Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΠΠρωτάθλημα Karting «San Nicolas» Καλαμάτα - 25 Ιουνίου || Συμμετοχές

ΠΠρωτάθλημα Karting «San Nicolas» Καλαμάτα – 25 Ιουνίου || Συμμετοχές

Επιστροφή στη δράση για το αναβαθμισμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting που μετά την πρεμιέρα του Kartodromo, στις Αφίδνες, «ταξιδεύει» στην Καλαμάτα για τον δεύτερο γύρο της σεζόν!

Την προσεχή Κυριακή 25 Ιουνίου, 36 ταλαντούχοι οδηγοί που ανήκουν στην αφρόκρεμα του ελληνικού karting, δίνουν ραντεβού για την πίστα «San Nicolas» στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, σε έναν αγώνα που έχει τη χορηγία της AUTOVISION. Ενός σπουδαίου ονόματος στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που στέκεται πάντα κοντά στο ελληνικό karting και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και φέτος χορηγεί όλους τους γύρους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ο εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών περιλαμβάνει έντονο τοπικό στοιχείο και απλώνεται σε τέσσερις δημοφιλείς κατηγορίες: τη MINI, τη JUNIOR, τη SENIOR και την KZ2/KZ3.

Η κατηγορία των λιλιπούτειων αθλητών (8-12 ετών) είναι και η δημοφιλέστερη, με δεκατέσσερις (14) αθλητές να παρατάσσονται στο grid! Από αυτούς, οι έξι (6) ανήκουν στην Κλάση MINI B (8-10 ετών). Θυμίζουμε πως στη συγκεκριμένη κατηγορία θα χρησιμοποιούνται κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και ελαστικά Vega.

Στην κατηγορία JUNIOR (12-14 ετών) έχουμε εννέα (9) συμμετοχές, με τους ταλαντούχους οδηγούς να μπαίνουν στη μάχη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητήρες της Rotax και ελαστικά της LeCont.

Στην κατηγορία SENIOR (από 14 ετών), έχουμε έξι (6) οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δυνάμεις κινητήρων IAME X30 και πατώντας σε ελαστικά LeCont.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατηγορία KZ2/Z3 (από 15 ετών) που μάλιστα περιλαμβάνει επτά (7) συμμετοχές και αναμένεται να προσφέρει συναρπαστικές κόντρες εντός πίστας.

Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες του αγώνα, η δομή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting περιλαμβάνει Σκέλος Α, Ημιτελικό και Τελικό.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της AUTOVISION, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο