Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔοκιμεςSUV/OFF ROADFord Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Δοκιμή / Test drive

Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Δοκιμή / Test drive

Όταν οδηγήσεις το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS αμέσως μετά από το αντίστοιχο μοντέλο που χρησιμοποιεί τον κινητήρα πετρελαίου δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις τα θετικά αποτελέσματα της εξέλιξης των κινητήρων.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 031Το Ford Kuga 1.5 EcoBlue 120 PS που οδηγήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα πολύ καλό κινητήρα πετρελαίου που κερδίζει τον ιδιοκτήτη με την οικονομία στα καύσιμα και την βελούδινη λειτουργία του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής που πέρα από την άνεση στην πόλη εξαφάνιζε και την δυσφορία του μικρού diesel της Ford να λειτουργεί κάτω από τις 1,600 σαλ.

Η δύναμη του πετρελαιοκίνητου είναι αρκετή για όσους ψάχνουν ένα καθημερινό SUV  και έτσι όταν ήρθε η ώρα να οδηγήσω την βενζινοκίνητη έκδοση δεν σας κρύβω ότι ήμουν αρκετά προκατειλημμένη υπέρ του πρώτου παραβλέποντας την δυσκολία που είχε στις προσπεράσεις του επαρχιακού δικτύου.

Θα πηγαίνεις λίγο πιο σιγά σκέφτηκα, άλλα θα καις και τα μισά οπότε αξίζει.

Ξεκινώντας τον κινητήρα του Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS αμέσως αντιλαμβάνεσαι το ηχητικό πλεονέκτημα του βενζινοκινητήρα καθώς στο ρελαντί δεν ακούγεται απολύτως τίποτε!

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 030Η έλλειψη μοντέλου KUGA που να συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1,5 με αυτόματο κιβώτιο με στεναχώρησε αρχικά καθώς περίμενα ότι η ελαφρά πιο χαμηλή τιμή ροπής σε συνδυασμό με το μεγάλο βάρος του αμαξώματος θα ενοχλούσε χωρίς τον μετατροπέα ροπής του αυτομάτου κιβωτίου.

Το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS όμως ήταν σε όλα του μια ευχάριστη έκπληξη που έγειρε βίαια την ζυγαριά υπέρ της βενζινοκίνητης έκδοσης για πολλούς λόγους που θα αναλύσω και θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω στις γραμμές που ακολουθούν.

Το Ford Kuga βασίζεται στη πλατφόρμα C2 του Focus και για ένα ευνόητο λόγο ξέρεις πριν το οδηγήσεις ότι θα στέκεται σωστά στον δρόμο, ενώ επειδή σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς έχει 89 χλστ. μεγαλύτερο μήκος κ (4.614 χλστ.), είναι 44 χλστ. φαρδύτερο (1.883 χλστ) και κυρίως έχει πιο μακρύ μεταξόνιο κατά 20 χλστ. (2.710 χλστ.) ξέρεις ότι οι χώροι στο πίσω κάθισμα θα είναι άνετοι.

Το Kuga βρίσκεται σε μια από τις πιο «hot» κατηγορίες της Ευρωπαϊκής αγοράς με τεράστιο εμπορικό ενδιαφέρον, όμως αυτό σημαίνει ότι έχει να ανταγωνιστεί ικανότατους ανταγωνιστές όπως: το Volkswagen Tiguan, το Skoda Kodiaq, το Kia Sportage, το Volvo XC 40, το BMW X1, το Citroen C5, το Jeep Compass, το Renault Kadjar, το Peugeot 3008 και πολλά ακόμη που δεν έχω αναφέρει εδώ …λόγω έλλειψης χώρου!

Το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS  της δοκιμής μας φοράει το πιο σπορ κουστούμι «ST Line» που είχαμε περιγράψει στο πετρελαιοκίνητο KUGA και έτσι σεβόμενη τον χρόνο των επιμελών αναγνωστών του Autoholix, θα ζητήσω από όσους είχαν διαβάσει την δοκιμή του diesel πάνε κατευθείαν στην ενότητα «κινητήρας».

Αν είστε αδιάβαστοι, ή δεν θυμάστε και δεν θέλετε να μείνετε μετεξεταστέοι προτείνω να ακολουθήστε την φυσιολογική ροή της δοκιμής …μήπως και εξεταστείτε στο τέλος!

Εμφάνιση

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 00Το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS με το σπορ κουστούμι ST Line καταφέρνει να βελτιώσει την «αστική» εμφάνιση των πιο απλών εκδόσεων Titanium, άλλα δεν φτάνει με τίποτα την συναρπαστική εμφάνιση του Ford Bronco Sport, που μοιράζεται μαζί του το ίδιο πάτωμα-και το οποίο αν έρθει ποτέ στην Ελλάδα θα το κοιτάξω με πολύ προσοχή και προσωπικό ενδιαφέρον!

Το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS διατηρεί όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο στηρίζεται (Ford Focus) και ενσωματώνει την νέα CUV γραμμή που εισήγαγε πρόσφατα το ξεχωριστό Ford Puma την ώρα που o σπορ μπροστινός προφυλακτήρας της έκδοσης ST LINE είναι πιο επιθετικός και έχει μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς αεραγωγούς.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 017Η μάσκα του Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS στην έκδοση ST Line δεν έχει το χρωμιομένο περίγραμμα που υπάρχει στις υπόλοιπες εκδόσεις, αλλά είναι βαμμένη μαύρη και γίνεται πιο «άγρια» χάρη στον κυψελώδη σχεδιασμό της.

Το καπό σε σχέση με το παρελθόν έχει μακρύνει και έτσι η γενικότερη εικόνα είναι πολύ πιο φιλική στο αστικό περιβάλλον όπου κινούνται κυρίως τα SUV της νέας γενιάς.

Παρά το μακρύτερο σε μήκος καπό, το σχήμα του αυτοκινήτου διατηρεί τον βασικό «cab forward» σχεδιασμό της Ford που βοηθά στην βελτιστοποίηση των εσωτερικών χώρων.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 024Το ευρηματικό μαύρο πλαϊνό πλαίσιο της πόρτας του χώρου αποσκευών και η αντικατάσταση όλων των χρωμιομένων πλαισίων με μαύρα, κάνουν την έκδοση SΤ Line του Kuga να πλησιάζει τον CUV σχεδιασμό του Puma, την ώρα όμως που σε ότι αφορά τους χώρους του παραμένει ένα «καθαρόαιμο σύγχρονο SUV».

Η αλήθεια είναι πάντως πώς γενικά το Ford Kuga διατηρεί το παραδοσιακό SUV σχήμα και τα οφέλη στους χώρους που εξασφαλίζονται από μια οροφή με «ψηλή γραμμή», όμως δείχνει πολύ πιο σπορ από ότι τα “Boxy” αυτοκίνητα του ανταγωνισμού.

Οι πόρτες κατεβαίνουν μέχρι χαμηλά καλύπτοντας τους μασπιέδες, προστατεύοντας τα πόδια και τα παπούτσια σας από την λάσπη όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητο.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 027Οι ζάντες αλουμινίου- που φοράνε λάστιχα 225/60 R18 μπορεί να μην έχουν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν σχεδιαστικά, ωστόσο με το μέγεθος τους «γεμίζουν» τους μεγάλους θόλους του Kuga ST-Line κάνοντας το επιβλητικό.

Ο ανάγλυφος πίσω προφυλακτήρας με τα ανακλαστικά και τα φώτα ομίχλης στις ακμές των φτερών συνεργάζονται αισθητικά με τις δυο παραλληλόγραμμες εξατμίσεις και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα κάνοντας το Kuga να δείχνει πολύ σπορ και όμορφο!

Συνολικά καθώς ζεις με το Kuga και καταλαβαίνεις την λογική πίσω από τον σχεδιασμό του και αρχίζεις να αποδέχεσαι απόλυτα την εμφάνιση του μπροστινού τμήματος που δείχνει κάπως συνηθισμένη, αλλά ταιριάζει απόλυτα στην καθημερινότητα της πόλης.

Εσωτερικό    

Ανοίγοντας την πόρτα καταλαβαίνεις αμέσως πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα Ford καθώς ο σχεδιασμός του ταμπλό ακολουθεί τον νέο οικογενειακό σχεδιασμό της εταιρείας που τον συναντάμε πια σε όλα τα μοντέλα.

Τα πλαστικά είναι μαλακά και ποιοτικά στο επάνω μέρος του ταμπλό αλλά καθώς κοιτάς πιο κάτω από το ύψος των αεραγωγών η ποιότητα των πλαστικών γίνεται πιο σκληρή στην όψη και στην αφή.

Φυσικά η ποιότητα συναρμογής βρίσκεται στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Ford και έτσι στο εσωτερικό δεν ακούγεται ο παραμικρός τριγμός από τα πλαστικά ή τις πόρτες.

Στα πλαστικά του Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS κυριαρχεί το μαύρο χρώμα στο εσωτερικό και μου φάνηκε κάπως σκοτεινό παρά τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του αμαξώματος που επιτρέπουν σε άπλετο φως να φτάσει στο εσωτερικό.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 034Για τον λόγο αυτό υπάρχει μια λωρίδα απομίμηση carbon που διατρέχει το ταμπλό φωτίζοντας κάπως την εικόνα στο άνετο εσωτερικό, ενώ οι ταπετσαρίες στις πόρτες που είναι φτιαγμένες από μαλακό πλαστικό σχηματίζουν κάποιους ρόμβους που δίνουν ένα αίσθημα ευρυχωρίας ενώ ταυτόχρονα απορροφούν και τους θορύβους της κύλισης.

Βλέποντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που αποτελείται από μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 12,5’,αμέσως καταλαβαίνεις ότι οι εδώ οι άνθρωποι της Ford έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στο Kuga και δεν άφησαν τίποτε στην τύχη.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει την δυνατότητα να αλλάζει τα γραφικά του και την θέση των ενδείξεων σύμφωνα με τα κέφια του οδηγού και το πρόγραμμα χαρτογράφησης που επιλέγει.

Είναι υπερπλήρης, ευδιάκριτος, προσφέρει σχεδόν όλες τις πληροφορίες και κυρίως απογειώνει την εικόνα του εσωτερικού σχεδιασμού του Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS  ST LINE.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 041Η εργονομία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όλα τα χειριστήρια και οι διακόπτες βρίσκονται εκεί που πρέπει και έχουν ποιοτική λειτουργία, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 8’’χειρισμού αφής, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το ηχοσύστημα, το GPS, τον κλιματισμό και το κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα μέσω ενός πλήκτρου στο τιμόνι ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα SYNC 3, με το οποίο αν ξέρει καλά Αγγλικά, μπορεί να ενεργοποιεί και να χειρίζεται με αξιόπιστο τρόπο όλα τα παραπάνω συστήματα.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 038Λίγο πιο κάτω θα βρείτε τα ξεχωριστά χειριστήρια του ηχοσυστήματος όπου επιτέλους μπορείς να ψάχνεις τους σταθμούς όπως τα παλιά-καλά- χρόνια περιστρέφοντας ένα κουμπί, ενώ στο χαμηλότερο κομμάτι της κονσόλας υπάρχουν τα ξεχωριστά χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού που διαθέτει ξεχωριστές ρυθμίσεις για την ισχύ του ανεμιστήρα στην θέση αυτόματης ρύθμισης της θερμοκρασίας!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά όταν βλέπω απλά ανθρώπινα χειριστήρια που σου επιτρέπουν να παρακάμπτεις την οθόνη… και απλές, μα έξυπνες ιδέες όπως η εύκολη ρύθμιση του ανεμιστήρα στην αυτόματη θέση χαίρομαι-πολύ όμως!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το κλικ του διακόπτη… και μιας και μιλάμε για διακόπτες καλό είναι να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι όλοι οι διακόπτες και τα χειριστήρια στο εσωτερικό έχουν ποιοτικότατη λειτουργία.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 0331Μέσα στο Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS τα πάντα είναι ανθρωπινά και σίγουρα νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την Ford που αντιστέκεται στην μόδα «κάντα όλα από την οθόνη».

Το τιμόνι είναι φυσικά δερμάτινο και είναι ραμμένο με κόκκινες κλώστες, έχει σωστό μέγεθος και λαβή, όμως έχει πάνω του παραπάνω από πολλά κουμπάκια που με μπερδεύουν! Θα προτιμούσα κάτι πιο απλό και λειτουργικό, αλλά από ότι φαίνεται οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 037Δίπλα από τον επιλογέα ταχυτήτων υπάρχει ένα πλήκτρο που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 5 διαφορετικών προφίλ οδήγησης. Πέρα από τα ήδη γνωστά προγράμματα Normal, Sport και Eco, το Ford Kuga να υποστηρίξει την εκτός δρόμου υπόσταση του με το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control έτσι ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Sand που συμβάλει στη διατήρηση της “φόρας” του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Αν κάτι ενοχλεί κατά την χρήση, αυτό είναι ότι για να επανέλθετε στην θέση Normal όταν έχετε επιλέξει το πρόγραμμα Sport πρέπει πρώτα να περάσετε από τις θέσεις Slippery και Trail που μοιάζει σαν να φρενάρουν απότομα το αυτοκίνητο.

Μια μικρή αναδιάταξη της σειράς είναι αναγκαία ώστε αμέσως μετά την θέση Sport το αυτοκίνητο να επιστρέφει πιο ομαλά στην θέση Normal.

Χώροι/ Άνεση

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 035Η θέση οδήγησης του Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS θέλει τον οδηγό να κάθεται αρκετά ψηλά και να απολαμβάνει την καλή ορατότητα μέσα στην κίνηση και είναι κλασικά SUVάδικη.

Τα καθίσματα είναι ευρύχωρα και παρέχουν ικανοποιητική πλευρική στήριξη στις στροφές δεδομένου του χαρακτήρα του αυτοκίνητου.

Χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες η ορατότητα προς τα πίσω και τα πλάγια είναι άριστη, κάτι που διευκολύνει πολύ το παρκάρισμα και την κίνηση μέσα στα στενά της πόλης.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι εντυπωσιακοί τόσο για σας μπροστινούς επιβάτες όσο και για σας πίσω. Παντού υπάρχει η αίσθηση του άπλετου χώρου τόσο για τα πόδια όσο και για το κεφάλι.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 040Αυτό που ξεχωρίζει στο Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS είναι το φαρδύ και συρόμενο σε μήκος 15 εκατοστών(!) πίσω κάθισμα, που φιλοξενεί 3 ενήλικα άτομα με εντυπωσιακή άνεση, ειδικά όταν το πίσω κάθισμα είναι τραβηγμένο τέρμα πίσω (εις βάρος βέβαια του χώρου αποσκευών).

Έχοντας το μπροστινό κάθισμα ρυθμισμένο για έναν οδηγό περίπου 1,90μ πήρα το μέτρο μου και μέτρησα περίπου 90 εκ. από την πλάτη μέχρι το εμπρός κάθισμα, 1,1 μέτρο από την βάση του καθίσματος μέχρι την οροφή, ενώ το φάρδος του πίσω επίπεδου καθίσματος ξεπερνά  τα 1,30 μέτρα.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 039Και σαν να μην έφτανε αυτό το πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων έχει μια μεγάλη εσοχή για να φιλοξένει τα γόνατα των επιβατών, ενώ και ο τρίτος επιβάτης που θα καθίσει στην μέση δεν θα διαμαρτυρηθεί ούτε για το διακριτικό τούνελ μετάδοσης στο πάτωμα, αλλά ούτε και για τον χώρο για κεφάλι του.

Η διαφορά σε χώρους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι απλά χαοτική και αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο από το Kuga με τους χώρους στο πίσω κάθισμα αυτό ήταν το Skoda Kodiaq- που όμως έχει αρκετά μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις.

Το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS προσφέρει λοιπόν χώρους για πέντε ενήλικες, τόσο για τα γόνατα όσο και για το κεφάλι, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει τετράγωνο και επίπεδο πάτωμα προσφέροντας από 475-645 λίτρα ανάλογα με την θέση του πίσω καθίσματος.

Οι πλάτες στο πίσω κάθισμα χωρίζονται σε ποσοστό 60:40 και το κάτω μέρος τους σύρεται σε δύο διαφορετικά τμήματα, επίσης με ποσοστό 60:40, προκειμένου να αυξάνεται ο χώρος των αποσκευών αν χρειαστεί.

Οι μεγάλες πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα επιτρέποντας την πρόσβαση στο εσωτερικό – ενώ εκεί τα παιδιά θα περνούν πολύ ευχάριστα καθώς τα πλαϊνά των θυρών είναι χαμηλά και τα μεγάλα παράθυρα κατεβαίνουν εντελώς.

Τέλος, η πίσω πόρτα του νέου Ford Kuga προσφέρει μία ακόμα καινοτομία με το εύκαμπτο κάλυμμα του χώρου αποσκευών να μπορεί εύκολα να πάρει τη μορφή των ογκωδών αντικειμένων που μεταφέρονται και να μετακινείται σε συνδυασμό με την πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα οι πλαϊνοί μηχανισμοί στήριξης να είναι περιττοί και τελικά να μην χρειάζεται να το αφαιρέσετε.

Απλά πράγματα γεμάτα εξυπνάδα.!

Εξοπλισμός

Το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS με το πακέτο εξοπλισμού ST Line κοστίζει €31,971 (δείτε τον τιμοκατάλογο ΕΔΩ) και  ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει:

 • Πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3″
 • 8αερόσακους,
 • Διζωνικό κλιματισμό
 • Adaptive Cruise Control (ενεργητικό Cruise Control)
 • Speed Sign Recognition (αναγνώριση σήμανσης δρόμου)
 • Driver Fatigue Detection ( επιτήρηση κούρασης οδηγού)
 • Auto Park Assist( Αυτόματο παρκάρισμα… που δεν κατάφερα να χρησιμοποιήσω!)
 • BLIS (έλεγχος τυφλών σημείων
 • Σύστημα διατήρησης λωρίδας
 • Κάμερα οπισθοπορείας
 • σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών
 • ζάντες αλουμινίου 18’’
 • ‘Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, προβολείς ομίχλης κ.λπ.

Το αυτοκίνητο με επίπεδο εξοπλισμού ST Line που δοκίμασα διαθέτει επιπλέον Keyless σύστημα εισόδου και εκκίνησης, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αυτόματους προβολείς και υαλοκαθαριστήρες, διαφορετικές επενδύσεις στις πόρτες και διακοσμητικά, και βάση επαγωγικής φόρτισης κινητών.

Κινητήρας

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 014Αυτό που χαρακτηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας που αποδίδει 150 HP και 240 Νm ροπής που διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της Ford και που αποδεικνύει περίτρανα το πόσο πολύ έχουν εξελιχθεί οι βενζινοκινητήρες.

Η τεχνολογία Twin-independent Variable Cam Timing (Ti-VCT) σε συνδυασμό με τον άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης προσδίδουν στον κινητήρα εξαιρετικά ομαλή λειτουργία, ενώ για μεγαλύτερη οικονομία υπάρχει και το σύστημα απενεργοποίησης του μεσαίου κυλίνδρου όταν ο κινητήρας λειτουργεί χωρίς φορτίο.

Με την χρήση ενός hi-tech υπερσυμπιεστή με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας, εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση όταν λειτουργεί στην περιοχή μερικού φορτίου του, ενώ στα προγράμματα Normal και Eco απενεργοποιεί τον μεσαίο κύλινδρο κάθε φορά που οι απαιτήσεις ισχύος είναι χαμηλές, και όσο λειτουργεί στο εύρος στροφών από τις 1.300 έως τις 4.000 σ.α.λ. και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 120 χλμ./ώρα.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 0164Η αλλαγή από την τρικυλινδρη στη δικύλινδρη λειτουργία (και τούμπαλιν) είναι ανεπαίσθητη και γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό μόνο αν έχει πολύ εκπαιδευμένα αυτιά ώστε να ακούσει την διαφορά σε πολύ στενούς και ήσυχους δρόμους.

Ο τρικύλινδρος είναι τόσο ήσυχος και ομαλός στην λειτουργία του που στο ρελαντί είναι αδύνατον να καταλάβεις ότι λειτουργεί.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι η απόκριση στο γκάζι και ροπή του κινητήρα που τραβάει δυνατά από τις 1.300 σαλ με ένα γραμμικό τρόπο εντυπωσιάζοντας  μέχρι και τις 6.300 σαλ όπου ο κόφτης επεμβαίνει απότομα χαλώντας ξαφνικά το πάρτι.

Ο κινητήρας είναι γενικά αθόρυβος και οι ελάχιστοι κραδασμοί που παράγει μέχρι τις 5,200 σαλ, θυμίζουν ένα μικρό V6, σαν εκείνον που είχε το Mazda Xedos 6-αν θυμάστε! (Μήπως πρόσδωσα την ηλικία μου εδώ?)

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 032Η αλήθεια είναι ότι αν ξεπεράσετε αυτές τις στροφές και μέχρι την κόκκινη περιοχή παράγει τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν οι τρικύλινδροι, όμως οι βάσεις του κινητήρα απορροφούν τους κραδασμούς και η άψογη μόνωση στρογγυλεύει την ηχητική παραφωνία των υψηλών στροφών περιστροφής.

Χάρη στα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα το χειροκίνητο κιβώτιο που ακολουθεί δεν ενοχλεί ούτε στην εκκίνηση, άλλα και ούτε όταν κινείστε με 6η και χαμηλές σαλ., όπου θα επιταχύνει με πειστικό τρόπο χωρίς να σας επιβάλλει την αλλαγή σε χαμηλότερη σχέση.

Κιβώτιο Ταχυτήτων

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 036Ένα πυκνής κλιμάκωσης και με πολύ θετικό κούμπωμα κιβώτιο ταχυτήτων αναλαμβάνει να μεταφέρει την δύναμη στους μπροστινούς τροχούς. Οι διαδρομές του επιλογέα είναι πολύ μικρές ενώ όταν κουμπώνουν οι σχέσεις κάνουν ένα χαρακτηριστικό «κλικ» που είναι γνώριμο στους οδηγούς του Honda Civic.

Ο συγχρονισμός των σχέσεων είναι τόσο καλός που οι σχέσεις αλλάζουν ακόμη και χωρίς την χρήση του συμπλέκτη με λίγο rev-matching, ενώ το μαλακό πετάλι του συμπλέκτη κάνει την αστική μετακίνηση ελάχιστα πιο “επώδυνη” από ότι εάν είχε αυτόματο κιβώτιο.

Επιδόσεις-Οικονομία

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 08Τελικά αυτό το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων καταφέρνει να αναδείξει ακόμη περισσότερο τον χαρισματικό μικρό (για τον όγκο του αυτοκινήτου) κινητήρα-αν και θα ήθελα να έχει λίγο πιο μακριά δευτέρα καθώς χρειάζεται να αλλάξεις από δευτέρα σε τρίτη στα 90χλμ/ω κάτι που ενοχλεί όταν οδηγείτε σε μια σφικτή διαδρομή ή στην διαδικασία του 0-100 χλμ/ω που απαιτεί δύο αλλαγές και περίπου 9,8 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί.

Σε μια συζήτηση που είχαν παράνομοι κοντρτάκηδες-παλιοκαμικάζηδες είχα ακούσει να λένε ότι το ψηφιακό ταχύμετρο μπορεί να δείξει τα 200 χλμ/ω, αλλά δεν ήμουν εκεί κοντά για να μάθω αν αυτό γινόταν εύκολα ή δύσκολα.

Φυσικά εδώ στο Autoholix δεν ξεπεράσαμε ποτέ τα 130 χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο όπου η κατανάλωση κυμαινόταν κατά μέσο όρο στα 6,8 λίτρα/100 χλμ.

Τις ημέρες της δοκιμής αποφάσισα για 2 ημέρες να οδηγήσω με εξαιρετική προσοχή κάνοντας την διαδρομή Διόνυσος-Αθήνα-Π. Φάληρο και πίσω καλύπτοντας πάνω από 175 χλμ.

Ήθελα να δω εάν μπορώ να πλησιάσω την κατανάλωση του Ford Kuga 1.5 EcoBlue 120 PS που κατά την διάρκεια της ίδιας δοκιμής είχε καταναλώσει μόλις 5,7 λίτρα/100 χλμ.

Παραθέτω τις φωτογραφίες εδώ δίπλα για να πιστέψετε ότι σε αυτή την διαδρομή με αντίστοιχες συνθήκες –και την ίδια προσοχή στο γκάζι- το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS κατανάλωσε κατά μέσο όρο 5,9 λίτρα/100 χλμ!!

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 05Στην δεύτερη φωτογραφία μπορείτε να δείτε και την προβολή των επιδόσεων μου στην οικονομική οδήγηση με το πρόγραμμα Eco που έφτανε κατά μέσο όρο το 97% και μπράβο μου!

Κατάφερα να καταναλώνω με ένα κινητήρα βενζίνης την ίδια ποσότητα καυσίμων με εκείνη ενός diesel σε μια μικτή ημιαστική διαδρομή –κάτι που το έχω βιώσει και με το αντίστοιχο VW Tiguan.

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι καλοί βενζινοκινητήρες έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που έχουν φτάσει σε κατανάλωση εκείνους που καίνε πετρέλαιο-με την διαφορά, ότι οι βενζινοκινητήρες αν χρειαστεί έχουν την δύναμη να προσπεράσουν με ασφάλεια ή ακόμη και να κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και διασκεδαστική.

Φυσικά αν πιεστεί ο βενζινοκινητήρας θα κάψει 11 λίτρα/ 100 χλμ, την ώρα που ο πετρελαιοκινητήρας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 8,5 λίτρα/100 χλμ ενώ και η τιμή του πετρελαίου στην χώρα μας είναι περίπου €0,20 χαμηλότερη ανά λίτρο καυσίμου.

Αυτά όμως θα τα πούμε στο συγκριτικό που θα ακολουθήσει…

Ανάρτηση /Φρένα

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 015Η ανάρτηση του Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω και είναι σοφά σχεδιασμένη για να προσφέρει αρκετή άνεση στην πόλη χωρίς όμως πουλάει την οδική συμπεριφορά στο επαρχιακό δίκτυο και τον αυτοκινητόδρομο.

Στην έκδοση ST Line είναι κατά 1,2 εκατοστά χαμηλότερη, έχει λίγο πιο σκληρά ελατήρια και πιο αργή απόσβεση επαναφοράς αλλά δεν ενοχλεί στη καθημερινότητα και η κύλιση παραμένει κορυφαία.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 021Η διαδρομή της ανάρτησης παραμένει σχετικά μεγάλη εξασφαλίζοντας και το απαραίτητο για SUV ύψος από το έδαφος των 17,8 εκ. (από 19 των πιο απλών εκδόσεων), όμως ο έλεγχος του ψηλού αμαξώματος και ο τρόπος που διαχειρίζεται το σύνολο των ανωμαλιών του οδοστρώματος εντυπωσιάζει.

Ταυτόχρονα με το μικρότερο βάρος του τρικύλινδρου κινητήρα στον μπροστινό άξονα, το Kuga μεταλλάσσεται σε σχέση με το πετρελαιοκίνητο αδελφάκι του- και από ένα ασφαλές και υποστροφικό στο όριο SUV, γίνεται ένα σχεδόν διασκεδαστικό και ευκίνητο μέσα στις στροφές οικογενειακό αυτοκίνητο που θυμίζει πολύ το διασκεδαστικό Ford Puma!

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 022Τα φρένα του αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς δίσκους πίσω και έχουν πολύ δυνατό «δάγκωμα», ενώ χάρη το χαμηλότερο βάρος και το μηχανικό κιβώτιο δεν θα κουραστούν πότε ότι και αν τους κάνετε!.

Το τιμόνι κόβει πολύ βοηθώντας στους ελιγμούς στην πόλη, ωστόσο η υποβοήθηση είναι πολύ ισχυρή και αρχικά μετριάζει την αίσθηση στο τιμόνι.

Περιέργως η χαρτογράφηση του τιμονιού δεν «σκληραίνει» το τιμόνι ούτε στο πρόγραμμα Sport, ούτε όταν ανέβει η ταχύτητα μέσα στις στροφές, όμως το χαμηλό βάρος του κινητήρα είναι και εδώ ευεργετικό καθώς μετά από μερικά χιλιόμετρα καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στους μπροστινούς τροχούς και το εμπιστεύεσαι.

Στην Πόλη

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 029Μέσα στην πόλη ο ήσυχος κινητήρας και η εξαιρετική ηχομόνωση φροντίζουν για την ησυχία των επιβατών, ενώ τα μαλακά πεντάλ και το «βουτηρένιο» κιβώτιο κάνουν ότι μπορούν για να παρηγορήσουν τον οδηγό που ο βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων δεν συνδυάζεται σε καμία έκδοση με κάποιο αυτόματο κιβώτιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο τρικύλινδρος έχει τόσο πολύ ροπή χαμηλά που μπορείτε να παραλείπετε μερικές σχέσεις μέσα στην πόλη και έτσι για παράδειγμα μπορείτε να ξεκινάτε με 1η αλλά να περνάτε μετά στην 3η χωρίς να φοβάστε μην «κρεμάσει το μοτέρ», ενώ μπορείτε να βάλετε 5η στα 60 και να την ξεχάσετε!

Το τιμόνι του Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line μαλακό και κοφτερό και έτσι η κίνηση μέσα στα στενά είναι απρόσμενα άνετη σε ότι αφορά το παρκάρισμα και την αλλαγή λωρίδων.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 028Η άψογα ρυθμισμένη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με τις μεγάλες διαδρομές απλά αδιαφορούν για τις εκπλήξεις του Δ.Λ.Δ* και έτσι λακκούβες κάθετες, λακκούβες εγκάρσιες, λακκούβες αιωρούμενες, χαντάκια, αναχώματα, σαμαράκια, πτώματα μικρών ζώων, … μάσκες και γάντια covid19… και ότι άλλο περιμένει να βρει κανείς στους δρόμους του πιο αφρικανικού προαστίου της Ευρώπης  φιλτράρεται από την καταπληκτική ανάρτηση.

Η κατανάλωση σε καύσιμα έρχεται να προσθέσει μια ακόμη ευχάριστη νότα στις αστικές μετακινήσεις καθώς με ελάχιστη προσοχή μπορεί να κρατηθεί εύκολα κάτω από τα 6 λίτρα/100 χλμ μέσα στην πόλη αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία της Ford στους βενζινοκινητήρες λειτουργεί και στην πράξη.

*ΔΛΔ=Δημοτικόν Λακκουβοδρόμιον Διονύσου

Στον Αυτοκινητόδρομο

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 023Στον αυτοκινητόδρομο το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line  βρίσκεται στο στοιχείο του και όλα δείχνουν ότι αυτό το SUV φτιάχτηκε σαν ένας ταξιδευτής μεγάλων αποστάσεων.

Η συγκροτημένη ανάρτηση και το μεγάλο μεταξόνιο δίνουν στους επιβάτες την αίσθηση ότι κινούνται μέσα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο αυτοκίνητο, ενώ χάρη στην πολύ καλή ηχομόνωση και τον ροπάτο τρικύλινδρο κινητήρα το Kuga ταξιδεύει άνετα δίνοντας μονίμως την αίσθηση στον οδηγό ότι έχει ικανοποιητικά αποθέματα ιπποδύναμης να προσπεράσει ή να πάει πιο γρήγορα αν τολμά να αψηφήσει τις εκατοντάδες κάμερες που βρίσκονται στους δρόμους με στόχο να χρεώνουν τον φορολογικό μας λογαριασμό με €180αρια… και το δίπλωμα μας με 4 points!

Στο εσωτερικό απουσιάζουν ο θόρυβος του κινητήρα και των ελαστικών, ενώ οι εγκάρσιες και διαμήκεις ανωμαλίες των αυτοκινητόδρομων αφήνουν αδιάφορο το Ford Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line  που είναι εξαιρετικά ευθύβολο και δεν επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 02344Χάρη στην καλή αεροδυναμική, η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει ακόμα και στα 6,5 λίτρα/100 χλμ εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα ταξιδεύοντας με 130 και 2,300 σαλ, ενώ εάν εξαντλήσετε τις δυνατότητες του μοτέρ και προκαλέσετε την τύχη σας απέναντι στον νόμο ίσως να ξεπεράσει και τα 11 λίτρα ανά 100χλμ.

Οι εγκάρσιες και διαμήκεις ανωμαλίες των αυτοκινητόδρομων όπως και οι πλευρικοί άνεμοι αφήνουν αδιάφορο το Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line που είναι ευθύβολο και δεν γέρνει υπερβολικά.

Είχα επίσης την ευκαιρία σε αυτή την δοκιμή να δοκιμάσω και το ενεργό cruise control που ελέγχει δυναμικά την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με το σύστημα διατήρησης λωρίδας αποτέλεσε έναν ευχάριστο τρόπο για να παίξω στην βαρετή διαδρομή μέχρι την Χαλκίδα, αλλα γένικά δεν το ενοχλησα περισσότερα-αν και εκτίμησα ότι τα ηλεκτρονικά απενεργοποιόυνται εύκολα και άμεσα από ένα πλήκτρο στον μοχλό των φλάς.

Η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει ακόμα και στα 6,5 λίτρα εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα μέχρι τα 120-130 χλμ/ω, ενώ εάν εξαντλήσετε τις δυνατότητες του μοτέρ και της τύχης σας (..με τόσες κάμερες που υπάρχουν πια στους  αυτοκινητοδρόμους) θα ξεπεράσει εύκολα τα 12 λίτρα ανά 100χλμ. σε κατανάλωση και πάνω από €600/100χλμ σε κλήσεις της τροχαίας!

Στις Στροφές

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 0237Η διαφορά του Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line  από το πετρελαιοκίνητο αδελφάκι του στο επαρχιακό δίκτυο είναι τόσο μεγάλη που πραγματικά μιλάμε για ένα διαφορετικό αυτοκίνητο.

Το αμάξωμα χάρη στον πολύ πιο ελαφρύ κινητήρα είναι πιο ζυγισμένο στην κατανομή του βάρους, ενώ οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων που παραμένουν μάλλον οι ίδιες με του diesel δεν παρουσιάζουν εδώ τις κλίσεις που περιμένεις από ένα ψηλό SUV 1.500+ κιλών.

Η ανάρτηση είναι μεν σχετικά σφικτή σε ότι αφορά την συμπίεση και την απόσβεση επαναφοράς των αμορτισέρ, όμως δεν παύει να έχει μεγάλες διαδρομές για να μπορεί να κινείται και εκτός δρόμου- και σχετικά αδύναμες αντιστρεπτικές δοκούς για να μην κοπανάει μέσα στην πόλη.

Παρόλα αυτά το μικρότερο βάρος στον μπροστινό άξονα μεταμορφώνει το μεγάλο KUGA σε κάτι που αρχίζει να θυμίζει Puma, ή για να μην ξεχνιόμαστε- ακριβώς αυτό που είναι, δηλαδή ένα ψιλωμένο Focus.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 025Αρχικά στην στροφή το τιμόνι εμφανίζεται πιο φλύαρο σε σχέση με εκείνο του diesel και σου δίνει την αίσθηση ότι ξεκινάει πιο νωρίς η υποστροφή, όμως αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο ότι ο πιο δυνατός κινητήρας και το πιο ισορροπημένο πλαίσιο σε κάνουν να κινείσαι πιο γρήγορα!

Μετά από την αρχική αυτή ασάφεια στο τιμόνι, το Kuga μπαίνει σε μια πλαγιολίσθηση που θυμίζει Focus και που σου επιτρέπει να ελεγχείς την κατεύθυνση που στοχεύεις χρησιμοποιώντας την δύναμη του κινητήρα ή πατώντας και λίγο φρένο για να ανοίξει το πίσω μέρος την τροχιά του.

Οι κλίσεις κάνουν εμφανή την ύπαρξη τους όμως σπάνια ο εσωτερικός τροχός θα χάσει την πρόσφυση του και έτσι συνήθως αν σημαδέψετε σωστά την στροφή το «μεγάλο Puma» θα σας ικανοποιήσει με την δύναμη του κινητήρα του αλλά και με τον τρόπο που την διαχειρίζεται.

Tα ηλεκτρονικά συστήματα είναι “δασκαλεμένα” να κοιτούν αλλού όταν συμβαίνουν διάφορα «όχι καθώς πρέπει» πράγματα και έτσι αν συνηθίσετε τις κάπως πιο αυξημένες κλίσεις, μετά από λίγο θα νομίζετε ότι οδηγάτε ένα Focus με λίγο πιο ψηλό κέντρο βαρους και έναν ικανότατο κινητήρα.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 026Η ελκτική πρόσφυση μέσα στις φουρκέτες είναι εντυπωσιακή για ένα προσθιοκίνητo SUV και έτσι σε συνδυασμό με τα ισχυρά φρένα, αυτό εδώ μάλλον είναι το πιο διασκεδαστικό SUV στην μεσαία κατηγορία, όπως είναι το Puma είναι στην μικρότερη.

Ακόμη και αν είστε από εκείνους που δεν τους πολυενδιαφέρει το τι γίνεται μετά το όριο και η διασκεδαστική οδήγηση, σίγουρα θα εκτιμήσετε την ασφάλεια που προσφέρει η επιπλέον σε σχέση με τον πετρελαιοκινητήρα δύναμη του Ecoboost κατά την διάρκεια ενός προσπεράσματος στο επαρχιακό δίκτυο.

Είναι απίστευτο το πόσο μεγάλη διαφορά κάνει ένας κινητήρας στο ίδιο αμάξωμα, όχι μόνο σε ότι αφορά την δύναμη του αλλά και στην επίδραση που έχει το βάρος του στην  ισορροπία και την ασφάλεια στην οδήγηση.

Στο Χώμα

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 016Το αυξημένο ύψος από το έδαφος των περίπου 18εκ. του Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line  είναι αρκετό για light εξορμήσεις, και η ανάρτηση θα φροντίσει κυρίως για την άνεση των επιβατών.

Το αυξημένο ύψος από το έδαφος θα του επιτρέψει να κινηθεί παρέα με τα περισσότερα μπροστοκίνητα SUV όσο η πρόσφυση του εδάφους δεν απαιτεί τετρακίνηση καθώς τα φαρδιά χαμηλού προφίλ ελαστικά μοιάζει να χάνουν πιο εύκολα την πρόσφυση τους σε δρόμους με λάσπη ή νερά σε σχέση με το diesel.

Σε γενικές γραμμές αυτό δεν είναι ένα όχημα που είναι φτιαγμένο για να πατά στο σκληρό χώμα και αυτό θα πρέπει να το έχετε πάντα στο μυαλό σας όταν κινείστε εκτός δρόμου, οπού οι μεγάλοι πρόβολοι μπορεί εύκολα να βρουν σε κάποια πέτρα και να τραυματιστούν.

Αν όμως βρεθείτε σε χωματόδρομους με καλή πρόσφυση το αυτοκίνητο θα θυμηθεί τους καλούς του τρόπους και θα σας μετακινήσει με άνεση λίγο πιο μακριά από ότι ένα Hatchback… σε μια απόδραση προς την αγαπημένη σας παραλία!

Συμπέρασμα

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 0000Είναι η πρώτη φορά που έχω οδηγήσει το ίδιο αυτοκίνητο με δύο διαφορετικούς κινητήρες το ένα μετά το άλλο και έχω μείνει άναυδη από τις διαφορές που μπορείς να εντοπίσεις αν οδηγάς ταυτόχρονα δυο αυτοκίνητα.

Ίσως να σας κούρασα με τις διαρκείς συγκρίσεις και με την γνωστή μου πολυλογία, όμως πραγματικά ενθουσιάστηκα από το πόσο καλύτερο είναι το Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line από το Ford Kuga 1.5 EcoBlue 120 PS παρότι δεν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 04Σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό φέρνει σίγουρα μια ανάσα φρέσκου αέρα στην δύσκολη αυτή κατηγορία προσφέροντας ένα πακέτο χώρων, οδικής συμπεριφοράς και οικονομίας στην χρήση που δύσκολα βρίσκει αντίπαλο.

Η τιμή των €31Κ δεν είναι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη του πετρελαιοκίνητου diesel, όμως χάρη στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford   MyKuga  Χαμηλό Επιτόκιο (Δείτε Εδώ) και την 8ετή εγγύηση που δίνει η Ford  το πακέτο μοιάζει να μην έχει ανταγωνισμό!

Μπορεί να μην σας αρέσει η εμφάνιση του Kuga, ή να μην θέλετε να αγοράζετε γερμανικά αυτοκίνητα, ή να έχετε αποφασίσει να αγοράζετε μόνο diesel, ή ναμην σας αρέσουν τα χρώματα…

Όμως, όταν ξεκινάτε να αγοράσετε ένα μεσαίο SUV ο αριθμός των συμβιβασμών που κάνετε είναι έτσι και αλλίως τόσο πολλοί που δεν αξίζει να κάνετε ακόμη άλλον ένα και να πάρετε το αυτοκίνητο σας με μια μη ενδιαφέρουσα ανάρτηση ή έναν αδύναμο κινητήρα σκεπτόμενοι την οικονομία και μόνο.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 0165Άλλωστε όπως είδαμε με την τεχνολογική πρόοδο των βενζινοκινητήρων, η διαφορά σε πραγματική κατανάλωση μεταξύ των δύο κόσμων είναι σχεδόν ανύπαρκτη και το μόνο που μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα είναι η χαμηλότερη τιμή του καυσίμου.

Σε ότι αφορά το KUGA και οι δύο εκδόσεις κινητήρα προσφέρουν κορυφαίους χώρους και ποιότητα κύλισης, όμως η διαφορά στην ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει η βενζινοκίνητη έκδοση στις προσπεράσεις του επαρχιακού δικτύου είναι τόσο εμφανής που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα επέλεγε το diesel.

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps st line autoholix 0161Ίσως να το επέλεγε κάποιος για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και πάλι, η διασκεδαστική συμπεριφορά στις στροφές του Kuga 1,5L EcoBoost 150PS Line προσωπικά με κάνει να ξεπερνώ αυτό το μεγάλο για κάποιους εμπόδιο.

Επιλέγοντας το Kuga 1,5L EcoBoost 150PS θα έχετε ότι σας προσφέρει ένα πετρελαιοκίνητο Κuga σε ότι αφορά την οικονομία στα καύσιμα, όμως θα μοιάζει σαν έχετε πάρει μαζί σαν δώρο και ένα Puma που θα φροντίζει να σας χαρίζει ευχαρίστηση όταν τελειώσει η ευθεία και αρχίσουν οι στροφές!

Δεν με ευχαρίστησε

 • Δεν προσφέρεται αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
 • Ο σχεδιασμός τον μπροστινού τμήματος και η ισχυρή υποβοήθηση στο τιμόνι..

Θα θυμάμαι

 • Η διασκεδαστική οδική συμπεριφορά και η ποιότητα κύλισης
 • Η δύναμη και η οικονομία στα καύσιμα.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο Instagram fabiatouismini

Φωτογραφίες

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES