Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραΤα Kia Soul EV και Telluride κατέκτησαν τα Βραβεία World Car...

Τα Kia Soul EV και Telluride κατέκτησαν τα Βραβεία World Car Awards 2020

Η Kia Motors Corporation είναι η μεγάλη νικήτρια των Βραβείων Παγκόσμιου Αυτοκινήτου (World Car Awards) 2020, καθώς το Telluride ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (World Car of the Year) και το Soul EV Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης (World Urban Car).

Kia Soul EV 01

Το Kia Telluride βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τη μεγάλη πρακτικότητά του. Ο τίτλος του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς (World Car of the Year) αποτελεί μια ακόμα διάκριση για ένα αυτοκίνητο που από την παρουσίασή του το 2019 έχει κατακτήσει περισσότερα από 70 βραβεία. Το SUV έχει μεταξύ άλλων κατακτήσει τον τίτλο του North American Utility Vehicle of the Year καθώς και το MotorTrend SUV of the Year.

Το πλήρως ηλεκτρικό Soul EV ανακηρύχθηκε το ιδανικό αυτοκίνητο για την πόλη, καθώς συνδυάζει επιδόσεις μηδενικών ρύπων και μια εντυπωσιακή αυτονομία με ένα κόμπακτ αμάξωμα, ενδιαφέρουσα σχεδίαση και υψηλά επίπεδα πρακτικότητας. 

Διαθέσιμο σε όλη τη Βόρεια Αμερική και σε πολλές από τις παγκόσμιες αγορές της Kia, το Kia Telluride συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση με μια ευρύχωρη, πρακτική και υψηλής ποιότητας καμπίνα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ επιβάτες.

Εξοπλισμένο με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, σύστημα τετρακίνησης και συστήματα υποβοήθησης οδηγού, το Telluride είναι ιδανικό για οικογενειακές διαδρομές στην άσφαλτο αλλά και πέρα από αυτήν.

Το κόμπακτ Kia Soul EV διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με μπαταρίες 64 ή 39,2 kWh. Με μια φόρτιση μπορεί να καλύψει μέχρι και 452 χιλιόμετρα (μοντέλο με μπαταρία 64 kWh, συνδυασμένος κύκλος WLTP), προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη αυτονομία από πολύ πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτό το καθιστά ιδανικό σύντροφο μετακίνησης, τόσο μέσα στην πόλη όσο και πέρα από τα όριά της. Η αυτονομία του αυξάνεται από μια σειρά  προηγμένων τεχνολογιών μεταξύ αυτών και η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, που εξασφαλίζουν το ότι οι οδηγοί μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόσταση που θα καλύψουν με μία και μόνο φόρτιση.

Οι νικητές των World Car Awards αναδεικνύονται από μια ανεξάρτητη διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από 86 έμπειρους και αναγνωρισμένους δημοσιογράφους 24 χωρών από όλο τον κόσμο.

Πηγή: Kia

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο