Toyota Yaris MY07 -VeteranCar TestDrive

Πριν από 5-6 χρόνια (…καλά, κάντε τα 20! 😉 )συμμετείχα στο Yaris Cup με ένα αυτοκινητάκι που λόγω χρώματος όλοι στην ομάδα το φωνάζαμε «το σκατ**λάκι μας». Με εκείνο έζησα μερικές από τις καλύτερες αγωνιστικές μου στιγμές που περιελάμβαναν, νίκες, αδικίες, pole positions, τούμπες κτλ.

Στις Σέρρες για παράδειγμα στις 5/11/2000 είχα κάνει τον καλύτερο χρόνο και θα ξεκινούσα από την πρώτη θέση εάν κάποιος «συναθλητής» μου στον γύρο προθέρμανσης στην Κ7 δεν με ακουμπούσε πίσω αριστερά ώστε να με “βοηθήσει” να τουμπάρω το αυτοκίνητο.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού μου είχαν πει την προηγούμενη μέρα να μην χαίρομαι γιατί δεν θα τερματίσω, αλλά το ίδιο μου έλεγαν σε κάθε αγώνα-οπότε δεν πτοήθηκα!

Μέσα στα πέντε λεπτά που προβλέπονται «το σκατ**λάκι» επισκευάστηκε όπως –όπως και έτσι, με ραγισμένο παρμπρίζ, στραβωμένο εμπρός σύστημα και με ταινίες να κρατούν τις πόρτες, το καπό και τα φτερά, ξεκίνησα -όπως προβλέπεται- από την τελευταία θέση αφού καθυστέρησα να βρεθώ στο γκριντ και έχασα την Pole position μου.

Πάντα όταν είχα pole κάτι έβρίσκαν για να την χάσω… Πέρασαν χρόνια για να βρεθεί μια αλλη γυναίκα που είχε την δύναμη να παλέψει για να τα αλλάξει όλα αυτά.

Βρεθηκα λοιπόν ξεκινώ τελευταία όχι επειδή το αυτοκίνητο δεν ήταν έτοιμο, αλλά επειδή δεν μπορούσα να τρέξω με το δικό μου κράνος μετά από το τουμπάρισμα… Δεν ήταν ασφαλές είπαν οι κριτές!

Μέσα από το κράνος που μου δάνεισε κάποιος συναθλητής μου και ήταν 3-4 νούμερα μεγαλύτερο-αλλά ασφαλές-έκλαιγα και θύμωνα ταυτόχρονα για την αδικία που είχα υποστεί.

Δεν άκουγα, δεν σκεφτόμουνα… ο σκοπός ήταν ένας: “ΕΠΙΘΕΣΗ”!

Τα φώτα για  τον καλύτερο αγώνα της ζωής μου άναψαν, όπου από τελευταία τερμάτισα 4η και πολύ κοντά στον τρίτο κάνοντας ταυτόχρονα και τον γρηγορότερο χρόνο του αγώνα!

H θέα εκεινου του Yaris, στα χάλια που βλέπετε στην φωτογραφία τρόμαξε πολύ κόσμο!

Κάποια στιγμή θα περιγράψω και εκείνα τα χρόνια και θα σταθώ με προσοχή σε αυτό το συμβάν.

Αγαπώ τα Υaris και κάθε-μα κάθε- φορά που βλέπω ένα τέτοιο αυτοκινητάκι σε αυτό το άθλιο μουσταρδί χρώμα με δυσκολία κρατάω τον αναστεναγμό της νοσταλγίας εκείνων των ημερών.

Και ξαφνικά μετά από χρόνια βρέθηκα να οδηγώ και πάλι ένα Yaris –αυτή την φορά όμως ένα πιο νέο μοντέλο- και όπως ήταν φυσικό οι αναμνήσεις ξύπνησαν και πάλι…

Αλλάζουν οι καιροί-όμως τα Yaris, παραμένουν για να μας θυμίζουν ότι τα απλά καθημερινά αυτοκίνητα είναι οι μεγάλοι ήρωες.

Εμφάνιση

Η εμφάνιση του Toyota Yaris MY07 παρόλο που δεν είχε ποτέ να επιδείξει κάτι το πρωτοποριακό, παραμένει ακόμη και σήμερα-αν όχι φρέσκια-τουλάχιστον επίκαιρη, αφού και το σημερινό μοντέλο δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα στ

ον βασικό του σχεδιασμό.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εντυπωσιάσει τους μοντέρνους αλλά και δεν θα προκαλέσει τους συντηρητικούς.

Αυτός είναι και ο γενικότερος χαρακτήρας του αυτοκινήτου που καταφέρνει να βρίσκεται στον απόλυτο μέσο όρο σε όλες τις λεπτομέρειες του. Το σχήμα του είναι η λογική συνέχεια του προηγούμενου μοντέλου, δεν εντυπωσιάζει με την πίσω όψη του, ενώ το μούτρο του με τα μεγάλα φωτιστικά σώματα που ανεβαίνουν ψηλά στα φτερά και με τους μεγάλους αεραγωγούς στην μάσκα και τους προφυλακτήρες – σχηματίζουν ένα πλατύ χαμόγελο! 

Με πέντε αστέρια στα τεστ ασφάλειας το Yaris ήταν από τότε στην κορυφή της κατηγορίας στα crash tests κάτι που οφείλεται σίγουρα στην εμπειρία της Toyota αλλά και στις αυξημένες κατά 110 χιλιοστά σε μήκος και 35 χιλιοστά σε πλάτος διαστάσεις του σε σχέση με το αγαπημένο μου –παλιότερο μοντέλο.

Εσωτερικό

Αυτό φυσικά εξαργυρώνεται με μια ουσιαστική βελτίωση του εσωτερικού χώρου και μια αύξηση του χώρου αποσκευών που φτάνει τα 272 λίτρα, έχοντας επιπλέον και ένα απόλυτα εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Από την άλλη πλευράαποτέλεσμα των αυξημένων διαστάσεων ήταν να εκτοξευτεί το βάρος στα 1100 κιλά κάτι που όπως θα δούμε πιο κάτω επηρεάζει τις επιδόσεις του μικρού Toyota, καθώς οι 88 ίπποι δυσκολεύονται να ζωγραφίσουν τα χαμόγελα που ζωγράφιζε το «σκατουλάκι» μου!

Περνώντας στο εσωτερικό του Toyota Yaris MY07 εκείνο που σου τραβάει την προσοχή είναι η κεντρική τοποθέτηση του πίνακα οργάνων με τις ηλεκτρονικές ενδείξεις και ο αριθμός των διαφόρων θηκών και ντουλαπιών που διαθέτει. Θήκες παντού! Πάνω, κάτω, στους αεραγωγούς, στην κονσόλα, στις πόρτες –και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε!

Η τοποθέτηση των οργάνων στο κέντρο ποτέ δεν μου άρεσε, αλλά σίγουρα περιορίζει το κόστος κατασκευής αφού δεν χρειάζεται να φτιάχνουν δυο ταμπλό(αριστεροτίμονο και δεξιοτίμονο).

Ωστόσο, για να δεις τις ενδείξεις το βλέμμα πρέπει να φύγει από τον δρόμο και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Ειδικά στο Toyota Yaris MY07 που έχει ηλεκτρονικές ενδείξεις τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο στενάχωρά.

Παρόλα αυτά όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στην θέση που πρέπει, ενώ παράλληλα παρέχουν και πολύ καλή εργονομία.(εδώ θα πρέπει να εξαιρέσω το πλήκτρο του υπολογιστή ταξιδιού που για να το φτάσεις πρέπει να έχεις τα χέρια του …Τιραμόλα!).

Η συναρμολόγηση των πλαστικών προσπαθεί να σταθεί στο γνωστό επίπεδο της Toyota και στο εσωτερικό υπάρχουν οι απόλυτα αναμενόμενοι τριγμοί που περιμένεις από ένα μικρό αυτοκίνητο με περίπου 170,000χλμ.

Φυσικά τα πλαστικά είναι σκληρά και σκουρόχρωμα  και παρά τις πολλές στρώσεις  γυαλιστικού που είχε πέσει πάνω στο ταμπλό έδειχναν αρκετά όλα πολύ ταλαιπωρημένα.

 Οι ρυθμίσεις του τιμονιού και του καθίσματος βοηθούν στο να βρεθεί αμέσως η ιδανική θέση οδήγησης ενώ παράλληλα οι χώροι είναι απόλυτα ικανοποιητικοί τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες.

Οδηγώντας το

Γυρνώντας το κλειδί της μίζας ανάβει το ηλεκτρονικό ταμπλό του Toyota Yaris MY07 και ο κινητήρας έρχεται στην ζωή με τον ήχο του να πνίγεται από την πολύ καλή ηχομόνωση. Ο κινητήρας νοιώθει πιο άνετα μετά τις 2500 στροφές και η λειτουργία του είναι απόλυτα γραμμική μέχρι τον κόφτη.

Το τιμόνι έχει μέτρια αίσθηση και το πεντάρι κιβώτιο ταχυτήτων έχει μακριές σχέσεις μετάδοσης, θετικό κούμπωμα και μικρές διαδρομές.

Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η αφή του καλύμματος που βρίσκεται κάτω από την «μπίλια» του λεβιέ που είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική στο άγγιγμα του. Το σκέφτομαι και ανατριχιάζω!!! Πρόκειται για ένα κραυγαλέο και ανεξήγητο φαουλ!

Η ανάρτηση με γόνατα MacPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω είναι προσανατολισμένη στην άνεση και στην περίπτωση του συγκεκριμένου Toyota Yaris MY07 είχε και πολύ ταλαιπωρημένα αμορτισέρ, ενώ και οι ελαστικοί σύνδεσμοι μπροστά ήθελαν επειγόντως άλλαγμα γιατί κοπανούσαν υπερβολικά.

Έτσι αυτό το Toyota Yaris MY07 όταν κινείται στον αυτοκινητόδρομο παραβιάζει αρκετές πλεύσεις , ενώ παράλληλα όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με τις κακοτεχνίες των δρόμων μας δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει την δυσαρέσκεια του με αναπηδήσεις του πίσω άξονα..

Σε γρήγορες παρατεταμένες στροφές το αυτοκίνητο θα γείρει αρκετά και τελικά θα αρχίσει να υποστρέφει νωρίς, αλλά το πίσω μέρος θα μείνει στην τροχιά του -εκτός αν βρει κάποια εγκάρσια ανωμαλία που θα το απογειώσει!

Στις πιο κλειστές στροφές-πάντως- το Yaris διατηρεί κάποια στοιχεία από την διασκεδαστική συμπεριφορά του παλιού μοντέλου που αγάπησα.

Μπορείς να παίξεις προκαλώντας την υπερστροφή -και χάρη στα πραγματικά πολύ δυνατά και ανθεκτικά φρένα μπορείς να κινηθείς σε κατηφορικά κομμάτια με όχι πολύ γρήγορους ρυθμούς, αλλά με κάποια χαμόγελα..

Η κατάσταση των αμορτισέρ δεν μου ενέπνευσε σιγουριά για να το πιέσω περισσότερο-και έτσι η αναζήτηση των μυστικών της οδικής του συμπεριφοράς δεν είχε κανένα νόημα, καθώς είμαι σίγουρη πως τα συμπεράσματα που προκύπτουν απλά αδικούν το Toyota Yaris MY07.

Στις ανηφόρες τα πράγματα είναι …«κάπως αργά» και κινητήρας μοιάζει να μην επαρκεί. Οι επιδόσεις του (0-100 σε 12,8) θα μπορούσαν να ήταν σαφώς καλύτερες εάν υπήρχε ένα πιο κοντό κιβώτιο, αλλά από την άλλη πλευρά η οικονομία καυσίμων βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε μια δική της κατηγορία.

Με μια πραγματική μέση κατανάλωση της τάξης των 6,5 λίτρων /100χλμ το Toyota Yaris MY07 με άφησε άφωνη με την οικονομία καυσίμων τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη.

Συμπέρασμα

Σε σχέση με το παλιό μοντέλο (που του είχα πιει το αίμα και όμως δεν είχε πάθει τίποτα)εκτός από την αξιοπιστία που εγγυάται ο ασπαστος κινητήρας, το Toyota Yaris MY07 είναι ένα πιο ώριμο αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με τον ισορροπημένο σχεδιασμό του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάζει.

Έτσι είναι ο μέσος όρος. Γίνεται αποδεκτός αλλά δεν σου κερδίζει την ψυχή..

Η τιμή ενός καλογυαλισμένου μεταχειρισμένου (εξωτερικά) Toyota Yaris MY07 σαν αυτό της δοκιμής βρίσκεται στα περίπου €5,000 και ακούγεται ίσως κάπως υψηλή ειδικά αν σκεφτεί κάποιος την έλλειψη χαρακτήρα και τις εναλλακτικές.

Όμως όποιος ψωνίζει ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας σαν μεταχειρισμένο αναζητά κυρίως αξιοπιστία και οικονομία στα καύσιμα-και το Toyota Yaris MY07 ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις.

Δυστυχώς όμως καθώς θυμάμαι το συναρπαστικό μου Yaris του ενιαίου και φονβαμαι ότι η δοκιμή αυτού του Toyota Yaris MY07 προσπάθησε να σκότωσει ένα μέρος από τις αναμνήσεις μου-και αυτό δύσκολα θα του το συγχωρήσω!


Δεν με ευχαρίστησε

  • Το κεντρικά τοποθετημένο ταμπλό και τα κουρασμένα πλαστικά
  • Οι μέτριες επιδόσεις-λόγω βάρους.


Θα θυμάμαι …

  • Την οικονομία στα καύσιμα και την πολύ καλή εκμετάλλευση των χώρων.
  • …για πάντα τις στιγμές που έζησα με το «το σκατ**λάκι» μου- το δικό μου αγωνιστικό Yaris!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Previous articleΗ Bentley Home παρουσιάζει έπιπλα μοναδικά για το σπίτι με τη σφραγίδα της Bentley
Next articleΟ Παναγιώτης Κουτσίκος νέος πρόεδρος της ΕΠ.Α.
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National