Monday, July 4, 2022
HomeΔοκιμεςSUV/OFF ROADKia Stonic 1.0T-GDI 100 PS Δοκιμή / Test drive

Kia Stonic 1.0T-GDI 100 PS Δοκιμή / Test drive

Καθώς πλησιάζαμε προς τις ημέρες της δεύτερης καραντίνας ήρθε στην ζωή μου ένα Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS, που ουσιαστικά με τιμή να ξεκίνα από τα 14.090€ και να φτάνει τα 17,720€ στο πλήρως φορτωμένο με έξτρα αυτοκίνητο της δοκιμής Premium, είναι σήμερα μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 24

Η KIA αν και είναι μια σχετικά νέα εταιρεία, έχει μια μακριά και λαμπρή παράδοση στον κλάδο των SUV αφού το KIA Sportage ήταν το αυτοκίνητο που το 1993 έκανε γνωστή την εταιρεία στο ευρωπαϊκό κοινό.

Καθώς η κατηγορία των B-SUVs έχει καταστεί ο πρωταθλητής των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή αγορά,  αυτοκίνητα σαν τα  Opel Crossland X, Citroen C3 Aircross, Renault Captur, Seat Arona , Hyundai Kona, Suzuki Vitara, Nissan Juke, Jeep Renegate , Ford Puma και Peugeot 2008 δεν θα αφήναν ποτέ την ζωή του Stonic να γίνει εύκολη.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 33

Υπάρχουν λύσεις για τους γρήγορους, τους πιο χωμάτινους τους πιο ασφαλτικούς και τους πιο «λουσάτους» και έτσι, με το Stonic να βρίσκεται κοντά μας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η μόνη λύση ήταν να παρουσιαστεί μια έκδοση που θα το έκανε –αν εξαιρέσεις το Dacia Duster, το πιο οικονομικό στην κτήση και την συντήρηση B-SUV.

Με την μνημειώδη αξιοπιστία και την 7ετή εγγύηση να έρχεται σαν στάνταρ σε όλα τα πακέτα της KIA , το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS αντικατέστησε το ατμοσφαιρικό των 1,400 κ.εκ, κρατώντας όμως και το 5τάχυτητο κιβώτιο…

Εξωτερική εμφάνιση

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 27

Το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS είναι ένα νέο αυτοκίνητο, το οποίο όμως βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του KIA Rio και έτσι παρά το υπερυψωμένο κατά 4 εκ. αμάξωμα, τους φαρδύτερους τροχούς και τα φουσκωμένα φτερά, εύκολα διακρίνει κανείς την συγγένεια μεταξύ των δύο Κορεάτικων μοντέλων.

Με τους κοντούς προβόλους, το μήκος των 4,14 μ και το ύψος των 18,5 εκ από το έδαφος το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS αφήνει υποσχέσεις για εκτός δρόμου δυνατότητες, που όμως λόγω έλλειψης τετρακίνησης δεν μπορεί να εκπληρώσει!

Οι δυναμικές γραμμές δένουν τα φαρδιά φτερά με την χαρακτηριστική του μάσκα-που για τους Κορεάτες μοιάζει με την μύτη του τίγρη.. πριν επιτεθεί(!)- και ενώνουν αρμονικά τα εμπρός καμπυλωτά φωτιστικά σώματα που εκτείνονται και στο πλάι των μπροστινών φτερών.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 01

Ο συνδυασμός του όμορφου αμαξώματος και τις ακόμη πιο εντυπωσιακές ζάντες (205/55 R17) κάνουν το Crossover της ΚΙΑ να δείχνει ταυτόχρονα δυναμικό εκτός πόλης -και αυτοκίνητο πόλης εντός αυτής!

Αυτό είναι μάλλον επιτυχία!

Ωστόσο, με 3 χρόνια να έχουν περάσει από τότε που παρουσιάστηκε, είναι  σίγουρο ότι ναι μεν εκπέμπει τον σπορ χαρακτήρα που θέλουν οι αγοραστές αυτής της κατηγορίας, όμως ίσως και σε συνδυασμό με το άτολμο λευκό χρώμα του αυτοκινήτου της δοκιμής, δεν μπορεί να εντυπωσιάσει όσο τα αυτοκίνητα του φρέσκου ανταγωνισμού.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 321

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου παρά τις αλουμινένιες  λεπτομέρειες του προφυλακτήρα εξακολουθεί να θυμίζει αυτοκίνητο πόλης-και αυτό κάνει το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS να δείχνει πολύ “καθώς πρέπει”-και τελικά ακριβώς αυτό είναι!

Ένα όμορφο υπερυψωμένο Supermini  με κάποιες εκτός δρόμου δυνατότητες το οποίο υπακούει στις επιταγές της μόδας που εμείς οι Ευρωπαίοι καθιερώσαμε δημιουργώντας την κατηγορία των B-SUV.

Εσωτερικό

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 02

Το εσωτερικό του Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS είναι αρμονικά τακτοποιημένο και λειτουργικό για τα γούστα μου. Τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στο ταμπλό και στις πόρτες είναι σκληρά στην αφή και την όψη, όμως μοιάζουν ανθεκτικά στην χρήση και κυρίως έχουν άριστη ποιότητα συναρμογής και δεν έτριξαν ποτέ.

Το τιμόνι συγκεντρώνει σε διακόπτες όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί πάνω κάτω/μέσα έξω.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 17

Πίσω από το τιμόνι ο πίνακας οργάνων περιέχει δύο μεγάλα όργανα που δείχνουν τις στροφές του κινητήρα και την ταχύτητα, ενώ στην μέση μια οθόνη υπάρχουν ενδείξεις για την οικονομία και λειτουργίες trip computer.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ο υπολογιστής ταξιδίου, το ηχοσύστημα και ο αποδοτικός ηλεκτρονικός κλιματισμός που φωτίζονται επίσης με το ίδιο φωτισμό.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 18

Η οθόνη των 7’’(ίσως και μεγαλύτερη-δεν την μέτρησα…)  που βρίσκεται «μετέωρη» στο μέσον του ταμπλό εξυπηρετεί το σύστημα πολυμέσων που είναι απολαυστικά γρήγορο, απλό και κατανοητό, όπως άλλωστε και η λειτουργία του κλιματισμού που βρίσκεται χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα.

Η εργονομία δεν παρουσιάζει κανένα ψεγάδι και τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει, ενώ είναι πολύ όμορφο το ποιοτικό πλαστικό που είναι βαμμένο γκρι και διατρέχει το μέσον του ταμπλό δίνοντας κάποιους πόντους ποιοτικής όψης που λόγω των σκληρών πλαστικών είναι απαραίτητοι στο εσωτερικό.

Χώροι Άνεση

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 06

Η θέση οδήγησης του Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS συνάδει με τον χαρακτηρισμό crossover, όμως δεν είναι αρκετά ψηλή ώστε να προσφέρει την “King of the Road” αίσθηση του ανταγωνισμού. Ωστόσο η ορατότητα είναι πολύ καλή προς όλες τις κατευθύνσεις και οι ακμές του αυτοκινήτου φαίνονται από την θέση του οδηγού βοηθώντας στους ελιγμούς και το παρκάρισμα.

Οι χώροι είναι αρκετά μεγάλοι για τους μπροστινούς επιβάτες και το μόνο που μπορεί να ενοχλήσει είναι τα κάπως σκληρά δερμάτινα  καθίσματα τα οποία σε συνδυασμό με την σφικτή ανάρτηση ίσως να κουράσουν κάποιους σε μεγάλα ταξίδια.

Ωστόσο ο χώρος των πίσω επιβατών αν και ικανοποιητικός μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση δύο όχι πολύ ψήλους ενήλικες ή τρία παιδιά, παρέχοντας όμως άνεση στα γόνατα.

