Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 10Να επιλέξεις και να αγοράσεις το καινούριο σου B-SUV δεν είναι μια εύκολη υπόθεση- και το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI θα προβληματίσει τον υποψήφιο αγοραστή της κατηγορίας, ακόμη και αν έχει αποφασίσει να αγοράσει το επόμενο του αυτοκίνητο από την VAG Group.

Με διαστάσεις 4.234 x 1.819 x 1.573 mm το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI είναι κατά 12 εκατοστά μεγαλύτερο από τον εσωτερικό ανταγωνισμό του T-Cross  ισοφαρίζοντας σε μήκος και μεταξόνιο (2,64μ) το Skoda kamiq , και το Audi Q2 το οποίο μάλιστα μοιάζει πολύ και στον εξωτερικό σχεδιασμό… Το αίμα νερό δεν γίνεται!

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 07Η επιλογή της VW παρουσιάσει δυο σχεδόν αλληλεπικαλυπτόμενες λύσεις στο ίδιο Segment προέκυψε από την ανάγκη του γκρουπ να αντιμετωπίσει τις πολλές και διαφορετικές προτάσεις του ανταγωνισμού που κάποιες έχουν μια πιο σπορτίφ εμφάνιση όπως το Ford Puma, το Nissan Juke και το Peugeot 2008 ενώ κάποια αλλά έχουν πιο παραδοσιακό SUV  εμφάνιση όπως τα Citroen C3 Aircross, και Renault Captur.

Το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI μοιάζει από κάποιες γωνίες σαν μονοζυγωτικό δίδυμο του T-Cross οι διαφορές των δύο αυτοκινήτων είναι παραπάνω από εμφανείς, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε διαστάσεις δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ύπαρξη τους στην γκάμα της VW.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 00Η πλατφόρμα MQB της VW μας έχει δώσει πολλά αυτοκίνητα σε πολλές κατηγορίες- και ενώ δικαιολογημένα κάποιος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι όλα αυτά πατάνε στο ίδιο πάτωμα, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το T-Roc μαζί με το Audi A3 δίνουν το πιο εντυπωσιακό σχεδιαστικά αποτέλεσμα.

Συνολικά το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI εκμεταλλευόμενο την κοινή πλατφόρμα και κάποιες αδικαιολόγητες για έμενα τσιγκουνιές στην ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό, καταφέρνει να συνδυάζει τους μεγάλους χώρους με μια αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή  εμφάνιση σε μια ανταγωνιστική τιμή που στο αυτοκίνητο της δοκιμής δεν ξεπερνά τα €24,000.

Φτάνει όμως η εμφάνιση για να διαλέξεις αυτοκίνητο?

Εξωτερικό

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 06Το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI ξεχωρίζει με την πρώτη μάτια με τα LED ημέρας που πλαισιώνουν έναν εικονικό αεραγωγό στις ακμές του προφυλακτήρα και φυσικά την μεγάλη φαρδιά μάσκα με το σήμα της VW που συμμορφώνεται στην τάση του «La Grande Grille Vogue», ή κάπως έτσι τέλος πάντων!

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες σε νίκελ που διατρέχουν την μάσκα και ένα βαμμένο πλαστικό στο χρώμα του αλουμινίου στο κάτω μέρος της μάσκας σαν ποδιά προστασίας που μοιάζει να κάνει έναν αντικατοπτρισμό του επάνω μισού μέρους μειώνοντας οπτικά με αυτόν τον τρόπο τον όγκο του συνόλου που σίγουρα εντυπωσιάζει.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 11Το προφίλ είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό τμήμα του B-SUV με την Coupe γραμμή της κολώνας C να ενισχύεται από τον μαύρο χρωματισμό της που την κάνει να φαίνεται μικρότερη σε όγκο.

Οι αναλογίες είναι ακριβώς αυτές που χρειάζονται και συνδυάζονται με σωστό τρόπο με τα 18 εκ. της απόστασης από το έδαφος και τις αλουμινένιες ζάντες των 17’’(215/55R17) που γεμίζουν οπτικά τους θόλους.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 18Το πίσω μέρος του T-Roc είναι το λιγότερο εντυπωσιακό τμήμα του αυτοκινήτου με τα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα όμως να διατηρούν το σχεδιαστικό μοτίβο της μπροστινής μάσκας.

Αν δεν υπήρχε το 2008 νομίζω ότι το βραβείο εμφάνισης της κατηγορίας θα πήγαινε στο T Roc που καταφέρνει να συνδυάσει τον SUV χαρακτήρα με τον δυναμισμό των σπορ κουπε αμαξωμάτων.

Εσωτερικό

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 23Η είσοδος στο εσωτερικό του Volkswagen T-Roc 1.6 TDI δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα!  Το αισθητικό αποτέλεσμα ικανοποιεί το μάτι καθώς επικρατεί ένα κλίμα ευταξίας και λογικής στην τοποθέτηση όλων των τμημάτων του ταμπλό, ωστόσο με το που ακουμπά το χέρι στα πλαστικά που το αποτελούν ένα κύμα δυσαρέσκειας διαπερνά την αφή.

Τα υλικά δείχνουν ποιοτικά και μοιάζουν μαλακά, όμως τελικά αποδεικνύεται ότι όποιο σημείο και να ακουμπήσεις σου αφήνει την δυσάρεστη αίσθηση του σκληρού πλαστικού και παράγει έναν φτηνό ήχο.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 231Και αυτό είναι κρίμα γιατί η συναρμογή των πλαστικών είναι καλή περιορίζοντας τους τριγμούς κατά την κίνηση ακόμη και στους ακραίους δρόμους που δοκιμάζει το Autoholix τα αυτοκίνητα.

Σκέπτεσαι ότι το Polo που αποτελεί και την ουσιαστική βάση του μοντέλου-και που διατίθεται και σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή,  έχει ποιοτικά αφρώδη πλαστικά και δεν καταλαβαίνεις ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό.

Βλέποντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι σε συνδυασμό με την ψηφιακή οθόνη και τους χρωματικούς συνδυασμούς, το εσωτερικό του Volkswagen T-Roc 1.6 TDI μου θύμισε έντονα εκείνο του Polo αν και σχεδιαστικά το ανάγλυφο κομμάτι πλαστικού που βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό το κάνει να δείχνει πιο μοντέρνο.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 29Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι προαιρετικός που σημαίνει εάν θελήσετε να τον έχετε – που σας το συνιστώ, θα σας κοστίσει επιπλέον 500 ευρω. Είναι υπερπλήρης, ευδιάκριτος, προσφέρει σχεδόν όλες τις πληροφορίες -και κυρίως απογειώνει την εικόνα του εσωτερικού σχεδιασμού του Volkswagen T-Roc 1.6 TDI  και κυρίως τραβά την προσοχή του οδηγού μακριά από την ποιότητα των πλαστικών…

Επειδή πολλοί δεν καταλαβαίνουν την εμμονή μου με την ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι πέρα από την ικανοποίηση της αφής, τα αφρώδη πλαστικά είναι εξαιρετικά ηχομονωτικά και απορροφούν του θορύβους που παράγονται μέσα στην καμπίνα κάνοντας το περιβάλλον της πιο ήσυχο και φιλικό στους επιβάτες του.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 28Ο ελαφρά οδηγοκεντρικός προσανατολισμός του ταμπλό, πέρα από την πιο σπορ αίσθηση που χαρίζει στον οδηγό έχει και εργονομικό ρόλο καθώς του επιτρέπει να χειρίζεται πιο εύκολα την κεντρική οθόνη αφής των πολυμέσων.

Εκτός από τα απολύτως κατανοητά και λογικά μενού του συστήματος  πολυμέσων υπάρχουν και δυο κουμπιά δεξιά και αριστερά-το ένα για τον ήχο και το άλλο για το ψάξιμο των σταθμών διευκολύνοντας την χρήση του ηχοσυστήματος.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 27Το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται από τρεις κυκλικούς διακόπτες- πρακτικούς και όμορφους στη λειτουργία τους ολοκληρώνοντας τον εργονομικό και φιλικό χειρισμό των συστημάτων.

Μια φιλικότητα στον χειρισμό που στα σημερινά μοντέλα της VW έχει χαθεί με την χρήση ψηφιακών λύσεων που στοχεύουν πρώτα στον εντυπωσιασμό  και μετά στην καθημερινότητα των επιβατών.

Άνεση / Χώροι

Η θέση οδήγησης του Volkswagen T-Roc 1.6 TDI έχει αρκετές επιλογές ρύθμισης και τοποθετεί τον οδηγό αρκετά ψηλότερα από τα άλλα οχήματα που κινούνται στους δρόμους χαρίζοντας καλή ορατότητα μέσα στην πόλη και άνεση στην είσοδο και την έξοδο του οδηγού. 

Αν κάτι θα στεναχωρήσει τον οδηγό είναι φυσικά την κάτω του μετρίου πλευρική στήριξη που προσφέρει το κάθισμα στις στροφές που υποχρεώνει τον οδηγό να κρατιέται από το τιμόνι όταν αποφασίσει  να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα στις στροφές.

Η ψηλή τοποθέτηση των καθισμάτων ευτυχώς δεν έχει επηρεάσει τον χώρο για τα κεφάλια των επιβατών, ενώ αντίθετα μοιάζει να ωφελεί τον χώρο για τα γόνατα που μου φάνηκε σημαντικά μεγαλύτερος από εκείνον του TCross που ήταν σχεδόν οριακός.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 03Τέσσερις ενήλικες, ή μια πενταμελής οικογένεια με παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιαίτερη άνεση με το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποθηκευτικοί χώροι, με πολλές θήκες για μπουκάλια και ροφήματα.

Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών αυτός κυμαίνεται από τα 445 λίτρα –με στάνταρ ρεζέρβα ανάγκης- μέχρι τα 1.395 λίτρα εάν ρίξετε τα πίσω καθίσματα και είναι εύκολος στην φόρτωση καθώς  το πάτωμα του είναι επίπεδο και το άνοιγμα που σχηματίζει η πόρτα είναι μεγάλο.

Κινητήρας

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 02Το αυτοκίνητο της δοκιμής κινείται από τον «πολυτραγουδισμένο» πετρελαιοκίνητα των 1.598 κ.εκ. που αποδίδει 116 ίππους (3.200-4.000 σ.α.λ.) και την ροπή των 250 Nm να κορυφώνεται στις 1,750 σαλ και να παραμένει σταθερή μέχρι τις 4.000 σ.α.λ.

O ήχος που παράγει είναι τραχύς στο εξωτερικό, όμως στο εσωτερικό έχει γίνει φοβερή δουλειά τόσο στην στήριξη του κινητήρα στο πλαίσιο όσο και στην ηχομόνωση της καμπίνας και έτσι δεν ακούγεται ενοχλητικός ούτε παράγει κραδασμούς.

Στην πράξη ο κινητήρας του Volkswagen T-Roc 1.6 TDI είναι σύγχρονος είναι ροπάτος και γραμμικός αν ξεπεράσετε τις 1, 500 σαλ, ωστόσο δεν πείθει τον οδηγό με την δύναμη και την ζωντάνια του όταν ο εκείνος αποφασίσει να κινηθεί γρήγορα σε μια ορεινή διαδρομή. 

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 22Ας συμφωνήσουμε όμως ότι σίγουρα αυτό το T Roc δεν είναι φτιαγμένο για να διασκεδάζεις στρίβοντας και ότι τα λιγότερα από 11 δευτερόλεπτα που μέτρησα κατά την διαδικασία του 0-100 χλμ/ω και τα 190 χλμ που θα μπορούσε κάποιος ειδικός να δει στις ειδικές πίστες μέτρησης της τελικής, είναι απόλυτα ικανοποιητικά για τον χαρακτήρα του.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση γίνεται εμφανές ότι το μυστικό της οικονομίας της VW-και όχι μόνο, είναι το κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Το αυτοκίνητο της δοκιμής εφοδιάζεται με ένα 6ταχυτο κιβώτιο που μεταφέρει την κίνηση στους μπροστινούς μόνο τροχούς και παρά τις άριστά και σοφά διατεταγμένος σχέσεις του, δεν καταφέρνει να παρουσιάσει εντυπωσιακές επιδόσεις στον τομέα της κατανάλωσης.

Εντύπωση προκαλεί ότι τα 5,6 λίτρα/100 χλμ που χρειάζεται το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI για να καλύψει τα 100 χλμ δεν είναι λιγότερα από τα καύσιμα που χρειάζεται το βαρύτερο και αρκετά ταχύτερο Audi Q3 35 TFSI S-Tronic που εξοπλίζεται όμως με DSG.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 000Το ένα SUV έχει ένα κινητήρα πετρελαίου με 116 ίππους και το άλλο έχει ένα ολοζώντανο βενζινοκινητήρα που παράγει 150 άλογα σε ένα αυτοκίνητο που είναι 200 κιλά βαρύτερο!

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις οικονομίας επιτυγχάνονται περισσότερο  από το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων που φροντίζει πάντα να διατηρεί τον κινητήρα στην περιοχή λειτουργίας της μέγιστης ροπής του, παρά από την επιλογή ενός πετρελαιοκινητήρα που γνωρίζουμε ότι έχει καλύτερο βαθμό απόδοσης.

Οπότε εάν μπορείτε και ασχέτως καυσίμου να επιλέγετε μετάδοση με κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Είναι πιο άνετα και κυρίως αρκετά πιο οικονομικά.

Ανάρτηση/Φρένα/Τιμόνι

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 01Το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI εξοπλίζεται με γόνατα McPherson στον μπροστινό άξονα του και ημι-άκαμπτο άξονα πίσω. Η ανάρτηση μοιάζει να βρίσκεται σε ισορροπία μεταξύ άνεσης και ελέγχου του αμαξώματος σε ότι αφορά την συμπίεση των αμορτισέρ, όμως τα ελατήρια μοιάζει να έχουν διαφορετική σκληρότητα στο εμπρός μέρος που εμφανίζεται πιο σκληρό σε σχέση με το πίσω που μοιάζει πιο ενδοτικό.

Είναι σαν να σκλήρυναν την εμπρός ανάρτηση του κατά 100 κιλά ελαφρύτερου T-Roc 1,0 TSi και να άφησαν την πίσω ανάρτηση αμετάβλητη. Ίσως να το έκαναν για να μην χαλάσουν την άνεση του αυτοκινήτου στις στροφές, όμως τελικά αν το προσέξεις λίγο μοιάζει σαν να χάλασαν την ομοιογένεια μεταξύ των δύο αξόνων.

Τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκους σε όλους τους τροχούς και είναι δυνατά με δυνατό αρχικό δάγκωμα, παραμένοντας ανθεκτικά σε όλες τις περιπτώσεις.

Το τιμόνι έχει υπερβολική υποβοήθηση για τα γούστα μου, είναι «αργό» σε κλιμάκωση και θέλει λίγη συνήθεια για να το εμπιστευτείς.

Στην Πόλη

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 14Όλοι γνωρίζουμε ότι το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σαν καθημερινό αυτοκίνητο σε ένα αστικό περιβάλλον και έτσι το μεγάλο ύψος που χαρίζουν οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης και οι μεγάλοι τροχοί δεν δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων.

Το B-SUV της Volkswagen βέβαια παρουσιάζεται να είναι πιο σκληρό στο μπροστινό του μέρος και έτσι όταν διασχίζει το πεδίο δοκιμών του λακκουβοδρομίου Διονύσου παρουσιάζει κάποια δυσαρέσκεια στον μπροστινό άξονα σε σχέση με το πίσω μέρος που περνά από τις δοκιμασίες με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς αναπηδήσεις.   

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 15Το ψηλό αμάξωμα διασφαλίζει πολύ καλή ορατότητα στις διασταυρώσεις και μέσα στην κίνηση, ενώ το τιμόνι κόβει αρκετά βοηθώντας στους ελιγμούς και το παρκάρισμα.

Η ορατότητα μπορεί να προβληματίσει μόνο στην περιοχή της φαρδιάς πίσω κολώνας, άλλα σε γενικές γραμμές χάρη στα μεγάλα παράθυρα είναι πολύ ευχάριστο και ασφαλές μέσα στην πόλη.

Τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει και λειτουργούν ακριβώς όπως πρέπει και οι μικρές του διαστάσεις του B SUV της VW θα κάνουν το παρκάρισμα και τους ελιγμούς στα στενά – παιχνιδάκι.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 31Η ηχομόνωση κλείνει την φασαρία της πόλης έξω από το αυτοκίνητο και όσο δεν ζορίζεται ο κινητήρας οι επιβάτες να απολαμβάνουν ένα ήσυχο περιβάλλον.

Τα φρένα είναι δυνατά και ανθεκτικά-και αποτελούν έναν αξιόπιστο σύμμαχο στην ασφάλεια του οδηγού όχι μόνο στις στροφές- αλλά κυρίως μέσα στην πόλη καθώς όλα τα Volkswagen εξοπλίζονται πλέον με το σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης κινδύνου το οποίο μάλιστα αντιδρά αναγνωρίζοντας και πεζούς.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση μέσα στην πόλη κυμαίνεται από 6 έως 7 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και τις συνθήκες της κίνησης.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 21Βγαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI νοιώθει αρκετά άνετα, αφού χάρη στο αεροδυναμικό σχεδιασμό του αμαξώματος και την πολύ καλή ηχομόνωση ταξιδεύει άνετα, όσο ο κινητήρας δεν λειτουργεί στις ψηλές στροφές.

Στα 140 χλμ/ω ο κινητήρας με 6η ταχύτητα γυρνά στις μόλις 2,500 σαλ με αρκετά αποθέματα ροπής που διευκολύνουν τις προσπεράσεις και τις αλλαγές λωρίδας χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε στο κιβώτιο.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 04Φυσικά όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα ο κινητήρας αρχίζει να δείχνει την έλλειψη δύναμης και έτσι μετά τα 160 χλμ/ω επιταχύνει με αρκετά αργούς ρυθμούς-κάτι που είναι απολύτως αναμενόμενο για όποιον πρόλαβε να διαβάσει τα χαρακτηρίστηκα απόδοσης .

Το τιμόνι στις υψηλές ταχύτητες θα ήθελα να έδινε καλύτερη πληροφόρηση, ωστόσο η  ανάρτηση και το μεγάλο μεταξόνιο δίνουν στον οδηγό και στους επιβάτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 20Οι εγκάρσιες και διαμήκεις ανωμαλίες των αυτοκινητόδρομων όπως και οι πλευρικοί άνεμοι δεν επηρεάζουν το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI που δεν γέρνει υπερβολικά, ενώ παρά το αυξημένο ύψος του αμαξώματος παραμένει ευθύβολο.

Τέλος η χαμηλή κατανάλωση των περίπου 6 λίτρων που επιτυγχάνει αυτός ο κινητήρας στο ταξίδι είναι απλά αναμενόμενες καθώς οι πετρελαιοκινητήρες σε συνθήκες σταθερού φορτίου είναι άπιαστοι!

Στρίβοντας

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 12Όπως είπα και νωρίτερα το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI παρουσιάζει μια ανομοιογένεια με το μπροστινό μέρος του να εμφανίζεται σκληρότερο από το πίσω και με το αυτοκίνητο να συγκρατεί τις κλίσεις μέσα στην στροφή, αλλά να ξεκινά την υποστροφή σχετικά νωρίς.

Μπορείς να παίξεις λίγο με την μεταφορά βάρους δημιουργώντας μια υποψία υποστροφής, όμως εάν σε αυτή την διαδικασία βρεθείς σε οδόστρωμα με ανωμαλίες μπορεί να δημιουργηθούν αναπηδήσεις στον πίσω άξονα.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 13Μειώνοντας πάλι τον ρυθμό τα προβλήματα εξαφανίζονται και το αυτοκίνητο παραμένει γενικά ουδέτερο και δεν δημιουργεί εκπλήξεις ακόμη και σε ολισθηρά οδοστρώματα.

Για να πω την αλήθεια η αίσθηση που (δεν) μου έδινε το τιμόνι δεν με ενέπνευσε για να ανεβάσω τον ρυθμό μου και έτσι σε όλη την διάρκεια του τεστ δεν ένοιωσα την ανάγκη να κινηθώ έξω από τον καθώς πρέπει τρόπο.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI μου επέβαλε τον ρυθμό που θα κινούμαι στις στροφές –και το εκπληκτικό ήταν ότι δεν ένοιωθα καταπιεσμένη για αυτό.

Στο χώμα

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 05Το αυξημένο ύψος από το έδαφος των περίπου 18εκ. του Volkswagen T-Roc 1.6 TDI είναι υπεραρκετό για light εξορμήσεις, και η ανάρτηση θα φροντίσει για την άνεση των επιβατών.

Ωστόσο, εάν η πρόσφυση του οδοστρώματος είναι χαμηλή, τότε σε μια ανηφόρα οι κινητήριοι τροχοί θα αρχίσουν να σπινάρουν από νωρίς και έτσι το ESP θα ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα..

Σε γενικές γραμμές αυτό δεν είναι ένα όχημα που χαίρεται να πατά στο χώμα και αυτό θα πρέπει να το έχετε πάντα στο μυαλό σας όταν κινείστε εκτός δρόμου, οπού οι μεγάλοι πρόβολοι μπορεί εύκολα να βρουν σε κάποια πέτρα και να τραυματιστούν.

Σίγουρα θα φτάσετε με αυτό στην αγαπημένη σας παραλία ή λίγο πιο μακριά σε ένα δασικό δρόμο, άλλα φυσικά λόγω της έλλειψης τετρακίνησης καλό θα ήταν να μην απομακρύνεστε από τους χωματόδρομους.

Συμπέρασμα

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 0Το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI έχει κάποια χτυπητά μειονεκτήματα όπως είναι για παράδειγμα τα επιεικώς πολύ μέτρια πλαστικά και η έλλειψη δύναμης στο προσπέρασμα ή στις υψηλές ταχύτητες, όμως διατηρεί ένα φρέσκο εσωτερικό σχεδιασμό, προσφέρει χώρους και τεχνολογίες ασφάλειας σε μια τιμή που μοιάζει λογική.

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι αδυσώπητος και η επιλογή ενός μοντέλου απαιτεί από τον αγοραστή μεγάλη δόση προσωπικού γούστου καθώς όλες οι επιλογές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 19Είναι ξεκάθαρο ότι με τόσες επιλογές εάν εσείς μπορέσετε να καταλάβετε ακριβώς τις ανάγκες και το γούστο σας-κάτι που δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται, θα βρείτε στην αγορά μια ντουζίνα καλές λύσεις!

Το Volkswagen T-Roc 1.6 TDI είναι ίσως από τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση B-SUV’s και αν είχε ποιοτικότερα πλαστικά στο εσωτερικό θα ήταν σίγουρα πιο εύκολο να ξεπεράσω τόσο την αδιάφορη οδική του συμπεριφορά όσο και τις οριακές τιμές του σε επιδόσεις και κατανάλωση.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI autoholix 28Το T-RoC για να βγάλει τον καλό του εαυτό θέλει σίγουρα τον 1,5 TSi με DSG –που όμως απογειώνει την τιμή κτήσης. Το αυτοκίνητο που οδήγησα έχει πολλά στοιχεία λογικής για κάποιον που θα το επιλέξει, αρκεί στα λογικά κριτήρια που θα θέσει να υπάρχει και η γνώση ότι αυτό δεν είναι ένα B-SUV που θα προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις.

Με αυτή την γνώση μάλιστα η τιμή των €23-24Κ μοιάζει να είναι απολύτως λογική-και θα ήταν μια άριστη πρόταση εάν δεν υπήρχε η «σταχτοπούτα της Τσεχίας» που σε αυτά τα χρήματα παρέχει την ιδία οικονομία και χώρους-όμως με 150 άλογα και DSG!

Θα είμαι ειλικρινής: Δεν με εντυπωσιάζουν πάντα όλα τα αυτοκίνητα που οδηγώ και αυτό είναι αναμενόμενο. Η εμπορική επιτυχία όμως του T RoC δείχνει με τον πιο λαμπρό τρόπο ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ για κάποιο αυτοκίνητο, άλλα το τι πιστεύετε όλοι εσείς! 

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό δεν συμβαδίζει με την εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου
  • Ο κινητήρας διαθέτει οριακά αποθέματα δύναμης και η οδική συμπεριφορά δεν ενθουσιάζει.

Θα θυμάμαι

  • Το όμορφο και προκλητικό σχεδιασμό του εξωτερικού και την δίκαιη τιμή κτήσης.
  • Τους χώρους για όλους τους επιβάτες και το εξαιρετικά εργονομικό ταμπλό.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

 

Φωτογραφίες