Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςSUV/OFF ROADMercedes-Benz GLC 220d 4MATIC Δοκιμή / Test drive

Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC Δοκιμή / Test drive

Που να φανταστώ ότι ένα SUV σαν την Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC θα μου έβγαζε μια ποιητική τάση, όχι για αυτό που είναι αλλά για το διαμάντι που την κινεί!

—————————————————————————————————

Σαν καταρράκτης πρόβαλλε η Γοργόνα και την μορφή μου καθρέπτισε…

Η πλατιά μάσκα, τ’ αμυγδαλωτά LED, η όψη η κοραλλένια,

Με γέμισαν απατηλή αθανασία και ύφος υπεροψίας.

Εκείνη, Κρατά μπιτόνι με πετρέλαιο στο καλό..

Και στο αριστερόν της, σάρισα- και ασπίδα τ’ αστέρι της Στουτγάρδης!

Φτιάχνει όψη όμορφη και ρώτα με βλέμμα αυστηρό:

-Σοφερίνα· ωρέ σοφερίνα… · «Ζη ο βασιλιάς Δηζέλιος»;

-«Ζη και βασιλεύει Κυρά»· απάντησα ευθύς.

-«Ζη και βασιλεύει και τους νομοθέτες κ@υλ@ντεύει*!»

Η γοργόνα έλαμψε από χαρά και χάθηκε με μιας χαρούμενη ενώ εγώ έμεινα μέσα σε μια συναυλία από τον υπέροχο ήχο του V8 που παίζουν τα μεγάφωνα κρύβοντας τον τραχύ θόρυβο του 220d και άλλα διαφορά «μπιπ» να δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά της γερμανίδας δεν εγκρίνουν που ώρα τώρα ήμουν με το βλέμμα κολλημένο στην ένδειξη της κατανάλωσης που αρνείτο να ξεπεράσει τα 6.7 λίτρα/100 χλμ στο ταξίδι!

Τέτοιο αυτοκίνητο είναι αυτό, ή μάλλον τέτοιο γίνεται από τον κινητήρα διαμάντι που έχει κάτω από το καπό του που ανατρέπει όλα όσα φαντάζεσαι-και όλα όσα λένε οι οικολόγοι για τους πετρελαιοκινητήρες!

H Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC είναι το δημοφιλέστερο «μπρίμιου» C-SUV στην Ευρώπη πρωταγωνιστώντας σε μια ολιγομελή κατηγορία ποιοτικών αυτοκινήτων που διαθέτουν κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα και πίσω κίνηση.

Σήμερα μαζί με την Χ3 και την Stelvio αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές όταν πρόκειται για τα πιο ακριβά και «προσεγμένα» τους μοντέλα σέβονται την παράδοση τους και ενδιαφέρονται για την οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει εκείνη η αρχιτεκτονική που διαχωρίζει τους τροχούς που στρίβουν το αυτοκίνητο από τους άλλους που το κινούν -κάτι που δίνει χαρακτήρα ακόμη και σε τετρακίνητα SUV που μέχρι να γλιστρήσουν συμπεριφέρονται σαν πισωκίνητα.

Και φυσικά αυτό συμβαίνει επειδή και τα τρία μοντέλα στις κορυφαίες τους εκδοχές διαθέτουν κινητήρες που ξεπερνούν τους 500 ίππους -ιπποδυνάμεις δηλαδή που απαιτούν πίσω κίνηση ή τετρακίνηση, την άριστη ακαμψία από το πλαίσιο και φυσικά την βέλτιστη κατανομή βάρους μεταξύ των δύο αξόνων που εύκολα προσφέρει η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική.

Είναι κάτι που το νοιώθεις αμέσως- και που ξεχωρίζει την Χ3 της BMW από την Χ1, την Stelvio από την Tonale και φυσικά την GLB από την GLC η οποία συνεχίζει την παράδοση της Mercedes που θέλει τα κορυφαία μοντέλα της να έχουν κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα μπροστά και την κίνηση να μεταδίδεται πρώτα στους πίσω τροχούς.

Η πρώτη γενιά της Mercedes GLC λεγόταν GLK (!) και ήταν ένα πολύ καλό SUV με κλασσικές γραμμές που στεκόταν σχετικά άνετα δίπλα στην προηγούμενη γενιά Χ3- που τότε έμοιαζε να έχει υπνωτίσει τον ανταγωνισμό σε ένα σχεδιαστικό ύφος που είχε γίνει αγαπητό στους καταναλωτές.

Η Mercedes GLC στην δεύτερη γενιά της άλλαξε και πέρασε από την διακριτικότητα και την απλότητα της, στην επιβλητική και μοντέρνα εμφάνιση, ενώ στην 3η γενιά της που δοκιμάζουμε εδώ βασίζεται πλέον απόλυτα στην σειρά C (W206) διαθέτοντας όλα τα στοιχεία της σύγχρονης σχεδιαστικής γλώσσας της Mercedes αλλα και αυξημένη κατά 15% ακαμψία .

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια Mercedes-Benz με τον κορυφαίο σε απόδοση, λειτουργία και οικονομία πετρελαιοκινητήρα της αγοράς και όπως είναι αναμενόμενο κοστίζει περισσότερα από €80.000!

Καλώ  λοιπόν όσους σκέφτονται να σχολιάσουν με μια μικρή δόση υπερβολής ότι κοστίζει όσο ένα «τριάρι στην Ηρώου Αττικού» να συγκρατηθούν και απλά να ενημερωθούν για έναν υπέροχο συνδυασμό πλαισίου -κινητήρα που κάποιοι εύποροι συμπολίτες μας μπορούν να αποκτήσουν-και Μπράβο τους!

Δεν είναι όλα για όλους!

*κάτι μαθαίνουμε και εμείς από τα παιδία μας!

Εμφάνιση

Η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC είναι ένα αυτοκίνητο που πραγματικά ξεχωρίζει όχι μόνο για την  όμορφη και επιθετική εμφάνιση της, αλλά περισσότερο γιατί βλέποντας την-ειδικά στην όψη των ¾ από πίσω, αφήνει έναν αέρα τεχνολογικής υπεροχής που για κάποιο λόγο τον «απαιτείς» σε μια Mercedes.

 

 

Όμως και από μπροστά μοιάζει πιο μαζεμένη οπτικά από την αντίστοιχη πρόταση της BMW, αλλά είναι αδύνατον να κρυφτεί το τεράστιο μεταξόνιο που τελικά φανερώνει ότι οι διαστάσεις της είναι  θηριώδεις.

Το μακρύ καπό και οι σχεδόν ανύπαρκτοι πρόβολοι που τοποθετούν τους μπροστινούς τροχούς στα άκρα του αμαξώματος πληροφορούν τους γνώστες ότι αυτή η Mercedes έχει διαμήκη διάταξη των μηχανικών της μερών –και αφήνει ταυτόχρονα υποσχέσεις για καλές εκτός δρόμου επιδόσεις…

Το μεγάλο αστέρι στην μπροστινή γρίλια και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα DIGITAL LIGHT που διαχωρίζουν την Mercedes GLC από τα SUVγιά που οδηγούν οι πληβίοι!

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στα έξτρα φωτιστικά σώματα DIGITAL LIGHT που χρησιμοποιούν τεχνολογία που προέρχεται από τη νέα S-Class- και που με τη βοήθεια 1,3 εκατ. (το είπες…πόσα??) µικροκατόπτρων κατευθύνει το φως σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος- τονίζοντας τις γραµµές και τα προειδοποιητικά σήματα, ενώ στην μεγάλη σκάλα ρυθμίζουν αυτόματα την φωτεινότητα των προβολέων έτσι ώστε αυτοί να είναι στην πιο ισχυρή ρύθμιση τους χωρίς όμως να τυφλώνουν τα αντίθετα επερχόμενα αυτοκίνητα.

Ξέρετε ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για μπλιμπλίκια… όμως η εμπειρία της νυχτερινής οδήγησης που προσφέρει αυτό το σύστημα είναι πραγματικά πρωτόγνωρη και δικαιολογεί πλήρως έξτρα €2.500+ που κοστίζουν σε σχέση με τα πολύ καλά LED High Performance που εξοπλίζουν την βασική έκδοση.

Αν κάτι με χάλασε με τα DIGITAL LIGHT είναι ότι όταν ξεκινάς ή σταματάς το αυτοκίνητο, αυτά ζωγραφίζουν διαφορά σχεδιάκια στον δρόμο και καταλήγουν να προβάλλουν ένα τεράστιο λογότυπο «Mercedes Benz» -που σίγουρα κάποιους από εμάς (…τους ας πούμε πιο χαμηλών τόνων) θα μας κάνει να θέλουμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί…

Η Mercedes GLC 250D ξεκινά από πολύ «ψηλά» καθώς βασίζεται στο πάτωμα της C Class -και παρότι η έξυπνη σχεδίαση κρύβει τον όγκο του αμαξώματος, με διαστάσεις  4.73m. X 1.9m. X 1.64m. ύψος- και μεταξόνιο 2.87m, είναι προφανές ότι μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο αυτοκίνητο…

Και με βάρος 2,000 κιλών δεν είναι ούτε ελαφρύ!

Το προφίλ του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα αεροδυναμικό και οι «ριχτές πίσω κολώνες» σε συνδυασμό με την σχετικά μικρή για SUV απόσταση από το έδαφος- που φτάνει μόλις τα 18 εκατοστά, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι σχεδιαστές έχουν τελικά εστιάσει περισσότερο στην κίνηση στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους της Ευρώπης παρά στις εκτός δρόμου διαδρομές των ονείρων μας.

Αυτό είναι κάτι που τονίζεται πέρα πάσης αμφιβολίας από τις πανέμορφες ζάντες που φορούν ασφάλτινα Michelin διαστάσεων 255/45R20 που σίγουρα μισούν τις πέτρες και την ταλαιπωρία…

Αν υπάρχει κάτι που για εμένα χαλάει την αρμονία των γραμμών της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC αυτό είναι το σκαλοπάτι στους μασπιέδες που μοιάζει να βρίσκεται εκτός χώρου και χρόνου.

Ελπίζω αυτό να μην διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό και να διατίθεται σαν ένα εξεζητημένο έξτρα-που εσείς ελπίζω πως δεν θα το επιλέξετε στην δική σας GLC…

Τέλος η πίσω όψη με τα πίσω «χαμογελαστά» και εκλεπτυσμένα LED φωτιστικά σώματα έρχεται σε αντίθεση με τις δύο ορθογώνιες εξατμίσεις –που δυστυχώς δεν είναι αληθινές και χαλούν την εικόνα για εμένα.

Ορισμένα πράγματα δεν τα δέχεσαι σε μια Mercedes-και σε ένα τόσο καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να δεις είναι προσπάθειες εντυπωσιασμού με «κόλπα» από χαμηλότερες κατηγορίες.

Εσωτερικό

Ανοίγοντας την υπερβολικά φαρδιά και βαριά πόρτα της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC θαυμάζεις αμέσως την εικόνα της πολυτέλειας που εκπέμπουν η ποιότητα των υλικών, ο σχεδιασμός και ή άνεση του χώρου που σε περιβάλλει.