Η Kia φρόντισε φυσικά να εξοπλίσει το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, θέσεις για μικροαντικείμενα και φυσικά τα απαραίτητα πλέον USB Ports. Αυτό που βρίσκω πολύ χρήσιμο σαν μητέρα είναι η ευκολία με την οποία αποθηκεύονται στις πόρτες τα μεγάλα μπουκάλια νερού του 1, 5 λτ.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 04

Ο χώρος αποσκευών είναι φαρδύς και βαθύς με ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα τις πόρτας και με χωρητικότητα (352 λίτρα), ενώ χάρη στα αναδιπλούμενα 40/60 πίσω καθίσματα μπορείτε να χωρέσετε και κάτι μεγαλύτερο, αφού με τα καθίσματα αναδιπλωμένα η χωρητικότητα φτάνει τα 1.155 λίτρα.

Το μόνο μείον εδώ είναι ότι επειδή η πίσω πόρτα δεν κατεβαίνει χαμηλά μέχρι τον προφυλακτήρα το κατώφλι φόρτωσης είναι ψηλό και για να φορτώσετε το αυτοκίνητο θα πρέπει να σηκώσετε τις βαλίτσες αρκετά ψηλά.

Αυτό είναι κουραστικό για εμάς τις γυναίκες, αλλά ανοίγει ένα πεδίον δόξης λαμπρόν για να μας εντυπωσιάσετε με την ευγένεια σας και σηκώνοντας εσείς τις αποσκευές να μας δείξετε πόσο «ιππότες» είστε…

Δεν μου έχει συμβεί εμένα- αλλά λέμε τώρα!

Κινητήρας-Μετάδοση

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 14

Κάτω από το καπό του Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS βρίσκεται ένα υπέροχος τρικύλινδρος κινητήρας 1000 κ.εκ. που ξεχειλίζει από χαρακτήρα και νόημα.

Ο κινητήρας έχει ιδιαίτερα ραφιναρισμένη λειτουργία, διαθέτει 2 ΕΕΚ, άμεσο ψεκασμό (TGi)και με την βοήθεια ενός υπερτροφοδότη αποδίδει 100 ίππους στις 6.000 σαλ  και  17,5 kgm  που αποδίδονται σχεδόν διαρκώς στο φάσμα μεταξύ των 1.500-4.000 σαλ.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 19

Είναι ένας κινητήρας που ταιριάζει γάντι στο αυτοκίνητο, με την βελούδινη λειτουργία του και την έλλειψη θορύβου και κραδασμών να  δίνουν μια γλυκύτητα στην οδήγηση του Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS. Στις 1,400 σαλ το τούρμπο «φουσκώνει «και ο μικρός σε κυβισμό κινητήρας αρχίζει να τραβά με έναν εντυπωσιακό γραμμικό τρόπο μέχρι τον κόφτη στις 6,000 σαλ.

Δεν έχει το ξέσπασμα του πιο δυνατού κίνητρα της έκδοσης με τους 120 ίππους, όμως ειλικρινά δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα-και δύσκολα κάποιος θα καταλάβει την διαφορά στην καθημερινότητα.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 41

Μετά τις 5,000 σαλ υπάρχουν κάποιοι κραδασμοί που υπενθυμίζουν ότι κινητήρας είναι τρικύλινδρος, όμως για εμένα ακόμη και αυτοί οι κραδασμοί είναι μέρος του υπέροχου χαρακτήρα του.

Η ροπή μεταδίδεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς με ένα μακρύ πεντάρι κιβώτιο που  δείχνει «παλιάς κοπής» σε ότι αφορά την λειτουργία του. Οι μεγάλες διαδρομές του επιλογέα και το ασαφές κούμπωμα δεν θυμίζει σε τίποτε την καλή λειτουργία του 6ταχυτου κιβώτιου του ομίλου KIA Hyundai και τελικά υπολείπεται από τον ανταγωνισμό αφαιρώντας πόντους από το σύνολο κιβώτιο κινητήρας..

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 16

Οι τιμές κατανάλωσης εμφανίζονται πολύ πιο βελτιωμένες από εκείνες που είχα πετύχει με την πιο δυνατή έκδυση του Stonic με τους 120 ίππους που αν θυμάμαι ξεπερνούσε τα 7,5 λίτρα και τώρα η μέση καταναλώσω κυμάνθηκε στα 6,5-6,8 λίτρα/100 χλμ.

Οι επιδόσεις του δεν υπολείπονται σημαντικά από το δυνατό 6τάχυτο Stonic, αφού για τα πρώτα 100 km/h από στάση απαιτούνται 10,9 δλ, αντί για 10,3 που χρειάστηκε το 120άρι Stonic.

Σύμφωνα με φήμες η τελική ταχύτητα στο κοντέρ φτάνει εύκολα στα 180 χλμ/ω, ενώ η με ευνοϊκές συνθήκες και υπομονή μπορεί να δείξει και 190χλμ/ω.  

Αναρτήσεις

Οι αναρτήσεις του Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS αποτελούνται από γόνατα MacPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω και οι ρυθμίσεις τους είναι σφικτές, έχοντας σαν στόχο να περιορίσουν τις κλίσεις που μοιραία επιφέρουν τα 4 επιπλέον εκατοστά διαδρομής του Stonic σε σχέση με το Rio.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 15

Ωστόσο η ρύθμιση των αντιστρεπτικών και των ελατηρίων είναι έξυπνα ρυθμισμένα και θυμίζουν-χωρίς αυτό να προκαλεί έκπληξη σε όσους γνωρίζουν- την «άνετη σφικτότητα» των BMW..

Το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS χάρη στην σφικτή ανάρτηση και τα Continental Conti Premium Contact 5 διάστασης 205/55 R17 έχει ικανοποιητικότατες ποσότητες πλευρικής πρόσφυσης, ενώ χάρη στις περιορισμένες κλίσεις θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν ευχάριστο στις στροφές.

Φρένα-Τιμόνι

Τα φρένα έχουν τέσσερα δισκόφρενα, είναι δυνατά και ανθεκτικά στην σκληρή χρήση που τα υπέβαλλα στην δοκιμή, και το ABS κάνει σπάνια αισθητή την παρουσία του σε δρόμους με ανωμαλίες που μπορεί να ανησυχούσαν την πίσω ανάρτηση.

Το τιμόνι έχει μάλλον υπερβολική υποβοήθηση και μέτρια αίσθηση αλλά καταφέρνει να είναι ακριβές στην θέση της ευθείας.

Στην Πόλη

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 28

Το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS  είναι ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο νοιώθεις αμέσως άνετα, καθώς η εργονομία και η ορατότητα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει και λειτουργούν ακριβώς όπως πρέπει. Οι σχετικά μικρές του διαστάσεις θα κάνουν το παρκάρισμα και τους ελιγμούς στα στενά παιχνιδάκι, ενώ η θέση οδήγησης που τοποθετεί τον οδηγό ψηλά βοηθά στο να βλέπει μακριά μέσα στην κίνηση.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 29

Η ψηλή θέση οδήγησης θα βοηθήσει μέσα στην πόλη καθώς και ένα αίσθημα «υπεροπλίας» για την κίνηση στην καθημερινή ζούγκλα των Ελλήνων οδηγών που κινούνται στην ΛΕΑ επειδή βιάζονται, αλλάζουν λωρίδα χωρίς φλάς γιατί καπνίζουν μιλώντας στο τηλέφωνο πίνοντας «φρέντους», ενώ είναι και πιο έξυπνοι ο ένας από τον άλλο –και όλοι μαζί πιο έξυπνοι από εσένα.

Η ανάρτηση είναι σφικτή χωρίς όμως να γίνεται κουραστική ακόμη και στους απαράδεκτους δρόμους του προσφάτως αναβαθμισμένου λακκουβοδρομίου Διονύσου που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποκαλύπτει όλα τις πτυχές της ανάρτησης και της αντοχής του αμαξώματος.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 40

Ο κινητήρας είναι πάντα εκεί προσφέροντας ροπή και δύναμη όπου χρειαστεί, ενώ ο λιγοστός θόρυβος που φτάνει στο εσωτερικό είναι χαλαρωτικός και ευχάριστός.

Με μια μέση κατανάλωση περίπου 7 λίτρα/100 χλμ θα έλεγα ότι το Stonic είναι και οριακά λαίμαργο αν το συγκρίνεις με τις επιδόσεις οικονομίας που επιτυγχάνουν οι ανταγωνιστές από την Ευρώπη και Ιαπωνία, αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται υπερβολικό..

Στον αυτοκινητόδρομο

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 09

Το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS στον αυτοκινητόδρομο χάρη στο αεροδυναμικό αμάξωμα κινείται γοργά, πολιτισμένα και οικονομικά καταναλώνοντας πάντα κάτω από 8 λίτρα/ 100 χλμ. και χωρίς να ενοχλείται από τους πλάγιους ανέμους.

Ο κινητήρας δεν ακούγεται καθόλου και καθώς δεν υπάρχουν θόρυβοι από τον αέρα και από τους τροχούς το μικρό SUV/Crossover του Κορεάτη κατασκευαστή είναι ένα πολύ καλοτάξιδο αυτοκίνητο παρά την ύπαρξη του 5τάχυτου κιβώτιου μετάδοσης.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 08

Οι σφικτές αναρτήσεις ενισχύουν τα καλά χαρακτηριστικά του πλαισίου του Stonic στον αυτοκινητόδρομο, ενώ το παρά την δυνατή υποβοήθηση το τιμόνι προσφέρει πολύ καλή αίσθηση γύρω από την ευθεία.

Ταξιδεύοντας με 5η και 3,500 σαλ, το ταχύμετρο δείχνει 150 χλμ/ω την ώρα που η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 8λίτρα.

Στρίβοντας

Χάρη στην σφικτή ρύθμιση στην ανάρτηση το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS να στρίβει στο επαρχιακό δίκτυο χωρίς να γέρνει-κάτι που αν έχετε την συνήθεια να οδηγείτε γοργά θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους επιβάτες.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 23

Μάλιστα αυτό συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερο αντίτιμο στην άνεση των επιβατών, που δεν θα νοιώσουν ποτέ  τον πίσω άξονα να τους ενοχλεί τουλάχιστον όσο δεν υπάρχουν έντονες ανωμαλίες μέσα στην στροφή.

Το τιμόνι είναι σχετικά ακριβές και με γρήγορη κλιμάκωση, αλλά η δυνατή υποβοήθηση δεν εμπνέει τον οδηγό να ανοίξει τον ρυθμό του. Ο οδηγός του Stonic από την πλευρά του θα πρέπει να θυμάται πάντα ότι δεν βρίσκεται μέσα σε ένα GTi, αλλά σε ένα Crossover στο οποίο όσο σφικτή ρύθμιση και να έχει η ανάρτηση του, στο τέλος και αυτό υποκύπτει στους νόμους της φύσης…

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 13

Το ψηλό κέντρο βάρους και γρήγορη οδήγηση δύσκολα συνδυάζονται – ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Παρόλα αυτά το  αυτοκίνητο προσφέρει εντυπωσιακές ποσότητες πλευρικής πρόσφυσης που θα την ζήλευαν SUV με διπλάσια-αν όχι τριπλάσια –τιμή και παρά το μακρύ και  το ασαφές κιβώτιο σας προδιαθέτει να οδηγήσεις πιο γρήγορα.

Ακόμη και αν το παρακάνετε το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS θα ανοίξει πολύ προοδευτικά την πορεία του και θα σας προϊδεάσει έγκαιρα και με ευγενικό τρόπο για τις δυνατότητες του!

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 0

Τα φρένα είναι αρκετά δυνατά και χωρίς να εντυπωσιάζουν κάνουν την δουλειά τους σωστά και με διάρκεια.

Για τον SUV χαρακτήρα του Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS οφείλω να πω ότι η συμπεριφορά του με ικανοποίησε, χαρίζοντας μου απρόσμενες στιγμές οδηγικής ευχαρίστησης που το διαχωρίζουν τον υπόλοιπο συναγωνισμό που -με εξαίρεση το Ford Puma-που παρουσιάζουν τα όρια τους αρκετά νωρίτερα.

Στο Χώμα

Τα σημερινά SUV- όπου η τετρακίνηση δεν υπάρχει ούτε σαν επιλογή, θα έπρεπε να λέγονται Crossovers και όχι SUV’s  καθώς είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύουν περισσότερο στην πρακτικότητα και στις καθημερινές διαδρομές του σύγχρονου οδηγού μέσα στην πόλη.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 26

Το αυξημένο ύψος του Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS είναι υπεραρκετό για light εξορμήσεις, όμως οι σκληρές αναρτήσεις θα κουράσουν τους επιβάτες και έτσι ο οδηγός θα χρειαστεί να μειώσει την ταχύτητα του στις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Από την άλλη πλευρά οι μικροί πρόβολοι και τα 18 εκατοστά απόστασης από το έδαφος θα επιτρέψουν την υπερπήδηση εμποδίων που θα δυσκολέψουν άλλες πιο off road λύσεις του ανταγωνισμού.

Συμπέρασμα

Το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS δείχνει ταυτόχρονα και Offroader και αυτοκίνητο πόλης και η ΚΙΑ βλέποντας το πόσο πολύ και ουσιαστικά  βελτιώθηκε ο ανταγωνισμός της κατηγορίας  πολύ σωστά επέλεξε να διαφοροποιηθεί χαμηλώνοντας την τιμή αφαιρώντας 20 ίππους και μια σχέση στο κιβώτιο.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 38

Σε ότι άφορα τους 20 επιπλέον ίππους κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει την απουσία τους- και το ίδιο θα μπορούσε να πει κάνεις και για το 5τάχυτιο κιβώτιο ταχυτήτων, εάν δεν είχε ασαφή λειτουργία στον επιλογέα.

Ο ροπάτος κινητήρας σε συνδυασμό με την μακριά 5η «μαζεύουν» σαν λειτουργία την έλλειψη της 6ης σχέσης, όμως η ασάφεια του επιλογέα δεν ταιριάζει στην σύγχρονη εικόνα Kia Stonic 1.0 T-GDi 100.

Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS autoholix 37

Η οδική συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από όσα στοιχεία πρόσθεσε το γαλανόλευκο ντοσιέ που είχε υπομάλης η μεταγραφή της ΚIA στην διεύθυνση σχεδιασμού και ρύθμισης των αναρτήσεων της –και πραγματικά αν το τιμόνι είχε καλύτερη αίσθηση η απόσταση από το Puma θα ήταν μικρότερη.

Το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS βγάζει όλα τα χαρακτηριστικά που ήθελαν να αναδείξουν οι σχεδιαστές της ΚΙΑ όταν το σχεδίαζαν και χάρη στην συμφέρουσα τιμή που ξεκινά από τα €14,290 και τη γνωστή αξιοπιστία της ΚΙΑ μαζί με την επταετή εργοστασιακή εγγύηση, κάνουν το Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 μια λογική και ευχάριστη επιλογή.

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η αίσθηση του τιμονιού και η ασάφεια του επιλογέα και οι μεγάλες διαδρομές του κιβωτίου.
  • Τα σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό και ο χώρος για τα κεφάλια ψηλών επιβατών στο πίσω κάθισμα

 Θα θυμάμαι

  • Το όμορφο διακριτικό και ξεχωριστό Design και τον πλήρη εξοπλισμό.
  • Τον πολύ δυνατό κινητήρα και την σπορ (για SUV) συμπεριφορά στον δρόμο.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Ismini Fabiatou

Φωτογραφίες

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty