Friday, March 24, 2023
HomeΔοκιμεςMazda2 1.5 e-Skyactiv-G Homura Δοκιμή / Test drive

Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G Homura Δοκιμή / Test drive

Η Mazda είναι ένας σημαντικός για την πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκευαστής και είμαι χαρούμενη που αποφάσισε επιστρέφοντας να φέρει και μια ουσιαστική ποικιλία τεχνολογιών –όπως οι κινητήρες SkyActiv- στην ηλεκτροϋβριδική αυτοκινητική ζωή της ελληνικής αγοράς.

Οδηγούμε, συνήθως, αυτοκίνητα προϊόντα κάποιας κοινής πλατφόρμας που μας αναγκάζουν να προσπαθούμε να βρούμε τις διαφορές που δικαιολογούν το σήμα στο τιμόνι τους στις λεπτομέρειες ή στον σχεδιασμό.

Το Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G λοιπόν μπορεί να είναι μια αισθητικά -και ουσιαστικά ανανεωμένη έκδοση της τρίτης γενιάς του Mazda2, όμως ο νέος κινητήρας με την μικροϋβριδική υποβοήθηση και κυρίως ο συνδυασμός της τιμής των €19.000 με τον υπερπλήρη εξοπλισμό της έκδοσης Homura τελικά το κάνουν επίκαιρο σε μια εποχή που τα φρένα των τιμών έχουν σπάσει-παντού!

Η χρήση της υβριδικής τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Toyota στο Prius έχει πλέον αποδείξει την αξία και τα οφέλη της στην οικονομία καυσίμων- και έτσι έχει υιοθετηθεί πλέον από τους περισσότερους κατασκευαστές που στις γκάμες τους έχουν εντάξει υβριδικές λύσεις.

Με βάση αυτή την μάλλον πολύπλοκη-και βαριά λόγω μπαταριών – τεχνολογία οι κατασκευαστές ιστορικά κινήθηκαν προς τρεις κατευθύνσεις: κάποιοι παρουσίασαν παραλλαγές της τεχνολογίας της Toyota, κάποιοι παρουσίασαν ακόμη πιο βαριές και πολύπλοκές τεχνολογίες( BMW e-drive), ενώ κάποιοι άλλοι όπως η Suzuki αποφάσισαν να παρουσιάσουν αρκετά πιο απλουστευμένες και ελαφριές τεχνολογίες που από την αρχή φάνηκε πως ταιριάζουν με τα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Το ζητούμενο ήταν πάντα να αποθηκευτεί η ενέργεια που παράγεται όταν το όχημα επιβραδύνει με την μορφή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια μπαταρία- και όταν ζητηθεί να μπορέσει μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα να βοηθήσει στην κίνηση του αυτοκινήτου βοηθώντας στην οικονομία στα καύσιμα και την προστασία το περιβάλλοντος.

Το Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G Homura διαθέτει ένα τέτοιο απλουστευμένο σύστημα υβριδικής τεχνολογίας που πετυχαίνει να αποθηκεύει αρκετή από την ενέργεια που πάει χαμένη όταν επιβραδύνουμε και έτσι σίγουρα αξίζει το μπλε σηματάκι « e-Skyactiv-G» που κοσμεί το πίσω μέρος του.

Το Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G έχει λοιπόν μια ξεχωριστή εμφάνιση και τις σωστές διαστάσεις για να σταθεί απέναντι στον απίστευτα μεγάλο, πολυπληθή και ικανό ανταγωνισμό των Peugeot 208VW Polo, SEAT IBIZA, Hyundai i20, Ford Fiesta, Renault Clio, Suzuki Swift, Nissan Micra, Opel Corsa… και ότι άλλο μου ξεφεύγει-επίτηδες ή καταλάθος!

Χάρη στην προσθήκη της υβριδικής τεχνολογίας το Mazda2 απέκτησε το οικολογικό πρόσωπο που απαιτούν οι κανονισμοί ρύπων των «καθώς πρέπει» νομοθετών μας, ενώ το σηματάκι «e» στο πίσω μέρος αποτελεί χαράς ευαγγέλιο για τους διαφημιστές που σε συνδυασμό με την συμφέρουσα τιμή της έκδοσης Homura και την γνωστή Ιαπωνική αξιοπιστία, κατάφεραν να επιτύχουν ικανοποιητικές πωλήσεις στην χώρα μας.

Φτάνουν όμως αυτά για να σταθείς απέναντι σε ένα τόσο ισχυρό συναγωνισμό?

Εξωτερικό/ Εμφάνιση

Κοιτώντας το νέο Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G από μπροστά βλέπεις ότι δεν διαφοροποιείται από το προηγούμενο μοντέλο παρά μόνο από την πιο “τρισδιάστατη μάσκα” της έκδοσης  Homura που έχει και μια καλόγουστη/ποιοτική διακοσμητική λωρίδα χρωμίου, τους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με διακοσμητικά στα άκρα τους και τα νέα φωτιστικά σώματα.

Τα τμήματα σχεδιασμού των ιαπωνικών εταιρειών έχουν βάλει για τα καλά την ευρωπαϊκή αγορά στο μάτι καλύπτοντας τόσο τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης όσο και τις αισθητικές ανησυχίες των κατοίκων της γηραιάς ηπείρου, ενώ γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητο έχει κάποια μορφή υβριδικής τεχνολογίας αρχίζεις και το βλέπεις με πιο ζεστή ματιά!

Κοιτάζοντας το Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G από το πλάι, το μάτι εστιάζει στις πανέμορφες μαύρες 16ερες ζάντες(185/60R16) και στο αεροδυναμικό βοήθημα στο κάτω μέρος που του χαρίζουν μια συγκρατημένα σπορτίφ εμφάνιση.

Ο σχεδιασμός του είναι τόσο μελετημένος και προσεγμένος ώστε ποτέ δεν θα θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο με περίεργο ή με υπερβολικό design- ενώ ταυτόχρονα παραμένει φρέσκο και ξεχωριστό παρότι ο αρχικός σχεδιασμός έχει γίνει το 2014.

Η μεγάλη (!?) διαφοροποίηση για το 2023 έρχεται στο πίσω μέρος όπου το σηματάκι “ e-Skyactiv-G ” δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει και οικολογική συνείδηση!

Πάντως αφαιρώντας αυτό το διακριτικό μπλε σηματάκι από το πίσω μέρος δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να διαφοροποιεί την Homura από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Εσωτερικό

Η είσοδος στο σαλόνι του Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G προκαλεί διφορούμενα συναισθήματα, καθώς παρά την ύπαρξη σκληρών πλαστικών στο επάνω μέρος του ταμπλό, οι επιβάτες σίγουρα θα εκτιμήσουν την υφασμάτινη επένδυση σε όλες τις πόρτες αλλα και τα λεπτομέρειες που απομιμούνται τα ανθρακονήματα στο ταμπλό και την κονσόλα.

Η εργονομία δεν παρουσιάζει κανένα ψεγάδι και τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει, ενώ παράλληλα τα όργανα στο ταμπλό είναι πλήρη, μεγάλα και ευανάγνωστα.

Ο πίνακας σίγουρα διαθέτει όλες τις ενδείξεις με ένα μεγάλο αναλογικό ταχύμετρο να κυριαρχεί στο μέσον όμως ο διαχωρισμός τους σε τρεις περιοχές με την χρήση έντονων πλαστικών πλαισίων βαμμένων στο χρώμα του αλουμινίου τον κάνει να δείχνει αισθητικά κουρασμένος, για το δικό μου πάντα γούστο…

Επειδή μιλάμε για γούστο, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι παρόλα αυτά η γενική εικόνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με την προσθήκη των στρογγυλών αεραγωγών στο μέσον του, είναι φωτεινό και γουστόζικο, ενώ παραμένει απλό, λιτό και έχει μια αρμονία χρωμάτων που λείπει από την κατηγορία.

Το σύστημα πολυμέσων βρίσκεται ημι-αιωρούμενο στην κορυφή του μέσου του ταμπλό και έχει μια οθόνη 7,2’’ με έναν οδηγοκεντρικό  προσανατολισμό και χαρακτηρίζεται από την υψηλή ευκρίνεια και τα αποδεκτά γραφικά της.

Η λειτουργία του συστήματος πολυμέσων που φιλοξενεί η οθόνη είναι απολαυστικά γρήγορη, απλή και κατανοητή αν και περιέργως το σύστημα είναι συμβατό μόνο με τις λειτουργίες του Carplay και όχι του Android Auto!

Το αρχικό παράπονο (…της αδιάβαστης δοκιμάστριας!) ήρθε από την έλλειψη λειτουργίας αφής στην οθόνη…όμως αυτό γρήγορα μετατράπηκε σε θαυμασμό μόλις τα παιδιά μου μου εξήγησαν ότι η οθόνη γίνεται αφής μόλις ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο!

Αυτό είναι ένα ευπρόσδεκτο, απλό και ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας καθώς αποτρέπει τον οδηγό από το να αποσπά το βλέμμα του από τον δρόμο- πασπατεύοντας την οθόνη- όταν κινείται το αυτοκίνητο και τον αναγκάζει να χρησιμοποιεί την ροδέλα χειρισμού που έχει ακριβώς την ίδια διάταξη πλήκτρων με εκείνη της BMW για τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων!

Μπράβο Mazda και πάλι μπράβο!

Εξίσου απλός είναι ο χειρισμός και η λειτουργία τόσο του ηχοσυστήματος, όσο και του κλιματισμού που τα χειριστήρια τους βρίσκονται χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα, ενώ σε μια σειρά πλήκτρων που βρίσκεται ακριβώς από πάνω υπάρχουν οι διακόπτες των θερμαινόμενων καθισμάτων.

Η ποιότητα συναρμολόγησης είναι κορυφαία και θα μπορούσα να πω ότι κανένας τριγμός δεν ακούγεται στο εσωτερικό Mazda 2 1.5 e-Skyactiv-G παρά το ότι η δοκιμή έγινε στο απαιτητικό χιονισμένο περιβάλλον του Δ.Λ.Δ κατά την διάρκεια της Barbie!

Χώροι-Άνεση

Τα χέρια πέφτουν πάνω σε ένα σπορ, ανατομικό τιμόνι με χοντρή στεφάνη που επάνω του στριμώχνονται πολλά κουμπάκια-σίγουρα πιο πολλά από όσα πρέπει ή από όσα θα ήθελα!.

Τα καθίσματα παρέχουν μια άνετη θέση οδήγησης για την πόλη και θα βολέψουν οποιοδήποτε σωματότυπο ανθρώπου-κάτι που οφείλεται στο μεγάλο ύψος της οροφής και στο μεγάλο μπροστινό παρμπρίζ που εξασφαλίζει ταυτόχρονα και αρίστη ορατότητα.

Η θέση οδήγησης είναι άνετη ακόμα και για ψηλόσωμους οδηγούς ενώ ακόμη και αν ο οδηγός είναι ψηλός οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεση τους ικανοποιητικό χώρο για τα γόνατα και άπλετο για το κεφάλι.

Με μια λέξη θα έλεγα ότι οι χώροι του Mazda2 1.5 e-Skyactiv-G Homura χαρακτηρίζονται ικανοποιητικοί για την κατηγορία και τις διαστάσεις ( Διαστάσεις 4.065 x 1.695 x 1.495 mm) και δεν επηρεάζονται καθόλου από το light υβριδικό σύστημα, καθώς το υβριδικό σύστημα δεν χρησιμοποιεί μπαταρία αλλά έναν μικρό σε διαστάσεις και χωρητικότητα πυκνωτή 0,12 kw/h.

Τα καθίσματα χωρίζονται σε ποσοστό 60/40 για να αυξήσουν τις ικανότητες μεταφοράς, όμως όταν πέφτουν προς τα μέσα ο χώρος που δημιουργούν δεν είναι επίπεδος.

Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα σχεδόν στις 90ο κάνοντας εύκολη την είσοδο των επιβατών και την πρόσδεση των μικρών παιδιών στα ειδικά καθίσματα ασφαλείας.

Η συνταγή χαλάει στον χώρο αποσκευών που η χωρητικότητα των 250 λίτρων τοποθετεί το Mazda2 κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ και κατώφλι φόρτωσης είναι ψηλό καθώς η πίσω πόρτα δεν ανοίγει μέχρι τον προφυλακτήρα.

Κινητήρας/μετάδοση

Κάτω από το καπό του Mazda 2 1.5 e-Skyactiv-G υπάρχει ο μικρός SKYACTIV των 1,500 κ.εκ που αποδίδει 90 PS στις 6.000 rpm και 151 Nm ροπής στις 3.500 rpm.