Η πόρτα κλείνει με ένα βαρύγδουπο ήχο απομονώνοντας την καμπίνα από τους εξωτερικούς θορύβους, ενώ όραση, αφή και όσφρηση χορταίνουν τον εγκέφαλο με ευχάριστα μηνύματα-που μας είναι γνωστά με την λέξη πολυτέλεια!

Και όμως παρά τις διαστάσεις «Γαργαντούα» μόλις καθίσεις στην θέση του οδηγού η αίσθηση που αποκομίζεις δεν σε κάνει να νοιώθεις ότι κάθεσαι σε ένα μεγάλο SUV όπως σε κάνει να νοιώθεις για παράδειγμα η X3 του ανταγωνιστή, αλλά αντίθετα όλα μοιάζουν πιο κοντά σου και ανθρώπινα θυμίζοντας μικρότερο και πιο καθημερινό αυτοκίνητο.

Φυσικά όταν σηκώσεις το βλέμμα σου και περιεργαστείς το ταμπλό είναι ξεκάθαρο ότι κάθεσαι σε ένα εξαιρετικά πολυτελές και μεγάλο αυτοκίνητο από την Στουτγάρδη.

Η τεράστια ψηφιακή οθόνη των 12,5’’ που βρίσκουμε στον πίνακα οργάνων και οθόνη των 12’’ του συστήματος πολυμέσων που προέρχονται απευθείας από την νέα S Class εισάγουν τον οδηγό στην νέα ψηφιακή εποχή όπου οι οθόνες  προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές παραμετροποίησης που σίγουρα δεν θα κουραστείτε να παίζετε μαζί τους για αρκετό καιρό.

Η εικόνα που θα αντικρίζετε κάθε ημέρα μπορεί να είναι διαφορετική και μάλιστα διαμορφωμένη σύμφωνα με τα δικά σας γούστα-και ενώ το φουτουριστικό ταμπλό θα σας εντυπωσιάζει δείχνοντας το μέλλον, οι τρεις ποιοτικότατοι παραλληλόγραμμοι αλουμινένιοι αεραγωγοί στο κέντρο του ταμπλό (σήμα κατατεθέν) θα σας θυμίζουν διαρκώς ότι το αυτοκίνητο που οδηγείτε είναι αποτέλεσμα μιας παράδοσης 120 χρόνων.

Σε ότι αφορά την εργονομία η τοποθέτηση του επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων στην κολώνα του τιμονιού είναι μια πολύ έξυπνη και πρακτική ιδέα αφού ταυτόχρονα ελευθερώνει χώρο για ένα πολύ βαθύ και πρακτικό ντουλάπι στην κεντρική κονσόλα.

Σίγουρα η χρήση του συστήματος του κλιματισμού που γίνεται από την κεντρική οθόνη δυσκολεύει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ωστόσο οι τάσεις της εποχής επηρεάζουν πλέον και την κορυφή της πυραμίδας ακόμη και αν αυτό γίνεται μερικές φορές σε βάρος της εργονομίας….

Η τεχνολογική υπεροχή επιβεβαιώνεται- εάν ξέρετε Αγγλικά- από το προαιρετικό σύστημα φωνητικού ελέγχου LINGUATRONIC που σας καταλαβαίνει χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες συγκεκριμένες εντολές, αλλά που με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να καταλάβει τι θέλετε να πείτε.

Πάντως για να ολοκληρώσω την εμπειρία των συστημάτων του συστήματος πολυμέσων MBUX, θα πρέπει να αναφέρω και την εντυπωσιακή λειτουργία επαυξημένης εικονικής πραγματικότητας (Augmented Reality) που συνδυάζει την 3D εικόνα του navigator με εκείνη μιας κάμερας στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και σας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να στρίψετε με μια πινακίδα που αναγράφει το όνομα του!

Από ένα πλήκτρο μεταξύ χαμηλά στην κονσόλα μπορείτε να επιλέξετε τις θέσεις λειτουργίας του αυτοκινήτου που επιδρούν στο κιβώτιο, το τιμόνι και την χαρτογράφηση του κινητήρα.

Ο χειρισμός των διαφορετικών προγραμμάτων είναι εύκολος και αποτελεσματικός, ενώ οι προεπιλεγμένες θέσεις επιδέχονται ρυθμίσεις σε ότι αφορά την σκληρότητα του τιμονιού και την απόκριση του κινητήρα.

Έτσι στην θέση Sport το τιμόνι γίνεται αχρείαστα βαρύ για ένα πολυτελές SUV, ο κινητήρας αρπάζει πιο απότομα, ενώ το κιβώτιο κρατά τις ταχύτητες μέχρι το όριο των 4,000σαλ. Στο αντίποδα, στην θέση Eco οι ταχύτητες αλλάζουν σε πολύ χαμηλές στροφές, ο κινητήρας γίνεται κάπως “τζούφιος”, ενώ όταν αφήνετε το γκάζι το κιβώτιο μπαίνει σε λειτουργία “sailing” σβήνοντας τον κινητήρα για μεγαλύτερη οικονομία.

Μάλλον μέχρι τώρα θα έχετε μαντέψει ότι στην θέση Normal το Mercedes είναι ρυθμισμένο μεταξύ των δύο ακραίων αυτών θέσεων…αλλά αυτό που δεν θα μαντέψετε ποτέ είναι ότι στην θέση Sport ο πετρελαιοκινητήρας χρησιμοποιώντας τα ηχεία του ηχοσυστήματος ακούγεται στην καμπίνα σαν V8 κάνοντας την οδήγηση τουλάχιστόν απολαυστική.

Προσωπικά είχα ρυθμίσει  στο πρόγραμμα individual την θέση τιμονιού στο comfort, το κιβώτιο στο comfort, την χαρτογράφηση του κινητήρα στο Eco για οικονομία και τον ήχο στο Sport- και έτσι με το πάτημα ενός κουμπιού οδηγούσα ένα μεγάλο SUV που μέσα στην πόλη έκαιγε με ελάχιστη προσοχή 5,5-6 λίτρα/ 100χλμ. (…ναι πράγματι, θα πούμε για αυτό!) ενώ ταυτόχρονα ακουγόταν μέσα στην καμπίνα σαν ένα μεγάλο V8 της AMG.

Το ταμπλό και οι πόρτες είναι ντυμένα είτε με κορυφαίας ποιότητας αφράτο τεχνητό δέρμα και από ένα υλικό που απομιμείται τα ανθρακονήματα.

Τα πλαστικά είναι χορταστικά και μαλακά πλαστικά όπου και να κοιτάξεις, αλλά η στήριξη της κεντρικής κονσόλας δεν με έπεισε για την συναρμογή της.

Γενικότερα η ποιότητα στο εσωτερικό δεν επιδέχεται κριτική, όμως νομίζω ότι η 3αρα της BMW και η Alfa Romeo καταφέρνουν με την χρήση πιο κλασσικών σχεδιαστικών επιλογών να εκπέμπουν περισσότερη ποιότητα στο εσωτερικό τους-ίσως γιατί έχουν λιγότερες οθόνες….

Πάντως το ειδικό τριγμόμετρο του Autoholix δίνει μηδενικές ενδείξεις οδηγώντας στο καλοσχεδιασμένο Δημοτικό Λακκουβοδρόμιο Διονύσου- και έτσι η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC αρίστευσε σε όλες τις δοκιμασίες και βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια!

Η όλη εικόνα στο εσωτερικό μοιάζει υπερβολικά με εκείνη που θα συναντήσετε μέσα σε μια S-Class και έτσι ο οδηγός κατακλύζεται από μια υπέροχη αίσθηση πολυτέλειας και τεχνολογικής υπεροχής που ανταμείβει καθημερινά την επιλογή του αγοραστή της.

Χώροι/Άνεση

Η θέση οδήγησης σε τοποθετεί ψηλά και έτσι οδηγώντας την Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC μέσα στην κίνηση βρίσκεσαι ψηλότερα από τους υπόλοιπους κοινούς ανθρώπους.

Τα μπροστινά θερμαινόμενα καθίσματα που είναι άνετα και παρέχουν ικανοποιητική στήριξη, προδιαθέτουν ευχάριστα τον οδηγό να απλώσει τα χέρια του πάνω στο πανέμορφο τιμόνι με το ποθητό αστέρι!

Σε ότι αφορά την ορατότητα, κοιτώντας προς τα μπροστά είναι άριστη, όμως η όμορφη γραμμή της οροφής, οι φαρδιές πίσω κολώνες και το παράθυρο της πίσω πόρτας περιορίζουν κάπως την ορατότητα και κάνουν την χρήση της κάμερας οπισθοπορείας απαραίτητη κατά το παρκάρισμα.

Χάρη στις μεγάλες επιφάνειες γυαλιού που χαρίζουν φως και ορατότητα σε όλους τους επιβάτες, αλλά και τις μεγάλες γωνίες που ανοίγουν οι όλες οι πόρτες, η GLC είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο για τους οικογενειάρχες.

Ο χώρος για το κεφάλι του οδηγού είναι άπλετος-παρά την ύπαρξη πανοραμικής οροφής, και θα βολέψει πανύψηλους οδηγούς που τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί στην ανάγκη να υπομένουν αυτοκίνητα που το κεφάλι τους ακουμπά μόνιμα στην οροφή.

Η κεντρική κονσόλα είναι ψηλή και φαρδιά διαθέτοντας άφθονους αποθηκευτικούς χώρους τόσο κάτω από το υποβραχιόνιο ενώ με εντυπωσίασε τόσο η ευκολία που μπαίνεις μέσα στο αυτοκίνητο, όσο και η αίσθηση ευρυχωρίας στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων των εμπρός επιβατών.

Όπως είναι αναμενόμενο από τις διαστάσεις οι χώροι για τους επιβάτες είναι τεράστιοι και οι φίλοι από την ομάδα μπάσκετ του γιού μου μεταφέρθηκαν για ώρα και με σχετική άνεση στο πίσω κάθισμα για την προπόνηση τους έχοντας χώρο τόσο για τα γόνατα τους όσο και για τα κεφάλια τους, ενώ αν μιλήσουμε για φυσιολογικούς ανθρώπους με ύψος κάτω των 2m, οι αποστάσεις μεταξύ των επιβατών και η ησυχία που επικρατεί μέσα στην Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC εντυπωσιάζουν.

Ακόμη και αν οι μπροστινές θέσεις τραβηχτούν όσο πίσω πάνε- σε μια θέση δηλαδή όπου εγώ κυριολεκτικά δεν φτάνω το τιμόνι και τα πετάλια- ο χώρος για τους πίσω επιβάτες παραμένει εκνευριστικά μεγάλος!

 

Στο μόνο που υστερεί κάπως είναι στην άνεση του μεσαίου επιβάτη, καθώς το τούνελ της μετάδοσης είναι πολύ ογκώδες περιορίζοντας τον χώρο για τα πόδια του, αλλά από την άλλη πλευρά χάρη στο μεγάλο πλάτος του αμαξώματος οι χώροι είναι αρκετοί για τρεις επιβάτες στο πίσω κάθισμα.

Ο χώρος αποσκευών με τα 620 λίτρα βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας και θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μιας οικογένειας με το κανονικό του σχήμα και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Κινητήρας

Κάτω από μεγάλο καπό της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC θα βρείτε το νέο  υπερτροφοδοτούμενο ντίζελ των 2 λίτρων, ΟΜ 654 Μ με άμεσο ψεκασμό, common rail και τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας που αποδίδει 197 ίππους/3,600 και 440 Nm ροπής /1.800-2.800 rpm.

Σε συνδυασμό με την μικροϋβριδική τεχνολογία 48V MHEV είναι νομίζω ο καλύτερος-και σίγουρα ο οικονομικότερος, πετρελαιοκινητήρας που έχω οδηγήσει.

Παράλληλα ένα ηλεκτρικό μοτέρ/γεννήτρια ισχύος 23 ίππων και 200 Nm που είναι συνδεδεμένο απευθείας πάνω στον στρόφαλο μετατρέπει την ενεργεία του φρεναρίσματος σε ηλεκτρική και την αποθηκεύει σε μια μπαταριά 48V λιθίου βοηθώντας το έργο του κινητήρα κατά την εκκίνηση, την λειτουργία του Start/ Stop, ενώ ενεργοποιείται και κατά την διαδικασία του coasting αλλά και για να λειτουργεί ο κλιματισμός όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο σε φανάρι και ο κινητήρας του σβήνει.

Όταν ο οδηγός επιλέξει το πρόγραμμα Eco και σηκώσει το πόδι από το γκάζι λόγω των κυκλοφοριακών συνθηκών ή γιατί κινείται σε κάποια κατηφόρα, η μονάδα ελέγχου του κινητήρα απομονώνει την μετάδοση και σβήνει τον κινητήρα επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ρολάρει κάνοντας επιπλέον οικονομία στα καύσιμα.

Αν και ντίζελ, το μοτέρ στην πράξη εντυπωσιάζει με την αμεσότητα στο πάτημα του γκαζιού και η δύναμη που προκύπτει από την μικροϋβριδική συνύπαρξη των κινητήρων είναι προφανής.

O κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από τον νοητό άξονα των θόλων της μπροστινής ανάρτησης  συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην διαμόρφωση της απόλυτης κατανομής βάρους εμπρός- πίσω στο 53-47!

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις στις μετρήσεις που έκανα, πετύχαινα πάντα χρόνους κάτω από 8,5 δευτερόλεπτα στην διαδικασία του 0-100, ενώ κάτι «ύποπτοι και καθόλου καθώς πρέπει κύριοι» μου είπαν πως εκείνοι που έχουν ένα ίδιο αυτοκίνητο είδαν στο καντράν του ακόμη και 220 χλμ/ω χωρίς να πρέπει να κάνουν μεγάλη υπομονή!

Αν είναι δυνατόν…

Είναι ένα μοτέρ με άφθονη δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών, όμως είναι η πραγματική οικονομία που επιτυγχάνει αυτός κινητήρας που τον ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και δείχνει ξεκάθαρα γιατί η Mercedes αναγνωρίζεται σαν ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Γιατί εδώ μιλάμε για ένα ογκώδες, βαρύ τετρακίνητο αυτοκίνητο με τεράστιους τροχούς, που γεμάτο με πέντε επιβάτες ζυγίζει κοντά 2,5 τόνους, αλλά που χάρη στην τεχνολογία της Mercedes καταφέρνει να καταναλώνει εύκολα 5,5 -7 λίτρα μέσα στην βαριά κίνησης της πόλης, ενώ είναι το ίδιο καλός και στον αυτοκινητόδρομο όπου ταξιδεύοντας η κατανάλωση πέφτει ευκολά στα 6,2-7 λίτρα/100 χλμ!

Για αυτό η Μερσεντές είναι από τις κορυφαίες εταιρείες-και για αυτό το αυτοκίνητο της δοκιμής με τις πολλές σελίδες των εξτρά πλησιάζει τα €100Κ!

Μετάδοση

Αυτός ο υπέροχος κινητήρας βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με ένα εννεατάχυτο κιβώτιο 9G-Tronic που επιτυγχάνει ταχύτατες και βελούδινες αλλαγές, ενώ χάρη στα προηγμένα ηλεκτρονικά του φροντίζει να βρίσκεται πάντα στην σωστή ταχύτητα έτσι ώστε να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC.

Παρά τα όμορφά paddles που θα βρείτε πίσω από το τιμόνι καλό είναι να ξεχάσετε το χειροκίνητο mode γιατί απλά δεν θα τα χρειαστείτε ποτέ… Αυτό το κιβώτιο δεν θα κάνει ποτέ λάθος!

Η ροπή αφήνει το κιβώτιο ταχυτήτων και φτάνει στους τροχούς μέσω ενός συστήματος μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, που μοιράζει την ροπή σε ποσοστό 45% εμπρός και 55% πίσω εξασφαλίζοντας μια εμφανώς «πισωκίνητη» συμπεριφορά.

Ανάρτηση

Η ανάρτηση της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC αποτελείται από διπλά ψαλίδια  εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Ίσως εξαιτίας των μεγάλων τροχών και το χαμηλό προφίλ των ελαστικών έχει μια σφικτή αίσθηση θυμίζοντας έντονα BMW, όμως χάρη στην ελαστική στήριξη των υποπλασιών της δεν γίνεται πότε πολύ απότομη στις λακκούβες με τα  αμορτισέρ να έχουν σφικτή αργη συμπίεση και απόσβεση επαναφοράς για να ελέγχουν το μεγάλο βάρος.

Η διαδρομή της ανάρτησης στην Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και έτσι, οι σκληρές αντιστρεπτικές ράβδοι καταφέρνουν να περιορίσουν τις κλίσεις στις στροφές μειώνοντας ίσως σε αντάλλαγμα τις εκτός δρόμου δυνατότητες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Φρένα/Τιμόνι

Τα φρένα αποτελούνται από τέσσερα δισκόφρενα που είναι δυνατά και έχουν πολύ δυνατό αρχικό «δάγκωμα» και σταματούν το βαρύ αυτοκίνητο σε μόλις 35,4 μέτρα, ενώ έχουν και πολύ καλή αίσθηση στο πετάλι όσο δεν το παρακάνεις.

Είναι τόσο ισχυρή η υποβοήθηση στο πεντάλ του φρένου που στα πρώτα χιλιόμετρα που θα οδηγήσετε το αυτοκίνητο θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να το συνηθίσετε.

Σε ότι αφορά την αντοχή τους δεν θα σας προβληματίσουν ποτέ, εκτός αν ξεφύγετε και θελήσετε να οδηγήσετε την Mercedes GLC με τον αντικοινωνικό τρόπο που οφείλω να την οδηγήσω εγώ για να την δοκιμάσω.

Το ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι διαθέτει και αυτό ισχυρή υποβοήθηση στην θέση Normal και  είναι ιδανικό για την κίνηση στην πόλη και ακριβές στον αυτοκινητόδρομο, ενώ στις στροφές η επιλογή του προγράμματος Sport το σκληραίνει και βελτιώνει ακόμη περισσότερο την αίσθηση.

 Στην Πόλη

Έχοντας συνηθίσει να κινούμαι με ένα SUV παρόμοιων διαστάσεων δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να νοιώσω αμέσως άνετα πίσω από το τιμόνι της Mercedes-Benz GLC 220d.

Στην επιλογή “Comfort” το μαλακό ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι σε συνδυασμό με τους τροχούς που κόβουν πολύ, έκαναν την διαδικασία της κίνησης μέσα στα στενά της πόλης να μοιάζει με παιχνίδι.

Είναι «σαν να μπαίνεις σε Mercedes» άκουγα παλιότερα από κάποιους που προσπαθούσαν να περιγράψουν την άνεση και την ποιότητα κύλισης  ενός αυτοκίνητου.

Εννοείται ότι τίποτε δεν τρίζει στο εσωτερικό-πότε-και για κανένα λόγο- όμως είναι ο συνδυασμός της ηχομόνωσης με την λειτουργία και την στήριξη της ανάρτησης που μου άρεσε λόγω της ισορροπίας μεταξύ άνεσης και ελέγχου του αμαξώματος.

Έτσι η κίνηση μέσα στην πόλη είναι απρόσμενα άνετη σε ότι αφορά τα στενά και την αλλαγή λωρίδων, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας δεν κάνει αισθητή την παρουσία του ούτε με κραδασμούς ούτε με τον θόρυβο του.

Κλείνοντας τις βαριές πόρτες οι επιβάτες έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα σε μια κάψουλα που απομονώνει τους θορύβους του κινητήρα, της πόλης και των ανθρώπων που ζουν σε αυτή.

Στους στενούς δρόμους η Mercedes GLC θέλει λίγη συνήθεια καθώς το μεγάλο φάρδος δυσκολεύει τόσο στους ελιγμούς όσο και στην διαδικασία της στάθμευσης.

Εκεί ευτυχώς η κάμερα οπισθοπορείας και το κοφτερό τιμόνι προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν, αλλά και πάλι χρειάζεται συνήθεια.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο που είδα μέσα στην πόλη είναι ότι η Mercedes GLC ξυπνά τα πιο άγρια ένστικτα του νεοέλληνα ο οποίος αποκλείεται να σας παραχωρήσει προτεραιότητα ακόμη και αν έχει STOP…

Φταίει φυσικά που και στο τιμόνι του αυτοκίνητου την περίοδο της δοκιμής καθόταν μια γυναίκα που «δεν έφταιγε εκείνη, αλλά ό @@@@ας που της το πήρε», αλλά φοβάμαι ότι η όμορφη παρουσία της Mercedes GLC προκαλεί από όπου περνά- όχι μόνο με την καλή έννοια!

Στον Αυτοκινητόδρομο

Όταν η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC βρεθεί στον αυτοκινητόδρομο όλα τα επιμέρους τμήματα του αυτοκινήτου αρχίζουν να συντονίζονται και βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.

Αυτό είναι το περιβάλλον για το οποίο έχει φτιαχτεί αυτό το SUV!

Η ανάρτηση δίνει στους επιβάτες την αίσθηση ότι κινούνται πάνω σε ένα μαγικό χαλί την ώρα που ο οδηγός με την βοήθεια του καλού τιμονιού χαλαρώνει απολαμβάνοντας την διαδρομή, χωρίς να απασχολείται από πλευρικούς ανέμους, διαμήκεις λακκούβες, ή τον θόρυβο που μπορεί να βασανίζει τους άλλους οδηγούς.

Άλλωστε το ηχοσύστημα παίζει μονίμως V8!

Στις παρατεταμένες στροφές μπορεί να παρουσιάζονται κλίσεις όταν η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC στρίβει με ταχύτητες αφαίρεσης αδείας οδήγησης και τροχών, όμως όταν κινείστε μέχρι 140-150 χλμ την ώρα δεν υπάρχει απολύτως τίποτε που θα μπορούσε να χαλάσει την ηρεμία των επιβατών.

Ταξιδεύοντας με περίπου 135 χλμ/ω αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι μόνο η έλλειψη αεροδυναμικών θορύβων αλλά και η ήσυχη λειτουργία του δίλιτρου πετρελαιοκινητήρα που γουργουρίζει στις 1.800 σαλ με 9η ταχύτητα καταναλώνοντας μέχρι 6,5 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χλμ.

Η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC είναι ένας άριστος ταξιδευτής μεγάλων αποστάσεων που συνδυάζει την άνεση με την ασφάλεια και την απόλυτη οικονομία σε καταναλωση καυσίμων.

Στις Στροφές

Σε επαρχιακούς δρόμους είναι αναμενόμενο παρά την σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση ότι η η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC των 2000+ κιλών δεν θα βολεύεται και θα δυσανασχετεί.

Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως!

Η Stelvio και η Χ3 έχοντας πληρώσει το τίμημα τους στην άνεση, σε δρόμους με κλειστές στροφές σίγουρα παίζουν εντός έδρας, όμως και η Mercedes πλέον καταφέρνει να βρίσκεται αρκετά κοντά τους.

Όπως και εκείνες, η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC στηρίζεται σε ένα  «πισωκίνητο πλαίσιο» (εκείνο της C Class), που έχει «πισωκίνητη αρχιτεκτονική» με τον κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα να στέλνει την δύναμη του βασικά στους πίσω τροχούς.

Παράλληλα, όπως οι ανταγωνιστές της το σύστημα τετρακίνησης 4 Matic είναι και αυτό πισωκίνητα ρυθμισμένο μεταφέροντας το 55% της ροπής στον πίσω άξονα.

Σε ότι αφορά λοιπόν την συμπεριφορά στις στροφές πιστεύω ότι η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC έχει κρατήσει κάποιες αποστάσεις από τον χορό που έχει στήσει κυρίως η BMW και η Alfa Romeo και στον οποίο προσπαθούν να κερδίσουν την φύση προσπαθώντας να κάνουν τα «περίπτερα» να στρίβουν σχεδόν σαν Gti.

Το περίεργο είναι ότι τελικά το καταφέρνουν, όμως αυτό επιτυγχάνεται σε βάρος της άνεσης που θα έπρεπε να ήταν το απόλυτο ζητούμενο σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο πολυτελείας.

Υπάρχει στα αλήθεια λόγος να ζητάς από ένα SUV να στρίψει σαν GTi με ένα αμάξωμα 2 τόννων που στέκεται 18 εκ πάνω από την άσφαλτο? Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μοιάζει σαν να θες να τρέξεις κατοστάρι στον στίβο με σαγιονάρες «φλιπ-φλόπ».

Όμως… εγώ έχω τρέξει κατοστάρι με flip flop- και έτσι επέλεξα το πρόγραμμα Sport και πίεσα τον κινητήρα και προσπάθησα να καταλάβω τι γίνεται αν το επιχειρήσεις!

Με αυτή την επιλογή, ο κινητήρας και το κιβώτιο βρίσκονται αμέσως σε «θέσεις μάχης» και ανταποκρίνονται στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού ανεβάζοντας στροφές και κατεβάζοντας άμεσα σχέσεις έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει την ροπή και την δύναμη που χρειάζεται για να επιτεθεί στις στροφές.

Το τιμόνι σκληραίνει επίσης, αλλά προσωπικά δεν μου ενέπνευσε την εμπιστοσύνη και την σιγουριά που έχει εκείνο της Χ3, ή την απολυτότητα της Alfa Romeo Stelvio για την οποία πολλοί θα πούνε ότι στέκομαι μεροληπτικά υπερ της…

Πλησιάζοντας λοιπόν την πρώτη στροφή της αγαπημένης μου διαδρομής με αρκετή φόρα, είδα ότι η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC «κάθεται» στον εμπρό εξωτερικό τροχό της και αρχίζει να γέρνει-καθώς η ανάρτηση της είναι ρυθμισμένη να απορροφά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δημιουργώντας σου μια αίσθηση που προσπαθεί να σε επαναφέρει σε ήρεμους ρυθμούς που της ταιριάζουν και που θα επιτρέψουν στους επιβάτες να απολαύσουν την διαδρομή και να φτάσουν ξεκούραστοι στον προορισμό τους.

Και ενώ το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο άρχισα να πιέζω ακόμη περισσότερο περιμένοντας να ζήσω αυτό που συνήθως συμβαίνει στα μεγάλα βαριά, όπως SUV XC60, δηλαδή να αρχίσει η ακατανόμαστη υποστροφή.

Η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC όμως αν κάνεις ένα «leap of faith» και ξεπερνώντας ένα αρχικό ελάφρωμα του τιμονιού πατήσεις το γκάζι ακόμη πιο βαθιά μέσα στην στροφή διαπιστώνεις ότι στέλνει εμφανώς περισσότερη δύναμη της στους πίσω τροχούς εξουδετερώνοντας την τάση υποστροφής που νομίζεις ότι θα έρθει.

Απλά πρέπει να ξέρεις πως συμπεριφέρεται ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο και να την εμπιστευτείς για να δεις ότι-όσο της επιτρέπουν τα ηλεκτρονικά της, αρχίζει να κινείται για λίγο με τα τέσσερα όπως η Χ3 η οποία μπορεί να μην γέρνει  τόσο σε αυτές τις συνθήκες αλλά σε κουράζει με τις αναπηδήσεις στην καθημερινότητα.

Η Stelvio σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ μακριά για να συγκριθεί με την Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC που προσπαθεί να συμβιβάσει την άνεση με την σπορ συμπεριφορά.

Αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι ενώ ο κινητήρας, η μετάδοση και η γεωμετρία της ανάρτησης έχουν την δυνατότητα να πάνε πολύ πιο γρήγορα η λογική επιλογή των μηχανικών να προσφέρουν άνεση θέτει τα όρια.

Κ

Το μπροστινό μέρος της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC αν πατήσεις αποφασιστικά το γκάζι δεν υποστρέφει σχεδόν πουθενά, ενώ εάν αδιαφορήσεις για τις κλίσεις του αμαξώματος (και τις φωνές των επιβατών) θα μπορέσετε να κινηθείτε με ρυθμούς που θα κάνουν πολλά Hatchbacks να τρίβουν τα μάτια τους.

Προτείνεται λοιπόν να οδηγείτε με καθαρές γραμμές αφήνοντας την ελκτική πρόσφυση της εξαιρετικής τετρακίνησης και τη ροπή του δυνατού κινητήρα να σας κινεί ευχάριστα και ταχύτατα στους ορεινούς δρόμους-και εάν θέλετε να πάτε ακόμη πιο γρήγορα, ίσως θα πρέπει να πάρετε ακόμη ένα αυτοκίνητο.

Άλλωστε…έχετε δώσει σχεδόν €100,0000 για αυτή την Mercedes, οπότε λεφτά έχετε!

Στο χώμα

Δεν γνωρίζω πόσοι από εκείνους που θα πληρώσουν περίπου €100Κ για ένα SUV πολυτελείας θα έχουν την διάθεση να το λασπώσουν και να το ταλαιπωρήσουν σε δύσκολες έκτος δρόμου διαδρομές.

Παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά βλέπεις ότι οι γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας είναι ενθαρυντικές ωστόσο το ύψος των 18 εκατοστών από το έδαφος, δεν σε εμπνέουν για σκληρό offroading.

Φυσικά οι πιο Hardcore και πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες μπορούν να παραγγείλουν την δική τους Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC με αερανάρτηση- που εκτός από την απόλυτη άνεση που προσφέρει επιτρέπει και την αύξηση της απόστασης από το έδαφος από τα 18 στα 22 εκατοστά-οπότε αλλή μια φορά αποδεικνύεται ότι αν έχεις λεφτά πάντα βρίσκεις μια λύση!

Βγαίνοντας σε ένα αρκετά κακοτράχαλο μονοπάτι στην Πεντέλη είδα ότι ενώ η διαδρομή της ανάρτησης είναι ικανοποιητική δεν συμβαίνει το ίδιο η γεωμετρία της πίσω ανεξάρτητης ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων-που είναι φυσικά σχεδιασμένη για την άσφαλτο.

Έτσι στα πολύ δύσκολα η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC σηκώνει εύκολα τους πίσω τροχούς και ακινητοποιείται στιγμιαία μέχρι να επέμβει το ESP φρενάροντας τον τροχό που βρίσκεται στον αέρα για να τον αναγκάσει να μεταφέρει την ροπή στον απέναντι τροχό.

Ενδιαφέρον είναι ότι στο χώμα τα ηλεκτρονικά επιτρέπουν στην Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC μια ελεγχόμενη υπερστροφή ισχύος και έτσι αν γλιστρά ο δρόμος γρήγορα ζωγραφίζεται εκείνο το χαζό χαμόγελο στο πρόσωπο της/του οδηγού!

Κανείς δεν θα θέλει να οδηγήσει με αυτόν τον τρόπο ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο, όμως σίγουρα όλοι αν κινηθούν με προσοχή σε ήπιες χωμάτινες ή χιονισμένες διαδρομές η ανάρτηση και το στιβαρό πλαίσιο θα προφέρουν μια κορυφαία αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Συμπέρασμα

Η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC ακολουθεί τον δικό της δρόμο για να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό προσφέροντας ποιότητα κύλισης και κυρίως έναν εξαιρετικό πετρελαιοκινητήρα που δύσκολα μπορεί να φτάσει ο ανταγωνισμός.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά η 3η γενιά της GLC βελτίωσε τα πάντα στο εσωτερικό της και  μεταμορφώθηκε σε ένα σχεδόν τέλειο SUV που ξεχωρίζει τόσο σε ότι έχει να κάνει με τους χώρους στο εσωτερικό -που μάλλον είναι οι κορυφαίοι στην κατηγορία, όσο και σε ότι αφορά την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών που επίσης είναι κορυφαίες.

Πρέπει όμως να ξαναμιλήσω για τον υπέροχο πετρελαιοκινητήρα των που μοιάζει με ακονισμένη λεπίδα καθώς είναι πανίσχυρος, ήσυχος και κυρίως πολύ οικονομικός στην κατανάλωση καυσίμου- κάνοντας μας όλους να απορούμε τι σκέφτονται εκεί στις επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν αποφασίσει να εξαφανίσουν τους diesel -όταν όλοι γνωρίζουμε ότι είναι γεμάτοι πλεονεκτήματα στα μεγάλα αυτοκίνητα που είναι φτιαγμένα για ταξίδια.

Όποιος λοιπόν θα αγοράσει αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο θα βρεθεί αντιμέτωπος με  διαφορές παλαβές φορολογικές επιβαρύνσεις και τεκμήρια που σίγουρα θα τον κάνουν να το ξανασκεφτεί, ενώ σίγουρα θα χρειαστεί να αποχωριστεί πάνω από €80Κ για να την κάνει δική του.

Και εκεί που πάει να αναδυθεί η εξυπνάδα για το «τριάρι στην Ηρώδου Αττικού» μια βροντερή φωνή ακούγεται να λέει: «Αν δεν έχεις λεφτά να την αγοράσεις μην την κακίζεις, δεν φταίει αυτή που είναι τέλεια”.

Μην ζηλεύεις, αγάπα την τεχνολογία που κρατά ζωντανα τέτοια αυτοκίνητα και αν δεις την γοργόνα στα ταξιδια σου και σε ρωτήσει

– «Ζη ο βασιλιάς Δηζέλιος»;

Τώρα ξέρεις να της πεις: «Ζη και βασιλεύει και τους νομοθέτες κ@υλ@ντεύει*!»

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

ΥΓ. Επισκευτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Autoholix (http://autoholix.com/autoholix_shop/) και βοηθήστε την σελίδα να βελτιωθεί και να παραμείνει αυτόνομη.

Twitter,   Facebook,   YouTube,   LinkedIn,   Instagram,   Autoholix e-shop

Φωτογραφίες Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC

 

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο