Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςToyota Aygo X 1.0 Δοκιμή / Test drive

Toyota Aygo X 1.0 Δοκιμή / Test drive

To Toyota Aygo X (CVT) δείχνει ότι η μεγαλύτερη Ιαπωνική εταιρεία όχι μόνο δεν απομακρύνεται από την κατηγορία Α όπως έχουν επιλέξει οι περισσότεροι κατασκευαστές, αλλά επιμένει παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που επικαιροποιεί την θέση του ανάλογα με όσα ζητά σήμερα ο πελάτης της.

Είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που σχεδιάστηκε από την αρχή (..δεν έχει καμία σχέση με τα τρίδυμα C1, 108 kai Aygo MkI), βασιζόμενο στην έκδοση «GA–B» της πλατφόρμας TNGA (Toyota Global New Architecture) που χρησιμοποιεί το Yaris και το Yaris Cross.

Κοιτώντας τα χαρακτηριστικά κατανοούμε ότι το Toyota Aygo X (CVT) ήταν επόμενο να μεγαλώσει σημαντικά και με διαστάσεις τις Μ/Π/Υ να είναι τώρα 3.7/1.74/1.53μ. εμφανίζεται 23.5 εκ. μακρύτερο και 12.5 εκ. φαρδύτερο από τον προκάτοχό-ενώ φυσικά ευνοημένο είναι και το μεταξόνιο του που μεγάλωσε κατά  9 εκ. στα 24,3 εκ.

Οι άνθρωποι της Toyota-πολύ σωστά κατά την γνώμη μου- διέκριναν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που μένουν στις πόλεις έχουν ακόμη ανάγκη από τα πολύ μικρά αυτοκίνητα αλλά τελικά παρασύρονται από τον περιπετειώδη χαρακτήρα που εκπέμπουν τα καινούρια Crossover των μεγαλύτερων κατηγοριών.

Το Aygo ψήλωσε κατά 2 εκ. και με την προσθήκη ενός Χ έγινε ένα mini Crossover που στον μικρόκοσμο των αυτοκινήτων της κατηγορίας Α, αποφεύγει την αντιπαράθεση με το πολύ καλό Hyundai i10 και επιλέγει να αντιπαρατεθεί με τα Suzuki Ignis και τον ιταλικό μαθουσάλα της αυτοκίνησης Fiat Panda που αποδεικνύεται πολύ σκληρό για να πεθάνει!

Έχω άπειρο σεβασμό στους σχεδιαστές των αυτοκίνητων της μικρότερhς κατηγορίας γιατί γνωρίζω ότι εργάστηκαν πιο σκληρά από τους μηχανικούς που έχουν φτιάξει ένα σούπερκαρ καθώς το δημιούργημα τους θα πρέπει να υπακούει απόλυτα από τις χρηστικές ανάγκες των υποψήφιων πελατών, ενώ κάθε «βίδα» που χρησιμοποιούν διέπεται από τους οικονομικούς περιορισμούς που έχει προδιαγράψει το λογιστήριο!

Σχεδιάζοντας μια Bentley ή μια Ferrari σίγουρα εντυπωσιάζει τόσο τους ειδικούς όσο και τους πιο απλούς ανθρώπους σαν την υπογράφουσα, ωστόσο αν μπορούσες να μετρήσεις τις ανθρώπινες στιγμές που θα φιλοξενήσει το δημιούργημα σου τότε καταλαβαίνεις ότι τα συναισθήματα από τα εκατομμύρια των καθημερινών ανθρώπων που θα μετακινηθούν με αυτό είναι ασύγκριτα σημαντικότερα από τις λίγες χιλιάδες στιγμές -των συνήθως επιδειξιομανών- αγοραστών αυτοκινήτων πολυτελείας.

Ένα μικρό αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί κυρίως μέσα από περιορισμούς-κυρίως στα κόστη- και το να καταφέρνεις να παρουσιάσεις ένα μικρό αυτοκίνητο που συνδυάζει την προσιτή τιμή με τεχνολογία και έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα πρέπει να είναι μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις για ένα σχεδιαστικό τμήμα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Toyota Aygo X (CVT) είναι γεννήθηκε μέσα από αυτούς τους περιορισμούς όμως καταφέρνει να εντυπωσιάζει όχι μόνο με την φιλική και όμορφh εμφάνιση του αλλά κυρίως με τα όσα προσφέρει στην αστική μας καθημερινότητα.

Όπως και αν κοιτάξεις έχει πάνω του και μέσα του πολύ σχεδιαστικό μεράκι που δεν περιμένεις να βρεις σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, ενώ η ύπαρξη του CVT που είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής μπορεί να αποφευχθεί εάν κάποιος επιλέξει την χειροκίνητη έκδοση.

Το Toyota Aygo X (CVT) αρέσει πολύ στους νέους-κάτι που είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω βλέποντας τον μεγάλο μου γιο και την κόρη μου που σε λίγα χρόνια θα χρειαστεί να αγοράσουν αυτοκίνητο… να το λιγουρεύονται!

Το CVT δεν αποτελεί πρόβλημα για τους πιο νέους που βρίσκουν ότι η HD οθόνη των 9 ιντσών και το κορυφαίας ποιότητας ηχοσύστημα JBL σε συνδυασμό με ένα σκασμό γκάτζετς άνεσης και ασφάλειας-που πριν λίγα χρόνια αποτελούσαν προνόμιο των πολύ μεγαλύτερων αυτοκινήτων, να αξίζουν απόλυτα την προσοχή μας.

Έκανα μια σοβαρή προσπάθεια να κάνω «recalibration» και να κοιτάξω το αυτοκίνητο όχι σαν κοινή Auholixosaurus αλλά αξιολογώντας την συνισταμένη των λύσεων που προσφέρει μέσα στο αστικό περιβάλλον σε μια εποχή που τα βιβλία των αξιών ξαναγράφονται από τους κληρονόμους του μέλλοντος…

Εμφάνιση

Πρέπει να είσαι μεγάλος γρουσούζης για να μην υποκύψεις στην ζουζουνίαρικη εμφάνιση, το έντονο κοραλοπορτοκαλοκόκοκκινο χρώμα και στις 18αρες ζάντες που εξασφαλίζουν στο Toyota Aygo X (CVT) το δικαίωμα να κεντρίζει το ενδιαφέρον των νέων και των νεοτερίζοντων συμπολιτών μας από όπου και αν περνά.

Το καπό κατεβαίνει μέχρι τον προφυλακτήρα και θυμίζει έντονα το προηγούμενο, όμως τα μεγάλα φωτιστικά σώματα με τα καλής απόδοσης LED και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας που τα περιβάλλουν θυμίζουν ότι το νέο Aygo είναι σχεδόν όσο φαρδύ είναι και το Yaris με το οποίο συγγενεύει «εξ.. πλατφορμίας».

Το μεγάλο και ψηλό παρμπρίζ εξασφαλίζει εναν  όγκο SUV και κάνει το μικρό αυτοκινητάκι να φαίνεται στους άλλους οδηγούς που πήζουν στην κίνηση της λεωφόρου, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει φωτεινότητα στο εσωτερικό και καλή ορατότητα στον οδηγό.

Από το πλάι οι φαρδιοί θόλοι που φιλοξενούν τους 18ρηδες τροχούς προεξέχουν από το αμάξωμα και σε συνδυασμό με το αυξημένο ύψος από το έδαφος δίνουν ένα περιπετειώδη/αστικό χαρακτήρα που χαρίζει αυτοπεποίθηση στην μάχη με τις λακκούβες της πόλης μας!

Το προφίλ θυμίζει την νέα σφηνοειδή σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας με τα μεγάλα παράθυρα στις μπροστινές πόρτες και τα μικρότερα στις πίσω πόρτες να περιορίζονται από την ψηλή πόρτα και τις φαρδιές πίσω κολώνες.

Η ύπαρξη του πλαγίως ανοιγόμενου παραθύρου είναι κληροδότημα από το προηγούμενο μοντέλο και σίγουρα θα ενοχλήσει αρκετούς που δεν γνωρίζουν τα οφέλη σε εσωτερικό πλάτος που προσδίδει αυτή η επιλογή.

Το χαρακτηριστικό στο πίσω μέρος είναι τα τεράστια φωτιστικά σώματα που εντυπωσιάζουν το βράδυ  περικλείοντας μέσα σε μια παρένθεση φτιαγμένη από LED’s  όλο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου!

Είναι σίγουρα δύσκολο να φτιάξεις ένα μικρό αυτοκίνητο που να συνδυάζει την μόδα των Crossovers με τους χώρους και το καλό γούστο αλλά νομίζω πως εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ όμορφο ή έστω εξαιρετικά συμπαθητικό!

Εσωτερικό

Η πρωτοτυπία στον σχεδιασμό συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Toyota Aygo X (CVT)  όπου το ταμπλό σχηματίζει μια μεγάλη έλλειψη που περικλείει στο  κέντρο της σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect που προέρχεται αυτούσια από τα μεγαλύτερα μοντέλα και προσφέρει όλα τα gadgets που χρειάζονται οι θιασώτες της τεχνολογίας.

Από τα μεγαλύτερα μοντέλα προέρχονται και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistanceπου προφέρονται ως στάνταρντ εξοπλισμός (!) και περιλαμβάνουν σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών, αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση ποδηλάτων κατά την ημέρα, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και το Intelligent Adaptive Cruise Control που χρεώνεται ως έξτρα σε «μπρίμιου» αυτοκίνητα δεκάδων χιλιάδων ευρώ που προέρχονται από την Βαυαρία.

Φυσικά τα πλαστικά στο εσωτερικό είναι σκληρά σε όλες τις επιφάνειες του εργονομικού ταμπλό αλλά και στις πόρτες όπου όμως το επάνω μέρος τους είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος φωτίζοντας το εσωτερικό-ειδικά όταν το αυτοκίνητο έχει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα- και προσδίδοντας μια νότα νοσταλγίας καθώς αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό των παλαιοτέρων αυτοκινήτων και του προηγούμενου Aygo.

Η εργονομία στο ταμπλό οφείλεται στον όμορφο και περιεκτικό πίνακα οργάνων-που θα ήθελα να έχει ένα λιγότερο διακριτικό στροφόμετρο- και φυσικά από την ύπαρξη ξεχωριστών χειριστηρίων για τον αποδοτικότατο κλιματισμό.

Στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας υπάρχει η δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης του κινητού τηλεφώνου ενώ πιο πίσω υπάρχει ο επιλογέας του CVT και ένα πραγματικό χειρόφρενο- που τόσο μας λείπει από τα μοντέρνα αυτοκίνητα.

Το τιμόνι είναι μικρό σε διάμετρο και έχει πολύ σωστή λαβή, ενώ από πίσω υπάρχει και ένα χειριστήρια για την αλλαγή των εικονικών σχέσεων του κιβωτίου ταχυτήτων.

Χώροι

Ανοίγοντας την πόρτα γίνονται αμέσως προφανή τα οφέλη από την χρήση της ίδιας πλατφόρμας με το Yaris καθώς το Toyota Aygo X προσφέρει 2 εκατοστά μεγαλύτερο φάρδος από κάθε πλευρά για τους ώμους των επιβατών σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Οι μπροστινές πόρτες ανοίγουν διάπλατα και επιτρέπουν στον οδηγό να καθίσει εύκολα στο άνετο και με καλή πλευρική στήριξη κάθισμα κάνοντας το μικρό αυτοκίνητο ιδανικό και για πιο ηλικιωμένους ή πολύ ψηλούς επιβάτες.

Ο οδηγός κάθεται 5 εκατοστά πιο ψηλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο-χωρίς να έχει πρόβλημα με το ύψος του εσωτερικού- και αυτό εξασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις εκτός από τις πίσω κολώνες που σε συνδυασμό με τις μικρές πίσω πόρτες περιορίζουν την ορατότητα.

Μιλώντας για τις πίσω πόρτες εκείνο που με ενόχλησε δεν ήταν η απουσία ενός κανονικού παραθύρου που θυσιάστηκε στον βωμό του μικρότερου κόστους και του μεγαλύτερου φάρδους στο εσωτερικό, αλλά το μικρό τους άνοιγμα που δυσκολεύει την είσοδο των πίσω επιβατών και την πρόσδεση των μικρών παιδιών στα ειδικά καθίσματα.

Και είναι κρίμα γιατί πάρα τις μικρές διατάσεις οι δύο επιβάτες του πίσω καθίσματος μπορεί να πρέπει να βολέψουν τα γόνατα τους αν είναι ψηλοί, όμως το φάρδος και το ύψος του ουρανού είναι επαρκέστατα.

Χάρη στην νέα πλατφόρμα το μήκος του χώρου αποσκευών έχει μεγαλώσει  κατά 125 χλστ. προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο 60 επιπλέον λίτρας  χωρητικότητας σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και έτσι η συνολική χωρητικότητα τώρα φτάνει τον αξιοπρεπή για την κατηγορία αριθμό των  231 λίτρων, ενώ μπορεί να φτάσει και έως τα 829 λίτρα με πεσμένα τα πίσω καθίσματα.

Κινητήρας-Μετάδοση

Κάτω από το καπό του Toyota Aygo X (CVT)  κατοικεί ο γνωστός 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός και αλουμινένιος κινητήρας των 998 κ.εκ. με 12 βαλβίδες, ο οποίος αποδίδει 72 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 93 Nm στις 4.400 σ.α.λ.

Καθώς το φάρδος είναι αρκετό απόρησα πώς και δεν προσφέρεται το μικρό Aygo X με τα κινητήρια σύνολα του Yaris, ωστόσο λόγοι εσωτερικού ανταγωνισμού και μείωσης του κόστους μάλλον επιβάλλουν μόνο μια επιλογή κινητήρα, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι προδιαγραφών Euro 6D και εκπέμπει μόνο 107 g/km CO2 επιτρέποντας στο μικρότερο Toyota να κυκλοφορεί ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά κοιτώντας τις τιμές της ροπής επιβεβαιώνεται ότι για να κινηθεί σβέλτα το αυτοκινητάκι χρειάζεται ο κινητήρας να στροφάρει ψηλά-κάτι που δεν είναι όσο αθώο ακούγεται, αφού είναι παλαιόθεν γνωστό ότι ψηλά γίνεται θορυβώδης και παράγει κραδασμούς.

Είναι προφανές ότι το Toyota Aygo X (CVT) της δοκιμής εξοπλίζεται με το «The sum of all fears» αυτόματο κιβώτιο μεταβλητών σχέσεων (CVT) που θεωρητικά φροντίζει για την οικονομική και άνετη μετακίνηση.

Και αυτό μπορεί να είναι μια απόλυτη αλήθεια όσο κινούμαστε στο κλειστό αστικό περιβάλλον και δεν βιαζόμαστε καθώς στο CVT διατηρεί το κινητήρα σε χαμηλές και σταθερές στροφές, όμως στην πράξη με το που θα βγείτε πιο έξω ή θα χρειαστείτε λίγο περισσότερη δύναμη η έλλειψη ροπής θα κάνει τον θόρυβο στο εσωτερικό να ενοχλεί.

Η δύναμη του κινητήρα χάνεται κάπου μέσα στο εθνικό κιβώτιο της Ιαπωνίας κάνοντας το αυτοκίνητο εξαιρετικά αργό στις προσπεράσεις και δυσάρεστο όταν αποφασίσετε να οδηγήσετε γρήγορα.

Ευτυχώς το Toyota Aygo X προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που μπορεί να μην περιορίζει τον θόρυβο και τους κραδασμούς του μικρού κινητήρα, αλλά με λιγότερα χρήματα μεταμορφώνει το μικρό Toyota σε ένα ζωντανό και πρόθυμο εργαλείο για τις καθημερινές σας μετακινήσεις.

Σε ότι αφορά τους αριθμούς, στον ανοικτό δρόμο το Toyota Aygo X (CVT) φτάνει δύσκολα τα 150 χλμ/ω, ενώ χρειάζονται περίπου 15 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h.

Ωστόσο, οφείλω να παραδεχτώ ότι χάρη στο χαμηλό του βάρος, στην ήρεμη οδήγηση με το CVT καταναλώνει κατά μέσο μόλις όρο 4,2 με 4,5 lt/100 km μέσα στην πόλη και ακόμη αν το «κυνηγήσετε», δύσκολα θα δείτε πάνω από 7. lt/100 km σε επαρχιακούς δρόμους.

Ανάρτηση

Η ανάρτηση του Toyota Aygo X (CVT)  αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και από έναν ημιάκαμπτο άξονα πίσω και είναι σχετικά σφικτά ρυθμισμένη επιτρέποντας κάποιες ελάχιστες  μετατοπίσεις του πίσω μέρους στις εγκάρσιες ανωμαλίες το δρόμου.

Το τιμόνι προσφέρει κύκλο στροφής μόλις 9,8 μέτρων, έχει σωστή υποβοήθηση και αίσθηση στον δρόμο, ενώ παρότι το CVT δεν συμμετέχει καθόλου στο φρενάρισμα λόγω του χαμηλού βάρους των 950 κιλών η Toyota έχει επιλέξει να εφοδιάσει το Toyota Aygo X (CVT) με αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και απλά ταμπούρα πίσω.

Στην Πόλη

Βολεύτηκα αμέσως στο κάθισμα του Toyota Aygo X (CVT), αφού τόσο το τιμόνι όσο και το κάθισμα ρυθμίζονται προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, ενώ η ορατότητα είναι ειδικά προς τα μπροστά είναι εκπληκτική!

Η ορατότητα προς τα πίσω δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή όμως υπάρχει και μια κάμερα οπισθοπορείας που βελτιώνει την ορατότητα προς τα πίσω, όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο.

Το τιμόνι κόβει πολύ, έχει κοντή κλιμάκωση και διαθέτει μια μάλλον δυνατή υποβοήθηση που βοηθά στους ελιγμούς στα στενά της πόλης.

Οδηγώντας μέσα στην πόλη η οδήγηση γίνεται ένα παιχνίδι όπου όσο δεν πιέζεται  ο μικρός κινητήρας αφήνει το μυαλό του οδηγού να ξεκουραστεί και να σκεφτεί τι θα κάνει όταν γυρίσει στο σπίτι του ή όταν θα πάει στην δουλειά του.

Το Toyota Aygo X (CVT) είναι ένα αυτοκίνητο πόλης και σε αυτό το περιβάλλον το CVT σπάνια θα ενοχλήσει ενώ δεν θα δυσκολευτεί ποτέ να ακολουθήσει την ροή της πόλης.

Στις ακραίες συνθήκες δοκιμής του ΔΛΔ η ανάρτηση εμφανίζεται κάπως ξερή στον τρόπο με τον οποίο απορροφά τις λακκούβες καθώς η επαναφορά της είναι απότομη και ξερή ενοχλώντας- κυρίως τους πίσω επιβάτες.

Παρά το σκληρό σετάρισμα της ανάρτησης χάρη στο στιβαρό και χωρίς στρεβλώσεις αμάξωμα οι μεγάλοι τροχοί καταφέρνουν να μην χάνουν την επαφή τους με το οδόστρωμα και το μικρό αυτοκίνητο πόλης εμφανίζεται ιδιαίτερα άνετο σε όλες τις κανονικές συνθήκες.

Σε χρήση «ΔΛΔ» θα παρατηρηθούν κάποιες αναπηδήσεις του πίσω άξονα όμως ακόμη και αυτές χαρακτηρίζονται αμελητέες για την κατηγορία στην οποία ανήκει το Toyota Aygo X (CVT).

Το μικρό Toyota έχει φτιαχτεί για την πόλη και με την κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 5 λίτρα /100 χλμ θα καλύπτει με τα 35 λίτρα του δοχείου καυσίμων σχεδόν 700 χιλιόμετρα καθημερινών μετακινήσεων-κάτι που είναι θαυμάσιο!

Στον Αυτοκινητόδρομο

Το Toyota Aygo X (CVT)  έχει φτιαχτεί για την πόλη και έτσι δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι στον αυτοκινητόδρομο το CVT ενοχλεί έντονα  τους επιβάτες στην καμπίνα με την φασαρία που παράγει σε συνδυασμό με τον μικρό και φωνακλάδικο κινητήρα…

Πατάς το γκάζι να αλλάξεις λωρίδα ανεβαίνοντας στο «ποτάμι» και το μόνο που συμβαίνει είναι να ανεβαίνει ο θόρυβός…

Η λύση είναι να επιλέξετε μια από τις 7 προεπιλεγμένες σχέσεις από τα paddles και να επιταχύνετε όσο μπορείτε πιο ομαλά. Η επιλογή των εικονικών σχέσεων του CVT από τα paddles στο τιμόνι δεν διορθώνει πολύ την κατάσταση εάν βιάζεστε, καθώς εάν επιλέξετε μια μακριά σχέση για να ταξιδεύετε αθόρυβα με το που θα πιέσετε το πεντάλ του γκαζιού περισσότερο από τα 2/3 το κιβώτιο θα κατεβάσει σχέση και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά… Θόρυβο!

Ωστόσο το Toyota Aygo X (CVT) παραμένει σταθερό και ασφαλές όταν ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα 120+ χιλιομέτρων και η κατανάλωση δεν θα ξεπεράσει τα 5,5 λίτρα.

Στις Στροφές

Η οδική συμπεριφορά του Toyota Aygo X (CVT) είναι πολύ ευχάριστη καθώς το χαμηλό βάρος το κάνει εξαιρετικά ευκίνητο και άμεσο στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Ο κινητήρας σίγουρα δεν βάζει φωτιά στον δρόμο εξαιτίας κυρίως του CVT-και αν στο επαρχιακό δίκτυο θέλεις να κινηθείς γοργά πρέπει να επιλέξεις υποχρεωτικά την χειροκίνητη αλλαγή ταχυτήτων από τα Paddles και να λειτουργείς τον κινητήρα κοντά στις 6,500σαλ- δηλαδή εκεί που ο θόρυβος που παράγεται μπορεί να παραλληλισθεί με την απογείωση ενός 747…

Το χαρισματικό πλαίσιο που έχει φτιαχτεί για να φιλοξενεί και τα μηχανικά μέρη του Yaris GR κινείται με απόλυτη ασφάλεια καθώς το πίσω μέρος μένει καρφωμένο μέσα στην στροφή χαρίζοντας ηρεμία στον καθημερινό οδηγό.

Αυτό που σίγουρα αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη είναι ότι τα ταμπούρα που ήταν εξοπλισμένο το Toyota Aygo X (CVT) στον πίσω άξονα, αποδείχθηκαν και στην πράξη τα πανίσχυρα και ανθεκτικά.

Σε κατηφορικές διαδρομές λοιπόν ο οδηγός μπορεί να στηριχτεί χωρίς κανένα φόβο στα πανίσχυρα φρένα και να απολαύσει μια ελαφριά δόση διασκεδαστικής οδήγησης…όσο το επιτρέπει η βαρύτητα.

Είναι σίγουρο ότι με αυτό το πλαίσιο το χειροκίνητο μοντέλο θα μπορεί να προσφέρει κάποια οδηγική ευχαρίστηση παρά την έλλειψη ιπποδύναμης, ωστόσο το CVT δεν νοιώθει άνετα έξω από την πόλη -και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας αν αποσκοπείτε σε γενική χρήση.

Συμπέρασμα

Το Toyota Aygo X (CVT) έχει φτιαχτεί για να κυκλοφορεί εντός των τοίχων της πόλης και μάλιστα στις ταχύτητες που επιβάλλει η αυστηρή νομοθεσία των δυτικοευρωπαϊκών πόλεων.

Είναι πανέμορφο και προσφέρει οικονομική και απροβλημάτιστη κίνηση μέσα στην πόλη, ενώ το πλαίσιο διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά-τα οποία όμως αν θελήσετε να τα εξερευνήσετε θα ήταν καλό να επιλέξετε την χειροκίνητη έκδοση.

Έτσι λοιπόν αν βλέπετε το Toyota Aygo X σαν ένα δεύτερο αυτοκίνητο που θα το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά μέσα στην πόλη είναι σίγουρο ότι το αυτόματο κιβώτιο -ακόμη και αν είναι CVT θα σας ξεκουράσει, ενώ αν το βλέπετε σαν το μοναδικό σας αυτοκίνητο με το οποίο θα ταξιδέψετε στον αυτοκινητόδρομο ή το επαρχιακό δίκτυο τότε καλύτερα να δείτε το χειροκίνητο.

Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές ξεκινούν για την έκδοση X-Play από τα €16,270 και φτάνουν στα €21,160 στην X-Limited της δοκιμής, ενώ το CVT ενώ αν επιμένετε να το θέλετε θα σας κοστίσει επιπλέον €1.200 στην έκδοση της επιλογής σας. Όλα αυτά βέβαιά με την πλήρη εγγύηση της Toyota εγγύηση για 6 χρόνια ή 180.000χλμ.

 Δεν με ευχαρίστησαν…

  • Το CVT “Crying Volubly Transmission” σε συνδυασμό με τον θορυβώδη κινητήρα.
  • Οι επιδόσεις και το μικρό άνοιγμα στις πίσω πόρτες.

Θα θυμάμαι…

  • Το εργονομικό και άνετο εσωτερικό και την οικονομία στα καύσιμα
  • Την ζυγισμένη οδική συμπεριφορά και την εμφάνιση που σου φτιάχνει το κέφι! .

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Twitter,    Facebook,   YouTube,   LinkedIn,   Instagram,

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Toyota Aygo X 1.0

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο