Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραΞεκίνησαν στην Ιαπωνία οι προπαραγγελίες για το νέο Nissan Ariya

Ξεκίνησαν στην Ιαπωνία οι προπαραγγελίες για το νέο Nissan Ariya

Το Nissan Ariya, ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV, επιτρέπει σε οδηγό και επιβάτες να ταξιδεύουν πιο μακριά, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, αυτοπεποίθηση, άνεση και συνδεσιμότητα.

Η σειρά περιορισμένης έκδοσης του πιο προηγμένου ηλεκτρικού SUV  crossover της Nissan περιλαμβάνει δύο μεγέθη μπαταρίας, δύο εκδόσεις κινητήριων συνόλων και ξεχωριστά χαρακτηριστικά για την κάλυψη των αναγκών ενός ευρέος φάσματος αγοραστών.

Το μοντέλο Ariya B6 limited edition με κίνηση στους δύο τροχούς (63 kWh) σχεδιάζεται να είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία αυτό το χειμώνα, με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου να ακολουθούν αργότερα.

Οι τιμές για τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης του Ariya στην Ιαπωνία ξεκινούν από 6,6 εκατομμύρια γιεν περίπου, με τα στάνταρ μοντέλα να ξεκινούν από 5 εκατομμύρια γιεν περίπου, μετά από τις ισχύουσες κρατικές επιδοτήσεις.

Οι υποψήφιοι αγοραστές στην Ιαπωνία που επιθυμούν να προπαραγγείλουν το συναρπαστικό μοντέλο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αναβαθμισμένη πλατφόρμα Shop@Home της Nissan για να επιλέξουν την περιορισμένη έκδοση του Ariya που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής τους. Η Nissan θα αρχίσει να λαμβάνει προπαραγγελίες για το Ariya σε άλλες αγορές που θα λανσάρει το μοντέλο, αργότερα μέσα στο έτος.

Η κορυφή της καινοτομίας και του σχεδιασμού της Nissan

Το Nissan Ariya, που παρουσιάστηκε στο κοινό πέρυσι, αντιπροσωπεύει ένα βασικό παγκόσμιο μοντέλο στο πλαίσιο του πλάνου μετασχηματισμού Nissan NEXT. Ως ένα κομψό και καινοτόμο crossover EV που συνδυάζει την τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα με τις τελευταίες συνδεδεμένες τεχνολογίες, σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του εξωτερικού, είναι εμπνευσμένος από την ιαπωνική αισθητική που η Nissan αποκαλεί Διαχρονικό Ιαπωνικό Φουτουρισμό και ενισχύεται από μια σειρά χαρακτηριστικών για το  μοντέλο περιορισμένης έκδοσης.

Nissan Ariya 0Σε αυτά περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με έναν συναρπαστικό σχεδιασμό τρισδιάστατης λεπίδας, σε έναν περιορισμένο αριθμό με χρώμα χαλκού και πινελιές από μαύρο.

Οι διαθέσιμες επιλογές εξωτερικών χρωμάτων είναι πέντε, με δύο εκδόσεις διχρωμίας,  αποκλειστικά για το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης : Burgundy με Midnight Black και Shell Blonde με Midnight Black.

Μέσα στην καμπίνα, οι πελάτες θα υποδεχτούν ένα ευρύχωρο εσωτερικό που μοιάζει περισσότερο με ένα μοντέρνο σαλόνι καφέ. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη νέα πλατφόρμα EV της Nissan, η οποία επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός επίπεδου δαπέδου, με τα εξαρτήματα του ελέγχου του κλιματισμού που καταλαμβάνουν χώρο στην καμπίνα να είναι ελάχιστα.

Το εσωτερικό της περιορισμένης έκδοσης του Ariya περιλαμβάνει μια πανοραμική γυάλινη οροφή (με ηλεκτρική κλίση και κύλιση, ηλεκτρικά αναδιπλούμενο σκίαστρο και έλεγχο εξ αποστάσεως), η οποία με το άνοιγμά της δημιουργεί  ακόμα πιο έντονα συναισθήματα.

Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από απαλό premium δέρμα Nappa, ενώ το αποκλειστικό ηχοσύστημα BOSE Premium με 10 ηχεία παρέχει ποιότητα ήχου όπως ακριβώς σε μια  αίθουσα συναυλιών.

Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά της περιορισμένης έκδοσης περιλαμβάνονται  κομψά μαρσπιέ εισόδου, με αυτά στις εμπρός πόρτες να έχουν ενσωματωμένο ένα φωτιζόμενο λογότυπο του Ariya. Τα βελούδινα ταπέτα σε ένα αποκλειστικό χρώμα με ένα ιαπωνικό μοτίβο πέτρινου κήπου αντικατοπτρίζουν τόσο την παραδοσιακή ιαπωνική ομορφιά, όσο και την προηγμένη τεχνολογία.

Επιδόσεις για ένα ευρύ φάσμα αγοραστών

Nissan Ariya 6Πηγαίνοντας τον ενθουσιασμό και τις δυνατότητες της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών στο επόμενο επίπεδο, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Nissan Ariya είναι ένα παράδειγμα απρόσκοπτα ενσωματωμένης προηγμένης τεχνολογίας EV.

Τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης του Ariya που είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία, περιλαμβάνουν τέσσερις συνδυασμούς κινητήριων συνόλων,  καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών και τρόπων ζωής των υποψήφιων αγοραστών.

Για όσους κινούνται στην πόλη και αποκτούν για πρώτη φορά EV, αναζητώντας ποιότητα και στυλ στο επόμενης γενιάς όχημά τους, το Ariya B6 limited edition με κίνηση στους δύο τροχούς είναι μια ιδανική επιλογή. Το Ariya limited edition με κίνηση στους δύο τροχούς, διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, προσφέροντας επιπλέον εμβέλεια για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το τετρακίνητο μοντέλο Ariya B6 e-4ORCE limited edition αντιπροσωπεύει μια ελκυστική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και τιμής στην κατηγορία του. Με ελαφρώς λιγότερη έμφαση στην εμβέλεια, αυτό το μοντέλο προσφέρει πλούσιες επιδόσεις και καινοτόμες νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των δίδυμων ηλεκτρικών κινητήρων και της τεχνολογίας ελέγχου e-4ORCE.

Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν ισορροπημένη, αξιόπιστη ισχύ, ίση ή και καλύτερη από πολλά premium σπορ αυτοκίνητα και στους τέσσερις τροχούς. Εν τω μεταξύ, το τετρακίνητο μοντέλο Ariya B6 e-4ORCE limited edition, αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της γκάμας εκδόσεων του Ariya όσον αφορά την τεχνολογία Nissan Intelligent Mobility, τις τεκτρακίνητες επιδόσεις και την εμβέλεια.

Είτε πρόκειται για κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, η ισχύς και οι επιδόσεις του Ariya επαναφέρουν τον ενθουσιασμό στην καθημερινή μετακίνηση, προτρέποντας εκείνους που έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση της περιπέτειας, να εξερευνήσουν τον κόσμο μαζί του, ακόμη περισσότερο.

Έξυπνη οδήγηση

Nissan Ariya 3Το Ariya εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα άνεσης και εμπιστοσύνης παρέχοντας στους επιβάτες τις τελευταίες τεχνολογίες της Nissan. Σε αυτές περιλαμβάνονται η προηγμένη υποστήριξη οδηγού ProPILOT 2.0 και το ProPILOT Remote Park, ως στάνταρ χαρακτηριστικά για όλα τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης του Nissan Ariya.

Το ProPILOT 2.0 είναι η νεότερη εκδοχή της τεχνολογίας υποστήριξης οδηγού της Nissan. Επιτρέπει στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι,  κάτω από ορισμένες συνθήκες, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του οδηγού και το στρες κατά την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο μιας λωρίδας. Επιπλέον, το ProPILOT 2.0 υποστηρίζει σενάρια οδήγησης σε πολλές λωρίδες, όπως αλλαγές λωρίδων, διέλευση και έξοδο από αυτοκινητόδρομο.

Ένα άλλο, νέο έξυπνο χαρακτηριστικό οδήγησης στο Ariya, είναι το ProPILOT Remote Park, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στάθμευσης του οχήματος, ενώ ο οδηγός βρίσκεται έξω από αυτό. Ευρισκόμενος σε μια μέγιστη απόσταση έξι μέτρων από το Ariya ενώ κρατάει το Intelligent Key, ο κάτοχος του κλειδιού μπορεί να κατευθύνει το Ariya για να σταθμεύσει σε στενά σημεία. Αυτό επιτρέπει στους επιβάτες να βγουν από το Ariya προτού σταθμεύσουν, εξαλείφοντας την ανάγκη για στρίμωγμα προκειμένου να μην χτυπηθούν οι πόρτες σε στενούς χώρους.

Επιπλέον, το Nissan Ariya είναι εξοπλισμένο με πρόσθετες καινοτόμες λειτουργίες ασφαλείας 360 μοιρών, όπως η χαρακτηριστική υπογραφή του Nissan Safety Shield η οποία περιλαμβάνει τα Intelligent Around View Monitor, Intelligent Forward Collision Warning, Intelligent Emergency Braking και Rear Automatic Emergency Brake.

Με 5 εκδόσεις του Ariya διαθέσιμες για την Ευρώπη, το αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover θα ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες του υποψήφιου Ευρωπαίου αγοραστή. Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να δηλώσετε ενδιαφέρον για το Nissan Ariya, προκειμένου  να είστε από τους πρώτους που θα λαμβάνουν αποκλειστικές ενημερώσεις, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο  https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/ariya.html

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο