Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςThe Veterans (Pre-2014 Tests)Seat Ibiza FR MY2008-VeteranCar Test Drive/Δοκιμή Μεταχειρισμένου

Seat Ibiza FR MY2008-VeteranCar Test Drive/Δοκιμή Μεταχειρισμένου

Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν ένα προσιτό μεταχειρισμένο που θα τους επιτρέψει να χαρούν πραγματικά οδήγηση και το Seat Ibiza είναι ένα από αυτά-με FR διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα αφού τότε το 2008 διέθετε ένα εκπληκτικό υπερτροφοδοτούμενο εικοσαβάλβιδό  κινητήρα 1,800 κ.εκ. 150 ίππων καθώς και ένα ελκυστικότερο εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό.

Στην ουσία το FR δείχνει ακόμα πιο σπορ από τις άλλες εκδόσεις. Αυτό φαίνεται αμέσως από τον εξωτερικό του σχεδιασμό.

Εξωτερικός Σχεδιασμός

Οι σχεδιαστές σε σχέση με το από Ibiza έδωσαν έμφαση στους νέους προφυλακτήρες, στις ζάντες ελαφρού κράματος 16”, στα καλύμματα των προβολέων και των πίσω φαναριών και τους χρωματισμένους στο χρώμα του τιτάνιου καθρέφτες, την χρωμιωμένη διπλή απόληξης εξάτμιση και τέλος στο διακριτικό σηματάκι FR που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό-Χώροι

Το εσωτερικό του Seat Ibiza FR επενδύεται με μια ταπετσαρία υφάσματος που περιέχει μια μεταλλική γυαλάδα και μαζί με ένα titanium-look σε διάφορα εσωτερικά στοιχεία όπως γύρω από τον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα και τους αεραγωγούς καθώς και την βάση του επιλογέα ταχυτήτων και τις χειρολαβές.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης, ενημερωμένος και ευδιάκριτος και εντυπωσιάζει ακόμα και το βράδυ γιατί ενώ είναι ντυμένος στα λευκά, όταν ανάψουν τα φώτα αλλάζει χρώμα και γίνεται γκρι/πορτοκαλή χαρίζοντας στο εσωτερικό μια… ρομαντική ατμόσφαιρα.

Τα πλαστικά στο εσωτερικό είναι σκληρά και δυστυχώς δεν έχουν γεράσει όμορφά αφού σε πολλά σημεία υπάρχουν γρατζουνιές, ξεφλουδίσματα αλλά και τριγμοί στις λακκούβες.

Αντίθετά το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων είναι τυλιγμένος με δέρμα και διακοσμημένος με μια μεταλλική επένδυση με το σήμα FR εξακολουθεί να μαρτυρά το «είναι» του αυτοκινήτου.

Κινητήρας

Η εικόνα του Seat Ibiza FR συμπληρώνεται από έναν άριστο-και σχετικά αξιόπιστο υπερτροφοδοτούμενο 20βαλβίδο κινητήρα 1,8λίτρων που δεν εντυπωσιάζει μόνο από το επίπεδο των επιδόσεων του, αλλά κυρίως από την γραμμικότητα του.

Οι 150 ίπποι διατηρούν τη μέγιστη ροπή των 220 Nm από τις 2000-4500στρ/λεπτό, με συνέπεια να επιτρέπει στον οδηγό να λειτουργεί Ibiza το με μια ταχύτητα επάνω.

Πολλές φορές μέσα στην πόλη φτάνει να βάλεις μια 4η  και να ξεχαστείς νομίζοντας ότι οδηγάς αυτόματο. Τόση είναι η ροπή που έχει αυτός ο κινητήρας.

Παράλληλα η απουσία σκορτσαρισμάτων από την μετάδοση και τις βάσεις του κινητήρα βοηθούν στον άμεσο έλεγχο του αυτοκινήτου μέσα στις στροφές.

Με τελική ταχύτητα που διαβάζουμε ότι έφτανε τα 216 km/h (…πραγματικά αυτή την φορά δεν βρήκαμε τους γνωστούς- άγνωστους για να το επιβεβαιώσουν) και με επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα η συγκίνηση κατά την διάρκεια της οδήγησης είναι εγγυημένη ακόμη και από ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο.

Ενδιαφέρον είναι ακόμη ότι κοιτώντας τις αγγελίες των μεταχειρισμένων υπάρχουν κάποια FR εκείνης της γενιάς που είναι φτιαγμένα να αποδίδουν πάνω από 300 ίππους για όσους λατρεύουν τις εκπλήξεις στις κόντρες στην ευθεία… και τα χαντάκια στις στροφές!!

Όσο για το πεντάρι κιβώτιο ταχυτήτων και αυτό με την σειρά του χάρη στην σωστή μακριά κλιμάκωση  θα βοηθήσει τον κινητήρα να βγάλει σωστά την δύναμή του σε όλο το φάσμα των στροφών, χωρίς να χρειαστεί να αλλάζετε συνέχεια ταχύτητες.

Οικονομία

Τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμων στο Seat Ibiza FR κυμαίνονται… «από-έως»! Αρχίζουν από τα 8 λίτρα με ένα πολύ ελαφρύ πόδι εκτός πόλης- και μπορεί να φτάσουν έως και τα 15lit/100km εντός πόλεως, ανάλογα πόσο βαθιά πατάτε το γκάζι.

Μέσα στην πόλη θα πρέπει να περιμένετε μια κατανάλωση που θα κυμαίνεται στα περίπου 9,5-10 lit/100km…τιμή που με τα σημερινά δεδομένα είναι εκτός λογικών προδιαγραφών!

Αναρτήσεις …και τα κουρέλια τραγουδούν ακόμη στις Πίστες!

Οι αναρτήσεις εξακολουθούν και μετά από 15 χρόνια να είναι λίγο σκληρές για καθημερινή χρήση, όμως για την χρήση που έχουν σχεδιαστεί είναι ενδιαφέρουσες με τα γόνατα McPherson εμπρός και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω να συνδυάζονται με ένα εκπληκτικό τρόπο.

Το Ibiza FR κάνει και την πίστα- αφού με άνεση περνά πάνω από τα κέρμπς και διατηρεί την πορεία που χαράζει ο οδηγός μέσα στην στροφή επιτυγχάνοντας υψηλές τιμές πλευρικής επιτάχυνσης.

Έτσι το Seat Ibiza FR στην πίστα χάρη στον πανίσχυρο κινητήρα και το καλό στήσιμο του καταφέρνει να κερδίζει πολύτιμο χρόνο στις γρήγορες αριστερές-δεξιές(Κ3-Κ4) όπως και στην δεξιά, στις φυστικίες (Κ5) που οδηγεί στη μεγάλη ευθεία.

Οι σχετικά μικρές κλίσεις του αμαξώματος και κατά συνέπεια, η καλύτερη επαφή των τροχών με την άσφαλτό και η προοδευτική μεταφορά βάρους βοηθά το FR να διατηρεί υψηλή ταχύτητα κατά τη διάρκεια των κλειστών στροφών- όπως είναι η φουρκέτα αμέσως μετά την αφετηρία.

Τιμόνι Φρένα

Το τιμόνι αν και έχει καλή πληροφόρηση μπορεί κάποιες φορές να σε ξεγελάσει επειδή είναι μάλλον ελαφρύ. Από την άλλη τα φρένα αν και ήταν δυνατά και ακούραστα με τους αεριζόμενους δίσκους εμπρός και τους απλούς πίσω, με ενόχλησε η λειτουργία του ABS που κάνει το πετάλι να «κλωτσάει» στο αρχικό πάτημα και να ξαναπιάνει αμέσως μετά, κάνοντας το φρενάρισμα κάπως άτσαλο.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο ο σπορ χαρακτήρας τους FR και ο πανίσχυρος κινητήρας θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές γρήγορης μετακίνησης, ενώ το αθόρυβο εσωτερικό και η έλλειψη αεροδυναμικών θορύβων θα σας κάνουν να μην θέλετε να τελειώσει το ταξίδι.

Στρίβοντας

Στο επαρχιακό δίκτυο, σε δρόμο με αρκετές στροφές και σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές από εκείνες της πίστας, η οδήγηση με το Seat Ibiza FR θα σας καλύψει αφού και εδώ θα σας παρέχει παρόμοια ασφάλεια.

Στο δρόμο το μόνο μειονέκτημα έρχεται από την σφικτή ρύθμιση της ανάρτησής του που μετά από πολύωρη μετακίνηση ίσως να κουράσει κυρίως τους πίσω επιβάτες.

Συμπέρασμα

Μπορείτε να βρείτε ένα Seat Ibiza FR ΜΥ08 με τιμές που κυμαίνονται από €4.500 -€7.000 καθώς λόγω του υψηλού κυβισμού του υπόκειται σε ακριβά τέλη κυκλοφορίας, ενώ σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα καίει την μάνα του !

Το γεγονός ότι το Seat Ibiza FR μοιράζεται ανάρτηση κινητήρα και αμάξωμα με το Polo GTI της εποχής το ξέρουν πολλοί, ωστόσο αυτό που είναι μυστικό για λίγους είναι ότι ο Ισπανός καταφέρνει να είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς εκτός βέβαια από την εξωτερική του εμφάνιση και την ποιότητα των πλαστικών-που είναι και τα δύο κουρασμένα….

Τα Seat Ibiza FR μπορεί να έχει μια εξωτερική εμφάνιση που μετά από τόσα χρόνια δείχνει βαρετή και κουρασμένη, όμως πιστέψτε με ότι ο χαρακτήρας του FR κατά την οδήγηση θα σας κάνει να το αγαπήσετε και να πίνετε νερό στο όνομα του παρά τα χρόνια που έχει στην πλάτη του.

Ένα καλοσυντηρημένο Seat Ibiza FR είναι ένα αυτοκίνητο που εστιάζει στον οδηγό και καταφέρνει να τον ενθουσιάζει τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στις πιο απαιτητικές βόλτες σε δρόμους με στροφές παρά το εξευτελιστικά χαμηλό κόστος κτήσης …που στις ημέρες μας θα σας αγόραζε περίπου το 50% ενός καινούριου ηλεκτρικού microcar που υπόκειται σε απαγορευτικό απόπλου μετά τα 7 μποφόρ!

Το κόκκινο Seat μέσα στο δεκαήμερο που έζησε μαζί μου κέρδισε μια περίοπτη θέση στην καρδία μου και αυτό το έκανε με την αξία του– και σίγουρα όχι με την ομορφιά του.

Με λίγα λόγια, εδώ μιλάμε για μια σχέση που αν είστε τυχεροί και πέσετε σε ένα καλό μεταχειρισμένο  Seat Ibiza FR έχει την δυνατότητα να αντέξει στον χρόνο… μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας !

Δεν με ευχαρίστησαν

-Η ξεπερασμένη εξωτερική εμφάνιση και οι τριγμοί στο εσωτερικό .
-Η αίσθηση του ABS στο δυνατό φρενάρισμα και η εξωπραγματική κατανάλωση.

Θα θυμάμαι

-Την σχεδόν αγωνιστική συμπεριφορά στην πίστα και την ευχαρίστηση που δίνει στο δρόμο..
-Την ροπή και την γραμμικότητα του γέρο-κινητήρα.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

ΥΓ. Επισκευτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Autoholix (http://autoholix.com/autoholix_shop/) και βοηθήστε την σελίδα να βελτιωθεί και να παραμείνει αυτόνομη.

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο