Λοιπόν …η κόρη μου παρακολουθεί μια σειρά που προβάλλει τον έρωτα μιας όμορφης μεγαλοκοπέλας με ένα καλλίγραμμο παλικάρι 24 χρόνων…

Δεν είμαι περήφανη που βλέπει τηλεόραση-και ειδικά αυτή την σειρά, όμως αφού της αρέσει ότι και να πει ένας γονέας σε μια έφηβη/ο … θα της/ου ακουστεί χαζομάρα-και θα καταλογιστεί ενάντια στον γονέα..

Δεν μπορώ επίσης να κρίνω την «φυσιολογικότητα» με την οποία παρουσιάζονται στην θεματολογία της σειράς οι σχέσεις με ομοφυλοφιλικά ζευγάρια, οι ευήμερες σχέσεις και τα “φασώματα”, ή το πρότυπο της μεγάλης διαφοράς ηλικίας στην σχέση και η σημασία που έχουν τα χρήματα στον έρωτα…

Εγώ άλλωστε σαν μητέρα τριών παιδιών δεν ξέρω τέτοια πράγματα… Νοικοκυρά είμαι!

Υπάρχουν φαντάζομαι επαγγελματίες ειδικοί σε επιτροπές που αξιολογούν τα πρότυπα που προβάλλονται στις σειρές αυτού του τύπου οι οποίοι έκριναν πως αν είσαι πάνω από 8 χρόνων μπορείς να παρακολουθείς την σειρά αυτή ..και να διαχειριστείς με θετικό τρόπο αυτά που βλέπεις …

Τα παιδιά μου έμαθα έχουν δει όλα τα επεισόδια, άλλα επειδή εγώ τώρα κατάλαβα τι βλέπουν τόσο καιρό την ώρα που εγώ δουλεύω μπροστά από μια οθόνη Η/Υ, κάθισα με υπομονή και ανοχή και παρακολούθησα μαζί τους την σειρά…

Ο στόχος ήταν να αμβλύνω τα κουφά που είδα- και για τα οποία δεν εκφέρω δημόσια την άποψη μου για να μην με πουν αναχρονιστική.

Ωστόσο πρόσεξα ότι ο νεαρός πρωταγωνιστής –και ο συνεπιβάτης του κυκλοφορούν με μια “βέσπα” έχοντας το κράνος τους συστηματικά λυμένο.

Έχω χάσει δύο φίλους από την ίδια βλακεία-και έχω ήδη ενημερώσει τα παιδιά μου ότι όταν ανεβαίνουν σε δίκυκλο οφείλουν στον εαυτό τους να φορούν σωστό εξοπλισμό και να δένουν σωστά το κράνος τους.

Ακόμη και μικρός μου γιός που είναι 8 χρόνων αρνείται να κάνει ποδήλατο αν δεν έχει το κράνος του δεμένο..

Εκεί τα έχω καταφέρει και όλα τα παιδιά μου ξέρουν ότι αν πέσεις και δεν έχεις δεμένο κράνος αυτό θα φύγει- και είναι πιθανό να χτυπήσεις το κεφάλι σου με κίνδυνο να μείνεις ανάπηρος ή και να πεθάνεις…

Ρώτησα αδιάφορα την κόρη μου λοιπόν αν βλέπει κάτι περίεργο, και μου είπε: «ε ναι ρε μάνα… εντάξει, δεν δένει το κράνος του ο χαζός, αλλά δεν είναι κούκλος»??!

Δεν είναι κούκλος αγάπη μου ..μελλοθάνατος είναι!

  • Αναρωτιέμαι δεν οφείλει μια σειρά με τόσο υψηλή δημοτικότητα στους νέους-πέρα από τις “ξεχωριστές”σεξουαλικές συμπεριφορές που προβάλλει σε νήπια 8 χρονών και εφήβους να έριχνε με τον ίδιο ζήλο βάρος και στην οδική ασφάλεια?
  • Δεν υπάρχει κάποιος εκεί στις επιτροπές τηλεόρασης (..πως τις λένε δεν με ενδιαφέρει) που όταν βλέπει ένα σήριαλ με τον πρωταγωνιστή να οδηγά χωρίς ζώνη, ή με λυμένο κράνος, αυτόματα να «σβουρίζει» στην παραγωγή ένα πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να θυμούνται την πραγματική σημασία των προβαλλομένων προτύπων?
  • Οι παραγωγοί της σειράς δεν έχουν κάποιο γνωστό που να οδηγά μηχανή για να τους πει ότι το λυμένο κράνος σημαίνει χαμένο κεφάλι σε περίπτωση ατυχήματος?
  • Το βίντεο με το δυστύχημα του μοτοσικλετιστή και το υπουργικό αυτοκίνητο στην Βουλή όπου έφυγε το κράνος του αναβάτη επειδή μάλλον δεν ήταν σωστά δεμένο το λουράκι του…δεν το είδαν?
  • Υπάρχει κάποια επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας ή στο Υπουργείο Συγκοινωνιών που να ασχολείται σοβαρά με την Οδική Ασφάλεια?

Αυτά από μια μητέρα νοικοκυρά… Από μια πρώην οδηγό αγώνων όμως αγαπητοί παραγωγοί… βαθμολογήστε με ΜΗΔΕΝ!

Λυπάμαι πραγματικά που σπατάλησα τον χρόνο σας με κάτι που δεν έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα που αγαπάμε.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Previous article30.000 Km με 131 Abarth Diesel το 1977 – (Video)
Next articleFord Tourneo Custom Plug-In Hybrid Δοκιμή / Test drive
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story