορο, αλλά δυστυχώς σε καμία περίπτωση διασκεδαστικό για τον Autoholix οδηγό του.

Στο Χώμα

Είναι γεγονός ότι το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line  είναι σχεδιασμένο για να κινείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους μεταφέροντας οικογένειες προς κάποιο προορισμό μεγάλων ή μικρών διακοπών, ή ακόμη χειρότερα μετακινώντας παιδιά από το σχολείο στο φροντιστήριο.

Το αυξημένο ύψος από το έδαφος θα του επιτρέψει να κινηθεί παρέα με τα περισσότερα μπροστοκίνητα SUV όσο η πρόσφυση του εδάφους δεν απαιτεί τετρακίνηση καθώς τα φαρδιά χαμηλού προφίλ ελαστικά εκτός από ευαίσθητα στις πέτρες μοιάζει να χάνουν εύκολα την πρόσφυση τους σε δρόμους με λάσπη ή νερά.

Σε γενικές γραμμές αυτό δεν είναι ένα όχημα που χαίρεται να πατά στο χώμα και αυτό θα πρέπει να το έχετε πάντα στο μυαλό σας όταν κινείστε εκτός δρόμου οπού οι μεγάλοι πρόβολοι και οι σπορ προφυλακτήρες μπορεί εύκολα να βρουν σε κάποια πέτρα και να τραυματιστούν.

Συμπέρασμα

Συγκρινόμενο με τα περισσότερα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, το  Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line είναι αδύνατον να κρύψει σχεδιαστική του κόπωση τόσο στον εξωτερικό σχεδιασμό όσο και κυρίως στο εσωτερικό του.

Σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση οφείλω να παραδεχτώ ότι το body kit και κυρίως οι υπέροχες ζάντες της έκδοσης R Line κερδίζουν το μάτι και κάνουν το μάλλον άχρωμο Tiguan, ενδιαφέρον!

Στο εσωτερικό, παρά την ύπαρξη του ψηφιακού πίνακα οργάνων και τα ως επί τω πλείστον ποιοτικά υλικά, η εικόνα του ταμπλό θυμίζει έντονα τις αρχές της δεκαετίας του 2010 και σε καμία περίπτωση αυτοκίνητο του σήμερα.

Φυσικά οι άπλετοι εσωτερικοί χώροι για την οικογένεια θα προσελκύσουν τους φίλους της εταιρείες που θα αγαπήσουν τον συνδυασμό της σπορ και της SUV εμφάνισης.

Σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά στην γρήγορη οδήγηση, η εμφάνιση και οι μεγάλοι τροχοί υπόσχονται πολύ περισσότερα από όσα το αυτοκίνητο παραδίδει υποκύπτοντας – από σχεδιασμό- στην ήπια και ασφαλή υποστροφή.

Κατά τα άλλα στην καθημερινότητα νομίζω ότι είναι ένα SUV που είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον οικογενειάρχη, είναι οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμων και για όσα προσφέρει στην οδηγική του ουσία νομίζω ότι η τιμή του είναι απολύτως τίμια.

Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι πιο φρέσκος, αλλα σε ότι αφορά την ουσία του το Volkswagen Tiguan 1.5 TSi 150PS R αποτελει πάντα μια καλή λύση για την οικογένεια με χώρους και οδική συμπεριφορά που σίγουρα δικαοιλογουν την τιμή κτήσης.

Οπότε φίλοι μου Autoholix… #ΜένουμεΣπίτι_ΛυσάμεΑργότερα

Δεν με ευχαρίστησε

  • Το κουρασμένο σχεδιαστικά εσωτερικό του αυτοκινήτου.
  • Το πακέτο R Line έχει μια δόση υπερβολής που διχάζει

Θα θυμάμαι

  • Τον δυνατό και οικονομικό κινητήρα και την ευχάριστη καθημερινότητα που ζεις μαζί του.
  • Τους χώρους στο εσωτερικό και τις πιο όμορφές ζάντες που έχω δει σε SUV!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε σας παρακαλώ κοινοποιήστε το στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

Φωτογραφίες

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty