Mazda 5 1,8 (115 PS) MY07-VeteranCar TestDrive

mazda-5.1

Πριν μερικά Σαββατοκύριακα –τότε που επιτρεπόταν να μπούμε 7 άτομα στο ίδια αυτοκίνητο, δανείστηκα από ένα γνωστό ένα Mazda 5 1,8 (115 PS) και σκέφτηκα ότι σήμερα που τα 7 θέσια αυτοκίνητα είναι «επικηρυγμένα» το να το παρουσιάσω θα ξυπνήσει σε όλους μας νοσταλγικές αναμνήσεις!

Ελπίζοντας αυτή η εισαγωγή να είναι αστεία και ακατανόητη σε όποιον διαβάζει την παρουσίαση αυτή λίγους μήνες από σήμερα προχωρώ λοιπόν ακάθεκτη #ΜένονταςΣπίτι και ευχόμενοι να είμαστε όλοι καλά!

Το Mazda 5 1,8 (115 PS) είναι ένα καθαρόαιμο MPV,-στα ελληνικά πολυμορφικό-που για όσους δεν θυμούνται πριν 10 χρόνια ήταν μια κατηγορία που άκμαζε και ενδιέφερε ένα σημαντικό μερίδιο οικογενειαρχών με αυξημένες μεταφορικές ανάγκες.

Το πάτωμα που χρησιμοποίησαν οι Ιάπωνες στηρίζεται στο Mazda 3 του 2005- που στηρίζεται με την σειρά του στο Ford Focus της εποχής- κάτι που αμέσως δίνει αρκετά σχεδιαστικά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια.

Τα πέντε αστέρια που είχε πετύχει τότε στα Crash Tests προφανώς δεν θα ήταν ούτε τα μισά με τα σημερινά στάνταρ, όμως το Mazda 5 1,8 (115 PS) στέκεται μια χαρά στην αυτοκινητιστική του ουσία χάρη στις πίσω αναρτήσεις με τους πολλαπλούς συνδέσμους που γεννούν αυτόματα αυξημένες προσδοκίες άνεσης.

Εμφάνιση

Η εμφάνιση του Mazda 5 1,8 (115 PS) δεν είναι πια τόσο σύγχρονη και δεσμεύεται σχεδιαστικά από τις «υποχρεωτικές» αναλογίες των MPV τα οποία μεταφέρουν την καμπίνα όσο γίνεται πιο μπροστά προκειμένου να εκμεταλλευτούν το αυξημένο ύψος του αυτοκινήτου- σε όφελός των εσωτερικών χώρων.

Το μάτι των σημερινών οδηγών που έχουν συνηθίσει στο περιπετειώδες ύφος (..και μόνο ύφος) των SUV ίσως να το βρίσκουν ξεπερασμένο, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να προσφέρεις σε ένα αμάξωμα 4,405Χ1,755Χ 1,665 μέτρων χώρους για επτά επιβάτες και μάλιστα χωρίς να κάνουν και ιδιαίτερους συμβιβασμούς.

Κατά τα άλλα η εμφάνιση του Mazda 5 1,8 (115 PS) χωρίς να μπορεί να χαρακτηρισθεί με απόλυτα κριτήρια ως όμορφη, παραμένει και σήμερα ιδιαίτερα φιλική και καταφέρνει να εκπέμπει έναν οικογενειακό χαρακτήρα που προσελκύει ακόμη τους οικογενειάρχες όπως το μέλι στις μέλισσες!

Οδηγώντας το πρόσεξα ότι όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων με σηματάκι “baby on board” στο πίσω μέρος των SUV τους, το κοιτούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον… και ίσως ζήλεια.

Δυστυχώς όμως τα MPV’s δεν ανέπτυξαν αντισώματα στον ιό SUV-19 και αφανίστηκαν από το σήμερα… Προσωπικά ελπίζω μια μέρα να αναγεννηθούν και να προσφέρουν ξανά πραγματικούς χώρους και πρακτικότητα στις οικογένειες, αντί για γιαλαντζί περιπετειώδη χαρακτήρα στον «μαγεμένο» από το μάρκετινγκ καταναλωτή που αναπνέει SUV.

Εσωτερικό –Χώροι

mazda-5.9Το ταμπλό του Mazda 5 1,8 (115 PS) είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό, ενώ το ύφασμα των καθισμάτων δείχνει κάπως «φτηνό». Έτσι παρότι στην καμπίνα υπάρχουν ελάχιστοι τριγμοί παρά τα 175.000 χλμ, σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει το υψηλό σχεδιαστικό επίπεδο και την αίσθηση ποιότητας των σημερινών μοντέλων της εταιρείας.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης- αλλά στερείται της φαντασίας στην οποία μας έχουν κακομάθει οι άνθρωποι της Mazda, ενώ η τοποθέτηση του λεβιέ του 5τάχυτου κιβωτίου στην κονσόλα με βρίσκει απολύτως σύμφωνη αφού κάνει την οδήγηση πιο εύκολη.

mazda-5_101Η θέση οδήγησης από την άλλη πλευρά δεν ξυπνά οδηγητικές ανησυχίες καθώς παρά τις πολλές ρυθμίσεις του καθίσματος και του τιμονιού δεν μπόρεσα να νοιώσω σε καμία περίπτωση ότι «κούμπωσα» στο κάθισμα.

Τα πετάλια του γκαζιού και του συμπλέκτη είναι μαλακά κάνοντας το αυτοκίνητο εύκολο στην οδήγηση για εμάς τις γυναίκες, ενώ το πετάλι των φρένων είναι κάπως πιο σκληρό και με περίεργη αίσθηση.

Άνεση -Χώροι

Οι χώροι του Mazda 5 1,8 (115 PS) κατατροπώνουν τους αντιστοίχους των σημερινών SUV’s, ενώ μέτρησα πάνω από 30 ντουλάπια, θήκες, ποτηροθήκες και παραθήκες που βολεύουν όλα τα μικροπράγματα στο εσωτερικό.

Το μεγαλύτερο όμως όπλο του Mazda 5 1,8 (115 PS) στον τομέα της χρηστικότητας είναι οι πίσω συρόμενες πόρτες που με την εμπνευσμένη τους σχεδίαση και λειτουργία, δίνουν στο επταθέσιο αυτοκίνητο μοναδικά χαρακτηριστικά.

mazda-5.7Δεν είναι μόνο η άνεση με την οποία προσεγγίζεται η τρίτη σειρά καθισμάτων, αλλά είναι και η δυνατότητα να παρκάρεις το αυτοκίνητο σε αρκετά στενούς χώρους, χωρίς να αγχώνεσαι για το πώς θα ανοίξουν οι πόρτες για να βγουν οι επιβάτες.

Τα εξωτερικά συρόμενα καθίσματα της δεύτερης σειράς με το μηχανισμό ανάκλησης καταλαμβάνουν αρκετό χώρο από την μια πλευρά, αλλά από την άλλη εξασφαλίζουν μια εύκολη πρόσβαση στην τρίτη σειρά για τους πίσω επιβάτες.

Μάλιστα εάν αντί για 7 εσείς θέλετε να μεταφέρεται μόνο(!!) 6 επιβάτες, τότε μπορείτε να διπλώσετε το μεσαίο κάθισμα και να δημιουργήσετε ένα τραπεζάκι που θα μετατρέψει το ταξίδι των παιδιών σας σε απόλαυση.

Η τρίτη σειρά καθισμάτων που είναι πολύ άνετη -σε ότι αφορά τους χώρους για τα γόνατα, όταν δεν χρησιμοποιείται κρύβεται στο πάτωμα του χώρου αποσκευών και δεν ενοχλεί.

mazda-5.8Ο χώρος αποσκευών ακόμα και με τις τρεις σειρές καθισμάτων εξακολουθεί να υφίσταται με 112 λίτρα διαθέσιμα για τις ανάγκες των επιβατών.

Επιπλέον εάν έχετε μωρά που πρέπει να δέσετε με ασφάλεια στα παιδικά τους καθίσματα θα εκτιμήσετε το μεγάλο ύψος της πόρτας που κάνει την διαδικασία παιχνίδι.

Στην επταθέσια εκδοχή του Mazda 5 1,8 (115 PS) ο χώρος αποσκευών φτάνει και το απίστευτο νούμερο των 720 λίτρων- και θα μπορούσαμε να πούμε ότι πέντε ενήλικες επιβάτες ταξιδεύουν άνετα με τα πράγματα τους, εάν το μεσαίο κάθισμα λόγω των συρόμενων καθισμάτων της μεσαίας σειράς δεν ήταν τόσο στενό.

Κινητήρας Μετάδοση

mazda-5.6Ο δεκαεξαβάλβιδος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1,800 κ.εκ με τους 115 ίππους, ενώ στα χαρτιά μοιάζει ότι θα τα βρει σκούρα με το βάρος του Mazda 5 1,8 (115 PS), στην πράξη συνεργάζεται τόσο καλά με την κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου που είναι πάντα ζωηρός και σχετικά με την ηλικία του αυτοκινήτου, είναι και αρκετά οικονομικός (9-11 λίτρα/100χλμ στην πόλη).

Το 5αρι κιβώτιο που ακολουθεί μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και έχει σωστή διάταξη σχέσεων, ενώ ο επιλογέας κουμπώνει απρόσμενα θετικά μετά από τόσα χρόνια!

Αναρτήσεις/ Φρένα

Η ανάρτηση του Mazda 5 1,8 (115 PS) αποτελείται από γόνατα Μc Pherson εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και η ρύθμιση της στοχεύει απολύτως προς την άνεση-όπου και καταφέρνει να πάρει όλα τα εύσημα.

Τα φρένα είναι δίσκοι παντού, με τα μπροστινά να είναι αεριζόμενα, και έχουν καλή αίσθηση αλλά χάνουν την αποτελεσματικότητα τους σχετικά γρήγορα

Στην Πόλη

Στο αστικό περιβάλλον το Mazda 5 1,8 (115 PS) βρίσκεται στο στοιχείο του με την πολύ καλή ορατότητα προς τα πίσω και τα πλάγια να βοηθά στην ασφαλή κίνηση στους μποτιλιαρισμένους δρόμους.

Η μαλακή ανάρτηση φιλτράρει τα πάντα και παραδίδει μαθήματα άνεσης ακόμα και σε σύγχρονα γαλλικά SUV-που λόγω καταγωγής θα έπρεπε να ήταν πιο άνετα, άλλα που τελικά παρουσιάζουν κάποιες αναπηδήσεις στον πίσω άξονα.

Το Mazda 5 1,8 (115 PS) περνά από τους «βομβαρδισμένους» δρόμους της Αθήνας με μια άνεση που κάνει τους διεστραμμένους σαδιστές κατασκευαστές του δικτύου λακκουβών να νοιώθουν ότι απέτυχαν να σε ταλαιπωρήσουν όσο είχαν σχεδιάσει!

Πρόκειται μάλλον για τον πιο άνετο τρόπο να μετακινείται μια πολυμελής οικογένεια μέσα στην Αθήνα.. Επιπλέον επειδή η καμπίνα είναι μετατοπισμένη προς τα εμπρός ο οδηγός μπορεί να ελέγχει από την θέση οδήγησης τις διασταυρώσεις με ευκολία.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο το Mazda 5 1,8 (115 PS) ταξιδεύει άνετα με 140 χλμ, όμως ο θόρυβος από τον κινητήρα που λόγω της έλλειψης 6ης σχέσης φτάνει γρήγορα στην καμπίνα και χαλάει την καλή εικόνα.

Παράλληλα ο οδηγός πρέπει να θυμάται ότι πάρα την ευθυβολία του αυτοκινήτου στην άπνοια-λόγω της μεγάλης πλευρικής επιφάνειας επηρεάζεται έντονα από τις ριπές του πλευρικού ανέμου. Εκεί το τιμόνι(3 στροφές από άκρη σε άκρη) με την καλή αίσθηση βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Στον Δρόμο

Σε δρόμους με στροφές οι κλίσεις είναι αυξημένες και ενώ τα χαρακτηριστικά της γεωμετρίας της ανάρτησης μοιάζουν να λειτουργούν σωστά, τα μαλακά αμορτισέρ και η μέτρια πλευρική στήριξη των καθισμάτων αποθαρρύνουν την γρήγορη οδήγηση.

Είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με έναν τόσο ξεκάθαρο προσανατολισμό-που το να του ζητάς να στρίψει σαν GTi, είναι σαν να θες να τρέξεις κατοστάρι στον στίβο με σαγιονάρες «φλιπ-φλόπ».

Για να μην παρεξηγηθούμε πρέπει να πω ότι εάν δεν το παρακάνει ο οδηγός το αυτοκίνητο είναι γενικά ουδέτερο και ότι η λέξη υπερστροφή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του αυτοκινήτου ακόμα και αν κάνεις «μαγικά» μέσα στην στροφή.

Η έλλειψη του ESP σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας σήμερα απαράδεκτη καθώς λόγω των κοντών σχέσεων και του μεγάλου μεταξονίου η ελκτική πρόσφυση των κινητήριων τροχών εμφανίζεται περιορισμένη κάνοντας την απουσία του ESP να ενοχλεί.

mazda-5.1Αυτό όμως που ενοχλεί περισσότερο στην γρήγορη οδήγηση είναι ότι η μαλακή ανάρτηση συνδυάζεται με αμορτισέρ που έχουν ανύπαρκτη απόσβεση επαναφοράς για να αποφεύγονται οι αναπηδήσεις του πίσω μέρους-στην ..φυσιολογική οδήγηση!

Έτσι όταν μπείτε σε ένα όμορφο φιδωτό ορεινό δρόμο με στροφές που εναλλάσσονται, μετά από δυο τρεις κλειστές στροφές η ανάρτηση πραγματικά στραμπουλιέται…

Σε ότι έχει να κάνει με τα φρένα πρέπει να πω ότι παρά τις προδιαγραφές τους (4 μεγάλοι δίσκοι -οι εμπρός αεριζόμενοι) παρατήρησα ότι ενώ στην αρχή είναι δυνατά, εάν πιεστούν χάνουν γρήγορα την αποτελεσματικότητα τους.

Είναι αλήθεια ότι κανείς από τους καταναλωτές που απευθύνεται το Mazda 5 1,8 (115 PS) δεν θα σκοπεύει να κατεβάσει το αυτοκίνητο στον δρόμο προς τον Ωρωπό έτσι όπως το πήγα εγώ για να το δοκιμάσω τα φρένα του, όμως φοβάμαι ότι εάν φορτωθεί με 7 επιβάτες και αποσκευές το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον το ίδιο ακόμα και με πιο ήπια οδήγηση.

Το Mazda 5 1,8 (115 PS) είναι ένα ταξιδιάρικο οικογενειακό αυτοκίνητο, οπότε ηρεμήστε και απολαύστε το-εσείς και οι αγαπημένοι σας!

Συμπέρασμα

Το Mazda 5 1,8 (115 PS) του 2007 είναι σήμερα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που κοστίζει μεταξύ €3,500-6,500 και θα αγοραστεί με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι η τιμή, οι χώροι, η φιλικότητα στην καθημερινή χρήση και η αξιοπιστία- και όχι η διασκέδαση στην οδήγηση.

Με ένα σετάκι υγραερίου και χάρη τις συρόμενες πόρτες και την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση του αποτελεί ακόμη και σήμερα φοβερό εργαλείο για την καθημερινότητα και την μετακίνηση μεγάλων οικογενειών-που το ζήλεψα!

Δεν με ευχαρίστησε
• Η έλλειψη ESP και οι έντονες κλίσεις στις στροφές.
• Το πεντάρι κιβώτιο και τα αδύναμα φρενα.

Θα θυμάμαι
• Την άνεση της ανάρτησης και τον σχετικά οικονομικό κινητήρα.
• Την πρακτική συρόμενη πόρτα και τους τεράστιους χώρους που καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε σας παρακαλώ κοινοποιήστε το στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

 

Previous articleAudi e-tron Sportback-Νέα
Next articleΠωλήσεις του BMW Group το 1ο τρίμηνο από τις επιπτώσεις του COVID-19
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National