Το εξάρι μηχανικό κιβώτιο (υπάρχει και έκδοση με αυτόματο κιβώτιο) που μεταφέρει την ροπή στους μπροστινούς τροχούς έχει τον πιο απολαυστικό επιλογέα που έχω οδήγησε φέτος σε μικρό αυτοκίνητο, με κοντές πυκνές σχέσεις πρώτες σχέσεις που βοηθούν τον κινητήρα να απλώνει την δύναμη του σωστά και μακριές 5η και 6η που θεωρητικά βοηθούν την οικονομία στο ταξίδι..

Η απόδοση δεν είναι υψηλή, όμως ο κινητήρας συμπληρώνεται από το σύστημα που διαθέτει μια ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης (γεννήτρια/ηλεκτροκινητήρας) που αντικαθιστά το γνωστό μας «δυναμό» και που συνδέεται με τον κινητήρα μέσω ενός ενισχυμένου ιμάντα.

Το υβριδικό σύστημα i-Eloop με ηλεκτρικό κύκλωμα στα 24V της Mazda υπόσχεται μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και ομαλότερη καμπύλη ροπής καθώς μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια και την αποθηκεύει σε ένα πυκνωτή που χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα για να φορτιστεί πλήρως ….και δυστυχώς μια με δύο γκαζιές για να αποφορτιστεί!

Η αλήθεια είναι ότι σε πραγματικές συνθήκες η οικονομία των 4,2 λίτρων ανά 100 χλμ που υπόσχεται η Mazda δεν επιτυγχάνεται ποτέ και η πραγματικότητα δείχνει ότι το μικρό Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G χρειάζεται περίπου 5,5-6 λίτρα ανά 100 χλμ,-τιμές δηλαδή που επιτυγχάνονται και από τα τρικυλινδρα τούρμπο χιλιάρια του ανταγωνισμού που δεν διαθέτουν μικροϋβριδική τεχνολογία αλλά μπόλικη ροπή.

Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ότι με την βοήθεια  του i-Eloop το Mazda 2 επιτυγχάνει μείωση των ρύπων από τα 120 στα 107 γραμμάρια, και έτσι μπορεί να εισέρχεται ελεύθερα στον Δακτύλιο….αντί να εισέρχεται ο Δακτύλιος σε αυτό μέρα παρά μέρα που δεν θα κυκλοφορούσε διαφορετικά!

Σε ότι αφορά τους αριθμούς, στον ανοικτό δρόμο το Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G άκουσα φήμες ότι φτάνει στο κοντέρ τα 190χλμ/ω, ενώ σε ότι αφορά την διαδικασία 0-100 km/h, χρειάζονται περίπου 10 δευτερόλεπτα για να την ολοκληρώσει το βάρος 1,100 κιλών αυτοκίνητο.

Ανάρτηση/Τιμόνι/Φρένα

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και από έναν ημιάκαμπτο άξονα πίσω και είναι σφικτά ρυθμισμένη επιτρέποντας κάποιες ελάχιστες μετατοπίσεις του πίσω μέρους στις εγκάρσιες ανωμαλίες το δρόμου.

Το τιμόνι έχει σωστή υποβοήθηση και αίσθηση στον δρόμο, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκους στον εμπρός άξονα και ταμπούρα στους πίσω.. ωστόσο είναι δυνατά και αρκούντως ανθεκτικά.

Το τιμόνι με τις περίπου 3 στροφές από άκρη σε άκρη και η αίσθηση του μπορεί να είναι ευχάριστη τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις στροφές.

Στην Πόλη

Δεν άργησα να βολευτώ στο κάθισμα του Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G αφού τόσο το τιμόνι όσο και το κάθισμα ρυθμίζονται προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, ενώ η ορατότητα είναι ειδικά προς τα μπροστά είναι εκπληκτική!

Η ορατότητα προς τα πίσω δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή όμως υπάρχει και μια κάμερα οπισθοπορείας που βελτιώνει την ορατότητα προς τα πίσω, όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο.

Το τιμόνι κόβει πολύ, έχει κοντή κλιμάκωση και που βοηθά στους ελιγμούς στα στενά της πόλης και όλα τα χειριστήρια είναι μαλακά και ακριβή στην λειτουργία τους.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο η τεχνολογία i-Eloop του Mazda2 δεν παίζει κανένα ρόλο καθώς είναι δύσκολο να καταλάβεις την επιπλέον δύναμη, ενώ και η ενεργεία από τον πυκνωτή για πολύ λίγο.

Το Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G παραμένει σταθερό, ενώ οι μακριές τελευταίες σχέσεις του κιβωτίου του χαρίζουν οικονομία, ησυχία και άνεση όσο ο κινητήρας δεν περιστρέφεται σε υψηλούς ρυθμούς.

Φυσικά αν χρειαστεί να προσπεράσετε ή αν συναντήσετε μια μεγάλη ανωφέρεια η χαμηλή τιμή της ροπής θα σας αναγκάσει να κατεβάσετε ακόμη και δύο ταχύτητες για να διατηρήσετε την ταχύτητα σας-κάτι που επηρεάζει και την οικονομία καυσίμων που στον αυτοκινητόδρομο φτάνει τα 7 λίτρα /100 χλμ (με ταχύτητα περίπου 135 χλμ/ω) αλλά και την ησυχία στο εσωτερικό καθώς η ηχομόνωση αδυνατεί να συγκρατήσει τον θόρυβο που παράγεται στις υψηλές σαλ.

Η Mazda από την άλλη πλευρά έχει ενισχύσει την ηχομόνωση σε ότι αφορά το σύστημα βάσεις αμορτισέρ και ανάρτησης και το εσωτερικό δεν επηρεάζεται από θορύβους κύλισης , όμως μετά τα 120 χλμ/ω οι καθρέπτες δημιουργούν αεροδυναμικούς θορύβους που  περνούν μέσα στην καμπίνα από τις μπροστινές κολώνες.

Στρίβοντας

Ο κινητήρας των 90 ίππων του Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G Homura (…που στα Ιαπωνικά σημαίνει φωτιά ) σίγουρα δεν βάζει φωτιά στον δρόμο και η χαμηλή ροπή σε υποχρεώνει αν θέλεις να κινηθείς γρήγορα και να λειτουργείς τον κινητήρα κοντά στον κόφτη των 6,400σαλ- δηλαδή εκεί που ο θόρυβος που παράγεται μπορεί να χαρακτηριστεί ενοχλητικός…

Σίγουρα μου έλλειψε η απόκριση στο γκάζι που είχε ο τρικύλινδρος τούρμπο, όμως ο ατμοσφαιρικός κινητήρας έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος στροφών (σχεδόν 600σαλ περισσότερες) και σε κάνει να νοιώθεις πιο συνδεδεμένη με την οδήγηση.

Η ανάρτηση είναι σφικτή και τα αμορτισέρ έχουν σωστή αναλογία συμπίεσης/ επαναφοράς, ωστόσο στην προσπάθεια τους να κάνουν την συμπεριφορά του αυτοκινήτου πιο άνετη στην καθημερινότητα οι αντιστρεπτικές και οι ελαστικοί σύνδεσμοι μπροστά είναι ενδοτικοί επιτρέποντας-εκτός από τις απρόσμενα μεγάλες κλίσεις στις στροφές –και την μεταβολή των γωνιών επαφής των μπροστινών τροχών μέσα στην στροφή.

Το Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G διαθέτει το σύστημα ευστάθειας Mazda’s ‘G-Vectoring Control Plus’ το οποίο όταν για παράδειγμα το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά, οι εσωτερικοί (δεξιοί) τροχοί αρχίζουν από νωρίς να φρενάρουν όσο χρειάζεται για να κάνουν το αυτοκίνητο πιο ευκίνητο και σταθερό μέσα στην στροφή.

Έτσι καθώς το βάρος μεταφέρεται στα αμορτισέρ με προοδευτικό τρόπο εκείνα έχουν τον χρόνο να απορροφήσουν την μεταφορά βάρους την ώρα που οι τροχοί με την βοήθεια των φρένων δημιουργούν ακριβώς τις δυνάμεις που χρειάζονται για να στρίψει το Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G μέσα στην στροφή.

Η πληροφόρηση που φτάνει στα χέρια είναι πολύ καλή- και ίσως μόνο όσοι είναι πολύ ευαίσθητοι θα καταλάβουν ότι εάν μπεις σε μια στροφή με φόρα χωρίς γκάζι εμφανίζεται αρχικά ένα στιγμιαίο ελάφρωμα, το οποίο όμως εξουδετερώνεται αμέσως με το που ο οδηγός θα πατήσει λίγο περισσότερο γκάζι.

Η δύναμη του κινητήρα δεν μπορεί να φέρει το πλαίσιο σε δύσκολη θέση σε καμία περίπτωση και χάρη στο ελάχιστα παρεμβατικό ESP θα έλεγα ότι το Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G αποτελεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για να χαρεί γρήγορη και ασφαλή οδήγηση ο θρυλικός “μέσος οδηγός”.

Η ελκτική πρόσφυση στην επιτάχυνση είναι καλή και η δύναμη του κινητήρα βρίσκει εύκολα τον δρόμο της προς την άσφαλτο.

Όμως όταν ο ρυθμός ανέβει πολύ τότε το αυτοκίνητο αρχίζει να γέρνει, οι τροχοί αλλάζουν την γωνία επαφής τους με την άσφαλτο  και η υποστροφή κάνει αισθητή την παρουσία της.

Αυτό γίνεται ευτυχώς με έναν γραμμικό τρόπο που διορθώνεται αμέσως αν ο οδηγός αφήσει λίγο το γκάζι ώστε να επανέλθει το αυτοκίνητο σε ισορροπία. Το καλό είναι ότι το πίσω μέρος του αυτοκινήτου πολύ δύσκολα θα χάσει την πρόσφυση του – κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον μέσο οδηγό.

Επίσης μια ευχάριστη έκπληξη είναι ότι τα ταμπούρα που είναι εξοπλισμένο το Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G αποδείχθηκαν δυνατά και ακούραστά.

Γενικά βρίσκω την συμπεριφορά του Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G απολύτως τίμια για τον χαρακτήρα που ήθελαν οι μηχανικοί να δώσουν σε ένα καθημερινό αυτοκίνητο και νοιώθω ότι απλά εγώ έχω γίνει κακομαθημένη από τα Ibiza ή Fiesta που έχω οδηγήσει κάνοντας αυτή την δουλειά!

Συμπέρασμα

Το  Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G είναι ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο πόλης που δεν θα πει όχι να σας μεταφέρει και σε πιο μακρινούς προορισμούς χάρη στους ανετους -για τις διατάσεις του – χώρους.

Ωστόσο ο ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία είναι έντονος και προσφέρει αυτοκίνητα που είναι πιο δυνατά, πιο άνετα και πιο οικονομικά -και έτσι το έργο Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο εάν δεν συνδύαζε την λογική (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ) τιμή των €19Κ με τον υπερπλήρη εξοπλισμό της έκδοσης Homura που περιλαμβάνει συστήματα ασφαλείας όπως υποβοήθησης πέδησης Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) που διαθέτει πλέον ανίχνευση πεζών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, θερμαινόμενα καθίσματα, προσαρμοζόμενους  προβολείς  LED κτλ…

Σαν να βλέπω τα σχόλια: «είναι πολύ ακριβό», «με αυτή την τιμή δεν θα το πάρει ούτε ο αντιπρόσωπος», «με τα ίδια χρήματα παίρνω πεντάρι στο Παγκράτι» και αλλά έξυπνα που όλα αγνοούν το γεγονός ότι από πέρσι τα αυτοκίνητα έχουν γίνει 30% πιο ακριβά και το πιο βασικό ότι δηλαδή η Mazda είναι μια εταιρεία ανάδελφη που έχει την μανία να παρουσιάζει και να υποστηρίζει μοναδικές τεχνολογίες κινητήρων που κάνουν τους Autoholix να την σέβονται και να διαφοροποιούν τα αυτοκίνητα από τον ανταγωνισμό.

Το  Mazda 2 1.5 e-Skyactiv- G έχει ένα σχεδιασμό που είναι εντελώς διαφορετικός από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας και παρά τα μειονεκτήματα που μπορεί κάποιος να δει κανείς δεν θα το πει αδιάφορο, ή θα πει ότι μοιάζει με κάτι άλλο.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

 

Δεν με ευχαρίστησε

  • Μικρός χώρος αποσκευών και ο αυξημένος θόρυβός στο ταξίδι.
  • Οι μέτριες επιδόσεις κατανάλωσης και η έλλειψη ροπής σε σχέση με τα υπερτροφοδοτούμενα.

Θα Θυμάμαι

  • Την τίμια τιμή αγορά σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό
  • Την αίσθηση του κιβωτίου ταχυτήτων και το καλοφτιαγμένο εσωτερικό

 

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε σας παρακαλώ κοινοποιήστε το στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο Instagram fabiatouismini

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishFrançaisDeutschΕλληνικάItaliano
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty