Friday, February 3, 2023
HomeΔοκιμεςSUV/OFF ROADSuzuki Ignis 1.2 Hybrid Δοκιμή / Test drive

Suzuki Ignis 1.2 Hybrid Δοκιμή / Test drive

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid μαζί με το Fiat Panda Hybrid  ορίζουν μια δική τους ξεχωριστή υποκατηγορία που αποτελείται από μόλις δύο «Micro-SUV’s» που χάρη στο μικρό τους βάρος και το αυξημένο ύψος από το έδαφος καταφέρνουν να κινούνται στις εκτός δρόμου διαδρομές πιο αποτελεσματικά ακόμη και από off roaders πολλαπλάσιας αξίας.

Το νέο Suzuki Ignis 1.2 Hybrid έχει και την ιδιαίτερη εμφάνιση και τις σωστές διαστάσεις για να σταθεί δίπλα στον Ιταλό ανταγωνιστή, ενώ με την προσθήκη της μικροϋβριδικής τεχνολογίας απέκτησε και το οικολογικό πρόσωπο που απαιτούν οι κανονισμοί ρύπων των «καθώς πρέπει» νομοθετών μας.

Το σηματάκι Hybrid στο πίσω μέρος αποτελεί χαράς ευαγγέλιο για τους διαφημιστές που σε συνδυασμό με την συμφέρουσα τιμή της βασικής δικίνητης έκδοσης και την γνωστή Ιαπωνική αξιοπιστία, κατάφεραν να γεμίσουν τους Ευρωπαϊκούς δρόμους με την συμπαθητική φυσιογνωμία του νέου IGNIS.

Τα δυνατά και τα τρωτά σημεία του Panda είναι γνωστά και εμφανή- και καθώς η Fiat παρουσιάζει μια στασιμότητα τα τελευταία χρόνια, το μόνο που είχαν να κάνουν οι Ιάπωνες για φτάσουν τους Ιταλούς ήταν να βάλουν στο μικροσκόπιο τα δυνατά σημεία και να τους ξεπεράσουν τρωτά.

Η εμφάνιση, οι χώροι και οι εκτός δρόμου δυνατότητες από την μία και τα ξεπερασμένα συστήματαασφάλειας από την άλλη που αφαιρούν από τους ιταλούς όλα τα αστέρια από τα σχετικά τεστ, αποτέλεσαν το πλαίσιο πάνω στο οποίο εξέλιξαν οι Ιάπωνες αυτό το μικρό αλλά ικανότατο MicroSUV.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πιο δύσκολο, καθώς όπως είναι γνωστό κανείς δεν ξεπερνά τους γείτονες μας στην ικανότητα τους να παράγουν ομορφιά… από εκεί που δεν το περιμένεις!

Εξωτερικό/Εμφάνιση

Με ένα ψηλόλιγνο σουλούπι με ράγες στην οροφή, κοντούς προβόλους και 18 εκατοστά ύψος από το έδαφος το νέο Suzuki Ignis 1.2 Hybrid φωνάζει από μακριά ότι έχει φτιαχτεί για περιπέτεια.

Οι όμορφες αλουμινένιες ζάντες έρχονται σε αντίθεση με το μελαγχολικό μπεζ χρώμα που αντανακλά το φως της χειμωνιάτικής λιακάδας. Με βάρος 870 κιλών, μήκος 3,67 m, πλάτος 1,69 m και ύψος 1,6 m είναι το πρώτο Made in Japan, Compact SUV που ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία.

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid είναι γεμάτο με μικρές λεπτομέρειες που του δίνουν έντονο χαρακτήρα-κάτι που είναι καλό και κακό μαζί, αφού η εμφάνιση του τελικά μάλλον διχάζει αρκετούς.

Άλλοι το βρίσκουν υπέροχο, άλλοι υπερβολικό και άλλοι άσχημο- πάντως να είστε σίγουροι ότι απαρατήρητο δεν θα περάσει πουθενά!

Προσωπικά βρίσκω πολύ όμορφη την εικόνα του μπροστινού μέρους και το πως ενσωματώνονται τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα που θυμίζουν Vitara, όπως επίσης και την αλλαγή που έγινε στην μάσκα που στο ανανεωμένο μοντέλο έχει 5 μεγάλες  νικελένιες γρίλιες που θυμίζουν λίγο Jeep Compass!

Θεωρώ την πλαϊνή όψη με τις χαρακιές στην πίσω κολώνα που θυμίζουν τα Suzuki Fronte Coupe υπερβολική και αχρείαστη, ενώ αντίθετα οι αεραγωγοί που βρίσκονται πάνω από τους τροχούς και θυμίζουν Vitara, του δίνουν μια γνώριμη SUV εικόνα που αρέσει.

Η πίσω όψη με τα μεγάλα φωτιστικά σώματα- σε ένα τόσο στενό αμάξωμα, μοιάζει κάπως «βιαστική» και στερείται φαντασίας, όμως το μεγάλο σήμα “Hybrid ” στο δεξί μέρος της πίσω πόρτας ενημερώνει όσους ακολουθούν ότι το μικρό αυτοκινητάκι είναι υβριδικό!

Στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων, τόσο μπροστά όσο και πίσω υπάρχει μια προστατευτική ποδιά από πλαστικό βαμμένο στο χρώμα του αλουμίνιου που προστατεύει …εμφανισιακά τους μικρούς προβόλους στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Αυτό που μου λείπει όμως στο Suzuki Ignis είναι η ισορροπία- καθώς κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, μου θυμίζει Vitara από την κολώνα και εμπρός, ενώ από την κολώνα και πίσω με τους αεραγωγούς στην κολώνα μου θυμίζει κουπέ της δεκαετίας του 1970.

Περίεργο είναι..

Τα δύο αυτά στυλ ενώνονται με τις ράγες της οροφής και συνδυάζονται με τους σχετικά μεγάλης διαμέτρου τροχούς σε ένα σύνολο που εμένα προσωπικά …αρχικά δεν με τρελαίνει -όπως ας πούμε το Panda Cross!

Από την άλλη όλα τα παιδιά της οικογένειας μου το λάτρεψαν και το χάρηκαν σαν να έφερα στο σπίτι ένα… φουντωτό puppy… Είναι αυτό που λένε «περί ορέξεως»..

Δείτε τις φωτογραφίες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Εσωτερικό/Χώροι

To εσωτερικό του Suzuki Ignis1.2 Hybrid, είναι μοντέρνο και απέριττο, αλλά και κάπως μουντό εξαιτίας των σκουρόχρωμων πλαστικών.

Ο οδηγός κάθεται ψηλά και έχει καταπληκτική ορατότητα παρά τις πολύ φαρδιές πίσω κολώνες. Το ταμπλό είναι εργονομικό και τα πάντα είναι στην θέση που περιμένεις να τα βρεις, ενώ η απλότητα και η εργονομία είναι πάντα ευπρόσδεκτες σε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, ακόμη και αν έχει εκτός δρόμου χαρακτήρα.

Ο πίνακας οργάνων, ο οποίος διαθέτει μια ανανεωμένη απεικόνιση των μετρητών, χρησιμοποιεί την κλασική αντίθεση λευκού και μαύρου χρώματος που αρέσει, ενώ περιέχει και μια οθόνη που δείχνει με γραφική αναπαράσταση την λειτουργία του υβριδικού συστήματος.

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει ένα mediacenter με μέτρια λειτουργικότητα και γραφικά, ενώ πιο χαμηλά το βλέμμα συναντά μια κονσόλα με τους λειτουργικούς διακόπτες ρύθμισης της θερμοκρασίας ζέστης/κρύου και κάποιους χώρους αποθήκευσης.

Η εικόνα λοιπόν στο εσωτερικό είναι πολύ ευχάριστη στο μάτι, όμως δυστυχώς τα πλαστικά στο ταμπλό είναι σκληρά και φτηνά στην αφή, ενώ δεν λείπουν και οι τριγμοί όταν το αυτοκίνητο περνά από λακκούβες.

Στις εμπρός πόρτες υπάρχουν θήκες για μικροαντικείμενα και για μπουκάλια νερού, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν πρακτικές θήκες για αναψυκτικά και οι πατροπαράδοτες θύρες USB.

Το θερμαινόμενο κάθισμα με την μέτρια πλευρική στήριξη και το δερμάτινο τιμόνι ρυθμίζονται με πολλαπλούς τρόπους και είναι εύκολο να βολευτείς ώστε να βρεις την θέση οδήγησης που επιθυμείς.

Τα χειριστήρια (τιμόνι και πετάλια) είναι μαλακά και ακριβή κάνοντας την καθημερινή συμβίωση απροβλημάτιστη και ξεκούραστη.

Στο πίσω κάθισμα θα χωρέσουν δυο ενήλικες ή τρία παιδιά στην έκδοση με τον ενιαίο πάγκο, όμως η έκδοση της δοκιμής είχε δύο ζώνες ασφάλειας και δυο ξεχωριστά καθίσματα –τα οποία όμως κινούνται εμπρός-πίσω ανεξάρτητα κατά 16,5 εκατοστά, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στα γόνατα των πίσω επιβατών-σε βάρος του χώρου αποσκευών- και τούμπαλιν.

Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα στις 90ο κάνοντας εύκολη την είσοδο των επιβατών και την πρόσδεση των μικρών παιδιών στα ειδικά καθίσματα ασφαλείας, όμως λείπουν τα ηλεκτρικά παράθυρα και οι χώροι για την τοποθέτηση μπουκαλιών ή μικροπραγμάτων.


Το πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα που κυμαίνεται ανάλογα με την θέση του πίσω καθίσματος σε 204-290 λίτρα εναρμονίζεται πλήρως με τον ανταγωνισμό, ενώ οι πλάτες στα πίσω καθίσματα πέφτουν εύκολα σε δύο ανισομεγέθη τμήματα χωρίς όμως να δημιουργούν ένα εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης.

Επιπλέον το κατώφλι φόρτωσης είναι ψηλό και το άνοιγμα της πίσω πόρτας είναι τόσο στενό που δυσκολεύει την αφαίρεση του ραφιού χωρίς να πέσουν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Ασφάλεια-Άνεση

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid σε αυτό το σημείο διαλύει τον ιταλικό ανταγωνισμό  και λάμπει τόσο στο τομέα της ασφάλειας των επιβατών, όσο και των πεζών αποτελώντας μάλιστα μια από τις πιο ασφαλείς προτάσεις στην κατηγορία του, διαθέτοντας:

 • Camera Brake Support (DCBS), για πιο ασφαλή οδήγηση
 • Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας
 • Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου
 • 6 αερόσακους
 • Σύστημα Hill Hold
 • Σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill Descent Control
 • Σύστημα Cruise Control
 • Σύστημα Grip Control

Κινητήρας/Μετάδοση

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid εξοπλίζεται με τον νέο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα  K12D 1,2 DUALJET των 1,197 κ. εκ που αποδίδει 83 ίππους και 120 Nm ροπής.

Διαθέτει ένα σύστημα διπλού ψεκασμού, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και μπεκ για την ψύξη των εμβόλων του κινητήρα.

Η απόδοση δεν είναι υψηλή, όμως ο κινητήρας συμπληρώνεται από το σύστημα Suzuki Hybrid 12Vπου διαθέτει μια ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης (γεννήτρια/ηλεκτροκινητήρας) που αντικαθιστά τα γνωστά μας «δυναμό» και «μίζα»-και που συνδέεται με τον κινητήρα μέσω ενός ενισχυμένου ιμάντα.

Το υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid 12V υπόσχεται μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και ομαλότερη καμπύλη ροπής καθώς μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια και την αποθηκεύει σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 10Ah.

Σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα της Suzuki των 1,242 κ.εκ και των 90 ίππων, ο νέος 1.2 DualJet αποδίδει 7 ίππους λιγότερους και 13 Nm μικρότερη ροπή, όμως η μέγιστη τιμή επιτυγχάνεται στις 2.800 σαλ. αντί για τις 4.400σαλ.του παλιού.

Έτσι είναι πιο ζωντανός στις χαμηλές σαλ, ενώ συνεργάζεται καλύτερα με το μικροϋβριδικό σύστημα 12V που τον συνδράμει με την σειρά του για την αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη λειτουργία του.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις στον ανοικτό δρόμο φτάνει τα 165 χλμ/ω, ενώ χρειάζονται κάτι λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h.

Το Suzuki Ignis1.2 Hybrid, χάρη στο χαμηλό του βάρος καταναλώνει κατά μέσο μόλις όρο 5 με 5,5 lt/100 km μέσα στην πόλη και ακόμη αν το «κυνηγήσετε», δύσκολα θα δείτε πάνω από 6,5. lt/100 km.

Πως λειτουργεί το Suzuki Hybrid 12V

Όταν το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid κινείται κανονικά το σύστημα Suzuki Hybrid 12V φορτίζει την κανονική μπαταρία μολύβδου όπως ακριβώς συμβαίνει και στα συμβατικά αυτοκίνητα, όμως όταν αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι, το σύστημα λειτούργει σαν μια ισχυρή ηλεκτρογεννήτρια η οποία φορτίζει μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου 10Ah που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό η φόρτιση γίνεται μόνο όσο το αυτοκίνητο φρενάρει με ταχύτητα, ενώ υπάρχει και μια λειτουργία που κάνει την γεννήτρια να παράγει ακόμη περισσότερη ενέργεια όταν πατάμε το πετάλι του φρένου -πάντα με επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αν βάλετε νεκρό απλά δεν συμβαίνει τίποτε.

Η ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης αντικαθιστά την μίζα φροντίζοντας για την αθόρυβη λειτουργιά του συστήματος εκκίνησης Start-GO,  ενώ ο βασικός της ρόλος είναι να βοηθά τον τετρακύλινδρο κινητήρα παρέχοντας «δωρεάν» ισχύ περίπου 7 ίππων και ροπή 50Nm στις ομαλές επιταχύνσεις από τις 1,500 έως τις 4.400 σ.α.λ.. Έτσι η ενέργεια του φρεναρίσματος που θα πήγαινε χαμένη στο περιβάλλον σαν θερμότητα, αξιοποιείται προσφέροντας οικονομία κυρίως μέσα στην πόλη!

Το Suzuki Hybrid 12V είναι τόσο απλό και ελαφρύ που επιβαρύνει το IGNIS μόνο με 15 επιπλέον κιλά – και έτσι δεν επηρεάζει καθόλου την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκίνητου.

Στην πράξη η λειτουργία του γίνεται αισθητή δίνοντας ένα ελαφρύ συνεχές βοηθητικό τράβηγμα κινητήρα από χαμηλά- και περισσότερη ζωντάνια στις μεσαίες σαλ.

Όταν ο κινητήρας πιεστεί το σύστημα δεν συμμετέχει στην κίνηση καθώς ο ρυθμός περιστροφής του μοτέρ/γεννήτριας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον τετρακύλινδρο κινητήρα μέχρι τις 6,400 σαλ που εκείνος μπορεί να περιστρέφεται και έτσι απενεργοποιείται.

Μετάδοση

Το 5αρι κιβώτιο που ακολουθεί μεταφέρει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς  οι οποίοι διαχειρίζονται την ροπή με ικανό τρόπο.

Το κιβώτιο ταχυτήτων του Suzuki Ignis 1.2 Hybrid έχει σωστή διάταξη σχέσεων, ενώ ο επιλογέας κουμπώνει με θετικό τρόπο, ενώ μάλλον λόγω του χαμηλού βάρους δεν αφήνει ποτέ το κινητήρα εκτεθειμένο στην καθημερινή χρήση.

Παρόλα αυτά νομίζω ότι ένα 6αρι κιβώτιο θα ικανοποιούσε καλύτερα τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου στο ταξίδι, καθώς στις υψηλές στροφές ο κινητήρας παράγει αρκετό και ενοχλητικό θόρυβο.

Ανάρτηση/Τιμόνι/Φρένα

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και από έναν ημιάκαμπτο άξονα πίσω που αναβαθμίζει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μικρού SUV.

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid είναι σχετικά μαλακό και ευχάριστο στην καθημερινή αστική χρήση όμως το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι έχει μια πολύ μακριά κλιμακωμένη κρεμαγιέρα που θέλει περίπου 4 στροφές από άκρη σε άκρη αφαιρώντας ταυτόχρονα σχεδόν όλη την αίσθηση επαφής των τροχών με τον δρόμο.

Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους εμπρός και ταμπούρα πίσω και γενικά δεν εντυπωσιάζουν ούτε με την δύναμη, αλλά ούτε και με την αντοχή τους.

Στην Πόλη

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid είναι ευχάριστο στην καθημερινή χρήση με το μαλακό ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι και τον εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής των 9,2 μέτρων να διευκολύνουν την κίνηση σε στενούς δρόμους και στο παρκάρισμα.

H μαλακή και με σχετικά μεγάλες διαδρομές ανάρτηση κάνει ότι μπορεί για να φιλτράρει τα εκατομμύρια λακκούβες των δρόμων της Αθήνας και τα καταφέρνει αρκετά καλά εάν σκεφτούμε την αρχιτεκτονική της ανάρτησης και το μικρό μεταξόνιο.

Η θέση οδήγησης τύπου SUV–εκτός από πολύ καλή ορατότητα – χαρίζει και μια «king of the road» αίσθηση που βοηθά τόσο στην κίνηση όσο και στο παρκάρισμα.

Ο ήχος του κινητήρα είναι ευχάριστος, όμως ακολουθώντας την γενικότερη φιλοσοφία της μείωσης του βάρους φαίνεται ότι δεν έχει γίνει χρήση αρκετού μονωτικού υλικού και έτσι ο θόρυβος μοιάζει να φτάνει αφιλτράριστος μέσα στην καμπίνα-κάτι που στην καθημερινή χρήση κουράζει.

Το μικρό μήκος και το στενό αμάξωμα σε συνδυασμό με το τετραγωνισμένο σχήμα του, είναι ότι χρειάζεται ο οδηγός για να σταθμεύσει με ευκολία  σε πολύ μικρές θέσεις μέσα στην πόλη.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο δεν υπάρχουν εκπλήξεις και το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid και έτσι λόγω του ψιλόλιγνου σχεδιασμού και του χωρίς αίσθηση τιμονιού επηρεάζεται εύκολα από τους πλάγιους ανέμους.

H ανάρτηση δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα με αναπηδήσεις, όμως ο θόρυβος από τον δρόμο και τον κινητήρα μπορεί να γίνουν ενοχλητικοί σε ταχύτητες πάνω από 130 χλμ/ω. -και αυτό είναι κρίμα γιατί χάρη στην σωστή αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος το Suzuki Ignis στις υψηλές ταχύτητες παρουσιάζεται αεροδυναμικά ήσυχο.

Προσωπικά θα προτιμούσα να ήταν 30 κιλά βαρύτερο και να είχε καλύτερη ηχομόνωση στον κινητήρα και την ανάρτηση, ενώ πιστεύω ότι θα βοηθούσε και μια 6η σχέση.

Κινούμενο με 130 χλμ/ω το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid AllGrip καταναλώνει σταθερά κάτω από 7 λίτρα/ 100 και προσωπικά θα το χαρακτήριζα οικονομικό.

Στρίβοντας

Όσο ο ρυθμός οδήγησης παραμένει στα πλαίσια της κατηγορίας, το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid παρά τις μαλακές και με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεις καταφέρνει να ελέγχει σωστά το αυτοκίνητο και δεν παρουσιάζονται υποστροφικές τάσεις παρά τις μεγάλες κλίσεις που παρουσιάζονται μέσα στην στροφή.

Δεν μπόρεσα να ανεβάσω αρκετά τον ρυθμό για να διαπιστώσω τι γίνεται μετά τα όρια της «καθώς πρέπει οδήγησης» αφού το χωρίς αίσθηση ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι έχει υπερβολική υποβοήθηση και δεν επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει ακριβώς που κοιτάνε οι τροχοί του.

Έτσι στην προσπάθεια να καταλάβει ο οδηγός τι γίνεται με τους εμπρός τροχούς αρχίζει να «παίζει» με το τιμόνι στρίβοντας περισσότερο από ότι χρειάζεται –κάτι που αποσταθεροποιεί το αυτοκίνητο από πολύ νωρίς.

Επιπλέον τα φρένα με τα ταμπούρα πίσω και τους μικρής διαμέτρου δίσκους εμπρός δεν εμπνέουν για να τα ζορίσεις -χωρίς όμως να προβληματίζουν στην κανονική οδήγηση.

Σε γενικές γραμμές εάν λάβουμε υπόψη τον χαρακτήρα του μικρού Off roader η οδική συμπεριφορά στις στροφές είναι ασφαλής όσο δεν ξεπερνάτε τα όρια της κοινής λογικής.

Εκτός δρόμου

Σαν…MicroSUV που είναι το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid δοκίμασα την τύχη μου εκτός δρόμου-και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!

Οδήγησα σε ένα βαρύ λασπωμένο ανηφορικό δρόμο έτσι ώστε να μπορώ να κινηθώ με όπισθεν όταν κολλήσω. Μόνο που δεν κόλλησα πουθενά!

Μπορεί να έχει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, όμως το μικρό βάρος, οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί των 16”και η ελκτική πρόσφυση που προσφέρουν τα στενά λάστιχα μπορούν να ντροπιάσουν πολλά light τετρακίνητα SUV.

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid ξεκινά σε λασπωμένη ανηφόρα με την ίδια άνεση που ξεκινά φορτωμένο με τα ψώνια στο parking του supermarket.

Παράλληλα το μεγάλο ύψος και το στενό αμάξωμα επιτρέπει να περνά το αυτοκίνητο με ευκολία τα εμπόδια που θα συναντήσετε σε μια off road εκδρομή, ενώ με μια τετράδα χειμερινά λάστιχα είναι σίγουρο ότι θα κινείται με ευκολία σε χιονισμένους δρόμους.

Η ελκτική πρόσφυση, οι χώροι, οι συμμαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις και η δεδομένη αξιοπιστία του Suzuki Ignis 1.2 Hybrid το κάνουν ιδανικό και για τα νησιά μας όπου οι δρόμοι είναι στενοί και συχνά χωμάτινοι.

Συμπέρασμα

Δεν έχω κάνει πολλές αναφορές στο γεγονός ότι το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που σε σχέση με τους χώρους που προσφέρει και τις διαστάσεις του μοιάζει να έχει σαν άμεσους ανταγωνιστές εκτός από το Panda και το υπέροχο Hyundai i10 , και το ΚΙΑ Picanto

Απέναντι στο i10 ένα Suzuki Ignis 1.2 Hybrid δεν έχει καμιά ελπίδα να συγκριθεί στους χώρους, την πρακτικότητα στην καθημερινότητα μέσα στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο.

Ο ανταγωνιστής του είναι μόνο ένας, ονομάζεται Panda -και προσωπικά νομίζω ότι τελικά τον έχει ξεπεράσει σαν σύνολο.

Το γερασμένο Panda ειδικά παραμένει για εμένα πολύ πιο όμορφο εξωτερικά, ενώ έχει και μεγαλύτερες διαδρομές και ελευθερία στην άρθρωση της ανάρτησης.

Όμως ο Ιάπωνας προσφέρει έναν οικονομικό κινητήρα που επιτρέπει στο IGNIS να ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο με ελάχιστους συμβιβασμούς και ασφάλεια, ενώ είναι πιο όμορφο και πρακτικό στο εσωτερικό του.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται από την χαμηλή τιμή του 1.2 GL HYBRID 83HP 2WD που ξεκινά από τα από 13,130€ στο πλούσια εξοπλισμένο επίπεδο GLX του αυτοκινήτου της δοκιμής 16,020€.

Παράλληλα οι χαμηλοί ρύποι εξασφαλίζουν και ασήμαντα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, ενώ τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από κανέναν.

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid παίζει χωρίς αντίπαλο και απευθύνεται στους δραστήριους νέους της πόλης που θα βρουν σε αυτό το μοναδικό τους αυτοκίνητο, ή προορίζεται για το δεύτερο βοηθητικό αυτοκίνητο μιας οικογενείας.

Δείχνει και είναι ένα ικανό Micro SUV, θα πάει όπου του ζητήσετε ενώ είναι οικονομικό και αξιόπιστο.

Αν είστε άνθρωπος των σπορ και ζείτε στο κέντρο της πόλης -και μπορείτε να συμβιβαστείτε με το προχωρημένο design και τα μέτρια πλαστικά στο εσωτερικό, τότε μην ψάχνετε αλλού.

Δεν με ευχαρίστησε

 • Η ελλιπής ηχομόνωση και η μέτρια ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό.
 • Η αίσθηση του τιμονιού και η περίεργη εξωτερική εμφάνιση.

Θα θυμάμαι

 • Τον οικονομικό κινητήρα και την αποτελεσματική λειτουργία του Suzuki 12V Hybrid System
 • Την άνεση που παρκάρει και κινείτε στην πόλη.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο Instagram fabiatouismini

Φωτογραφίες Suzuki Ignis Hybrid 1.2

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty