Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςHybrid Vehicles (HEV + mHEV)Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid Δοκιμή / Test drive

Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid Δοκιμή / Test drive

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid και πολύ περισσότερο το Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid δείχνουν ξεκάθαρα ότι ακόμη και οι πιο «σκληροπυρηνικές» εκτός δρόμου εταιρείες αποφάσισαν να περάσουν στην ηλεκτροκίνηση ή έστω στην υιοθέτηση κάποιας μορφής υβριδικής υποβοήθησης, όπως είναι το ικανότατο σύστημα 48V που συναντάμε σε αυτό το Jeep.

Εκτός από το ενδιαφέρον οινοπνευματί χρώμα, το πρώτο πράγμα που πρόσεξα στο αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν η επιγράφη «There is only one Earth» (Υπάρχει μόνο μια Γη), η οποία είναι παράφραση του γνωστού σλόγκαν «Τhere is only one Jeep» και που δείχνει τον οικολογικό χαρακτήρα που επιδίωξαν οι Αμερικάνοι.

Η αλήθεια είναι ότι οι εποχές του ρομαντισμού έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν καθώς όλοι μας έχουμε αλλοτριωθεί από την άοκνη κοινωνική ρητορική έτσι ώστε να γίνουμε μια μέρα λογικοί, πραγματιστές, vegan και «καθώς πρέπει»- κάτι που φυσικά πρέπει να έχει αντίκτυπο και στα προϊόντα που αγοράζουμε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σε μεγάλο βαθμό σήμερα παρουσιάζει αυτοκίνητα/προϊόντα που κρίνονται από μετρήσιμους δείκτες όπως οι χώροι, η τιμή, οι επιδόσεις, η οικονομία –και κυρίως από τις πωλήσεις που μπορεί να πετύχει ένα μοντέλο προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία της εταιρείας ώστε να της επιτρέψει να επιβιώσει.

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid παρουσιάστηκε σαν μια φιλική προς το περιβάλλον πρόταση που όμως εμφανισιακά σέβεται το όνομα και την ιστορία της εταιρείας και εξασφαλίζει οικονομία μέσα στην πόλη.

Είναι ένα Β-SUV που παντρεύει τον κόσμο της έννοιας οικολογίας με την απαραίτητη για την ανθρώπινη ύπαρξη ανάγκη ενός αυτοκίνητου «ελευθέρου χρόνου» που να δημιουργεί μέσα στο μυαλό του σκέψεις «περιπέτειες και εξορμήσεις» όσο βρίσκεται κολλημένος στην κίνηση.

Σχεδίαση/Εξωτερικό

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid, έχει κάποιες περιορισμένης έκτασης  παρεμβάσεις στην σχεδίαση-όπως το λογότυπο «There is only one Earth» στην πόρτα και καλπιά αυτοκόλλητα στο καπό – που του επιτρέπουν να δείχνει επίκαιρο, δυναμικό.

Η σχεδόν κάθετη εμπρός κολώνα προσδίδει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού Jeep, όμως εάν η κολώνα ήταν λίγο πιο επικλινής, προσωπικά το Renegade θα μου άρεσε πιο πολύ.

Αυτό βέβαια αποτελεί την δική μου άποψη- καθώς οφείλω να ομολογήσω ότι στο πέρασμα του εξακολουθεί να αρέσει και εντυπωσιάζει πολύ περισσότερο από όσο κοστίζει!

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid διαφοροποιείται από τα προηγούμενα μοντέλα χάρη στους νέους σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED (εμπρός και πίσω), ενώ μικρές επεμβάσεις έχουν γίνει και στην εμβληματική μάσκα με τις επτά γρίλιες που το κάνει να ξεχωρίζει από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Υπάρχουν αναφορές στην ιστορία της Jeep παντού- από τα πίσω φωτιστικά που θυμίζουν μπιτόνια μεταφοράς βενζίνης, μέχρι το κάθετο παρμπρίζ και φυσικά στην πιο αναγνωρίσιμη μάσκα στον κόσμο των αυτοκινήτων εκτός δρόμου.

Το γνώριμο προφίλ του αυτοκινήτου αναβαθμίζεται από όμορφες τις εξτρά μαύρες ζάντες  που όμως φορούν ασφάλτινα ελαστικά (215/60R17)και απατούν προσοχή στα πεζοδρόμια και στις έκτος δρόμου αποδράσεις.

Εσωτερικός Σχεδιασμός

Ανοίγεις την πόρτα του Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid και αντικρίζεις την γνώριμη εικόνα του κάθετου ταμπλό με τα μαλακά ποιοτικά πλαστικά και την αμερικάνικής αισθητικής και εργονομίας διάταξη των διακοπτών χαμηλά στην κονσόλα.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δείχνουν την αγάπη, την περηφάνια και τον σεβασμό των σχεδιαστών στην παράδοση της Jeep, όπως είναι για παράδειγμα η μεγάλη  χειρολαβή μπροστά από τον συνοδηγό, τα καλύμματα των ηχείων που μοιάζουν με την μάσκα του Jeep.

Όσο το βλέμμα κινείται προς τα κάτω η ποιότητα των πλαστικών σταδιακά χειροτερεύει, όμως η ποιότητα συναρμογής σε συνδυασμό με την άνετη ανάρτηση περιορίζουν τους τριγμούς στο εσωτερικό.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης παρέχοντας όλες τις πληροφορίες για την οδήγηση και την πλοήγηση σε μια οθόνη 7’’που βρίσκεται μεταξύ του αναλογικού στροφόμετρου αριστερά και του ταχύμετρου δεξιά.

Ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 8,4’’αφής, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το ηχοσύστημα, το Navigation, τον κλιματισμό και το τηλέφωνο, ενώ έχει συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto και γρήγορη λειτουργία και ανάλυση.

Η ενσωμάτωση της οθόνης στην κονσόλα (αντί για floating πάνω από αυτή) ελευθερώνει την ορατότητα προς τα μπροστά (κάτι που είναι σημαντικό για ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο), αλλά από την άλλη πλευρά απαιτεί από τον οδηγό να χαμηλώσει αρκετά το βλέμμα του για να την χειριστεί.

Δυο περιστροφικοί διακόπτες που βρίσκονται κάτω από το Infotainment Uconnect 4ης ελέγχουν το ηχοσύστημα, ενώ αρκετά πιο χαμηλά υπάρχει μια ξεχωριστή κονσόλα για τον χειρισμό του κλιματισμού.

Άνεση/Χώροι

Παρά τις σχετικά περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις -σε σχέση με τα άλλα SUV’s  της κατηγορίας (4.236 x 1.805 x 1.718 mm), το μυώδες τετραγωνισμένο αμάξωμα και  το μεταξόνιο των 2,570mm εξασφαλίζουν άνετους εσωτερικούς χώρους και εσωτερικό ύψος στην καμπίνα.

Πράγματι οι χώροι είναι ιδανικοί για μια τετραμελή ή πενταμελή με μικρά παιδιά οικογένεια, και το εσωτερικό μοιάζει να έχει φτιαχτεί για να αντέχει τις ταλαιπωρίες που θα υποστεί από τα παιδιά.

Επιπλέον οι πίσω πόρτες ανοίγουν σχεδόν σε ορθή γωνιά κάνοντας την ζωή των γονιών εύκολη όταν χρειάζεται να δέσουν τις ζώνες σε παιδικά καθίσματα.

Ο χώρος για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι ικανοποιητικότατος, ενώ το ίδιο ισχύει  και για τον χώρο αποσκευών που δεν επηρεάζεται από τις μπαταρία που βρίσκονται κάτω από πίσω κάθισμα και παραμένει στα 351 λίτρα (1,300 λίτρα με διπλωμένο το πίσω κάθισμα).

Τα οικολογικά υφασμάτινα καθίσματα είναι άνετα και  στηρίζουν καλά το σώμα στις στροφές . Παντού θα βρείτε διάσπαρτες θήκες για γυαλιά, κινητά, ποτήρια και μπουκαλάκια, ενώ το ντουλάπι μπροστά από τον συνοδηγό  και ο αποθηκευτικός χώρος που σχηματίζεται κάτω από το υποβραχιόνιο έχουν όλα ικανοποιητικό μέγεθος.

Κινητήρες

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid κινείται από τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο 1.500άρη κινητήρα που αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm/1500 ροπής λειτουργώντας στον κύκλο Μiller.

Το σύστημα Υβριδικής κίνησης 48V συμπληρώνεται από ένα ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 20 ίππους και 55 Nm ροπής, και επιτρέπει στο Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid να κινηθεί αμιγώς ηλεκτροκίνητα σε συνθήκες χαμηλού φορτίου όπως το παρκάρισμα, η ήπια εκκίνηση σε ένα φανάρι, ή σε κίνηση με ταχύτητες έως 40χλμ/ω στην πυκνή κίνηση της πόλης.

Λόγω των διαφορετικών στροφών στις όποιες αποδίδεται η μέγιστης ισχύς των δύο κινητήρων, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 130 PS και τα 240 Nm ροπής- και όχι τα 150PS και 295 Nm ροπής που αθροίζουν κανονικά οι δυο κινητήρες.

Ο μικρός ηλεκτροκινητήρας του συστήματος  E-Hybrid βρίσκεται μέσα στο καβούκι του κιβωτίου ταχυτήτων και τροφοδοτείται από μία μπαταρία χωρητικότητας 0,8 kWh που βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα κάτω από τον χώρο αποσκευών.

Καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο (11λιτρα) και ζυγίζοντας μόλις 13,5 κιλά πρακτικά δεν επηρεάζει την κατανομή του βάρους μεταξύ των αξόνων ή την οδική συμπεριφορά.

Στην πράξη ο ηλεκτροκινητήρας κάνει διαρκώς εμφανή την παρουσία του χάρη στην ανεπαίσθητη λειτουργία του συστήματος Start/ Stop όσο και κατά την επιτάχυνση σε χαμηλές ταχύτητες έχοντας την δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να κινήσει το αυτοκίνητο χωρίς την βοήθεια του βενζινοκινητήρα για μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Ταυτόχρονα κατά το φρενάρισμα ο οδηγός μπορεί να αντιληφθεί την ευεργετική λειτουργία του που λειτουργεί σαν γεννήτρια ρεύματός μετατρέποντας την ενέργεια της πέδησης σε χρήσιμο ηλεκτρισμό που αργότερα θα βοηθήσει στην κίνηση και την διαχείριση των συστημάτων.

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid κινείται από το νέο7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη(υγρού τύπου) της εταιρείας που καταφέρνει με την βοήθεια στου ηλεκτροκινητήρα να εκκινεί το αυτοκίνητο ομαλά (..όταν η μπαταριά είναι πλήρως φορτισμένη)  και ανεβάζει τις ταχύτητες με αμεσότητα, δυστυχώς δεν είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε ότι αφορά την αντίδραση του στο Kickdown στην αυτόματη λειτουργία.

Ο κινητήρας είναι γενικά πρόθυμος από χαμηλά και είναι γενικά αθόρυβος εφόσον δεν ξεπεράσει τις 5,500 σαλ, όπου από εκεί και μέχρι την κόκκινη περιοχή αρχίζει να ακούγεται στο εσωτερικό με ένα θόρυβο που δεν ικανοποιεί με την χροιά του.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις στις μετρήσεις που έκανα πετύχαινα πάντα χρόνους γύρω στα 10 δευτερόλεπτα στην διαδικασία του 0-100, ενώ κάτι «ύποπτοι και καθόλου καθώς πρέπει κύριοι» μου είπαν πως εκείνοι που έχουν ένα ίδιο αυτοκίνητο είδαν στο καντράν ακόμη και 200 χλμ/ω!

Εγώ προσωπικά όπως όλοι γνωρίζετε δεν ξεπέρασα πουθενά τα 125 χιλιόμετρα την ώρα, όπου ο κινητήρας με την 7η σχέση γυρνά με μόλις 2,300 σαλ. καταναλώνοντας εύκολα στο ταξίδι κάτι λιγότερο από 7,5 λίτρα/100 χλμ. –και αυτό σε ένα SUV είναι μάλλον εντυπωσιακό

Ανάρτηση-Φρένα

Η ανάρτηση είναι με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πίσω- και είναι ρυθμισμένη με γνώμονα την άνεση επιτρέποντας αρκετές κλίσεις μέσα στην στροφή.

Τα φρένα με τα τέσσερα δισκόφρενα είναι δυνατά και ανθεκτικά στην χρήση και το μόνο που με ενόχλησε ήταν το κάπως ευαίσθητο ABS στην γρήγορη οδήγηση και η απότομη εμπλοκή του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Στην Πόλη

Το τετραγωνισμένο σουλούπι του αυτοκίνητου κάνει τον υπολογισμό των διαστάσεων του μέσα στην πόλη παιχνίδι, κάτι που βοηθά τόσο στην αλλαγή λωρίδας όσο και φυσικά στην διαδικασία του παρκαρίσματος.

Εδώ να πω ότι το ηχητικό σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος είναι υπερβολικά ευαίσθητο και αγχωτικό και καλύτερα να το έχετε στην θέση off.

Η ανάρτηση με McPherson μπροστά και διπλά ψαλίδια πίσω ελέγχει το ψηλό αμάξωμα, αλλά μάλλον είναι κάπως απότομη στην απόσβεση επαναφοράς κόβοντας πόντους από την άνεση των επιβατών στις εκατοντάδες –χιλιάδες λακκούβες που έχουμε μάθει να μας περιβάλουν χωρίς να παραπονιόμαστε.

Η βοήθεια που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση και η άψογή λειτουργία του Start/Stop βελτιώνουν κατά πολύ την άνεση μέσα στην καμπίνα, η καλή ηχομόνωση αφήνει την βοή της πόλης έξω από την καμπίνα των επιβατών, ενώ ο βενζινοκινητήρας όσο δεν ζορίζεται δεν ακούγεται στο εσωτερικό. Αυτό που ενοχλεί είναι ίσως η  τραχύτητα της λειτουργίας του σε αντιπαραβολή με την ησυχία που επικρατεί κατά την εκκίνηση όταν λειτουργεί μόνο ο μικρός ηλεκτροκινητήρας.

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid με εξέπληξε μέσα στην πόλη με την οικονομία του καθώς η μέση κατανάλωση για τις αστικές/ περιαστικές διαδρομές 5 ημερών και 710 χιλιομέτρων περιορίστηκε στα 5,8 λίτρα-που είναι πραγματικά εντυπωσιακά χαμηλή!

Για να επιτευχθεί αυτή η επίδοση οικονομίας κάποιες ελάχιστες παραχωρήσεις αλλά και εκμάθηση του τρόπου που λειτουργεί η αποδοτική υβριδική τεχνολογία.

Πρέπει λοιπόν να πατάτε προοδευτικά το πετάλι της επιτάχυνσης, να φροντίζετε να φορτίζει η μπαταρία προβλέποντας την επιβράδυνση και εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που σας δίνει το αυτοκίνητο να μετατρέπετε το φρενάρισμα σε κινητική ενέργεια!

Μέσα στην πόλη λοιπόν όπου είναι δυνατή η ανάκτηση ενέργειας και που το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλές ταχύτητες, χωρίς καμία θυσία ή προσοχή  μπορείτε να επιτύχετε 6,4 λίτρα/100 χλμ, ενώ αν προσπαθήσετε με το πρόγραμμα οικονομία «ΕCO», τότε μπορεί η κατανάλωση να πέσει και στα 5,5 λίτρα-αριθμός που περιγράφεται ως «κουφός» για ένα αντιαεροδυναμικό SUV που δεν σε υποχρεώνει να κινείσαι με το κροτάλισμα του πετρελαίου αλλά ούτε και με την γκρίνια από το πατινάρισμα κάποιου CVT!

Στον αυτοκινητόδρομο

Το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid όταν βγει στον αυτοκινητόδρομο είναι εξίσου ικανό και ταξιδεύει ευχάριστα. Ο ήχος από τον κινητήρα-όσο δεν ζορίζεται- δεν μπορεί να περάσει την  καλή ηχομόνωση και έτσι το μόνο που ενοχλεί είναι ο αεροδυναμικός θόρυβος από τους μεγάλους καθρέπτες και το κάθετο παρμπρίζ.

Ο οδηγός νοιώθει τις αναρτήσεις να ελέγχουν με ευκολία το αμάξωμα σε κάθε μορφή στροφής που θα συναντήσει. Το αυτοκίνητο χωρίς να είναι σκληρό καταφέρνει να στρίβει με παράνομες ταχύτητες κάνοντας τις  παρατεταμένες στροφές να μοιάζουν με ευθείες και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος να χάνονται μέσα στα άνετα αμορτισέρ.

Η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω από τα 7 λίτρα εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα, κάτι που δείχνει ότι η επιλογή του ελαφρού σε βάρος υβριδικού συστήματος σε συνδυασμό με το 7αρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ήταν μια έξυπνή κίνηση των Ιταλών…ε συγνώμη των Αμερικανών μηχανικών που ευεργετεί την κίνηση μέσα στην πόλη χωρίς να χαντακώνει την κατανάλωση και την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και τις στροφές!

Χρειάζεται ένα μπράβο για την άψογή εφαρμογή της υβριδικής τεχνολογίας με την πρώτη προσπάθεια από μια εταιρεία που μέχρι χθες ειδικευόταν στην κατανάλωση αδιευκρίνιστων ποσοτήτων καυσίμου για την παραγωγή εκτός δρόμου απόλαυσης .

Βλέπεις αν είσαι Ιταλός μηχανικός….ε συγνώμη Αμερικανός εννοούσα, ξέρεις να φτιάξεις ότι σου ζητηθεί με τον πιο απλό και αποδοτικό τρόπο!

Στρίβοντας

Στο επαρχιακό δίκτυο το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid είναι σχετικά ουδέτερο και η ρύθμιση στην ανάρτηση φροντίζει έτσι ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οι κλίσεις στις στροφές αν και γίνονται αντιληπτές από τους επιβάτες είναι μικρότερες από ότι οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων και τα 17,5 εκατοστά του ύψους από το έδαφος προδιαγράφουν, κάτι που δείχνει πόσο καλή δουλεία έχει γίνει με την αντιστρεπτική ράβδο.

Τα περιθώρια πλευρικής πρόσφυσης, τα  φρένα και η δύναμη είναι όλα εκεί και αν δεν σας πειράζουν οι αναμενόμενες για τον τύπο του αυτοκινήτου κλίσεις στις στροφές θα μπορούσε κανείς να πει ότι οδηγώντας το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid δεν πρόκειται να απογοητευτείτε.

Όταν ο ρυθμός ανέβει  το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid η άμεση απόκριση του κινητήρα γίνεται φίλος του οδηγού, αλλά ταλαιπωρεί τους μπροστινούς τροχούς που στην επιτάχυνση μέσα στην στροφή έχουν την τάση να χάνουν την πρόσφυση τους σχετικά νωρίς.

Ίσως τα λάστιχα του αυτοκινήτου να ήταν ταλαιπωρημένα ή  να έφταιγε και η ολισθηρότητα των δρόμων τις ημέρες της δοκιμής, όμως το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid παραδιδόταν από νωρίς στα ηλεκτρονικά του που φρόντιζαν για την ασφαλή αποκατάσταση της πορείας.

Το στήσιμο του αυτοκινήτου δεν επιτρέπει καμία παρεκτροπή του πίσω μέρους κάνοντας το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid ασφαλέστατο για τους περισσότερους οδηγούς, αλλά ίσως να στεναχωρήσει όσους θελήσουν να οδηγήσουν κάπως πιο γρήγορα.

Τα φρένα στέκονται με αξιοπρέπεια στις περιστάσεις και ενώ η αίσθηση τους θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, παρέμειναν δυνατά και ανθεκτικά παρά την ταλαιπωρία που τους επιφύλαξα κατά την διάρκεια της δοκιμής.

Έκτος Δρόμου

Το αυξημένο ύψος στα 17,5 εκατοστά από το έδαφος είναι υπεραρκετό για light εξορμήσεις, ενώ η πίσω ανάρτηση με τα γόνατα ΜακΦέρσον κράτα τους τροχούς σε επαφή με το έδαφος και επειδή οι τροχοί παραμένουν σε επαφή με το ανάγλυφο του οδοστρώματος η ελκτική πρόσφυση είναι πολύ καλύτερη από ότι θα περίμενε κανείς από ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

Όπως είναι αναμενόμενο τα ασφάλτινα φαρδιά ελαστικά βέβαια θα χάσουν εύκολα την πρόσφυση τους στους λασπωμένους χωματόδρομους δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid είναι τελικά ένα αυτοκίνητο για τις καθημερινές σας αστικές μετακινήσεις-και μάλιστα εστιασμένο στην οικολογική μανία της εποχής μας.

Συμπέρασμα

Με κάποιες μικρές πινελιές ανανέωσης στον σχεδιασμό του και ένα αποδοτικό υβριδικό σύστημα, το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid παραμένει επίκαιρο παρά τα χρόνια που έχει στην πλάτη του ο βασικός σχεδιασμός του, ενώ έχει τις ιδανικές διαστάσεις που χρειάζονται έτσι ώστε να ελίσσεται με άνεση στην πόλη την ώρα που προσφέρει χώρους για όλη την οικογένεια.

Η προσθήκη του συστήματος e Hybrid  κάνει το Jeep Renegade ιδανικό καθημερινό σύντροφο καθώς δίνει την δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να κινούνται οικονομικά μέσα  στην πόλη και ταυτόχρονα να μπορεί το Σαββατοκύριακο να τους μεταφέρει σε όμορφες διαδρομές μέσα στην φύση χωρίς να πρέπει να ακούνε κάποιο CVT που θα γκρινιάζει στις προσπεράσεις και τις ανηφόρες.

Είναι ένα απολαυστικό αυτοκίνητο για να ζεις μαζί του, ενώ η χαμηλή για την κατηγορία και την τεχνολογία που ενσωματώνει-και ξεκινά από τα €26,990 κάνουν τον κάπως κουρασμένο σχεδιασμό και ότι μπορεί να σε να περνά σε δεύτερο πλάνο

Αν η εταιρεία σημαιοφόρος της τετρακίνησης βαδίζει προς την ηλεκτροκίνηση-και μάλιστα βελτιώνοντας τις επιδόσεις των αυτοκίνητων της, τότε καλό είναι να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι σε δέκα χρόνια τα 4X4 θα κινούνται με αρμονία και σεβασμό μέσα στην φύση χωρίς να την μολύνουν με θόρυβο και καυσαέρια.

Σε ότι αφορά το Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid νομίζω ότι πρόκειται για μια συμφέρουσα αγορά καθώς συνδυάζει χώρους, οικονομία στα καύσιμά και καλές επιδόσεις για το ταξίδι, ενώ συμφώνα με την εταιρεία είναι ετοιμοπαράδοτο και διαθέτει 4ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η κουρασμένη εμφάνιση στο εσωτερικό και το εξωτερικό
  • Η απότομη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου στις εκκινήσεις

 

Θα θυμάμαι

  • Το καλό Value for Money (που λέν’ κι στου χουριό μ΄) και την καλή εκμετάλλευση των χώρων.
  • Την αποδοτική τεχνολογία του υβριδικού συστήματος και την ασφαλή οδική συμπεριφορά όντος και εκτός δρόμου.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Twitter,    Facebook,   YouTube,   LinkedIn,   Instagram,

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Jeep Renegade e-Hybrid

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο