Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςFord Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST Δοκιμή/Test drive

Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST Δοκιμή/Test drive

Υπάρχουν στιγμές που τις περίμενες όλη σου την ζωή-και όταν πλησιάζουν φοβάσαι να τις αρχίσεις γιατί φοβάσαι για το πως θα νοιώσεις όταν τελειώσουν…

Το Ford Mustung είναι ένας θρύλος που μεγάλωσε μέσα σε όλους μας μέσα από την Αμερικάνική κουλτούρα του Ροκ & Ρολ που ρουφήξαμε αχόρταγα μέσα από τον Αμερικάνικο κινηματογράφο.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 043Στις βιντεοκασέτες που νοικιάζαμε από το βίντεο κλαμπ της γειτονίας, το 10λεπτό της σκηνής καταδίωξης στην ταινία Bullitt  με τον Steve McQueen μέσα σε μια πράσινη GT του ’68 είχαν πάντα «παράσιτα» από τα πολλά «stop-rewind and replay’s” που κάναμε όλοι για τουλάχιστον 5-6 φορές!

Με ένα κεφάλι φορτωμένο με αναμνήσεις έρχεται η στιγμή που– έστω και παραδοσιακά τελευταία-  στα χέρια μου κρατώ τα κλειδιά μιας κατακόκκινης Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST και φοβάμαι να πατήσω το κουμπί της απασφάλισης της πόρτας φοβούμενη μήπως λυθούν τα μάγια.

Τις στιγμές που νοιώθεις πως πρόκειται να γοητευτείς, είναι καλό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να κοιτάξεις μήπως βρεις μειονεκτήματα στην εμφάνιση, ή σε οτιδήποτε άλλο που θα σε αφήσουν να φύγεις από το Νησί των Λωτοφάγων…

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 044Ο Οδυσσέας μέσα μου πάντα το έκανε αυτό –και όταν δεν κατάφερα να το κάνω… βρέθηκα με τρία παιδιά και ένα σκύλο!

Είναι όμορφη η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST και ειδικά στο λαμπρό κόκκινο χρώμα σε κάνει να ξεχνάς ότι έχεις οδηγήσει πολύ πιο ακριβά αυτοκίνητα σαν την Alfa Romeo Giulia Veloce,  ή την BMW M2 που σε έχουν γοητεύσει.

Η ομορφιά της Mustang είναι διαφορετική από εκείνη της εκλεπτυσμένης Ιταλίδας ή της ικανότατης Γερμανίδας.

Γρήγορα κατάλαβα ότι υπάρχουν περισσότεροι από δύο τρόποι για να ερωτευτείς ένα αυτοκίνητο-ειδικά όταν ξέρεις ότι δεν πρόκειται να το πάρεις ποτέ- και έτσι γρήγορα έβγαλα την λίστα με τις 137++ ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσω για το αυτοκίνητο που δοκιμάζω ώστε να μην ξεφύγω από μεθοδολογία μου..

Πάμε λοιπόν!

Λίγη Ιστορία

ford-mustangΠριν 57 χρόνια (9 Μαρτίου 1964) η Ford παρουσίασε ένα αυτοκίνητο που ήταν βασισμένο σε ενα πλαίσιο με συμβατική ανάρτηση και αρχικά έναν αδύναμο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα δημιουργώντας την  κατηγορία των «pony cars», γνωστά και ως «muscle cars», που ουσιαστικά ήταν φθηνά, σπορ coupé με μακρύ μπροστινό μέρος, κοντό πίσω μέρος και σαλόνι διάταξης 2+2 θέσεων.

Η παρουσίαση λίγο αργότερα της Pontiac GTO με τους ισχυρούς V8 των 6,4 λίτρων (389 κυβικών ιντσών) ανάγκασε την Ford να ακολουθήσει και εκείνη στο πεδίο των επιδόσεων με έναν αντίστοιχα ισχυρό κινητήρα και έτσι γεννήθηκε ο θρύλος αυτού του πανέμορφου αυτοκινήτου που οδήγησε ο  Steve McQueen στο Bullit και που «διέσωσε» τον James Bond στο Goldfinger με την Jill Masterson στο τιμόνι..

Στις 6 ½ γενιές της, η Mustang είναι και ένα από τα μακροβιότερα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικότερα στην κατηγορία των muscle cars είναι το απολύτως το μακροβιότερο και το μοναδικό με συνεχή παραγωγή από το πρώτο αντίτυπο έως σήμερα.

Σε αυτή την μακρινή πορεία οπίσω άξονας ήταν πάντα άκαμπτος και μόλις το 2014 με την εμφάνιση της 6ης γενιά η mustang έκτος από επιδόσεις απέκτησε και μια οδική συμπεριφορά που της επέτρεπε να στέκεται δίπλα στον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 025Έτσι σήμερα η Mustang είναι ένα χαρμάνι της Αμερικάνικής παράδοσης και της Ευρωπαϊκής τεχνολογίας της Ford που για πρώτη φορά κατασκεύασε την Mustang σαν παγκόσμιο αυτοκίνητο εφοδιάζοντας την και με τον χαρισματικό 2,3L τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα του Focus RS.

Κοινός παρονομαστής όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι προσιτές τιμές που έκαναν το θρυλικό muscle car να μοιάζει ευκαιρία!

Απλά τα τελευταία χρόνια έγινε και τόσο καλό στον δρόμο που για τους λάτρεις του είδους μοιάζει σαν μια πραγματική ευκαιρία- ακόμη και στο Φορολογιστάν χάρη στον τετρακύλινδρο κινητήρα της.

Δεν είναι φτηνή, αλλά με €52Κ δεν υπάρχει πιο κλασσικά εντυπωσιακό και διασκεδαστικό αυτοκίνητο να πάρει κάποιος…

Εμφάνιση

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 037Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις από ένα μέρος οδηγώντας την Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST και να μην κεντρίσεις τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των περαστικών.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα πουν «κοίτα μια Mustang» παραβλέποντας ότι από την άλλη πλευρά του δρόμου μπορεί να βρίσκεται μια Porsche 911!

Και αυτό θα το πούνε χωρίς ζήλεια καθώς μέσα στο μυαλό τους ξυπνούν τα όνειρα που έκαναν όταν ήταν παιδιά οι μεγαλύτεροι, ενώ τα παιδιά εντυπωσιάζονται από τις ασυνήθιστες για την Ελλάδα αναλογίες φωνάζοντας «γκάζωσε την»!!!

Έχει μια τίμια ομορφιά που κάνει τον κόσμο να την σέβεται ακόμη και όταν την οδηγεί μια γυναίκα-και έτσι σε αντίθεση με όσα είχα ζήσει με την δοκιμή του Opel GT, δεν βρέθηκε ούτε ένας ουγκανοπίθηκος να με παρακινήσει να πάω να «πλύνω πιάτα» για τον «@$%&$ που μου μου το πήρε»!

Η μεγάλη πολύγωνη μάσκα της μας είναι γνώριμη… και μια φωνή στο μυαλό μας φωνάζει Ford, παρότι δεν το γράφει πουθενά!

Αντίθετα παντού στο αυτοκίνητο  θα βρείτε το Pony που κοσμεί το κέντρο της μάσκας να σας ξεκαθαρίζει ότι βλέπετε ένα Mustang. Δεν χρειάζεται να το δείτε πουθενά γραμμένο, το ξέρετε!

Μετά την ανανέωση που έγινε το 2018, η μακρύτερη ποδιά κάτω από τον κινητήρα διαθέτει ειδικά πτερύγια που κατευθύνουν τη ροή του αέρα στα φρένα του αυτοκινήτου, τα οποία εφοδιάζονται με ένα αναβαθμισμένο σύστημα brake booster για άμεσο, αξιόπιστο φρενάρισμα.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 036Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέες πλαϊνές γρίλιες για βελτιωμένη ψύξη και ένα νέο εμπρός splitter που δεν επιτρέπει στον αέρα να περάσει κάτω από το αμάξωμα βελτιώνοντας την αεροδυναμική και δημιουργώντας υποπίεση που βελτιώνει το πάτημα του αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες.

Δυο γρίλιες πάνω στο καπό προσθέτουν αγριάδα, ενώ τα θυμωμένα φωτιστικά σώματα LED με την αυτόματη λειτουργία και την αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων, συμπληρώνουν την εικόνα που αντικρίζουν όσοι θα κάνουν στην άκρη μόλις την δούνε στον καθρέπτη τους.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 0280Το προφίλ εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο με το μακρύ καπό που τοποθετεί τον κινητήρα πίσω από τους εμπρός τροχούς μοιράζοντας το βάρος σχεδόν ιδανικά μεταξύ των δύο αξόνων.

Με διαστάσεις M/Π/Υ 4,84X 1.92 X1.38 και μεταξόνια 2,72 μέτρων η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST είναι ένα πολύ μακρύ, πολύ φαρδύ και χαμηλό κουπέ που έχει την καμπίνα των επιβατών μετατοπισμένη στο πίσω μέρος και το χυτό πίσω παράθυρο να δικαιολογεί το όνομα Fastback.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 038Οι μαύρες 19αρες ζάντες που φορούν P ZERO 255/40R19 αφήνουν να φανούν οι τετραπίστονες δαγκάνες στους μπροστινούς τροχούς (απλές πίσω) και τα μεγάλα δισκόφρενα 348mm μπροστά/330mm πίσω.

Η εικόνα από πίσω, ειδικά στο αυτοκίνητο της δοκιμής με τις έξτρα τετραπλές εξατμίσεις της V8  έκδοσης, τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και το φαρδύ αμάξωμα είναι απολαυστική και γεμίζει την λωρίδα της κυκλοφορίας με τον πιο πειστικό τρόπο.

Εσωτερικό

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 024Η εικόνα στο εσωτερικό της Ford Mustang  Fastback έχει απολύτως αμερικάνικη αισθητική και ενώ δείχνει κάπως ηθελημένα παλαιομοδίτικη, εντυπωσιάζει το ευρωπαϊκό μας μάτι με την διαφορετικότητα του ταμπλό.

Το σχέδιο του σκίαστρου του πίνακα οργάνων αναπαράγεται μπροστά από τον συνοδηγό ενώ το κεντρικό τμημα του ταμπλό χαμηλώνει και δημιουργεί μαζί με το αλουμίνιο και τους τρεις αεραγωγούς την απόλυτη αμερικάνικη ομορφιά!

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 014Το αλουμίνιο μοιάζει να είναι αληθινό και δείχνει πόσο προσεγμένη είναι η ποιότητα της πλειοψηφίας των υλικών της καμπίνας, σε αντίθεση με τους πλαστικούς αεραγωγούς που πλαισιώνει που είναι φτιαγμένοι από πλαστικό κάτω του μετρίου!

Αντιθέσεις θα βρείτε και μεταξύ του ραμμένου δέρματος που καλύπτει το επάνω μέρος του ταμπλό και των θυρών με τα πλαστικά στην κεντρική κονσόλα, το ντουλάπι και στο κάτω μέρος των θυρών που είναι αταίριαστα σκληρά και φτηνά στην αφή και την όψη.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 017Το αμερικάνικό τιμόνι με το Mustang να τρέχει είναι σίγουρα παλιομοδίτικό, όμως αυτό δεν ενοχλεί, όσο ενοχλούν τα δεκαοκτώ πλήκτρα με τις 22 λειτουργίες… Χαμός!

Ο πίνακας οργάνων έχει αναβαθμιστεί και αποτελείται στάνταρ από μια οθόνη LCD  που έχει ένα στρόγγυλο ταχύμετρο στα δεξιά και ένα στροφόμετρο αριστερά το οποίο όμως μετά τις 3,500 σαλ, απλώνεται σε μια μπάρα στο πάνω μέρος του πίνακα που φτάνει μέχρι το στροφόμετρο.

Στο κέντρο του πίνακα υπάρχουν διάφορες ενδείξεις του υπολογιστή ταξιδίου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εκεί να προβάλλονται με ψηφιακά στρόγγυλα όργανα η πίεση του λαδιού, η υποπίεση της εισαγωγής αέρα, η πίεση του συμπιεστή κα.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 09Στο κέντρο του ταμπλό και χαμηλά για να μην περιορίζει την ορατότητα προς τα μπροστά υπάρχει το σύστημα πολυμέσων με μια οθόνη αφής 8.3’’ το οποίο έχει τις γνωστές δυνατότητες και διασυνδεσιμότητα Αndroid Αuto και Apple Car Play.

Άξιο προσοχής στο αυτοκίνητο είναι το ηχοσύστημα B&O με τα 9 ηχεία και τον απίστευτο ήχο που μπορείτε να το χειριστείτε και από τα δύο περιστροφικά κουμπιά κάτω από την οθόνη.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 011Χαμηλότερα υπάρχει η κονσόλα χειρισμού του διζωνικού κλιματισμού, ενώ χαμηλότερα υπάρχει το κουμπί Start/Stop και 4 διακόπτες αμερικανικής αισθητικής και ποιότητας που διαχειρίζονται τα αλάρμ, το ESP, την σκληρότητα του τιμονιού και τους χάρτες λειτουργίας του κινητήρα.

Με αυτό, με δύο νέα Drive Modes, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν το επίπεδο εμπλοκής του ESP, την απόκριση του γκαζιού, το σύστημα διεύθυνσης και τις ρυθμίσεις του Active Valve Performance Exhaust σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο.

Επιπλέον των Normal, Sport, Track και Snow/Wet Modes, η Mustang διαθέτει:

  • Το Drag Strip Mode που βελτιστοποιεί τις επιδόσεις στην επιτάχυνση από 0-400 μέτρα για χρήση σε ειδικές πίστες dragster
  • Το My Mode που επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν τις ρυθμίσεις που επιθυμούν για επιδόσεις, δυναμική συμπεριφορά και ήχο εξάτμισης.
  • Με τη νέα τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust, οι οδηγοί μπορούν για πρώτη φορά να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου τη εξάτμισης, ανάλογα με τη διάθεση και το οδηγικό σενάριο.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 016Στο αυτοκίνητο της δοκιμής το Active Valve Performance Exhaust είναι απενεργοποιημένο καθώς η τετραπλή εξάτμιση δεν έχει τις βαλβίδες που να ελέγχουν τον θόρυβο και αντ’ αυτού χαρίζει ένα μπάσο και δυνατό ήχο που θυμίζει v8 και ικανοποιεί τον οδηγό χωρίς να ενοχλεί τους γύρω…

Πιο πίσω βρίσκεται ο επιλογέας του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και το μηχανικό χειρόφρενο που έχει μεγάλο μοχλό για να βοηθά όσους δεν ξέρουν γκαζόφρενο.

Άνεση / Χώροι

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 020Τα εμπρός δερμάτινα καθίσματα της Recaro παρέχουν πολύ καλή πλευρική στήριξη τοποθετώντας τον οδηγό χαμηλά και κοντά στον δρόμο, αποτρέποντας το σώμα να μετακινείται στις στροφές. Ωστόσο οι πιο εύσωμοι φίλοι μας θα ήταν καλό να αποφύγουν τα σπορ καθίσματα καθώς… ίσως να μην χωρούν στην περιοχή της κοιλιάς και των ώμων.

Κάθεσαι λοιπόν χαμηλά και βλέπεις τον δρόμο μέσα από το στενό παρμπρίζ και το απέραντα μακρύ καπό…  Απίστευτη αίσθηση που σε βάζει κατευθείαν στο νόημα του αυτοκινήτου.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 015Καθώς οι Αμερικάνοι δεν έχουν πέσει στην παγίδα του χειρισμού των πάντων μέσα από την οθόνη η εργονομία είναι γενικά καλή παρά τους πολλούς διακόπτες και τα μέτριας σε ποιότητα χειριστήρια των φλάς και των καθαριστήρων.

Το αριστερό χέρι ακουμπά στην πόρτα, ενώ ο δεξιός αγκώνας ξεκουράζεται στο κεντρικό τούνελ φτάνοντας με φυσικό τρόπο στον επιλογέα ποίημα του κιβωρίου ταχυτήτων. Παραφωνία εδώ είναι το χειρόφρενο που όταν είναι τραβηγμένο πάει πολύ ψηλά και ίσως ενοχλήσει όσους θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν σε κάποια στροφή.

Η είσοδος στα πίσω καθίσματα είναι δύσκολη λόγω των ογκωδέστατων Recaro, και ο χώρος για τα πόδια και το κεφάλι είναι μόλις αρκετός για ανθρώπους μέχρι 1,70 μ.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 012Ο γιος μου θέλοντας να εντυπωσιάσει τους φίλους του από την ομάδα του μπάσκετ με ρώτησε αν μπορούμε να γυρίσουνε τους φίλους του στο σπίτι τους μετά την προπόνηση…

Ο πιο ψηλός που ήταν πάνω από 2 μέτρα στριμώχτηκε στο μπροστινό κάθισμα, ενώ ο γιος μου και το άλλο παιδί που είναι και οι δύο 1,90μ+ κάθισαν πίσω με το κεφάλι τους να είναι κάτω από το πίσω παράθυρο σε μια γωνία 90 μοιρών και με τα μαλλιά τους να ακουμπούν μονίμως μεταζί τους-όπως και τα πόδια τους.

Η εικόνα μιλούσε για την απολυτή ταλαιπωρία και θα τους λυπόμουν εάν δεν μιλούσαν όλη την ώρα για το «ότι μπαίνουν για πρώτη φορά σε Mustang” και εάν ο γιος μου δεν έλεγε συνέχεια «πάτα το ρε μάνα»!

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 01Όταν φτάσαμε σπίτι τους πήρε περίπου ένα λεπτό να ισιώσουν και να αρχίσουν να περιεργάζονται όλες τις λεπτομέρειες πριν πάρουν τα πράγματα τους από το πορτμπαγκάζ των 408 λίτρων.

Όταν είσαι 14-16 χρόνων μπορείς να υπομείνεις πολλά, εσείς πάλι αν δεν είστε αυτής της ηλικίας, μην καθίσετε πίσω και ειδικά αν υποφέρετε από κλειστοφοβία. Οι πίσω θέσεις είναι ιδανικές για παιδιά ή petit γυναίκες μέχρι 1,70μ.

Πλαίσιο/ Αναρτήσεις

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 03Το πλαίσιο-όπως και οι αναρτήσεις της Ford Mustang Fastback 2,3L,ECOBOOST, είναι φτιαγμένα εξαρχής για να ανταποκρίνονται στις κτηνώδεις επιδόσεις των κινητήρων V8- και έτσι όπως είναι αναμενόμενο είναι εξαιρετικά άκαμπτα αλλά και βαριά,  αφού τα 1,730 κιλά που ζυγίζει η αμερικανική ομορφιά της δείχνει ότι η ομάδα μηχανικών που το έφτιαξε αγαπά το φυστικοβούτυρο και τα μπέργκερ….

Ένα πλαίσιο σχεδιασμένο έτσι ώστε οι κινητήρες και τα κιβώτια να τοποθετούνται στον διαμήκη άξονα και πίσω από τους εμπρός τροχούς, έτσι ώστε η κατανομή βάρους να βρίσκεται κοντά στο επιθυμητό 50:50. Συγκεκριμένα στο 51:49!

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 033Η ανάρτηση διαθέτει γόνατα McPherson ενώ η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που κάθεται πάνω σε ένα υποπλαίσιο που ενώνεται με το αμάξωμα με ελαστικά παρεμβύσματα- για περισσότερη άνεση, είναι σχετικά σφικτά ρυθμισμένη και ενισχύεται από έναν εγκάρσιο σύνδεσμο που αυξάνει την αντιστάθμιση πλευρικών φορτίων κατά την επιτάχυνση.

Το σύστημα φρένων έχει επανασχεδιαστεί και περιλαμβάνει τώρα δισκόφρενα με τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά –και μονές πίσω, ενώ οι δίσκοι είναι διαμέτρου 348mm μπροστά και 330mm πίσω.

Η αίσθηση των φρένων είναι γραμμική ωστόσο απαιτούν αρκετή δύναμη στο πετάλι για να αποδώσουν κάτω από πίεση.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 032Το “Electronic Line Lock” που ενεργοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα, επιτρέποντας την ελαφρά ολίσθηση των πίσω τροχών για προθέρμανση των ελαστικών ενώ το όχημα είναι σταματημένο, προσφέρεται πλέον στάνταρ με τον κινητήρα 2.3L EcoBoost, πέρα από τον 5.0L V8 – βελτιστοποιώντας τις εκκινήσεις από στάση.

..λέμε τωρα!

Το τιμόνι έχει πολύ καλή και μηχανική αίσθηση, όμως η γεωμετρία της μπροστινής ανάρτησης παρουσιάζει μια αρχική ασάφεια αν δεν μπείτε στην στροφή με αποφασιστικότητα.

Ταυτόχρονα, έχει μια κοντή κρεμαγιέρα (2,3 στροφές από άκρη σε άκρη), όμως λόγω των  Γαργαντουικών διαστάσεων του αμαξώματος η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST δυσκολεύεται στους ελιγμούς και το παρκάρισμα.

Κινητήρας

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 029Ο γνωστός από το Ford Focus RS ΜΚ3 τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,261 κ.εκ αποδίδει με την βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή μεταβλητής φτερωτής μόλις 290 άλογα στις 5,400 σαλ και τα 440NM ροπής στις 3,000 σαλ επιταχύνοντας την Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST από τα 0 στα 100 χλμ/ω σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα και  φτάνει- σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν από κατάπτυστους αλητήριους κοντράκηδες/καμικάζηδες- σχετικά εύκολα στα 240 χλμ/ω στο κοντέρ.

Έχει ένα υπέροχο μπάσο/ βραχνό θόρυβο που σου φτιάχνει την διάθεση -και είναι παντού γεμάτος και γραμμικός, ενώ συνεργάζεται άψογα με τα ηλεκτρονικά και τα μηχανικά μέρη.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση …κυμαίνεται από 9 λίτρα/100 χλμ αν ταξιδεύετε κλατω αο τα όρια ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο, και φτάνει τα 24++ λίτρα… αν λυσάτε στο βουνό!

Κιβώτιο –Μετάδοση

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 010Το καταπληκτικό εξάρι κιβώτιο με την απίστευτα θετική αίσθηση, τις μικρές διαδρομές του επιλογέα και τις κόντες σχέσεις μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς με την βοήθεια ενός διαφορικού  περιορισμένης ολίσθησης Torsen με κοντή τελική σχέση 3,15:1.

Πράγματι οι ταχύτητες διαδέχεται η μια την άλλη με γρήγορο ρυθμό κολακεύοντας τον «μικρό» κίνητρα, όμως η κοντή 6η που στις 2,100 σαλ δίνει μόλις 100 χλμ/ω κουράζει στον αυτοκινητόδρομο.

Το πίσω διαφορικό περνά την δύναμη στον δρόμο με ικανοποιητικότατο τρόπο και σε συνδυασμό με τα φαρδιά ελαστικά και το μεγάλο μετατρόχιο η υπερστροφή ισχύος δεν έρχεται όσο εύκολα όσο οι ταινίες που έχουμε δει μας κάνουν να φανταζόμαστε.

Στην Πόλη

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 021Η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST είναι ένα πολύ μεγάλο αυτοκίνητο τόσο σε μήκος όσο κυρίως σε φάρδος, ωστόσο παρότι η θέση οδήγησης τοποθετεί τον οδηγό πολύ χαμηλά, η ορατότητα προς όλες τις  κατευθύνσεις παραμένει σχεδόν άριστη-για τον τύπο του αμαξώματος.

Η μεγάλη ακτίνα στροφής περιορίζει τις δυνατότητες στα στενά και στο παρκάρισμα, όμως η ορατότητα προς τα πίσω είναι ανέλπιστα καλή και σε συνδυασμό με την κάμερα οπισθοπορείας τελικά οι σεβαστές διαστάσεις του αυτοκινήτου μοιάζουν να βολεύονται σε θέσεις που δεν σου γεμίζουν το μάτι.

Κοιτώντας τις τεράστιες ζάντες με τα πασίχοντρα ελαστικά και το χαμηλό ύψος του αμαξώματος αρχικά πιστεύεις ότι θα μπεις μέσα σε ένα αυτοκίνητο «σανίδα» όπως για παράδειγμα το Honda Civic Type R, όμως η πραγματικότητα αποδεικνύεται διαφορετική.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 046Η ανάρτηση είναι μεν σφικτή όμως χάρη στα υποπλαίσια στήριξης καταφέρνει να συνεργάζεται με το στιβαρότατο πλαίσιο εντυπωσιάζοντας με την απόδοση του και την έλλειψη τριγμών στο εσωτερικό.

Χάρη στο μεγάλο βάρος του αμαξώματος και την μεγάλη διάμετρο των τροχών η mustang έχει μια απρόσμενη ποιότητα κύλισης ακόμη και στο Δ.Λ.Δ.

Επειδή η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST έχει το κινητήρα της τοποθετημένο κατά μήκος και πίσω από τον νοητό άξονα που ενώνει τους μπροστινούς θόλους, καταφέρνει να έχει πολύ μικρό μπροστινό πρόβολο και έτσι δεν βρίσκει εύκολα κάτω στα σαμαράκια ή στο τέλος ενός κατηφορικού δρόμου παρότι είναι ένα ιδιαιτέρα χαμηλό αυτοκίνητο.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 047Σε αντίθεση με όλα τα άλλα ακριβά ή εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχω δοκιμάσει, παρατήρησα ότι όποτε βρισκόμουν σε διασταύρωση οι άλλοι οδηγοί με ένα χαμογελαστό βλέμμα μου παραχωρούσαν προτεραιότητα για να θαυμάσουν το αυτοκίνητο από όλες τις πλευρές.

Ο αμερικανικός θρύλος ζει και αναγνωρίζεται από όλους και όλες!

Όλοι θα σας μιλούν ή θα σας κοιτάζουν έτοιμοι να σας μιλήσουν-κάτι που μετά από λίγο μπορεί να γίνει και κουραστικό! Αν θέλετε κάτι διακριτικό για την καθημερινότητα σας προτιμήστε μια 420i που-πιστέψτε με- είναι πολύ πιο διακριτική!

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 023Τα παιδιά στις πλατείες παραμυθιάζονται από το σπορ κουστούμι και νομίζοντας ότι βλέπουν την Ford Mustang Mach 1 σου κάνουν νοήματα να πατήσεις γκάζι για να ακούσουν τουλάχιστον τον βρυχηθμό του Αμερικανικού V8…

Δεν θέλεις να τα απογοητεύσεις για αυτό χαμογελάς συγκαταβατικά και συνεχίζεις ήσυχα δίνοντας τους ταυτόχρονα και το καλό παράδειγμα για την σύνεση που θα πρέπει να επιδεικνύουμε οδηγώντας στην πόλη.

Η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι αυξημένη και δεν μπόρεσα ποτέ να καταναλώσω λιγότερα από 13,5 λίτρα/100 χλμ. αλλά δεν πειράζει, η Mustang τα αξίζει!

Στον Αυτοκινητόδρομο

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 031Στον αυτοκινητόδρομο η Ford Mustang Fastback 2,3L,ECOBOOST θα έλαμπε πραγματικά εάν δεν είχε κοντή 6η και το μικρό δοχείο καυσίμων των 56 λίτρων που περιορίζει το ταξίδι στα 380 χλμ πριν ανάψει ο «κινέζος».. Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο έντονο στην πεντάλιτρη V8 έκδοση.

Ο κινητήρας με την 6η στο κιβώτιο ταξιδεύει με 140-150 χλμ/ω με περίπου 3,000 + σαλ. και σε εκείνο το σημείο ο θόρυβος από την εισαγωγή είναι ευχάριστος αλλά και δυνατός, κουράζοντας στις μεγάλες αποστάσεις.

Αν εξαιρέσεις τον θόρυβο από τον κινητήρα η απουσία αεροδυναμικών θορύβων και η απίθανη αίσθηση του τιμονιού στην ευθεία σε κάνουν να νομίζεις ότι τρέχεις με την μισή ταχύτητα από αυτή που πηγαίνεις.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 045Το πλαίσιο είναι στιβαρό και η ανάρτηση με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω δεν αφήνει το αυτοκίνητο να γείρει στον αυτοκινητόδρομο, κρατώντας την Mustang σταθερή στην πορεία που χάραξε ο οδηγός της σε γρήγορες παρατεταμένες στροφές.

Το cruise control είναι ενεργό και επιτρέπει την διατήρηση σταθερής απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ενώ το σύστημα διατήρησης στην λωρίδα διατηρεί το αυτοκίνητο μέσα στην πορεία του όσο η διαγράμμιση είναι καθαρή ξεκουράζοντας τον οδηγό  στις μεγάλες αποστάσεις.

Στρίβοντας

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 034Εκείνη την ημέρα, κάποιος πέρασε από την αγαπημένη μου διαδρομή μετά από ώρες και αναρωτήθηκε στην ομάδα μα  πόσο νωρίς ξυπνώ για να δοκιμάσω τα αυτοκίνητα.

Πολύ νωρίς!

Αν πρόκειται για αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί για να προσφέρουν χαρά απλά δεν ξυπνώ… αλλά συνήθως περιμένω να ξημερώσει με αγωνία!

Το κλασσικό πάνω κάτω στην διαδρομή με αναγνωριστικό ρυθμό έχει πλέον στόχο-εκτός από το να ειδοποιηθούν και να προστατευτούν οι συμπαθέστατες αλεπουδίτσες-να ελέγξω και για την ύπαρξη αγριογούρουνων που έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα στα τμήματα του δρόμου που είναι κοντά στα σπίτια του Διονύσου.

Επειδή τα αγριογούρουνα έχουν καταλάβει ότι δεν κινδυνεύουν από εμας κινούνται άνετα στους δρόμους αδιαφορώντας ακόμη και για οχήματα- που όταν κινούνται γρήγορά ακούγονται πιο δυνατά και από τα γουργουρίσματα στην κοιλιά του Οβελίξ.

Προσοχή λοιπόν!

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 035Η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST χάρη στην καλή αίσθηση του τιμονιού δίνει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να κινηθεί κάποιος με καθαρές γραμμές χωρίς υπερστροφές ισχύος και άλλες καρεκλιές.

Φτάνεις στην άκρη του δρόμου στοχεύεις την κορυφή της στροφής και όλα γίνονται αποτελεσματικά χωρίς δράματα.

Αν κάτι ενοχλεί εδώ είναι μια τάση του πίσω μέρος του αυτοκινήτου να παρουσιάζει μια πλεύση στον εγκάρσιο άξονα όταν ο δρόμος έχει ανωμαλίες, ή όταν η ταχύτητα με την οποία κινείται πλησιάζει το σημείο που θα «σπάσει» η πρόσφυση του πίσω άξονα.

Αυτό μάλλον οφείλεται στον τρόπο που η ανάρτηση είναι στηριγμένη πάνω στο πλαίσιο στην προσπάθεια των μηχανικών να συμβιβάσουν την άνεση με την σπορ συμπεριφορά. Πιστεύω ότι χρειάζεται λίγοι πιο ισχυρές ελαστικές βάσεις και ας χαθεί κάτι από την άνεση του αυτοκινήτου.

Ο χαρακτήρας του άλλωστε θα συγχωρούσε μια λιγότερο ενδοτική στήριξη.

Η ιδία η ανάρτηση είναι αρκετά στιβαρή και δεν επιτρέπει κλίσεις στην στροφή και μόλις καταλάβεις ότι η «πλεύση» τελικά δεν επηρεάζει άμεσα την κατευθυντικότητα την εμπιστεύεσαι και μπορείς να ανεβάσεις ρυθμό.

Μην φανταστείτε ότι μπορείτε να πάτε πιο γρήγορα από μια 330, ή μια Giulia αλλά ποιος είπε ότι αυτού του είδους τα αυτοκίνητα έχουν φτιαχτεί για να οδηγούμε χρονομετρώντας τις επιδόσεις μας σε μια δημόσια διαδρομή;

Το συναίσθημα και το χαμόγελο μετράει και αν καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε για να πάτε την Mustang και λίγο με το πλάι είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσετε.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 028Καταρχήν κλείνετε το ESP για να βρείτε ότι ακόμη και στην θέση Sport + δεν επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μπει σε πλήρη υπερστροφή ισχύος.

Επιλέξτε το track mode και κλείστε το ESP για έχετε ένα πισωκίνητο αυτοκίνητα με κοντά 300 ίππους –και χωρίς ηλεκτρονικά!

Τώρα αν νομίζετε ότι θα κάνετε ατέλειωτες υπερστροφές ισχύος όποτε θέλετε και με ευκολία, τότε μάλλον δεν ρωτήσατε το ελεγχόμενο διαφορικό και τα πολύ φαρδιά ελαστικά.

Η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST θέλει τον τρόπο της και κυρίως θέλει να μην οδηγείτε αμυντικά και να πατήσετε το γκάζι στην μέση της στροφής περιμένοντας να γυρίσει …γιατί τότε παρουσιάζει μια τάση υποστροφής που θα σας χαλάσει την διάθεση.

Φτάνοντας λοιπόν πριν την στροφή χρειάζεται ένα απειροελάχιστο “φλικάρισμα” για να επιτύχετε την μεταφορά βάρους που σε συνδυασμό με την δύναμη του κινητήρα θα καρφώσουν το μπροστινό μέρος και θα κάνουν το πίσω μέρος να φύγει.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 013Δυστυχώς η δύναμη δεν είναι αρκετή και έτσι πρέπει να φρενάρετε πριν την στροφή χωρίς να αφήνετε καθόλου το γκάζι ώστε να διατηρείτε την πίεση του τούρμπο.

Με το αυτοκίνητο αποσταθεροποιημένο, ελευθερώνετε το πετάλι του φρένου και το πανηγύρι ξεκινά!

Το μπροστινό καρφώνεται στην κορυφή της στροφής και το πίσω μέρος ανοίγει την τροχιά του σε μια διασκεδαστικότατη υπερστροφή ισχύος που μπορεί να διατηρηθεί και στην επόμενη-και ίσως στην μεθεπόμενη στροφή.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 06Στην αγαπημένη μου διαδρομή υπάρχουν σημεία που με πισωκίνητα αυτοκίνητα μπορείς να κρεμάσεις τον τροχό στο εσωτερικό της στροφής (..στα αλήθεια δεν προλαβαίνει να κατέβει στο χώμα) και να μπαίνεις πλασσαριστός με ασφάλεια χωρίς να βγαίνεις ποτέ ούτε εκατοστό στο αντίθετο ρεύμα.

Αυτά γίνονται με 2α και δύσκολα με 3η καθώς η δύναμη ίσα που είναι αρκετή. Υπάρχουν κάποιοι που τραβώντας το χειρόφρενο θα κάνουν και πιο περίεργα πράγματα, αλλά “στην δημοσά η Ισμήνη δεν εγκρίνει”!

Τα φρένα μπορεί να θέλουν δύναμη για να κάνουν αυτά που τους ζητάς, όμως είναι και ισχυρά και δεν κουράζονται παρά τα πολλά-πολλά κιλά της Mustang.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 05Είχε ξημερώσει για τα καλά και έχοντας αφήσει τα σημάδια μου σε όλη την διαδρομή σταμάτησα να απολαύσω την ανατολή του ηλίου.

Η πρωινή ησυχία έσπαγε από τον κινητήρα που δούλευε στο ρελαντί και τα βεντιλατέρ που δούλευαν υπερωρίες για να τον κρυώσουν.

Δυο λεπτά μετά τον έσβησα για να ακούσω την ησυχία της ημέρας που ξεκινούσε και να απολαύσω το κόκκινο χρώμα της Mustang κάτω από το φως της αυγής.

Συμπέρασμα

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 04Ναι, αυτό είναι άλλο ένα αυτοκίνητο που λάτρεψα φέτος… Δεν μπορώ να το έχω και αυτό το κάνει ακόμη πιο ποθητό!

Οι αντίστοιχες τετρακύλινδρες, πισωκίνητες BMW, Alfa Romeο και οι Mercedes δεν έχουν λόγο να ανησυχούν γιατί μέσα σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές είναι πιο γρήγορες και πιο αποτελεσματικές.

Όμως η ταχύτητα τους δεν μπορεί να φτάσει την γοητεία που ασκεί το χαρμάνι της Αμερικανικής παράδοσης με τον ήχο του Ευρωπαϊκού τετρακύλινδρου και το στήσιμο του αυτοκινήτου που επιτρέπει στα πράγματα να συμβαίνουν λίγο πιο νωρίς –και λίγο πιο αργά… Αυτή είναι η συνταγή για το πιο πλατύ χαμόγελο!

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 050Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST στέκεται μπροστά σας με μια τιμή που ξεκινά από €52Κ σαν ένα τέλος εποχής, αφου πλέον δεν διατίθενται από την εταιρεία!

Η Ford αποφάσισε να καταργήσει τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.3 EcoBoost από τη γκάμα της Mustang αφήνοντας σαν μοναδική επιλογή τον ατμοσφαιρικό V8 5,0 λίτρων που φυσικά δεν ταιριάζει με τις διαταγές του καθεστώτος του Φορολογιστάν που για να απολαύσετε τον V8 των 460 ίππων σας ζητά τουλάχιστον €71Κ-με ένα μεγάλο μέρος αυτού του πόσου να είναι φόροι.

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 051Για όσους ενδιαφέρονται ακόμη να πάρουν έστω και σαν μεταχειρισμένο ένα από αυτά τα τελευταία κομμάτια της ιστορίας , η Ford Mustang Fastback 2,3L,ECOBOOST της δοκιμής μας φορτωμένη με την ατελείωτη λίστα εξοπλισμού που βλέπετε στο τέλος διατίθενται για πώληση στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://www.car.gr/34136111-ford-mustang-2-3-ecoboost.

Νοιώθω ότι οι προσδοκίες μου δεν διαψευστήκαν- και ότι αν υπήρχε μετρητής στην απόλαυση συμβίωσης με ένα αυτοκίνητο, οι ενδείξεις του θα ήταν σίγουρα πιο ψηλά από ότι στον πιο ακριβό και λιγότερο δυνατό ευρωπαϊκό ανταγωνισμό…

Ford Mustang 2.3 ECOBOOST 000Και μετά είναι το στυλ….

Όταν μετά από χρόνια η BMW σας θα αρχίσει να δείχνει παλιά και θα πέρνα απαρατήρητη μεχρι να εξαφανιστεί, αυτή η κόκκινη  Ford Mustang Fastback 2,3L,ECOBOOST στο πέρασμα της πάλι θα φαίνεται σε όλους μας κλασσική-όπως συμβαίνει και με τις προηγούμενες Μustang-και πάλι θα ενθουσιάζει τα παιδιά στις πλατείες που θα φωνάζουν “πάτα το”!

Δεν με ευχαρίστησε

  • Το μεγάλο βάρος και η περιορισμένη αυτονομία λόγω του μικρού ρεζερβουάρ.
  • Ο φανταχτερός σχεδιασμός που σε κάνει πάντα να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής.

Θα θυμάμαι

Ότι είχα την τύχη και την ευτυχία να πραγματοποιήσω ένα παιδικό μου όνειρο και να ζήσω μερικές μέρες μαζι με μια Mustang!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε μπορείτε να το κοινοποιήσετε στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο Instagram fabiatouismini

Εξοπλισμός

Διαβάζοντας την παρακάτω λίστα του στάνταρ εξοπλισμού πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα Value for Money Muscle Car!

H Ford Mustang Fastback 2,3L ECOBOOST της δοκιμής λοιπόν διαθέτει:

  • Διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης
  • Τετραπλή ελευεθρη εξατμιση τιτανίου
  • Έλεγχος εκκίνησης Launch Control
  • Επιλογή λειτουργίας 6 διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης
  • Ψηφιακή οθόνη πίνακα οργάνων 12″ ιντσών που αλλάζει το στυλ απεικόνισης ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης
  • Εφαρμογές μέτρησης επιδόσεων (Track Apps)
  • AdvanceTrac® με ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC)
  • Hill Launch Assist
  • Λειτουργία “Burn Out”
  • Σύστημα αποτροπής σύγκρουσης (Collision Mitigation System)
  • Αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού
  • Πλευρικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού
  • Αερόσακοι οροφής
  • Αερόσακος γονάτων οδηγού
  • Αερόσακος γονάτων συνοδηγού ενσωματωμένος στο ντουλαπάκι του συνοδηγού
  • Adaptive Cruise Control
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (LΚΑ)
  • Σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (TPMS)
  • Προβολείς LED, Φώτα ημέρας LED, Φώτα ομίχλης εμπρός
  • Αυτόματοι προβολείς και υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
  • Φώτα εδάφους που προβάλουν το σήμα της Mustang
  • Ζάντες ελαφρού κράματος 19”
  • Φωτοχρωματικός εσωτερικός καθρέφτης
  • Ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός καμπίνας
  • Αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού
  • Φωτιζόμενα καλύμματα μαρσπιέ στις πόρτες
  • Δερμάτινα καθίσματα Recaro
  • Δερμάτινο και θερμαινόμενο τιμόνι με χειριστήρια
  • Δερμάτινη λαβή χειρόφρενου και μοχλού ταχυτήτων
  • Δερμάτινο σαλόνι
  • Ηλεκτρικά παράθυρα
  • Υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX
  • Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί Keyless Entry
  • Κουμπί εκκίνησης/διακοπής κινητήρα Ford Power
  • Πίσω αισθητήρες απόστασης στάθμευσης
  • Ηχοσύστημα με 9 ηχεία Β&Ο
  • Ford SYNC3 με έγχρωμη οθόνη αφής 8″ και Κλήση Έκτακτης Ανάγκης
  • Ανοικτή συνομιλία κινητού τηλεφώνου Bluetooth με φωνητικό έλεγχο
  • Ford Easy Fuel – Σύστημα ανεφοδιασμού χωρίς τάπα ρεζερβουάρ
  • My Key – προγραμματιζόμενο σύστημα με διαφορετικές ρυθμίσεις του αυτοκινήτου ανάλογα με το κλειδί που χρησιμοποιείται
  • Υαλοκαθαριστήρες παρμπρίζ με μεταβλητή διακοπτόμενη λειτουργία
Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο